Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
14 minut temu, blantman napisał:

no polska kraj playstation a sony reklamuje multiplatformy jakby były exami. W grudniu będąc w kinie przed seansem reklama battlefronta i oczywiście tekst kogoś z tyłu "wow co za grafika na tym playstation" :D  Osoba która nie śledzi branży z reklam może wywnioskować że 80 % multiplatform to ps4. Oni nie wiedzą co to ex. Koledze nigdy bym nie polecił persony, nioha czy niera. Jedyne co może ograł to klejnot generacji lub remaster crasha.

Bo Sony jest #4theplayers, a MS to nawet nie ma porządnego hasła reklamowego :D

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 505,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

MS fakt faktem postawił na rozwój usług, wstecznej kompatybilności, a przede wszystkim wyciągnął błędy z premiery Xone. Sony nadal liczy na przywiązanie do marki i wiernych fanów :kaz:

Opublikowano
4 godziny temu, blantman napisał:

no polska kraj playstation a sony reklamuje multiplatformy jakby były exami. 

Ekskluzywny marketing to powazny biznes na miliony dolarow, dopoki spelnia swoja role bedzie trwal dalej. Z dwojga zlego lepsze to niz czasowe ex itp.

4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Widocznie MS postawił na świadomą konsumpcję w przeciwieństwie do stawiającego na ilość Sony.

Czyzby ? Microsoft tak samo robil z W3 czy FFXV. No i mistrz nad mistrze

Znalezione obrazy dla zapytania xbox one s 4K

4 godziny temu, Matriks_1111 napisał:

MS fakt faktem postawił na rozwój usług, 

Sony nadal liczy na przywiązanie do marki i wiernych fanów :kaz:

Zycie bywa ironiczne. Kiedys 360 to byl synonim konsoli, a teraz to posiadacze Xboxow maja (pipi)owy dashboard, instalki, mase klikania itp. Lepsze wrogiem dobrego.

PS4 ? Mowisz o tej konsoli ktora pod(pipi)ala klientow MS i PC ? No nie wiem czemu tak dobrze.

Opublikowano
1 minutę temu, aphromo napisał:

Zycie bywa ironiczne. Kiedys 360 to byl synonim konsoli, a teraz to posiadacze Xboxow maja (pipi)owy dashboard, instalki, mase klikania itp. Lepsze wrogiem dobrego.

PS4 ? Mowisz o tej konsoli ktora pod(pipi)ala klientow MS i PC ? No nie wiem czemu tak dobrze.

Chcesz mi za to powiedzieć, że PS4 daje jakieś usługi poza PS+? Albo, że dash na PS4 jest bardziej przejrzysty od tego na Xboxie? Obie konsole mają spier.dolony system i jest to argument niepodważalny, gdzie konsola MS na siłę próbuje upchnąć do tego społecznościówkę.

Z jednym się zgodzę - MS przespało okres premiery i np. ja wtedy mimo posiadania X360 kupiłem właśnie PS4, ale po pewnym czasie uzupełniłem kolekcję o Xone, bo po prostu pojawiły się tam tytuły, które mi podpasowały. Podobnie było wcześniej kiedy posiadając X360 kupiłem PS3 dla ogrania dosłownie kilku tytułów.

Opublikowano
1 minutę temu, Matriks_1111 napisał:

Chcesz mi za to powiedzieć, że PS4 daje jakieś usługi poza PS+? Albo, że dash na PS4 jest bardziej przejrzysty od tego na Xboxie? Obie konsole mają spier.dolony system i jest to argument niepodważalny,

tak tak pier.dolenie, wystarczy wejsc do tematu i poczytac jakies farmazony " odlacz konsole od neta szybciej zainstaluje" by wiedziec, co w trawie piszczy. Nawet czas pobierania sie zblizyl do siebie na konkurentach, a nie wolno zapominac o roznicy w obciazeniu sieci.

Zabawne, ale na moim 360 glowne menu wyglada bardzo podobnie do menu z PS4, i tak powinno zostac. Falszywie rozumiana innowacyjnosc niejedna firme poslala do piachu.

Mowie, zrobili dobrze przyszedl bezbek krawiaciarz i z(pipi)ali, tyle. Nie tylko to zreszta w tej generacji.

Opublikowano
3 minuty temu, aphromo napisał:

tak tak pier.dolenie, wystarczy wejsc do tematu i poczytac jakies farmazony " odlacz konsole od neta szybciej zainstaluje" by wiedziec, co w trawie piszczy. Nawet czas pobierania sie zblizyl do siebie na konkurentach, a nie wolno zapominac o roznicy w obciazeniu sieci.

Zabawne, ale na moim 360 glowne menu wyglada bardzo podobnie do menu z PS4, i tak powinno zostac. Falszywie rozumiana innowacyjnosc niejedna firme poslala do piachu.

Mowie, zrobili dobrze przyszedl bezbek krawiaciarz i z(pipi)ali, tyle. Nie tylko to zreszta w tej generacji.

Ale o czym Ty do mnie w ogóle rozmawiasz? Ja mówię o usługach pokroju Game Passa czy wstecznej kompatybilności, a Ty mi wyjeżdżasz z czasem pobierania :blink: 

No ja nie wiem jak wygląda Twoje menu na X360, bo to prezentowane we w miarę ostatniej odsłonie wyglądało bardzo podobnie do systemu kafelek z win8, a podobieństwo do PS4 nadal jest żadne. Może tylko przycisk dasha faktycznie miał podobne funkcje. Przycisk share na padzie od PS4 jest za to dla mnie do dziś nieodgadniony w swojej funkcjonalności.

