Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 502,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

No na Pro nawet nawet, mimo 60 fps. Smieszne w sumie jest to ze w tym roku akurat malo tych filmograjow/visual novel wychodzi z rakiem walking dead na czele. Ale kogo tutaj interesuja fakty lepiej yebnac nosnym bon motem :D

Opublikowano

textura deski to nie wszystko... 

Opublikowano

cuphead ma gameplay xddd przeciez jakby to nie mialo tak doyebanej w kosmos stylizowanej oprawy 2d i muzycznej to by nikt na to nie splunal, etapy ale contra (profanacja dla tej wspanialej legendy) bez jakiegokolwiek pomyslu

nioh - gierka z oprawa z poznego ps2, wariacja souls-like gierek, ktora na ich tle wyroznia sie wieksza kombinacja atakow wiec przynajmniej za to jej chwala

Opublikowano

ja nie o grafice akurat, ale wszystko ok zgadzam sie masz racje :) fajnie, ze doceniasz elementy gameplayu w grach na duze konsole :sorcerer: Cuphead ludzie szanuja wlasnie np. za poziom trudnosci wiec cos tam do grania jednak jest, ale nie gralem wiec niczego przesadzam.

Nioh imo wyglada tak se ale gameplay to miod

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Grałeś w Nioha Ficek?

Opublikowano

cuphead ma gameplay xddd przeciez jakby to nie mialo tak doyebanej w kosmos stylizowanej oprawy 2d i muzycznej to by nikt na to nie splunal, etapy ale contra (profanacja dla tej wspanialej legendy) bez jakiegokolwiek pomyslu

nioh - gierka z oprawa z poznego ps2, wariacja souls-like gierek, ktora na ich tle wyroznia sie wieksza kombinacja atakow wiec przynajmniej za to jej chwala

jak ty (pipi)isz kocopoły to ja nawet nie xd

a nie sorry później doczytałem jeszcze lepsze o cuphedzie

Opublikowano

cuphead gralem u masorza i na moim lapku o dziwo sie uruchomilo ale nie chodzi dla mnie zadowalajaco i po poczatkowym zachwycie oprawa zauwazylem jaka to wydmuszka z brakiem pomyslu na etapy ala contra (xdd), tak sie cieszylem, ze jednak to nie bedzie tylko boss rush, to jednak teraz uwazam, ze lepiej jakby to jednak sam boss rush byl

nioh - tu tylko u kolegi ale mnie gierki soul like nie ruszaja, nawet bloodborne przechodzilem dlugo wiec wglebiac sie w nioha nie zamierzam, nie moja bajka ten typ gierek

Opublikowano

ch,uja grałeś ale się wypowiedziałes hrr tfu klapie

Opublikowano

cuphead gralem u masorza i na moim lapku o dziwo sie uruchomilo ale nie chodzi dla mnie zadowalajaco i po poczatkowym zachwycie oprawa zauwazylem jaka to wydmuszka z brakiem pomyslu na etapy ala contra (xdd), tak sie cieszylem, ze jednak to nie bedzie tylko boss rush, to jednak teraz uwazam, ze lepiej jakby to jednak sam boss rush byl

debil, prowo, czy prowo debila?

Opublikowano

@graczdari taką logiką to PRO i XOX to nowa generacja w takim razie

I w zasadzie jest, dla mnie przynajmniej. To takie gadanie SONY i MS to chyba tylko po to, by klienci PS4 i XONE nie czuli się jeszcze bardziej jak gorszy sort :P

Już nic się nie zmieni, konsole nie wrócą do PowerPC, nie przejdą na pewno na ARM (Sony i MS) tylko będą tkwiły w x86. Za pewne również będę kompatybilne w dół, bo teraz nie ma żadnego logicznego powodu by nie było, a jeśli tak to już w kółko można nazywać następców PS4 i XONE....po prostu zaktualizowanymi wersjami. PS4 PRO i XONE X to nie sa konsole gdzie zmieniono design i tyle, tutaj wydajność skoczyła tak znacząco, że równie dobrze można by to nazwa PS5 i Xbox Two.

