Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Nobody znowu stara się bronić remastery od Sony xD Wciąga w to Nintendo by Sony postawić w lepszym świetle xD

Powiedz mi drogi kolego klapie, co jest lepsze ?

- emulacja taka jak na X1

- gierki z PS2 na PS4 za 60zł 

PS. Pamietaj jak ta dyskusja się rozpoczęła. 

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 504,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Wy sie serio czepiacie mario kart8 deluxe, ktory ma wiecej zmian w rozgrywce wzgledem mk8 niz remastery wipeouta (remaster remastera) i crasha( w sumie to dali jedna zmiane, zlagowane sterowanie) na ps4 razem wziete?

Opublikowano

mario kart? złamanego szylinga nie dał bym za to zrogowaciałe guwno

Opublikowano

Nobody znowu stara się bronić remastery od Sony xD Wciąga w to Nintendo by Sony postawić w lepszym świetle xD

COOO?  :dafuq:

No pamiętam że zaczęła i dotyczyła wyłącznie zestawiania polityki sony z nintendo. Przypomnij mi gdzie więc pisałem cokolwiek o MS? :usmiech: Mają świetne podejście i jeśli faktycznie usprawnią rozdziałkę i framerate gierek z pierwszego xboxa, to będę szanować jak poyeban. CO TERAS?

Opublikowano

@dupcio

Wiadomo, ze gustu nie masz. Dla ciebie rdr to dobra gra :pawel:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

bluber no słuchaj jak mi dają gre bez porządnego singla a w multi granie z rejosem bo nikt inny w to nie grał to co ja poradze?

Już nie będe dobijać tego średniaka pisząc o tych chuyowych trasach. 

Opublikowano

No pamiętam że zaczęła i dotyczyła wyłącznie zestawiania polityki sony z nintendo. Przypomnij mi gdzie więc pisałem cokolwiek o MS? :usmiech: Mają świetne podejście i jeśli faktycznie usprawnią rozdziałkę i framerate gierek z pierwszego xboxa, to będę szanować jak poyeban. CO TERAS?

Dyskusja zaczęła się od tego:

w dodatku KOX według tego co teasuje Spencer, za darmo zremasteruje dla Ciebie gry we wstecznej kompatybilności. Więc będzie miał możliwość ogrania gier z trzech generacji w najwyższej jakości. 

Zapewne chodzi o wyższą rozdzielczość (4K?) i wyższy framerate niż w oryginale, co może być niezłym szokiem dla osób przyzwyczajonych do remasterów serwowanych przez Sony.

Tak więc walcz dalej o dobre imię remasterów na PS4 xD Jakiś klap miał ból dupska o remastery i wspomniał o praktykach Big N, a ty dalej to ciągniesz.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

K*rwa, kiedy ludzie zaczną odróżniać remake od remastera :/ Remake to zrobienie gry od nowa na starym schemacie (nieważne czy ze zmianami czy bez). Remaster to po prostu techniczne odświeżenie, ulepszenie i poprawienie gry. Przykładami remake'ów są - N.Sane Trilogy na PS4, Ocarina of Time na 3DS'a, czy Conker na Xboxa. Remastery to chociażby wspomniany wyżej Wipeout Omega Collection czy Kolekcja Nathana Drake'a.

Kompatybilność wsteczna jest fajna wtedy, gdy ma się gry z poprzedniej konsoli, bo jeśli kupować w sklepie to już lepiej remastera. No chyba że nie ma. Niektóre gry się nie starzeją - np. Bully, który bije miodem nawet wydmuszkowate GTA V, a bym nawet powiedział że grało mi się w to lepiej niż w GTA SA ;)

Opublikowano

Czyli remake to więcej polygonów, a remaster to większa rozdziałka ? 

Opublikowano

Dyskusja zaczęła się od tego:

w dodatku KOX według tego co teasuje Spencer, za darmo zremasteruje dla Ciebie gry we wstecznej kompatybilności. Więc będzie miał możliwość ogrania gier z trzech generacji w najwyższej jakości. 

Zapewne chodzi o wyższą rozdzielczość (4K?) i wyższy framerate niż w oryginale, co może być niezłym szokiem dla osób przyzwyczajonych do remasterów serwowanych przez Sony.

Tak więc walcz dalej o dobre imię remasterów na PS4 xD Jakiś klap miał ból dupska o remastery i wspomniał o praktykach Big N, a ty dalej to ciągniesz.

ale moja dyskusja zaczęła się od wymiany postów o nintendo między pawciem i bluberem i nigdy nie poruszyła xox więc o co ci gurwa chodzi? xd

dobre imię remasterów PS4 xD serio Ins? ja tutaj kulturalnie boostuje swojego e-penisa merytorycznym zaorywaniem odwójnych standardów, a ty się wpjerdalasz z jakimś randomowym postem, którego nawet nie czytałem ¯\_(ツ)_/¯

Opublikowano

Nintendo wprowadzilo Znicza, zapominając o potężnych ex (patrz to samo co na ŁiJuu z lepszą grafa), MS wprowadza naj naj konsole, która zamiast pokazać moc, pokazuje wsteczna i lepsze muliplatformy. Biedny Prosiak, nadal dostaje nowe ex...

