Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Typowe uległe podejscie  osobnika omegi.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 501,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
55 minut temu, asax napisał:

Kaz to jednak prawdziwy wizjoner, specjalnie zrobił PS4 Pro za słabe na 4K, aby nie odcinać sobie źródła dochodu i golić frajerów na remasterach 4K w następnej generacji. A Spencer co? za darmo remasteruje gierki? no debil po prostu

W Microsofcie za to jeszcze większe poyeby, najpierw wydali konsole która z konsolą miała mało wspólnego, później wydali kolejną wersje, tą taką z HDR i czytnikiem filmow w wysokiej rozdzielczości - bo wiedzieli że do gier to się słabo nada, a gdy ogarnęli że konsola z definicji powinna być urządzeniem przeznaczonym do grania to wydali X-a, zapomnieli jednak o grach, na szczęście dzięki wstecznej kompatybilności można pograć w gry z czasów w których Xbox był dobrą konsola czyli z 360ki.

Co oni tam ćpają to nawet Mendrek nie.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano
1 minutę temu, Kyo napisał:

Bardziej pisząc o E3 miałem nadzieję na "nowe" gierki a nie odpierdalanie szopek na scenie :D 

ahaa to masz rację, nie będzie żadnych nowych gierek, nie warto odpalać streama 

Opublikowano
4 minuty temu, asax napisał:
6 minut temu, Kyo napisał:

Bardziej pisząc o E3 miałem nadzieję na "nowe" gierki a nie odpierdalanie szopek na scenie :D 

ahaa to masz rację, nie będzie żadnych nowych gierek, nie warto odpalać streama 

Że co? :dynia: 

9 minut temu, asax napisał:

Agresywny Microsoft, Steve Balmer pocący się na scenie, Peter Moore z tatuażem GTA te czasy już nie wrócą i ..... bardzo dobrze. Nikomu nie była potrzebna ta cała dzieciniada, nastawiona na wojenki w internecie. 

Pokazywanie Mincecrafta jest.... ok. Nie mam z tym problemów podobnie jak z konferencjami Sony pokazującymi VR  czy jakieś aplikacje na komórki, który mnie nie interesuje. Podobnie z Nintendo kiedy pokazuje swoje kartony. Po prostu nie wiem, że nie jestem targetem każdego produktu i nie muszę się bulwersować z tego powodu. Najważniejsze żebym jako gracz, dostawał dobre, interesujące mnie gry i solidne wsparcie konsoli, wtedy będę zadowolony, a na E3 mogą zrobić nawet  30 minutowy segment z tańczącym Spencerem w Dance Central, bo niewiele mnie interesuje kto "wygra" E3 na forum

To była odpowiedź na post prawnika MSu broniącego korpo bo z graczami to ten post ma niewiele wspólnego - i nadal mam nadzieję że MS pokaże jakieś nowe gierki na E3 więc czekam. 

Co by korpo nie zrobiło to asax mówi że jest ok. Ma prawo mi się nie podobać co MS teraz robi i o tym piszę. Piszę że tęsknię za czasami X360. Nic nie pisałem o odpierdalaniu na scenie szopek i robieniu tattoo. Pisałem o grach, pomysłach i ogólnie polityce firmy.

Wiem, wiem - Ty nie masz z tym problemu. Ale ja mam.

Opublikowano

Jedno jest pewne, Spencer z pauzami  na oklaski bedzie opowiadal jakim to sukcesem  jest SOT.

To jak Kierownik obozu chwalący się że obozowiczom po  3 tygodniach głodówki zaczeły smakować sznurówki i paski od spodni.

Opublikowano

Asax chyba już dawno wygryzł wypalonego Dona z działu pijaru Microsoftu. ;)  ;)  ;) 

Opublikowano
27 minut temu, Kyo napisał:

Tesknie za MS jak za czasów x360. Agresywna polityka. Nowe gierki. Nowe pomysły. MS zmuszając Sony do ruszenia dupy i spiecia pośladów.

A nie Minecraft i asax mówiący ze jest OK. No offence.

Mam tak samo.

Jest jeszcze jedna, ale już ostatnia nadzieje, którą jest E3.

Z drugiej strony to już powinno coś się dziać a nie czekać na coś;)

Kasy MS ma do za(pipi)ania a nie potrafi tego wykorzystać. 

Opublikowano

To znaczy to nie jest tak że MS nic nie ma bo choćby zapowiedzieli PS5 na grudzień z Bloodborne 2 to na Iksim mam przynajmniej 2 pozycję które ogram choćby nie wiem co - Ori 2 i SoD2 :lapka: Imo taki SoD2 odniesie bardzo duży sukces a Ori to po prostu klasa sama dla siebie. 

