Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jak klapy czekają na ps5 z chuyem w łapie xddd Już to widzę na start ps5 - co za grafika w MULTIPLATFORMACH no i WSTECZNA to mogę ograć wszystkie gry z PS4, co za firma, co za konsola, już lecę po nowy tv z freesync.

Rok później wychodzi nowy Xbox i co wtedy?

A kogo obchodzą MULTIPLATFORMY? Konsole kupuje się dla EXOW, a cała reszta na PC. Beka z botów, w co tam gracie, w gry we WSTECZNEJ? xdddd

Zapiszcie sobie tego posta bo tak będzie.

Edytowane przez hav7n

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
7 minut temu, easye napisał:

No i freesync nie interesuje mnie za bardzo do poki na konsoli gry dzialaja wlasnie w 27 fpsach

a powinien, bo właśnie dzięki freensyncowi cokolwiek innego niż 30/60fps przestanie wyglądać jak gó,wno. Teraz jak gra ma 27fps, 45, 55 to się k,urwa grać nie da, bo klatki są duplikowane i w praktyce przy 45fps masz 30fps przez połowę czasu i 60fps przez połowę czasu (połowa klatek jest widoczna przez 16,6ms a połowa przez 33,3ms średnio dając 45fps). Jeden ch,uj czy grasz na PS1 czy PS5, bo ten problem istnieje OD ZAWSZE i będzie istniał choćby konsole były nie wiadomo jak potężne, bo uzyskanie stałego framerate'u to jest sztuka balansu wydajności i wizualiów, która developerom rzadko kiedy się udaje.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

No na Koxie dużo gier wydanych po premierze konsoli chodzi w 60 fpsach i w większości w 4k

Gearsy 4, FM 7,  Halo 5, , Killer Instinct, Super Lucky Tale, Cuphead chociażby z eksów 

także no jest to rożnica ogromna w stosunku do Sony, które dzieki pro mozesz sobie pograć w Niera w FHD bo na biedastejszyn jest 900p xd

Opublikowano
3 minuty temu, easye napisał:

acha, no to (pipi) nie zmieniajmy w ogole konsol i cale zycie grajmy w 900p i 30 fpsach! 

no ale czemu cisniesz yetiego

Opublikowano
4 minuty temu, easye napisał:

acha, no to (pipi) nie zmieniajmy w ogole konsol i cale zycie grajmy w 900p i 30 fpsach! 

Takie ficzery to u sony tylko 

Opublikowano

tak będzie hav7n

Nie sądzę że Microsoft ponownie pozwoli sobie zrobić słabszą konsole niż konkurencja. To właśnie w tym widzą przyczynę porażki Xboxa One w 2013 roku. A obecna polityka korporacji i wydanie KOXa jeszcze bardziej umacniają mnie w tym przekonaniu, że Microsoft zrobi wszystko by następny Xbox był mocniejszy od PS5 

Opublikowano

lol, niedawno narzekali ze konsole z 10 letnim stażem to kpina z ludzi, a teraz jak po 5 latach miałaby wyjść nowa konsola z mocniejszymi bebechami to zle.

Super jak bedzie mocniejszy, szkoda tylko ze z obecna polityka gry nadal beda chodzily jak (pipi) bo przeciez uzytkownicy Xbox X...

Edytowane przez easye

Opublikowano

PS4 Pro to nie nowa konsola. No ale jak dla kogos roznica 300 zl w wyborze by miec opcje 4k / HDR (chociaz ten zostal dodany do PS4) to nowa generacja i (pipi)anie w wala, to juz widze jak idzie po nowy telewizor z technologa freesync xD

Edytowane przez easye

Opublikowano
8 minut temu, raven_raven napisał:

a powinien, bo właśnie dzięki freensyncowi cokolwiek innego niż 30/60fps przestanie wyglądać jak gó,wno. Teraz jak gra ma 27fps, 45, 55 to się k,urwa grać nie da, bo klatki są duplikowane i w praktyce przy 45fps masz 30fps przez połowę czasu i 60fps przez połowę czasu (połowa klatek jest widoczna przez 16,6ms a połowa przez 33,3ms średnio dając 45fps).

