Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
16 godzin temu, raven_raven napisał:

Zdecydowanie się myliłem co do oceny ciebie, teraz już jestem pewien. I ostatecznie masz rację - jestem amebą umysłową bo w ogóle odpowiadam na te pseudomądre posty, na te wyśmienitej jakości zarzutki. Powinienem był to zauważyć jak otworzyłeś całą dyskusję od ad personam i wmawianiem, że napisałem coś, czego nie napisałem. Nie wiem w sumie z jakiego powodu wciąż uznawałem, że jesteś godnym interlokutorem.

tumblr_m5l7ormvKb1rn95k2o1_500.gif

Kurcze Krucze, ja przepraszam ;/ Zarzucając ci napisanie rzeczy której nie napisałeś, dopuściłem się jeszcze większej manipulacji, co stwierdzenie:

Cytat

I już też nie zapędzaj się z tą trylogią DMC kojarzoną z PS2. Pierwsza część owszem, tak... A trzecia (uważana też za najlepszą jeśli się nie mylę) na PC wyszła. 

Pomijając już że rok po wersji konsolowej, co optymistycznie uznam że zwyczajnie nie wiedziałeś.

Cytat

Cytat

...marka DMC w swoich najlepszych latach była kojarzona nie z multiplatformami, a trylogią exòw na PS2,

Niesamowite, jak zacząłeś od "marki DMC" do której się odnosiłem, a skończyło się na "w tym przypadku trylogia DMC na PS2 z czasów ekskluzywności na PS2". No tak, wystarczyło tylko nie być amebą i zrozumieć, że jak klap mówi "marka DMC" to rozumie "gry DMC z czasów ekskluzywnej obecności na konsolach Sony" a jak mówi "najlepsze lata" to są to jednogłośnie lata ekskluzywnej obecności na konsolach PS2. (...) Wyśmienite jest też to, jak najlepsze lata kończą się akurat na chwilę przed utraceniem przez serię ekskluzywności na paręnaście lat aż do teraz.

Nie mylisz czasem merytorycznych argumentów ze zwykłymi uprzedzeniami, wynikłymi z żenujących stereotypów? Ja naprawdę przepraszam że:

- czwórka zebrała w swoim czasie mocno mieszane opinie i pomimo multiplatformowego statusu zaliczyła blisko 40% finansowy spadek w stosunku do obu konsolowych wersji trójki

- trójka, w odróżnieniu od tego co napisałeś, nie wyszła pierwotnie na pc i była ostatnią odsłoną, która otrzymała tak dobre opinie, sprzedając się przy tym o niebo lepiej na konsoli, niż na rynku pc

- a jedynka w 2001 po prostu rozyebała system i jako jedyna dobiła do magicznych +90% na metakrytyku.

Na ten sam przykład nie mam najmniejszego problemu ze stwierdzeniem, że najlepsze lata MH kojarzą się jednoznacznie z platformą Ninny, kiedy to wychodziły jej najlepiej oceniane i sprzedawane odsłony, a nie Sony. No dżizas, nie lepiej wpierw zainteresować się czym się walczy? Jeszcze zrozumiałbym gdybym napisał najlepszy rok, ale lata zakładają coś więcej niż pecetowa premiera in 20XX. :|

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Haha, jak pcfrajer race ostatnio miażdżone, kruku, Ocelot spod taboretu bulgocze tą samą miałką listą swego autyzmu (pewnie nie może się pozbierać po mojej liście prawdy dot. popsucia portów na PC i bonusu w postaci skali cheaterstwa na PC), konsole zdominowały Black Friday, nawet Nintendo wreszcie nie robi za zniewieściałego chłopca do bicia. Ale przynajmniej wreszcie wczoraj dodali obsługę myszki do Nioha na PC :kaz:  No ale w końcu to bezużyteczny sprzęt dla frajerów, który docelowo jest do pracy, a do grania jest konsola. Dedykowane sprzęty > sprzęty do wszystkiego niczego ;)

Opublikowano

blacha jest spoko przynajmniej nie trzeba miec w domu tego tfu xboxa śmiecia je.banego bez gier

Opublikowano

@kermit Mylisz się. Z dwojga złego lepiej mieć Xboxa One niż frajerblachę. W sumie Xbox One X to wcale nie taka zła konsola, jasne producent psuje rynek i generalnie to ch*j mu w dupę za te praktyki, ale ostatecznie to w końcu konsolowa rodzina. Obecnie nie ma złych konsol na rynku. Każda jest na swój sposób dobra, choć oczywiście hierarchia jakaś musi być (PS>Switch>XB), ale to nadal ekstraklasa. PC to taka druga, albo i trzecia liga, w której kibice myślą że są najlepsi, a cała ekstraklasa się z nich śmieje ;)

Opublikowano

Bo daty premier definiują kto zaczął pierwszy konsolę robić, wierz sobie w tą abstrakcję. Pomijam fakt, że xboxox to tylko czubek góry lodowej psucia branży przez MS ;)

Opublikowano

Nom, takie psucie że zrobili jakieś sensowne online. Online które na konsoli z 2002 roku działa(ło) lepiej, niż to ścierwo PSN za które Sony każe sobie jeszcze płacić.