Opublikowano

ja tam rozumiem o co chodzilo kyo i tez za tymi czasami tesknie, ja jako wtedy zatwierdzialy klap mialem cieplo widzac ta ofensywe - byly kapitalne rozwiazania w konstrukcji konsoli, wsparcie exow, co chwile jakis szpil zawsze kojarzony z plejstejszyn byl zapowiadany na x360 - microsoft dzialal jak bestia

teraz sa obietnice, ze spencer skumal o co chodzi, no nic czekam na e3 majac beke z asaxa, ze na tu i teraz jest dobrze, widac jakies przebudzenie ale to wlasnie e3 musi byc miejscem gdzie microsoft potwierdzi, ze xbox to cos wiecej niz maszyna do multiplatform z growym netflixem

Opublikowano
11 minut temu, Kyokushinman napisał:

Mam tak samo.

Hoho, no to ja też trochę. Generalnie zawsze uważałem MS za korpo-szkodnika branży w makroskali (nawet jeśli gdzieś był miły to tylko po to by gdzieś indziej potem nie być) i nie myliłem się, grunt że niewidzialna ręka korwina go pokarała i teraz musi płaszczyć się i wyprzedawać, co niestety w jego przypadku przypomina starania recydywisty w odzyskiwaniu zaufania wśród lokalnej społeczności. Który to w dodatku ma takie wciąż odruchy by coś przeskrobać.

Jednak ta siła przebicia z jaką wbił się w nieco skostniały rynek konsol, była warta docenienia. Zachodni rekin biznesu pokazał wtedy jak należy się rozpychać. Jak spojrzymy na Sony, to oni dużo z tych rzeczy podłapali, skopiowali i pokonali MS jego własną bronią. No i tu ta dobra rola MS-u się kończy. Mogą spie*dalać, razem z tym swoim cyrkiem i małpami zwanymi bociarnią aka szambonurkami ;)

Opublikowano

@Kyo

Jestem po prostu pewny że cokolwiek Microsoft pokaże na E3 to na forum będzie kręcona beka. Xbox za bardzo już wszedł w rolę przegrywa/nieudacznika (po części na pewno słusznie) by jedna randomowa konferencja mogła cokolwiek odwrócić. Nawet jeśli pokaże wiele (co się nie wydarzy) dobrze zapowiadających się gier to narracja się nie zmieni. 

Weźmy przykład tego jak będzie to wyglądać: jestem pewny że MS zapowie nowe Halo i ja osobiście będę bardzo zadowolony, bo to moja ulubiona seria dla której kupuje kolejne Xboxy, ale nie trzeba dużej wyobraźni by wyobrazić sobie jaka reakcja będzie na forum. Idźmy dalej, być może będzie zapowiedź nowej zawartości do SoT czyli świeżego nowego pomysłu i nowego IP (czyli coś czego chyba oczekujesz), gierka przy której bawię się mimo ubogiego contentu bardzo dobrze i tu też wiadomo jaka będzie reakcja i tak dalej i tak dalej. 

Nie mówię że sytuacja Microsoftu jest świetna bo jest bardzo daleka od ideału, bo również tęsknie za momentem kiedy kupowałem X360, kiedy na horyzoncie miałem Halo 3, Gears of War, Bioshocka, Mass Effect, PGR 3. Ale po prostu znajmy proporcje, jeśli ktoś próbuje mi wmówić że:

Cytat

Z takim podejściem MS to Xbox i bez tego jest "przeorany".

to zastanawiam się o co chodzi, bo ja dobrze się bawię przy swojej konsoli, wciąż grając w Halo 5, SoT, lubię od czasu do czasu odpalić Horizona. Cenie i lubię biblioteke innych konsol, ale dla mnie najlepszym wyborem obecnie jest Xbox

PS

myślałem że agresywna polityka odnosiła się do stylu, źle zrozumiałem, sorry 

16 minut temu, Ficuś napisał:

teraz sa obietnice, ze spencer skumal o co chodzi, no nic czekam na e3 majac beke z asaxa, ze na tu i teraz jest dobrze, widac jakies przebudzenie ale to wlasnie e3 musi byc miejscem gdzie microsoft potwierdzi, ze xbox to cos wiecej niz maszyna do multiplatform z growym netflixem

ostrzegam: wszyscy którzy tak myślą srogo się zawiodą

Będzie nowe Halo, Horizon, Ori + jeszcze jeden ex. To wszystko, żadnego trzęsienia ziemi, żadnych trąb anielskich i nadejścia mesjarza

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

To ja może pokażę, czego nie ma na Xboksie. A to tylko malutka część...