Dzielenie konsol na generacje w ogóle jest bez sensu, bo jest umowne. W jaki sposób dzielić generacje? bo dacie premiery? Okresie premiery? Czyli np. rok od premiery to jest ciągle ta sama generacja (X360 - 2005, a PS3\Wii - 2006) a 3 czy 5 to już nie? Dreamcast wyszedł w 98 a GC\XBOX w 2001 choć zaliczane są do tej samej generacji.

To przynajmniej po potencjale sprzętu można te konsole jakoś zgrupować. 

Przepraszam ale ...CZO? :sorcerer:  jak sie nie myle w (pipi)4pro siedzi to samo ,,wąskie gardło,, czyt. chu.jowy procek co w (pipi)4 

Opublikowano

xbox smieć

Szanuje ta konsole za ciekle wchlodzenie i MOC

Opublikowano

Przepraszam ale ...CZO? :sorcerer:  jak sie nie myle w (pipi)4pro siedzi to samo ,,wąskie gardło,, czyt. chu.jowy procek co w (pipi)4

Nie do konca, tzn. sama linia prockow Jaguar jest do d jesli chodzi o konsolowy gaming ( rzecz jasna wciaz jest to jakis Tytan w porownaniu do Switch :yao:  ) ale procek w PS4 to pierwsza linia Jaguara ( Liverpool ), a w Pro linia Neo, czwarta linia, z duzo lepszym pixel fillrate, texture fillrate itp. Oczywiscie proporcjonalnie dalej jest waskie gardlo w stosunku do innych podzespolow ( jak sie zastanowic to tylko Switch nie ma waskiego gardla bo cala mikroarchitektura to waskie gardlo :yao: ), ale zdecydowanie roznica na poziomie 3:1 jest.

Analogicznie jest z One i X. Kto wie, ze w One siedzi nowsza linia niz w PS4 Amateur ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

mendrek widze ze kontynuje tradycje substytutu, kiedy kazdy jaral sie nextgenami z wiedzminem ten wielbil ps3 z dragon age, teraz mamy rok switcha to kupuje martwa vite gdzie w miedzy czasie na ps4 sportowali 99% wartych ogrania gier na z tego systemu xd

Opublikowano

Nie no Vita oplacalny zakup jesli ktos chce nabyc rozsadnego handhelda za niewielke pieniedze z dobra biblioteka tanich gier.

edit - lo matko bosko, w tym tygodniu peklo 10 mln PS4 opylonych w tym roku :obama:  Dla porownania w zeszlych latach na ten moment powinno byc okolo 8mln. Rok z 20 mln sprzedanych PS4 ?

Jeszcze ktos cos mowil o PS5 w 2019-20 ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

To czego wszyscy chcieli od dawna, czyli jedna FIFA z coroczną aktualizacją :reggie:

Opublikowano

I tak co roku jest to samo

Opublikowano

Aktualizacje skladow w lootboxach

Opublikowano

czyli nie wiadomo który skład w danym lootbox się zaktualizuje? GENIALNE :D

Edytowane przez blantman

Opublikowano

No ale chyba dobre nie? Nie gram w to góffno, ale w tej "grze" i tak co roku zmienia się tylko okładka. 

Chociaż znając EA to będą życzyć sobie 300 zł za taki updacik 

Opublikowano

czyli nie wiadomo który skład w danym lootbox się zaktualizuje? GENIALNE :D

I moga pojawiac sie duplikaty

Opublikowano

granie w fife xD ja was prosze

Opublikowano

Lubie sobie czasem pyknac meczyk z AI dla zabicia czasu, szkoda jednak ze po kilku meczach nie ma zadnego wyzwania. Slyszalem ze w PES granie na KOMPUTER jest lepsze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.