Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najładniejsze gry ósmej generacji konsol

Featured Replies

Opublikowano
On 3/20/2022 at 1:26 PM, izon said:

Nie wiem czy Metro Exodus po patchu na XSX można zaliczyć do 8 generacji ale ta gra obok Cyberpunka w wersji na PC to najpiękniejsze gry w jakie miałem okazje pograć. 
Wysoko stawiam tez Horizona, Gearsy 5 oraz Uncharted 4. 
TLoU 2 nie pasuje mi do zestawienia: najpiękniejszych gier. Świetne modele postaci, genialna animacja - tak, ale grafik jako całość nie poraża, bardziej doceniam w tym względnie jedynkę, ktora z HDR do dzisiaj porywa.

TLOU2 wygląda świetnie na przerywnikach, ale kiedy wjeżdżamy do miasta jest już gorzej. Modele postaci i mimika to absolutnie topka nawet w roku pańskim 2022. 

Metro Exodus ogrywałem niestety na PS4 Amator i niestety nie było to zbyt dobre doświadczenie.

• Odpowiedzi 305
  • Wyświetleń 8,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Na Pro?   Jak tak to zmień tv lub ustawienia Uncharted 4 zyskał co prawda kolosalnie na Pro i został wyciągnięty z obrazowej biedy, to i tak z HZD na Prosiaku nie może się równać. To co zrobiło G

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Uncharted 4 na Pro ograny także nowa lista. 1. Horizon Zero Dawn                  9+ (Pro) 2. Uncharted 4                            9 (Pro)    7+(PS4) 3. Nioh                                   

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Sorry nie dałem rady na czas. Na dodatek jakieś (pipi)ane problemy z tym plusem aby go aktywować.   @ Piotruś Jakość tekstur przede wszystkim ocenia się z bliska.    

Opublikowano

Dla mnie nawet na amatorze metro było momentami śliczne

Opublikowano

Na Xbox One X z tego co grałem, jeżeli chodzi o grafikę, to najlepiej zapamiętałem Hive Busters.

Na PS4 mam straszliwy backlog, ale Uncharted 4.

Opublikowano

Technicznie TLOU 2 wygląda świetnie, szczególnie naturalne oświetlenie. Problemem jest to że duża część gry rozgrywa się podczas szaroburej i pochmurnej pogody więc wszystko wygląda na wyprane z kolorów ale jak już trafi się 'lepsza', bardziej kontrastowa pora dnia (np.

Spoiler

ucieczka z wyspy w nocy z płomieniami dookoła, lub początek ostatniego chaptera

) to robi wrażenie.

Z innych gier to RE2 Remake wygląda genialnie (oprócz odbić), The Order 1886 (gra i setting z całkowicie niewykorzystanym potencjałem ale oprawa i design wymiata), Detroit: Become Human (mała skala lokacji ale wszystko jest dopracowane), Uncharted 4 (praktycznie wszystko tu zagrało), Wolfenstein II (dla mnie jest to średnia gra ale grafika bardzo dobra), Gears 5 (jak by wywalili tereny otwarte i dodali parę mniejszych lokacji to był by top 5) i Watch Dogs 2.

Z gier które robią wrażenie bardziej designem niż technikaliami to BloodBorne, Gravity Rush 2, Persona 5 R, Hades, Streets of Rage 4, River City Girls, Ori i Little Nightmares są świetne.

A gry które technicznie wyglądają dobrze ale coś mi nie pasowało to GT Sport (większość tras jest nudna jak mało co), DriveClub (jak jest odpowiednia pora dnia i złe warunki pogodowe to wygląda genialnie inaczej może wyglądać średnio), God of War (część lokacji ma aż za dużo efektów/kolorów nasrane) i RE3 Remake (w niektórych elementach upgrade w stosunku do RE2R a w innych downgrade).