Opublikowano

:notsure:

Plejstejsion największa gurwa i rak branży mam nadzieje ze splajtuje

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Ty nołnejmowy randomie dobrze wiesz o co mi chodzi, ale zgrywasz klapa do kwadratu, Szacuneczek :) 

Opublikowano

Ty nołnejmowy randomie dobrze wiesz o co mi chodzi, ale zgrywasz klapa do kwadratu, Szacuneczek :)

No właśnie gurwa nie wiem, bo usilnie wpjerdalasz w to politykę MS, którą już zdążyłem pochwalić i boli cię że się z nią nie spieram ;/

Jasne że lepiej gdyby emulacja ps2 była za friko i w wyższej rozdziałce, ale co mi po niej w przypadku tytułów, których kopii nigdy nie miałem w swojej kolekcji, a ceny ich używek oscylują właśnie w granicach 50-60 zł?

Że też nie wstyd ci tych podwójnych standardów, po chwaleniu się Wind Wakerem i Twillight Princess HD, w zakupach growych :niedobrze:

Edytowane przez nobody

Opublikowano

U:TLL

Haha jak walczylem o ta gre. Zw bedzie zayebista i w ogole xD

Siano wydane na premiere a jak w ch.uja zrobili xD

JD

Opublikowano

Dziękuję, że twoja klaperska przypadłość pozwoliła Ci w bólach zachwalić rozwiązanie majkrosoftu. Ciężko było patrząc ten na dobór słów. Skręcało CIę nieźle ;)

Miło, że starając się prawie nie chwalić tego rozwiązania uciekasz to skrajnych przypadków gdzie chciałbyś grać w "białe kruku", które oczywiście są nieosiągalne w normalnych przypadkach. 

Podwójne standardy ? Miałem oryginały i też się nimi chwaliłem. Ładnie walczysz ale w przegranej sprawie :)

dobre imię remasterów PS4 xD serio Ins? ja tutaj kulturalnie boostuje swojego e-penisa merytorycznym zaorywaniem odwójnych standardów, a ty się wpjerdalasz z jakimś randomowym postem, którego nawet nie czytałem ¯\_(ツ)_/¯

Daj się trochę pobawić ;P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Dziękuję, że twoja klaperska przypadłość pozwoliła Ci w bólach zachwalić rozwiązanie majkrosoftu. Ciężko było patrząc ten na dobór słów. Skręcało CIę nieźle ;) ...uciekasz do skrajnych przypadków gdzie chciałbyś grać w "białe kruku", które oczywiście są nieosiągalne w normalnych przypadkach. 

xd tak telepie mnie już od 18.00, gdy zachwaliłem je od samego początku tej niesamowitej dyskusji. ja prdl... :sleep:

I nie, nie są nieosiągalne. ich odpowiedniki na ps2 masz na amazonie w zbliżonych cenach (np. obecne od roku na psn Mark Of Kri, Rogue Galaxy, czy Dark Cloud 2)

Podwójne standardy ? Miałem oryginały i też się nimi chwaliłem. Ładnie walczysz ale w przegranej sprawie  :)

Jak ja kupowałem remaster tlou mając wciąż oryginał, to się jednak trochę wstydziłem, pewnie dlatego że nie wydało go ninny. :|

Opublikowano

Znowu pytam o co Ci chodzi z tym Ninny ? Mario zayebał Ci rodziców ? Na cholere chcesz jakiegoś nintendofaga wciągnąć do dyskusji ? ;P

Nadal chcesz ciągnąć tą niesamowitą dyskusję ? Przecież wiesz, że mam racje ;]

PS. Kiedy głosowanie na giereczki roku ? Chce oddać każdy możliwy głos na Nier: Automata.

Opublikowano

chodzi chyba o takie trudne słowo jak analogia i te słynne podwójne standardy 

pawcio zapomniał schematu:

- jak ninny wydaje roczy remaster w pełnej cenie - dobrze i super lineup corwo

- jak sony kolekcję trzech za połowę ceny - źle i dymanie

- jak ninny wydaje remastery z gc w pudełku za +150 zeta - dobrze

- jak sony wydaje remastery ps2 za 6 dych na storze - źle i dymanie

albo kto go ostatecznie zaora. no nie mogę się zdecydować 

Opublikowano

No fajnie, ale temat zmienił tory w innym momencie. Teraz jak wcisne "no ale jak to, przecież remastery na PS4 są gównem w porównaniu do suwaków na PeCecie" to mam mieć wytłumaczenie czemu jest pjerdololo nie na temat ?

Rozumiem, że wpasowałem się w dyskusję tak idealnie, że nie warto wspominać o co tak naprawdę chodziło. 

Eh nobody, nie rób z siebie typowego klapa. 

Opublikowano

ech to ty je tam skierowałeś i w to brnąłęś, dorzucając post którego nawet nie czytałem, byle by wyszło że jedna firemka jest spoko a druga nie, ale niech ci będzie :*

Opublikowano

No to możemy jako kompromis ustalić, że wsteczna na X1 jest świetna, ninny też dawało radę, a Sony leci w kutacha. Pasuje ? ;P

Opublikowano

ok, ale wpierw uznaj, że niezależnie od lepszości rozwiązania ms, możliwość zakupienia exów ps2 w hd, za 4-6 dyszek jest spoko opcją i lepiej tego nie spjerdol

Opublikowano

Lepsza taka opcja niż żadna, ale w przypadku gdy można wrzucić starą płytkę i grać bezproblemowo to rozumiem, że nie będziesz mieć nic przeciwko. Na X1 mogę przykładowo wrzucić stare płyty od Halo i grać we wstecznej lub kupić remastera w 1080/60fps. Wybór zawsze na propsie. No chyba, że masz inne zdanie na ten temat, ale lepiej się do tego nie przyznawaj.

Opublikowano

nie no oczywiście że mam inne. moje dwukrotne pochwalenie za to ms przecież wcale nie miało miejsca 

dasz mi mieć ostatnie słowo, czy mamy tu siedzieć do rana?  :[

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.