Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

pliki językowe latają po internetach i nawet na forach goga :dunno: 

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 594,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Bez kitu DK to była/jest świetna gra.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

byly szef sony online entertainment o cross playu:

"Kiedy pracowałem w Sony, wewnętrzny powodem dla takiej polityki były pieniądze. Im się przede wszystkim nie podobało to, że ktoś kupi sobie coś w Sklepie Xbox, a później wykorzysta w trakcie zabawy na PlayStation. To jest tak proste. Głupi powód, ale prawdziwy".

for the frajers na calego

Opublikowano

grałem na gog w wersje polską i jedynki i dwójki. Wszystko łatwo można uruchomić.

Opublikowano

??? ???

Opublikowano

Przejrzałem sobie posty dotyczące konfy Microsoftu. Widzę że niektórzy tutaj piszą o rehabilitacji microsoftu za lata posuchy na xboxie one. Według mnie rehabiltacją byłoby ogłoszenie i pokazanie nowego ip AAA. 

Tak naprawdę zobaczyliśmy tylko halo, girsy i forze. 

Phill Spencer w jednym z ostatnich wywiadów przyznał że już dużo wcześniej zostały podpisane niektóre umowy dotyczące zakupu nowych studiów i czekali specjalnie na E3. 

Cała ta konfa to jednak trochę taka zasłona dymna. Postawmy się w sytuacji microsoftu. Dwa lata do końca generacji i brak nowych exów w zanadrzu. To ogłaszamy że kupiliśmy nowe studia a że gry dopiero na następnej generacji to cichosza.

To tak jakbyśmy mieli syf w pokoju i matka kazałaby nam posprzątać. My cały dzień leżymy, nic nie robimy i słyszymy że mama wchodzi do domu. Wtedy szybko brudne ciuchy i śmieci pod łóżko i udajemy że sprzątamy.

Przyznaję że Microsoft sprytnie to rozegrał. Pokazał nam że przyszłość marki xbox jest dobra, ale w przyszłej generacji konsol. Bo co nas czeka w najbliższej przyszłości po 2 latach posuchy, tylko forza horizon 4. Wspaniały tytuł ale gracze są już troche zmęczeni forzą po tylu odsłonach na xboxie one. Wychodzi też na to że Microsoftowi nie udało się w tej generacji stworzyć ani jednego nowego ip które odniosłoby sukces.

Opublikowano
39 minut temu, Andrew21 napisał:

Wspaniały tytuł ale gracze są już troche zmęczeni forzą po tylu odsłonach na xboxie one.

Skąd takie wnioski, królewiczu złoty?

Opublikowano
43 minuty temu, Andrew21 napisał:

Wychodzi też na to że Microsoftowi nie udało się w tej generacji stworzyć ani jednego nowego ip które odniosłoby sukces.

skąd takie wnioski, królewiczu złoty? 

Opublikowano

Na xboxie one mamy już forze horizon 2,3 i forze motorsport 5,6,7. To będzie już 6 forza na xboxie.

Jakie nowe ip odniosło sukces na xboxie one?

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

no i? 

napisałeś że "gracze" są zmęczeni, skąd te wnioski? 

Opublikowano
4 minuty temu, Andrew21 napisał:

Na xboxie one mamy już forze horizon 2,3 i forze motorsport 5,6,7. To będzie już 6 forza na xboxie.

No dobrze, ale czym popierasz stwierdzenie "gracze są już zmęczeni forzami"? Statystyki, jakieś wywiady, ankiety, czy po prostu Ty, jako posiadacz PS4, czujesz zmęczenie i znużenie nowymi częściami Forzy? Bo w tematach o Forzach przed premierą każdej kolejnej części widać same bonery, a po ilości sprzedanych egzemplarzy też jakoś tego zmęczenia nie widać. I daję sobie napleta uciąć, że po premierze FH4 szał nie minie.

Opublikowano

Sześć części serii na tej samej konsoli w 5 lat raczej spowodują znużenie. Już nawet Assassins Creed nie wychodzi co roku.

Ori ? Super gra ale nie AAA. Bądźmy poważni, chodzi o sukces jak w przypadku pierwszego halo na xboxie i pierwszych girsów na x360. Grach o których słyszał i docenia każdy.

Opublikowano
4 minuty temu, Andrew21 napisał:

Sześć części serii na tej samej konsoli w 5 lat raczej spowodują znużenie. Już nawet Assassins Creed nie wychodzi co roku.

Wiesz, że mówisz o dwóch zupełnie różnych gatunkach, w których zmiany są jednak innego kalibru, prawda? U mnie kolejne części znużenia nie spowodowały, tak jak u milionów innych ludzi - między innymi dla tej serii przecież kupuje się Xboxa (zresztą slogan "Halo-Girsy-Forza" nie wziął się znikąd). A, i wypadałoby rozgraniczyć Motorsport oraz Horizon, bo to kompletnie inna specyfika rozgrywki i wspólne w nich jest tylko to, że jeździ się samochodem.

Edytowane przez Bzduras

Opublikowano
15 minut temu, Andrew21 napisał:

Jakie nowe ip odniosło sukces na xboxie one?

