Opublikowano 12 lutego 20187 l 19 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Cytat "jesteś zapalonym graczem, dla którego ważny jest niski input lag wybierz LG 55B7" Dziękuję, dobranoc. Hahaha, ale kolegów klapersów takie nieistotne rzeczy jak input lag w grach nie interesuje xD. Obraz musi być p ł y n n y (tutaj obrazek ze stateczkiem ufo xD) i poddany jak największej ilości funkcji obrabiających go i dodających do czasu reakcji (tworzenie rzeczywistości czy jak tam to ch,ujstwo się zwie), kogo tam obchodzi komfort sterowania w grach.
Opublikowano 12 lutego 20187 l Te tworzenie rzeczywistości to jest chyba po potrójnej dawce mocarza. xdd
Opublikowano 12 lutego 20187 l 4 godziny temu, raven_raven napisał: Hahaha, ale kolegów klapersów takie nieistotne rzeczy jak input lag w grach nie interesuje xD. Obraz musi być p ł y n n y (tutaj obrazek ze stateczkiem ufo xD) i poddany jak największej ilości funkcji obrabiających go i dodających do czasu reakcji (tworzenie rzeczywistości czy jak tam to ch,ujstwo się zwie), kogo tam obchodzi komfort sterowania w grach. To (pipi)ostwo co tam mówisz i o którym nie masz zielonego pojęcia to jedna z najważniejszych opcji w tv.
Opublikowano 12 lutego 20187 l Autor 2 godziny temu, raven_raven napisał: tylko Sony. Jak na razie telewizory żadnej innej marki nie dorobiły się takich opcji jak np rozdzielczość czy łagodna gradacja. Profesjonalne testy i recenzje z całego świata wskazują na najlepszą obrobkę obrazu telewizorow sony. Nawet taka opcja jak dynamiczny kontrast jest nieporównywalnie lepsza niż w samsungach i panasonicach. Aż sam byłem w szoku, bo zawsze kojarzyłem tę opcję ze sztucznością i z początku miałem ją wyłączoną na swojej bravi pamiętając jak psula obraz na moim panasie i sasamsungu. Potem przy kalibracji z ciekawosci walczyłem i zdziwienie, dziala znacznie razy lepiej niz w innych tv.
Opublikowano 12 lutego 20187 l Tak jest, jedynie Sony. Idźcie w świat i głoście dobrą nowinę, przekonując niewiernych i ślepych.
Opublikowano 12 lutego 20187 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia: Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włączył się tryb HDR i nastała nieprzejednana światłość o mocy tysiąca nitów. I widział Pan, że było to dobre. Pierwsi ludzie w rajskim ogrodzie grzali się w blasku wspaniałego LCD, a upadły anioł - zazdrosny OLED LG zwany czarnym panem - wodził słabe dusze swoimi smolistymi czerniami na pokuszenie. Pan wysłał więc wulfena i Kyokushinmana by głosili słowo boże i chronili ludzi przed ciemniejszym HDR w trybie gry i rozświetlali ludzkie umysły. Edytowane 12 lutego 20187 l przez raven_raven
Opublikowano 12 lutego 20187 l 2 godziny temu, wulfen napisał: Jak na razie telewizory żadnej innej marki nie dorobiły się takich opcji jak np rozdzielczość czy łagodna gradacja. Profesjonalne testy i recenzje z całego świata wskazują na najlepszą obrobkę obrazu telewizorow sony. Nawet taka opcja jak dynamiczny kontrast jest nieporównywalnie lepsza niż w samsungach i panasonicach. Aż sam byłem w szoku, bo zawsze kojarzyłem tę opcję ze sztucznością i z początku miałem ją wyłączoną na swojej bravi pamiętając jak psula obraz na moim panasie i sasamsungu. Potem przy kalibracji z ciekawosci walczyłem i zdziwienie, dziala znacznie razy lepiej niz w innych tv. Dokladnie tak jest jak piszesz. Samusungi na dynamicznym to rozpacz w porównaniu z Sony. @ Kruk Pociesze cię tryb ten w lg działa lepiej niż w Samsungu. Nie widać aż takiej sztuczności w obrazie. Jednak i tak to mało ważne bo glorius tryb gra itd.
Opublikowano 12 lutego 20187 l Wulfen możesz napisać coś więcej o tej kalibracji? Kto Ci kalibrował, jakich sprzętów używał, ile czasu to trwa i jak cenowo? Kyokushinman jaki obecnie tv posiadasz i na czym giercujesz?
Opublikowano 12 lutego 20187 l Godzinę temu, seb.maz napisał: Wulfen możesz napisać coś więcej o tej kalibracji? Kto Ci kalibrował, jakich sprzętów używał, ile czasu to trwa i jak cenowo? Kyokushinman jaki obecnie tv posiadasz i na czym giercujesz? To Ty nie wiesz jak się kalibruje tv Sony? Jedyny sprzęt jaki potrzebujesz to tv Sony. Dajesz tryb vivid, włączasz motion flow, łagodną gradację, ostrość, kontrast dynamiczny oraz tworzenie realizmu i już. TV skalibrowany. ;p
Opublikowano 12 lutego 20187 l 14 minut temu, bocieque napisał: To Ty nie wiesz jak się kalibruje tv Sony? Jedyny sprzęt jaki potrzebujesz to tv Sony. Dajesz tryb vivid, włączasz motion flow, łagodną gradację, ostrość, kontrast dynamiczny oraz tworzenie realizmu i już. TV skalibrowany. ;p A tak wygląda obraz na prawidłowo skalibrowanym tv marki Sony. Normalnie mucha nie siada
Opublikowano 12 lutego 20187 l Autor 11 minut temu, bocieque napisał: To Ty nie wiesz jak się kalibruje tv Sony? Jedyny sprzęt jaki potrzebujesz to tv Sony. Dajesz tryb vivid, włączasz motion flow, łagodną gradację, ostrość, kontrast dynamiczny oraz tworzenie realizmu i już. TV skalibrowany. ;p Gdyby to było takie proste. Bravie mam od około 3 miesięcy i co jakiś czas odkrywam w nim coś nowego. Dojście do perfekcji może mi jeszcze zająć kolejne miesiące o ile nie lata.
