Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

pliki językowe latają po internetach i nawet na forach goga :dunno: 

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Bez kitu DK to była/jest świetna gra.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

byly szef sony online entertainment o cross playu:

"Kiedy pracowałem w Sony, wewnętrzny powodem dla takiej polityki były pieniądze. Im się przede wszystkim nie podobało to, że ktoś kupi sobie coś w Sklepie Xbox, a później wykorzysta w trakcie zabawy na PlayStation. To jest tak proste. Głupi powód, ale prawdziwy".

for the frajers na calego

Opublikowano

grałem na gog w wersje polską i jedynki i dwójki. Wszystko łatwo można uruchomić.

Opublikowano

??? ???

Opublikowano

Przejrzałem sobie posty dotyczące konfy Microsoftu. Widzę że niektórzy tutaj piszą o rehabilitacji microsoftu za lata posuchy na xboxie one. Według mnie rehabiltacją byłoby ogłoszenie i pokazanie nowego ip AAA. 

Tak naprawdę zobaczyliśmy tylko halo, girsy i forze. 

Phill Spencer w jednym z ostatnich wywiadów przyznał że już dużo wcześniej zostały podpisane niektóre umowy dotyczące zakupu nowych studiów i czekali specjalnie na E3. 

Cała ta konfa to jednak trochę taka zasłona dymna. Postawmy się w sytuacji microsoftu. Dwa lata do końca generacji i brak nowych exów w zanadrzu. To ogłaszamy że kupiliśmy nowe studia a że gry dopiero na następnej generacji to cichosza.

To tak jakbyśmy mieli syf w pokoju i matka kazałaby nam posprzątać. My cały dzień leżymy, nic nie robimy i słyszymy że mama wchodzi do domu. Wtedy szybko brudne ciuchy i śmieci pod łóżko i udajemy że sprzątamy.

Przyznaję że Microsoft sprytnie to rozegrał. Pokazał nam że przyszłość marki xbox jest dobra, ale w przyszłej generacji konsol. Bo co nas czeka w najbliższej przyszłości po 2 latach posuchy, tylko forza horizon 4. Wspaniały tytuł ale gracze są już troche zmęczeni forzą po tylu odsłonach na xboxie one. Wychodzi też na to że Microsoftowi nie udało się w tej generacji stworzyć ani jednego nowego ip które odniosłoby sukces.

Opublikowano
39 minut temu, Andrew21 napisał:

Wspaniały tytuł ale gracze są już troche zmęczeni forzą po tylu odsłonach na xboxie one.

Skąd takie wnioski, królewiczu złoty?

Opublikowano
43 minuty temu, Andrew21 napisał:

Wychodzi też na to że Microsoftowi nie udało się w tej generacji stworzyć ani jednego nowego ip które odniosłoby sukces.

skąd takie wnioski, królewiczu złoty? 

Opublikowano

Na xboxie one mamy już forze horizon 2,3 i forze motorsport 5,6,7. To będzie już 6 forza na xboxie.

Jakie nowe ip odniosło sukces na xboxie one?

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

no i? 

napisałeś że "gracze" są zmęczeni, skąd te wnioski? 

Opublikowano
4 minuty temu, Andrew21 napisał:

Na xboxie one mamy już forze horizon 2,3 i forze motorsport 5,6,7. To będzie już 6 forza na xboxie.

No dobrze, ale czym popierasz stwierdzenie "gracze są już zmęczeni forzami"? Statystyki, jakieś wywiady, ankiety, czy po prostu Ty, jako posiadacz PS4, czujesz zmęczenie i znużenie nowymi częściami Forzy? Bo w tematach o Forzach przed premierą każdej kolejnej części widać same bonery, a po ilości sprzedanych egzemplarzy też jakoś tego zmęczenia nie widać. I daję sobie napleta uciąć, że po premierze FH4 szał nie minie.

Opublikowano

Sześć części serii na tej samej konsoli w 5 lat raczej spowodują znużenie. Już nawet Assassins Creed nie wychodzi co roku.

Ori ? Super gra ale nie AAA. Bądźmy poważni, chodzi o sukces jak w przypadku pierwszego halo na xboxie i pierwszych girsów na x360. Grach o których słyszał i docenia każdy.

Opublikowano
4 minuty temu, Andrew21 napisał:

Sześć części serii na tej samej konsoli w 5 lat raczej spowodują znużenie. Już nawet Assassins Creed nie wychodzi co roku.

Wiesz, że mówisz o dwóch zupełnie różnych gatunkach, w których zmiany są jednak innego kalibru, prawda? U mnie kolejne części znużenia nie spowodowały, tak jak u milionów innych ludzi - między innymi dla tej serii przecież kupuje się Xboxa (zresztą slogan "Halo-Girsy-Forza" nie wziął się znikąd). A, i wypadałoby rozgraniczyć Motorsport oraz Horizon, bo to kompletnie inna specyfika rozgrywki i wspólne w nich jest tylko to, że jeździ się samochodem.

Edytowane przez Bzduras

Opublikowano
15 minut temu, Andrew21 napisał:

Jakie nowe ip odniosło sukces na xboxie one?