Sea of Thieves z 4 mln graczy nie wygląda na porażkę. No chyba że za miarę sukcesu uznajemy cyferki na Metacrtic ale wtedy konsekwetnie musimy uznać że takie gry jak Destiny (75 pkt na MC) i Rainbow Six Siege (74 pkt na MC) też nie są sukcesami.

7 minut temu, Andrew21 napisał:

rozumiem że mówisz z własnego doświadczenia? 

Ori ? Super gra ale nie AAA. Bądźmy poważni, chodzi o sukces jak w przypadku pierwszego halo na xboxie i pierwszych girsów na x360. Grach o których słyszał i docenia każdy.

a jakie to ma znaczenie budżet? sukces to sukces. 

Edytowane przez oni

Opublikowano

Czyli według ciebie można zestawić na tym samym poziomie sukces halo i gisów z ori i sea of thieves:yao:

4 miliony graczy, nigga please:D. Gra ze średnią 68/100 to sukces na miarę halo.

Już widzę jak za 5 lat jak będziemy wspominać najlepsze gry konsolowe  będziemy mówić: Pamiętacie pierwszego xbox i halo combat evolve? Albo x360 i gears of war. To były killery. A pamietacie jak growy świat oszalał gdy na xboxie one wyszedł sea of thieves i ori.:kaz:

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

a gdzie ja napisałem że Ori czy SoT to sukces na miarę Halo?  Posługujesz się jakąś niepełnosprawną definicją sukcesu, w której gra musi być drugim Halo czy Gears of War aby można ją było ją sklasyfikować jako sukces

@Andrew21 Jedno pytanie Rainbow Six Siege czy Destiny jest sukcesem czy nie? 

Edytowane przez oni

Opublikowano

Chodzi mi o to że Microsftowi udawało sie na xboxie i x360 wypromować nowe ip które stawało się gigantycznym sukcesem a gry te stawały się markami jednymi z największych marek w branży gier. Na xboxie one nie ma i nie będzie takiego tytułu. 

A co do forzy to ile można grać w prawie to samo. Moim zdaniem wystarczy raz na dwa lata ograć jakąś forze.

Nie gadaj że od 5 lat co roku kupujesz i grasz w jakąś forze?

Sprzedaż tych gier jest tak wysoka gdyż poza forza wypasionych exów AAA nie ma zbyt wiele na xboxie one. Gdy na koniec tej generacji kupie sobie xboxa one i bede ogrywał wszystkie exy to nie ma sensu żeby ograć wszystkie forzy. Wystarczy że zagram w najlepsze ich części czyli forze 7 i forze horozon 4.

Opublikowano

no Xbox nie wypromował w tej generacji żadnego nowego IP na miarę Halo czy Gearsów to oczywistość. 

5 minut temu, Andrew21 napisał:

A co do forzy to ile można grać w prawie to samo. Moim zdaniem wystarczy raz na dwa lata ograć jakąś forze..

no to to gra co dwa lata, albo co trzy lub cztery, w czym problem? to przecież nie problem że zbyt często wychodzą dobre gry? Zresztą chyba nie powinieneś się tym martwić bo jak sam przyznałeś nie grałeś w żadną część na na Xboxie One xD 

5 minut temu, Andrew21 napisał:

Sprzedaż tych gier jest tak wysoka gdyż poza forza wypasionych exów AAA nie ma zbyt wiele na xboxie one.

xD 

Edytowane przez oni

Opublikowano

Nie gadaj że od 5 lat co roku kupujesz i grasz w jakąś forze?

Pytanie do mnie? Nie, na X360 grałem od dwójki do czwórki, pierwsze dwa Horizony mam do nadrobienia (w planach, tylko nie stać mnie w tym momencie na aż tyle gierek, do końca roku jeszcze FH4 i RDR2 wpadają, a to dorgie tytuły niestety są), piątkę skipnąłem, a w 6 grałem trochę mało. Bierz jednak pod uwagę, że łoniaka mam niecały rok, więc i tak sporo tego się zebrało i na-ah, nie czuję się znudzony serią, czwóreczka wpada day one (albo nawety day -4, zastanawiam się nad Ultimate).

Opublikowano

Andrzej: Gracze są zmęczeni FH.

Gracze: Jest nas 9 mln (FH3). WE ARE LEGION!!

Opublikowano

Ograłem wszystkie forzy na xboxie i x360. Pożyczyłem xboxa one i grałem kilkanaście godzin w forze horizon 3 super gra. 

Ogólnie to chodzi mi o to że jak chcesz ograć wszystkie najlepsze tytuły na każdej konsoli to nie ma czasu i pieniędzy żeby ogrywać wszystkie wyścigi z tej samej serii. Wystarczy ograć najlepsze części. 

Moim zdaniem  gracze którzy kupili xboxa one na premiere po tylu częściach forzy  muszą mieć pewne znużenie serią.

Tylko proszę nie kompromitujcie się i nie podawajcie liczby graczy danej gry. Liczy sie liczba sprzedanych kopii. Ostatnie dane z 2017 roku dotyczące forzy horizon 3 to 2,5 miliona kopii.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

"muszą być", "pewnie są" itp. no dobra a jakieś konkrety? Bo oficjalnie w taką FH3 grało już ponad 9 mln ludzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.