Zje.bali to fakt, ale na szczęście jest Spencer. Na szczęście dla obranie kierunku w rozwoju, ale nie obyło się też bez błędów niestety. Choć porównując marketingowo, to IMO zrobili jednak krok milowy do przodu przed konkurencją.

Opublikowano

dawanie minusów w CW, xD serio? pewnie aphromo jest na granicy odejścia z forum

Opublikowano
26 minut temu, aphromo napisał:

Nawet czas pobierania sie zblizyl do siebie na konkurentach

Nawet nie wiesz jakie farmazony piszesz. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano
9 minut temu, milan napisał:

dawanie minusów w CW, xD serio

Minusik dla mendrka to piekna i dluga tradycja wiec prosze nie krytykowac

Opublikowano

asromo daje jakies obrazki ktore sam zrobil w paincie jako oficjalne reklamy msu xd co za dzbanold

Opublikowano
11 minut temu, Matriks_1111 napisał:

Ty, ale cytuj gurwa tego kto to napisał :[

silnik forum sie poje,bał

Opublikowano
27 minut temu, Matriks_1111 napisał:

-snip-

Long story short - odnosnie interfejsu i  systemu Xbox One to regres w stosunku do 360  jak stad do Massachusetts, natomiast w przypadku PS4 widzimy tendencje odwrotna co sprawia, ze to PS4 jest obecnie na prowadzeniu. Jakies Mixery czy Gamepass, gdzie polowa gier to produkcje z 360 nie zmienia tego.

Opublikowano
1 minutę temu, aphromo napisał:

Long story short - odnosnie interfejsu i  systemu Xbox One to regres w stosunku do 360  jak stad do Massachusetts, natomiast w przypadku PS4 widzimy tendencje odwrotna co sprawia, ze to PS4 jest obecnie na prowadzeniu. Jakies Mixery czy Gamepass, gdzie polowa gier to produkcje z 360 nie zmienia tego.

Nie mówię, ten obecny dash mnie doprowadza do szału, bo czasami się muszę chwilę zastanowić gdzie czegoś poszukać. Dash na PS4 jest rozwinięciem poprzedniej generacji, chociaż fakt faktem też ma swoje ułomności - faworyta tu jednak nie widzę, bo tęsknię za pierwszą wersją systemu na X360.

Ok, ale lepiej jest mieć jedną konsolę i obsługiwać na niej gry z poprzednich generacji (zwłaszcza jak ktoś miał już poprzednie konsole i chce do czegoś wrócić) niż posiadać je wszystkie w fizycznym stanie po to by w ramach kaprysu odpalić sobie jakiś tytuł z np. PS3, w którym pad mnie doprowadzał do szału. Za ten szmelc powinni kogoś rozstrzelać.

Opublikowano

najlepsze UI ma Switch :lapka:wszystko dostępne pod ręką, wszystko intuicyjne i łatwe do odnalezienia i wszystko się włącza błyskawicznie :))) 

Opublikowano
12 minut temu, aphromo napisał:

XDDDDDDDDDDD

Proste, że interface PS4 jest szybszy od tego z XBoxa, w końcu jest prosty (nie mylić z intuicyjnym) do bólu. Taki rowerek na czterech kółkach kiedy na sprzęcie MS-u masz dopasiony rower sportowy.

Opublikowano

@Matriks_1111Teraz to jest rozmowa. Wiadomix staraja sie dodac cos dobrego, ale z pozycji lidera przeszli do defensywy i kopiuja pomysly Sony.

O to mi chodzilo, mozecie odlozyc szable.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Interface Xbox One to największa wada tej konsoli. A mówiąc bez ogródek: totalne (pipi). 

Opublikowano

UI na ps4 musi być prosty, by klapy i ich ćwierćmózgi poradziły sobie z obsługą.

Opublikowano
15 minut temu, Matriks_1111 napisał:

w ramach kaprysu odpalić sobie jakiś tytuł z np. PS3, w którym pad mnie doprowadzał do szału. Za ten szmelc powinni kogoś rozstrzelać.

Wczoraj bylem w euro, mega promocje na 3rd party do PS3. Budowa pada to kolejny duzy plus PS4.

Opublikowano
2 minuty temu, Rayos napisał:

najlepsze UI ma Switch :lapka:wszystko dostępne pod ręką, wszystko intuicyjne i łatwe do odnalezienia i wszystko się włącza błyskawicznie :))) 

Właśnie czekałem aż ktoś nam się tu w(pipi)i z Nintendo :yao:

2 minuty temu, aphromo napisał:

@Matriks_1111Teraz to jest rozmowa. Wiadomix staraja sie dodac cos dobrego, ale z pozycji lidera przeszli do defensywy i kopiuja pomysly Sony.

O to mi chodzilo, mozecie odlozyc szable.

No dobra, ale jakie pomysły Sony kopiuje MS? Proszę o listę przynajmniej trzech rzeczy, bo szukam chociażby jednej i nadal żadnej nie widzę.

Opublikowano
Teraz, Hum napisał:

UI na ps4 musi być prosty, by klapy i ich ćwierćmózgi poradziły sobie z obsługą.

Tak samo jak ongis na 360.

Teraz, Matriks_1111 napisał:

No dobra, ale jakie pomysły Sony kopiuje MS? Proszę o listę przynajmniej trzech rzeczy, bo szukam chociażby jednej i nadal żadnej nie widzę.

- wsteczna

-gamepass ( osobny abonament tylko do gier )

-socjalizacja, filmiki itp

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.