Sea of Thieves z 4 mln graczy nie wygląda na porażkę. No chyba że za miarę sukcesu uznajemy cyferki na Metacrtic ale wtedy konsekwetnie musimy uznać że takie gry jak Destiny (75 pkt na MC) i Rainbow Six Siege (74 pkt na MC) też nie są sukcesami.

7 minut temu, Andrew21 napisał:

rozumiem że mówisz z własnego doświadczenia? 

Ori ? Super gra ale nie AAA. Bądźmy poważni, chodzi o sukces jak w przypadku pierwszego halo na xboxie i pierwszych girsów na x360. Grach o których słyszał i docenia każdy.

a jakie to ma znaczenie budżet? sukces to sukces. 

Edytowane przez oni

Opublikowano

Czyli według ciebie można zestawić na tym samym poziomie sukces halo i gisów z ori i sea of thieves:yao:

4 miliony graczy, nigga please:D. Gra ze średnią 68/100 to sukces na miarę halo.

Już widzę jak za 5 lat jak będziemy wspominać najlepsze gry konsolowe  będziemy mówić: Pamiętacie pierwszego xbox i halo combat evolve? Albo x360 i gears of war. To były killery. A pamietacie jak growy świat oszalał gdy na xboxie one wyszedł sea of thieves i ori.:kaz:

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

a gdzie ja napisałem że Ori czy SoT to sukces na miarę Halo?  Posługujesz się jakąś niepełnosprawną definicją sukcesu, w której gra musi być drugim Halo czy Gears of War aby można ją było ją sklasyfikować jako sukces

@Andrew21 Jedno pytanie Rainbow Six Siege czy Destiny jest sukcesem czy nie? 

Edytowane przez oni

Opublikowano

Chodzi mi o to że Microsftowi udawało sie na xboxie i x360 wypromować nowe ip które stawało się gigantycznym sukcesem a gry te stawały się markami jednymi z największych marek w branży gier. Na xboxie one nie ma i nie będzie takiego tytułu. 

A co do forzy to ile można grać w prawie to samo. Moim zdaniem wystarczy raz na dwa lata ograć jakąś forze.

Nie gadaj że od 5 lat co roku kupujesz i grasz w jakąś forze?

Sprzedaż tych gier jest tak wysoka gdyż poza forza wypasionych exów AAA nie ma zbyt wiele na xboxie one. Gdy na koniec tej generacji kupie sobie xboxa one i bede ogrywał wszystkie exy to nie ma sensu żeby ograć wszystkie forzy. Wystarczy że zagram w najlepsze ich części czyli forze 7 i forze horozon 4.

Opublikowano

no Xbox nie wypromował w tej generacji żadnego nowego IP na miarę Halo czy Gearsów to oczywistość. 

5 minut temu, Andrew21 napisał:

A co do forzy to ile można grać w prawie to samo. Moim zdaniem wystarczy raz na dwa lata ograć jakąś forze..

no to to gra co dwa lata, albo co trzy lub cztery, w czym problem? to przecież nie problem że zbyt często wychodzą dobre gry? Zresztą chyba nie powinieneś się tym martwić bo jak sam przyznałeś nie grałeś w żadną część na na Xboxie One xD 

5 minut temu, Andrew21 napisał:

Sprzedaż tych gier jest tak wysoka gdyż poza forza wypasionych exów AAA nie ma zbyt wiele na xboxie one.

xD 

Edytowane przez oni

Opublikowano

Nie gadaj że od 5 lat co roku kupujesz i grasz w jakąś forze?

Pytanie do mnie? Nie, na X360 grałem od dwójki do czwórki, pierwsze dwa Horizony mam do nadrobienia (w planach, tylko nie stać mnie w tym momencie na aż tyle gierek, do końca roku jeszcze FH4 i RDR2 wpadają, a to dorgie tytuły niestety są), piątkę skipnąłem, a w 6 grałem trochę mało. Bierz jednak pod uwagę, że łoniaka mam niecały rok, więc i tak sporo tego się zebrało i na-ah, nie czuję się znudzony serią, czwóreczka wpada day one (albo nawety day -4, zastanawiam się nad Ultimate).

Opublikowano

Andrzej: Gracze są zmęczeni FH.

Gracze: Jest nas 9 mln (FH3). WE ARE LEGION!!

Opublikowano

Ograłem wszystkie forzy na xboxie i x360. Pożyczyłem xboxa one i grałem kilkanaście godzin w forze horizon 3 super gra. 

Ogólnie to chodzi mi o to że jak chcesz ograć wszystkie najlepsze tytuły na każdej konsoli to nie ma czasu i pieniędzy żeby ogrywać wszystkie wyścigi z tej samej serii. Wystarczy ograć najlepsze części. 

Moim zdaniem  gracze którzy kupili xboxa one na premiere po tylu częściach forzy  muszą mieć pewne znużenie serią.

Tylko proszę nie kompromitujcie się i nie podawajcie liczby graczy danej gry. Liczy sie liczba sprzedanych kopii. Ostatnie dane z 2017 roku dotyczące forzy horizon 3 to 2,5 miliona kopii.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

"muszą być", "pewnie są" itp. no dobra a jakieś konkrety? Bo oficjalnie w taką FH3 grało już ponad 9 mln ludzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.