Jump to content

sluchawki nauszne do 300zl

Dave Czezky

Recommended Posts

a to nie jest tak z tymi nausznymi ze  o wiele gorzej chronią od hałąsu z zewnatrz od dousznych?

Miałem już 3 różne nauszne i przy kazdych przeszkadza mi  nawet gadanie innych  w biurze, a z dousznymi mozna swobodnie isc przez przejazdi  zaden pociag nie przeszkodzi.

Właśnie dokonalowe to śmierć dla słuchu i lepiej ich sie wystrzegać.

tez nie do konca... jak ktos jest kretynem i słucha... po prostu głosno z wyśrubowanym EQ przez 4-5h dziennie, to potem tak jest. I tak, tyczy się to głownie bassheadów, reszta ludzi, przy w miarę normalnym uzytkowaniu raczej nie ma sie o co martwic na zapas.

ogolnie jak ktos słucha głosno na słuchawkach i nie ważne czy dokanałówkach, dokanałówkach z piankami, nausznych, wokółusznych /zamknietych/otwartych, etc, itp, to też długo nie będzie się ciszył dobrym słuchem. Tutaj więcej zalezy od swiadomości uzytkowników niz od typu słuchawek.   

No niemniej nie ma chu/ja we wsi, z racji konstrukcji dokami sobie najłatwiej słuch spier/dolić.

W związku z tym jako osoba na wpół głucha, po tym jak rozje/bały mi się te doki, które wtykało się wprost do mózgu

heavenII_black.jpg

zainwestowałem w kolejne dokanałówki xd, 

i-sony-mdr-ex650apt-zloty.jpg

Na głupotę nie ma rady. Pięknie grają, ale pierwsze co zrobiłem, to odjąłem trochę basu, żeby mi się w średnie pasmo nie wpier/dalał i lekko podbiłem górę. Chu/j z bassheadami, RTS jesteśmy z wami. Trochę wsiowy ten pseudo złoty mosiądz, ale będzie pasowało do kalenji.

280 w empikowej "promocji". No wiem, kupowanie słuchawek w empiku iksde, ale że miałem bony do zrealizowania, to kosztowały mnie jedynie podatek dochodowy 8) Model MDR-EX650APT jakby co.

Skubane zakładają się tak szybko i bezproblemowo jak douszne pchełki i od razu łapią seala. Jednak co SONY to SONY

• Upvote 1

Nie wiem czy wyłapałeś, ale podstawowym kryterium doboru była dostępność słuchawek w sieci empik  :ragus:

Pewnie gdzieś na świecie są lepsze doki w okolicach 3 stów, ale w  k s i ę g a r n i  w tej kategorii były do wyboru sonki albo kompletnie przebasowane Jays 5. Xiaomki z tego co czytam też basują poza kontrolo. 

Nie wiem czy wyłapałeś, ale podstawowym kryterium doboru była dostępność słuchawek w sieci empik  :ragus:

Pewnie gdzieś na świecie są lepsze doki w okolicach 3 stów, ale w  k s i ę g a r n i  w tej kategorii były do wyboru sonki albo kompletnie przebasowane Jays 5. Xiaomki z tego co czytam też basują poza kontrolo. 

HD pro nie basują. 

I tak masz farta, bo te soniaki są naprawdę fajnymi dockami :)

Od 2 lat śmigam z brainwavz m 2  i śmiało polecam. Ale to tylko do komunikacji miejskiej, czyli raz na rok. Tak na miacho to Marshall Major 2  na przemian z akg k451. Te ostatnie mogę komuś odsprzedać, bo chcę pozbyć się jednych półotwartych. Muzyki w domu słucham na Beyerdynamic DT990. 

Edited by gekon