Opublikowano 12 lutego 20187 l 50 minut temu, wulfen napisał: Gdyby to było takie proste. Bravie mam od około 3 miesięcy i co jakiś czas odkrywam w nim coś nowego. Dojście do perfekcji może mi jeszcze zająć kolejne miesiące o ile nie lata. Ja tam kalibrowalem telewizory marki LG po okolo 100-200 dziennie, a ty chcesz jeden kalibrowac latami? Edytowane 12 lutego 20187 l przez Gość
Opublikowano 12 lutego 20187 l Im dany tv posiada więcej funkcji tym trudniej go ustawić. Chyba logiczne? Z biegiem czasu też do danego obrazu człowiek się przyzwyczaja i chce od posiadanego tv jeszcze więcej. Raczej normalne? Czy uda się ustawić obraz perfekcyjnie do wszystkich gier nie bawiąc się w suwaki? Nie jest to możliwe bo gier jest mnóstwo i zawsze się znajdzie jakaś np. przekonrastowana. Jednak powiedzmy do 90% gier da się zrobić niemal idealny setting. Na to trzeba jednak poświęcić sporo czasu.
Opublikowano 13 lutego 20187 l Siadasz do konsoli, rozkminiasz w co będziesz grał, po czym wyciągasz tabelkę (tworzoną latami), odszukujesz tytuł i ustawiasz TV. Jakie to proste.
Opublikowano 13 lutego 20187 l Jeśli odpowiednio ustawisz telewizor to możesz stworzyć nową, lepszą rzeczywistość.
Opublikowano 13 lutego 20187 l 6 minut temu, Andreal napisał: Siadasz do konsoli, rozkminiasz w co będziesz grał, po czym wyciągasz tabelkę (tworzoną latami), odszukujesz tytuł i ustawiasz TV. Jakie to proste. Właśnie miałem to napisać. Dziobać sie z ustawieniami w tv przy każdym uruchomieniu innej gry...parodia jakaś. Przecież to zajmuje wiecej czasu niz bawić sie z ustawieniami graficznymi w kompie (tam chociaż one sie zapisują dla każdej gry po jednym ustawieniu). Albo to... 15 godzin temu, wulfen napisał: Dojście do perfekcji może mi jeszcze zająć kolejne miesiące o ile nie lata. To już lepiej zapłacić Koprowi i po dwóch godzinach kalibracji człowiek ma ustawiony tv na maks jego możliwości.
Opublikowano 13 lutego 20187 l Raczej ma totalnie z(pipi)ane Na 100 gier 90% to jest tylko 10 gier gdzie coś trzeba zmienić. W moim przypadku jak już jesteś tak wścibski, na przykładnie X360 jest to około 99% z ponad 150 gier. Czyli niemal perfekcja. W dwóch tytułach tylko musiałem coś zmienić a były to Splinter Cell Black List (podnieść jasność) oraz Ghost Recon: Future Soldier (zmniejszyć kolor). Aż tyle zabawy.
Opublikowano 13 lutego 20187 l 3 godziny temu, Kyokushinman napisał: Na 100 gier 90% to jest tylko 10 gier gdzie coś trzeba zmienić. W moim przypadku jak już jesteś tak wścibski, na przykładnie X360 jest to około 99% z ponad 150 gier. Czyli niemal perfekcja. To teraz podaj w ilu grach trzeba to zmieniać na przykładzie PS4Pro podłączonego do Sony Xe93, gdzie gry działają w różnych rozdzielczościach 1080p, 1440p, szachownicowe 1800p, dynamiczna rozdzielczość, itp, itd. A poźniej jeszcze sobie przestawiaj gdy tylko chcesz zobaczyć inny tryb w grze ( 1080p 60fps/ 1440p 30fps). 3 godziny temu, Kyokushinman napisał: Aż tyle zabawy. Jak widać przy PS4pro i tv 4K tej zabawy bedzie do wyrzygania. Edytowane 13 lutego 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 13 lutego 20187 l W przypadku Pro nie było jeszcze takiej gry żebym coś zmieniał. Edytowane 13 lutego 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 13 lutego 20187 l Autor Cytat A poźniej jeszcze sobie przestawiaj gdy tylko chcesz zobaczyć inny tryb w grze ( 1080p 60fps/ 1440p 30fps). Akurat na nowym TV zawsze wybieram większą rozdzielczość. Testowałem ostatnio na kolosach i lepiej ustawić tryb kinowy a do tego włączyć motionflow. Za to na TV 1080p, raczej lepszy by był tryb 60 klatek.
Opublikowano 13 lutego 20187 l xddddd za każdym razem jak wulfen/kyotenshinhan piszą o włączaniu motionflow do grania to gdzieś na świecie pan bóg przepala kolejnego oleda
Opublikowano 13 lutego 20187 l 55 minut temu, Kyokushinman napisał: W przypadku Pro nie było jeszcze takiej gry żebym coś zmieniał. Przecież napisałem że chodzi o tv 4K (XE93), a nie jakiś zabytek FullHD Sony W82834563421u67894e78coś tam na którym zapewne do dziś grasz. Edytowane 13 lutego 20187 l przez PIOTR8642