Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spelunky 2

Featured Replies

Opublikowano

Ten moment kiedy już witasz sie z gąską, lecisz na luzaczku do sunken city i coś się poyebalo i te latające bydlę umiera trafione wiązka. 

• Odpowiedzi 106
  • Wyświetleń 17,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ponad 300 śmierci później wreszcie udało się ukończyć grę: Jest grubo - a to dopiero początek przygody...

• Cóż to była za przygoda - moja gra roku :banderas:

• O ja cię wcale nie pitolę!   Nie ma letko - 19 powtórzeń zajęło mi wyjście z pierwszego etapu:   Gierka jest najeżona masą nowych pułapek, fauna i flora tez tylko czyha na nas

Opublikowano

Cały urok Spelunky.

Jakie masz ratio prób/wygranych?

Opublikowano

Udało się dotrzeć :obama: oczywiście od razu umarłem hehe.

Będę walczył o płatynke bo dobrze mi idzie - jak kopalnie przejdę to już jadę ostro.

16020658459594409299423384025198.jpg

Opublikowano

Większość jakbym swoją rozgrywkę nagrywał

Opublikowano

No ja już dobijam do 1000 podejść. Gra bywa podła i niesprawiedliwa fhuj, ale koniec końców ciężko się odkleić.

Opublikowano

Opublikowano

No nie mogli sobie darować tej końcówki (a raczej początku). Najgorsza część drogi do Sunken City to lot przez lasery - nie mogę wyczuć tego smoczka. Ile razy zdechłem na tej ostatniej prostej, to głowa mala...:yuno:

Niby można się obejść bez niego:

:mog:

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Zapytam - niby oczywistość, ale w necie sporo ludzi jakoś to pominelo xD Wiesz że się trzyma guzik i leci do góry, a nie trzeba naciskać? :D

ogólnie ja zrobiłem sobie przerwę od gry - główny powód że strasznie niesprawiedliwa jest w porównaniu do jedynki - są akcje że zaczyna się etap, 5 wybuchów z dupy i kula u nogi, jakaś pułapka i dostaje się rykoszetem itd. jak bylem w sunken city, zrobiłem unik i babka od sun challenge dostała i mnie zabiła to powiedziałem basta i na razie mi starczy.

Opublikowano

Że niby da się płynnie dolecieć do góry, dusząc jedynie przycisk? Te interwały laserów mnie gubią :[

Jaką ogólnie ścieżkę preferujesz? Dla mnie Jungle -> Tide Pool jest bezkonkurencyjne, Volcana zbyt losowa (raz banał, raz koszmar), a Temple to w ogóle chyba najtrudniejszy etap w grze.

Opublikowano

Volcane robie bo pułapki w jungle których nie widać mnie wkurwiaja. Tide pool prosty, Ale 6-x to loteria, a jeszcze lubia dac ciemność w tym etapie i pozamiatane. 

Opublikowano

Nie irytuję cię ten świder do włości Vlada?

Opublikowano

Wiadomo - czasem taki layout się zaczyta że średnio idzie to ukończyć, Ale wolę po stokroć niż dżunglę.

Opublikowano

Jest drugą część

:dynia:

Opublikowano

Niezwykłe jest w tej gierce poczucie spełnienia po ukończenie z pozoru niewykonalnego zadania. Z początku było to zwykłe ukończenie gry, dalej zdobycie symbolu Ankh, później tabletu, później posążka czy dojście do Sunken City, a teraz zasuwam z łukiem do "prawdziwego" bossa. Nawet soulsy nie dają takiej satysfakcji :banderas:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzialem na yt, że nowy patch wszedł i kompletnie zmienił walke z olmeckiem i już nie można usiąść na głowie i czekać aż rozwali podłogę. 

Opublikowano

Dobra zmiana, bo starcie jest stało się bardziej angażujące i szybsze.

Ja czekam na naprawę Sun Challenge, bo obecnie to jest po prostu jeden wielki randomowy bajzel.

Opublikowano
W dniu 6.10.2020 o 10:30, stoodio napisał:

Co mogłem, to porobiłem - reszta wyzwań była dla mnie zbyt enigmatyczna, więc zajrzałem w internety (fajny pliczek, zbiera wszystko do kupy):

https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1LqvgWWfybs6BTFVSKtN_bq8ddY3YhRucKZTnQIc0Zzg/htmlview

Po lekturze z żalem stwierdzam, że platyny nie będzie - co tam się odjaniepawla... :mog:

JuVKlSc.jpg

Cóż to była za przygoda - moja gra roku :banderas:

Opublikowano

Kolejny patch a wraz z nim między innymi:

• Added a new hazard in certain special zones
  • Hidden easter egg somewhere

:obama:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Muszę przyznać, że przy premierze XSX już sobie odpuściłem, a w sumie jeszcze nie przeszedłem. I wreszcie nadarzy się okazja by wrócić - w przyszłym roku trafi na konsolkę wręcz stworzoną pod rogaliki :usmiech: W spelunky 1 jakoś też wolałem grać na vicie niż ps3.

edit: Derek Yu doprecyzował, że gry trafią na switcha latem. 

Edytowane przez MBeniek

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie minął jeszcze rok od premiery a takie cuda wymyślili, że się w głowie nie mieści:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W końcu będzie okazja do odkurzenia switcha. Mam nadzieję, że przynajmniej tym razem uda się dotrwać do końca ;) 

(prośba do moda/admina o przeniesienie tematu do multiplatform)

• 1 rok później...
Opublikowano

zawsze mnie ta seria omijała. Spędziłem z tą gierkę dzisiejszy wieczór i konkretny hardkor xD 

• 1 rok później...
Opublikowano

Kurwa, ten puchar za przejście gry bez zdobycia złota jest przejebany. Prawie dziś się udało to na ostatniej prostej do przejścia 6-4 pod truchtem było złoto i przeszedłem grę z 1250 Golda :angry:

Został jeszcze cosmic, journal i milion z przejściem, ale ten puchar uważam za najtrudniejszy ze wszytskich.

Opublikowano

Ano, raz, że trzeba działać wbrew instynktowi :red: a dwa - często kruszec jest dobrze zakamuflowany. Nie wspominam o losowym lądowaniu po wybuchu/uderzeniu w tym gównie, wróć - złocie.