Skocz do zawartości

Najładniejsze gry ósmej generacji konsol

Featured Replies

Opublikowano
On 3/20/2022 at 1:26 PM, izon said:

Nie wiem czy Metro Exodus po patchu na XSX można zaliczyć do 8 generacji ale ta gra obok Cyberpunka w wersji na PC to najpiękniejsze gry w jakie miałem okazje pograć. 
Wysoko stawiam tez Horizona, Gearsy 5 oraz Uncharted 4. 
TLoU 2 nie pasuje mi do zestawienia: najpiękniejszych gier. Świetne modele postaci, genialna animacja - tak, ale grafik jako całość nie poraża, bardziej doceniam w tym względnie jedynkę, ktora z HDR do dzisiaj porywa.

TLOU2 wygląda świetnie na przerywnikach, ale kiedy wjeżdżamy do miasta jest już gorzej. Modele postaci i mimika to absolutnie topka nawet w roku pańskim 2022. 

Metro Exodus ogrywałem niestety na PS4 Amator i niestety nie było to zbyt dobre doświadczenie.

• Odpowiedzi 305
  • Wyświetleń 7,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Na Pro?   Jak tak to zmień tv lub ustawienia Uncharted 4 zyskał co prawda kolosalnie na Pro i został wyciągnięty z obrazowej biedy, to i tak z HZD na Prosiaku nie może się równać. To co zrobiło G

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Uncharted 4 na Pro ograny także nowa lista. 1. Horizon Zero Dawn                  9+ (Pro) 2. Uncharted 4                            9 (Pro)    7+(PS4) 3. Nioh                                   

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Sorry nie dałem rady na czas. Na dodatek jakieś (pipi)ane problemy z tym plusem aby go aktywować.   @ Piotruś Jakość tekstur przede wszystkim ocenia się z bliska.    

Opublikowano

Dla mnie nawet na amatorze metro było momentami śliczne

Opublikowano

Na Xbox One X z tego co grałem, jeżeli chodzi o grafikę, to najlepiej zapamiętałem Hive Busters.

Na PS4 mam straszliwy backlog, ale Uncharted 4.

Opublikowano

Technicznie TLOU 2 wygląda świetnie, szczególnie naturalne oświetlenie. Problemem jest to że duża część gry rozgrywa się podczas szaroburej i pochmurnej pogody więc wszystko wygląda na wyprane z kolorów ale jak już trafi się 'lepsza', bardziej kontrastowa pora dnia (np.

Spoiler

ucieczka z wyspy w nocy z płomieniami dookoła, lub początek ostatniego chaptera

) to robi wrażenie.

Z innych gier to RE2 Remake wygląda genialnie (oprócz odbić), The Order 1886 (gra i setting z całkowicie niewykorzystanym potencjałem ale oprawa i design wymiata), Detroit: Become Human (mała skala lokacji ale wszystko jest dopracowane), Uncharted 4 (praktycznie wszystko tu zagrało), Wolfenstein II (dla mnie jest to średnia gra ale grafika bardzo dobra), Gears 5 (jak by wywalili tereny otwarte i dodali parę mniejszych lokacji to był by top 5) i Watch Dogs 2.

Z gier które robią wrażenie bardziej designem niż technikaliami to BloodBorne, Gravity Rush 2, Persona 5 R, Hades, Streets of Rage 4, River City Girls, Ori i Little Nightmares są świetne.

A gry które technicznie wyglądają dobrze ale coś mi nie pasowało to GT Sport (większość tras jest nudna jak mało co), DriveClub (jak jest odpowiednia pora dnia i złe warunki pogodowe to wygląda genialnie inaczej może wyglądać średnio), God of War (część lokacji ma aż za dużo efektów/kolorów nasrane) i RE3 Remake (w niektórych elementach upgrade w stosunku do RE2R a w innych downgrade).