Technologiczny bełkot, tylko ps5 koorwo!

Opublikowano
4 minuty temu, easye napisał:

niedawno narzekali ze konsole z 10 letnim stażem to kpina z ludzi, a teraz jak po 5 latach

dlatego dostaleś półprodukt jakim jest pro, a ps5 szybciej niż 2020 się nie spodziewaj więc

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

acha, a XBOX One S dodajacy HDR to co to bylo? Rok pozniej X Korki X - kolejny sprzęt premium na którym uruchomisz Cuphead w 4 Q wa Ka jak na kazdym laptopie z biedronki. 

wspaniala firma!

Edytowane przez easye

Opublikowano
2 minuty temu, easye napisał:

PS4 Pro to nie nowa konsola. No ale jak dla kogos roznica 300 zl w wyborze by miec opcje 4k / HDR (chociaz ten zostal dodany do PS4) to nowa generacja i (pipi)anie w wala, to juz widze jak idzie po nowy telewizor z technologa freesync xD

czy ty się wczoraj czegoś naćpałeś czy coś, bo czytać tego się nie da, pier,dolisz tylko głupoty i wyzywasz wszystkich dookoła w ogóle nie zwracając nawet uwagi na to co się do Ciebie pisze

Opublikowano

Super jak bedzie mocniejszy, szkoda tylko ze z obecna polityka gry nadal beda chodzily jak (pipi) bo przeciez uzytkownicy Xbox X...

przecież wkleiłem Ci słowa Mike Ybarry który potwierdza że nie ma parity, decyzja z jakim frameratem i w jakiej rozdzielczości będą chodziły gry należy do developerów. Xbox One X i nowy Xbox nie będzie wstrzymywany przez stare konsole 

Opublikowano
Teraz, easye napisał:

acha, a XBOX One S dodajacy HDR to co to bylo?

jasny ch,uj, tym samym czym było PSOne, PS2 Slim, PS3 Slim/SuperSlim, Xbox 360 Slim - odświeżoną, mniejszą wersją tej samej konsoli o tej samej specyfikacji i podobnej/niższej cenie

Opublikowano

Dlaczego? Tak samo byl reklamowany jak Xbox One S - ba nawet roznica w cenie miedzy Xboxem One a S przy premierze Ski byla podobna co PS4 Pro a PS4.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja (pipi)e xddd

Opublikowano

ej czy izi jest debilem jak kukuryku? bo już się pogubiłem :smutas: 

Opublikowano

Ocho juz wyzwiska, bo ktoś ma inne zdanie niz (C I P E K). Mocne slowa jak na kogos, kto cale zycie w CW plakal i wszystkich rapotrowal, ze mu ksywe przekręcają.

PS4 Pro ktore na premiere bylo drozsze o 300 zl od zwykłego PS4, dedykowane dla użytkowników telewizorów 4K i HDR (który później dodany nawet do zwykłej wersji) nie wpisuje się w definicje, za to Xbox One S, który wszędzie był reklamowany jako 4k gaming + HDR, tez droższy niż zwykła wersja (do której MS aktualizacji z HDR już się nie chciało robić), by po roku znowu wydać kolejna konsole Xbox One X "true 4k gaming" już w definicje Ravena sie wpisuje. 

Edytowane przez easye

Opublikowano
Godzinę temu, Ficuś napisał:

kazdy sony w trybie dynamicznym z kontrastem na maxa i uplynniaczem obrazu na high

Nie każdy.

Bez trybu kliszy to dupa z upłynniacza.

Opublikowano

dedykowane dla użytkowników telewizorów 4K i HDR

No super i 4K jest w pięciu grach na krzyż lol, super dedykowany sprzęt do 4k!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.