Okładałbym Cię z pięści aż przestałbyś oddychać.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

wychwalanie xbl i ciśnięcie psn, że niby cienkie to jest wyższa szkoła zakrzywiania rzeczywistości

Opublikowano

Opieram się na przykładzie empirycznym: na tym samym łączu Xbox po WiFi ciągnie lepiej niż PRO po kablu. Serio, ale 6GB danych to powinno ściągać się w 10, a nie 120 minut. Jeśli chcę coś ściągać to najlepiej żebym wyłączył konsolę. Dobrze, że mam przenośniaka pod ręką, no ale coś tu jest nie halo. :reggie: 

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Nie mogę się doczekać aż Sony zacznie psuć rynek WSTECZNĄ KOMPATYBILNOŚCIĄ, CROSS-PLAYEM, GAME PASSEM, EA ACCES, PREZENTAMI ONLINE, ZAAWANSOWANYMI STATYSTYKAMI, REFUNDACJĄ GIEREK i USTAWKAMI ONLINE (dzięki czemu nie trzeba jak zwierze umawiać się na tym forum dla TFU graczy tylko wszystko jest zintegrowane z usługą Xbox Live) 

Opublikowano

wow cóż za innowacyjne funkcje!! ehh a na tym yebanym ps4 tylko gry są :(

Opublikowano
18 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

no ale coś tu jest nie halo. :reggie: 

nie halo to jest, jak sobie kupisz halo na płycie i zanim zagrasz musisz zrobić 100gb wolnego miejsca na dysku, zainstalować to i poczekać kilka godzin na zassanie patcha 50gb :reggie:

Opublikowano

Pamiętacie jak generację temu klapy pisały, że niepotrzebny im party chat, ponieważ zwykły voice chat w grze im w zupełności wystarcza? xD

Przykro mi Playstation Network na zawsze pozostanie w tyle pod względem jakości i usług w stosunku do cywilizowanej kultury Xbox Live, nie ma w tym nic złego, ot każdy wybiera usługę sieciową kierując się osobistymi preferencjami. Jedni wolą pójść na balet do Teatru Maryskiego, drugich zadowala Premier League i czteropak Perły, nie oceniam. 

Śmieszy mnie tylko jak klapy tkwiące w generację do tyłu względem standardów konkurencji piszą że im te funkcję nie są potrzebne i w zupełności wystarcza im ten czteropak Perły. 

6 minut temu, Yakubu napisał:

nie halo to jest, jak sobie kupisz halo na płycie i zanim zagrasz musisz zrobić 100gb wolnego miejsca na dysku, zainstalować to i poczekać kilka godzin na zassanie patcha 50gb :reggie:

tego jak boli że ponad dwuletnia gra jest cały czas rozwijana i ulepszana, gdy tymczasem ukochany Killzone (w którego zagrał 150h xD) już dawno gnije jak śmieć na śmietniku zabity przez Sony. Ciekawe jak tam populacja online?  

Opublikowano

łał halo dostało kilka mapek z teksturami jak sprzed dwóch generacji, jak fajnie :yao:

Opublikowano

debil czy prowo? 

Nowe mapy:

Mercy

Molten

Statis 

Riptide

Plaza 

Overgrowth

Tyrant 

Torque

Glacier

Parrallax

Alpine

Battle of Noctus

Skirmish of Darkstar

Attack of Sanctum

do tego nowe tryby (ostatnio Oddball dodali, nowe bronie itd.)

ale przede wszystkim tryb Forge, który śmiało może konkurować z pełnoprawnymi grami jak Little Big Planet ;) 

czy w jakieś innej grze można zrobić zagrać pouciekać przed białym wielorybem? no nie sądze

Edytowane przez Playstation

Opublikowano
34 minuty temu, Playstation napisał:

Śmieszy mnie tylko jak klapy tkwiące w generację do tyłu względem standardów konkurencji piszą że im te funkcję nie są potrzebne i w zupełności wystarcza im ten czteropak Perły.  GRY

:lapka: 

Opublikowano

xbox tez ma gierki, halo, girsy, forze, forze, forze, ori i sunseta 

a za rogiem piraci, crackdown i czego chciec wiecej od życia

Opublikowano
Nie mogę się doczekać aż Sony zacznie psuć rynek WSTECZNĄ KOMPATYBILNOŚCIĄ, CROSS-PLAYEM, GAME PASSEM, EA ACCES, PREZENTAMI ONLINE, ZAAWANSOWANYMI STATYSTYKAMI, REFUNDACJĄ GIEREK i USTAWKAMI ONLINE (dzięki czemu nie trzeba jak zwierze umawiać się na tym forum dla TFU graczy tylko wszystko jest zintegrowane z usługą Xbox Live)   

Nie wiedziałem, że na ps4 nie ma cross play czy ustawek online, na vite też gierki dostałem kupując na stacjonarce. Mam jakiś inny lepszy model od innych czy co?.

Coś kiepskie masz informacje.

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

PS4PRO: 10.11.2016

XOX: 7.11.2017

kto zaczął każdy widzi, więc zm

Xbox One S:
2 sierpnia 2016

zm

Opublikowano

znów ta sama klaperska mentalność 

https://www.vg247.com/2017/06/14/sony-blocks-rocket-league-cross-platform-play-on-ps4-its-the-push-of-a-button-away-says-psyonix/

Już niedługo cały cywilizowany świat będzie się bawić Rocket Legue razem niezależnie od platformy , a klapy dalej będą zamknięte w swojej zagrodzie. Pozostanie tylko pocieszanie się nawzajem

"A-A-A-ALE MY PRZECIEŻ TEŻ MAMY C-CROSS PLAYA, TYLKO Z PLAYSTATION VITA"

Playstation Network posiada ustawki? Jak się nazywa ta funkcja? nie słyszałem o niej 

Edytowane przez Playstation

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.