Opublikowano

najlepsze co sie moglo przytrafic sony to microsoft - ta pycha sony przy stracie ps3 to byla patologia, wszystko co pozniej przydazylo sie tej firmie to wypadkowa czucia presji, jakby microsoftu nie bylo teraz to sony znowu by sie zamienilo w tego pysznego zyeba (juz teraz ma przeblyski)

Opublikowano

@asax

Ale już Ci pisałem - za poważnie bierzesz to forum a szczególnie CW. Masz swój rozum i swoje przekonania. Szanuję. Ja wyobraź sobie też :D . No to fajnie że jesteś zadowolony z polityki MS. Ja nie jestem :P

Na E3 trzeba pokazać gdzie dział X się kieruje i to trzeba pokazać zarządowi i akcjonariuszom i graczom a także tzw causal plus "nowym" (nie znam się na politykach wielkich firm - jak jest inaczej to proszę mnie wyprowadzić z błędu).

Rozumiem też dlaczego ostatnie E3 tak a nie inaczej wyglądały. MS nie był w pozycji ani nie miał narzędzia do "pokazania" że to jest nasz czas. Teraz mają genialne narzędzie jakim jest XOX i to właśnie jest ten moment w którym należy to wykorzystać  i przekonać wszystkich którzy będą to E3 oglądać że to u Mikromiękkich jest najlepsze miejsce do grania. Że to u nich będzie się teraz działo. Bo jak nie teraz to kiedy? Jak Sony zapowie PS5 to co - konsola MS ile czasu będzie tą "najpotężniejszą"? Kilkanaście miesięcy? Bo jak rozumiem taki był zamysł MS żeby mieć konsolę "NAJ" I jak nie teraz to kiedy? No gierek chcę. Nie tych z poprzedniej generacji bo ja niestety chociaż mam wszystkie poprzednie konsole to bardzo ale to bardzo rzadko do nich wracam :( Gierek. Nowych. Fajny. Kontynuacje też mogą być. Co nie. 

Opublikowano

Żeby mieć konsolę "NAJ" nie trzeba mieć mocy. I o tym niestety MS zapomniał. Yebałem Soniawkę za kiepski start PS4, ale teraz co się wyprawia to :banderas:

Sprzęt dla graczy.

Xbox? Dla blacharzy, którzy nie chcą/nie mają możliwości wydania PĘGI na mocną maszynę. Liczeniem pikseli i dynamizowaniem się na widok tabelek porównujących teraflopy jeszcze żaden prawdziwy GRACZ się nie nasycił...

Opublikowano

Edit: Ejj bo się za poważnie zrobiło. Idę :lapka: 

@ping to też napisałem - mają narzędzie. Gierek kcę! Tak mocno mocno!

Opublikowano
6 minut temu, ping napisał:

To ja może pokażę, czego nie ma na Xboksie. A to tylko malutka część...

>LBP3

>tego nie zaznacie

je,bane szczęściarze z tych botów

Opublikowano

Poziom zayebistości taki jak Morze Guwna: Piracki Chatroom.

Opublikowano

Nie

Opublikowano

nie powiem, czytanie zachwytów na unikalną interakcją między graczami w takim wirtualnym chat roomie jest bardzo zabawne, biorąc pod uwagę że VR Chat zrobił to pół roku temu

Opublikowano

to tak jak przed BOTW były survivalowe indyki na PC 

równie głupie porównanie

Edytowane przez asax

Opublikowano

oj asax asax

324b412ae9e3b1d03df82d556740d455.jpg

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ciekawe czy  powstały już szanty o łykaniu spermy Spencera przez Asaxa, przepraszam za wulgaryzm, ale szanty nie cechowały się wśród piratów delikatnościa.

Ale to wiesz ofkoz

Opublikowano

Ja mam jedno za(pipi)iście ważne pytanie. Asax czemu się cały wieczór kłócisz w cw zamiast grać w sea of thieves. My dzisia 2 h graliśmy ale ciebie nie było widać. Może czas odpocząć od cw i pograć w gierki. Wrzucisz na luz i wrócisz silniejszy na premierę sod2 lub gówniaka wojny

Opublikowano

Zwiększenie zatrudnienia w MS to chyba jednak prawda skoro asax tak naperdala posty :obama:

Edytowane przez hav7n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.