Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Niestety Xe85 nie ma tych dwóch opcji.

Na bank na XE93, ZD9 i A1 hdr będzie dużo lepiej wyglądał i któryś z tych tv pewnie kupie niebawem.

Wpierw jednak będę musiał przy nich posiedzieć ze 2-3 godziny. Ukanio też pewnie ze mną pojedzie do centrum Sony także będziemy mieć bezpośrednio obraz z dwóch konsol w tej samej grze na podobnych ustawieniach.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 43,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano
  • Autor

To czekam na test :) Ciekaw jestem wyniku :)

Opublikowano

Na obecną chwile i przy dłuższym posiedzeniu przy XE85 jeżeli chodzi o tryb sdr jestem mega zachwycony. Obraz to coś niesamowitego.

Jak na XE93, który jest tv zdecydowanie lepszym osiągnę chociaż z 10% lepszą jakość to to będzie jakaś masakracja :obama:

Cytat

Aha dodam jeszcze że u mnie w uncharted kolory w hdr też są jakieś dziwne. Np madagaskar ma ewidentnie skopane kolory w hdr. W last of us też czasami jest coś nie tak, mam wrażenie że naughty dog nie ogarnęło jeszcze dobrze hdr. Za to w horizon zero dawn u mnie jest wszystko spoko z kolorami, a w shadow of the colossus kolory są chyba nawet bardziej nasycone w hdr niż w sdr.

No własnie Uncharted 4 też sprawdzałem właśnie na Madagaskarze oraz chapter 14 i niestety, ale kolorystycznie było słabo. W Horizon na hdr faktycznie kolory już były lepsze, ale do sdr jeszcze sporo brakuj. Te dwie opcje co wypisałeś na bank powinny obraz hdr polepszyć.

Opublikowano

A jednak choroba umysłowa u tej dwójki ekspertów od siedmiu boleści nadal postępuje.

Opublikowano

Jak ogólnie mam w du pie kto jak wygląda lub co robi tak w przypadku tej dwójki chciałbym wiedzieć trochę więcej o nich. Jak wyglądają, co robią na codzień itd. No są zaje biści xD

Opublikowano

Do TV z nimi. Nie oglądam telewizji, ale chyba jest jakiś program w stylu "Uwaga, fachowiec"? Mam pewną wskazówkę dla nich, na temat obrazu mleka w hdr. Oczywiście tak skromnie, bo co ja tam wiem. Nie jestem takim fachowcem jak oni. Część telewizorów nie nasyca wystarczająco kolorów w trybie bt 2020 (hdr). Np. mój Sony. Dla mnie to nie problem, bo ustawiam sobie nasycenie 55 do hdr. W sdr mam 50. Oczywiście tryb żywy wyłączony. Dla ich preferencji obrazowych, to jednak może już wtedy brakować skali w TV :E.

Opublikowano
5 godzin temu, Kyokushinman napisał:

Na bank na XE93, ZD9 i A1 hdr będzie dużo lepiej wyglądał i któryś z tych tv pewnie kupie niebawem.

1. No to na czym ty grasz ? Na XE9005 albo XE8505 ? xD

2. Coś czuję, że już ja prędzej kupie któryś z tych modeli, a ty nadal będziesz robić fachowe testy w marketach ...

Opublikowano
9 godzin temu, balon napisał:

Jak ogólnie mam w du pie kto jak wygląda lub co robi tak w przypadku tej dwójki chciałbym wiedzieć trochę więcej o nich. Jak wyglądają, co robią na codzień itd. No są zaje biści xD

Aż tak jesteś ciekawy. Masz kilka info.

Wygląd - jak na razie przystojny, wysoki, atletycznie zbudowany brunet, który ma powodzenie u kobiet. Zdjęcie możesz znaleźć na nikogo.

Wykształcenie, praca - wyższe prawo, jednak nie pracuje w zawodzie bo dla mnie wieje nudą, ale nie jest to mafia aby nie było.

Zarobki - niestety jestem kapitalistą i mimo, że na obecna chwile stać mnie miesięcznie na taką Bravie 55XE93 i kilka gier, to wolę jednak wszystko dopiąć na ostatni guzik aby się nie rozczarować tak jak W829 (smużenie).

Aktywność fizyczna: trenowałem Kyokushin Karate 12 lat i teraz chcę do tego wrócić (kontuzja kolana). Poza tym jestem miłośnikiem sztuk walki jak i sportu jak ogółu.

Rodzina: to jest zbyt osobiste i nie musisz wiedzieć.

Uzależnienie: gry wideo, ale jestem sobie w stanie odmówić grania nawet z pół roku (jednak czytam info o nich niamal cały czas i przeglądam fora), niestety później wszystko co lepsze trzeba nadrobić.

Alkohol, papierosy i inne używki: Nie pale a pija jak już to sporadycznie zazwyczaj w towarzystwie. 

Wystarczy?

9 godzin temu, bocieque napisał:

Do TV z nimi. Nie oglądam telewizji, ale chyba jest jakiś program w stylu "Uwaga, fachowiec"? Mam pewną wskazówkę dla nich, na temat obrazu mleka w hdr. Oczywiście tak skromnie, bo co ja tam wiem. Nie jestem takim fachowcem jak oni. Część telewizorów nie nasyca wystarczająco kolorów w trybie bt 2020 (hdr). Np. mój Sony. Dla mnie to nie problem, bo ustawiam sobie nasycenie 55 do hdr. W sdr mam 50. Oczywiście tryb żywy wyłączony. Dla ich preferencji obrazowych, to jednak może już wtedy brakować skali w TV :E.

Widzisz sam się przyznajesz, że jednak kolorystycznie to nie to samo co sdr nasycając ręcznie bardziej hdr.

Na trybie żywym czy standard różnice o wiele bardziej widać na niekorzyść hdr.

Na 2020 jest lepiej, ale nadal za mało tego koloru w hdr.

9 godzin temu, Ins napisał:

1. No to na czym ty grasz ? Na XE9005 albo XE8505 ? xD

2. Coś czuję, że już ja prędzej kupie któryś z tych modeli, a ty nadal będziesz robić fachowe testy w marketach ...

Na starym 40W5500.

Czasami na 50W829 (aby zobaczyć potencjał graficzny danego tytułu), który z powodu smużenia został delegowany do oglądania filmów, telewizji.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano
W dniu 28.02.2018 o 17:09, raven_raven napisał:

Albo 5:01, no nie ma chyba bardziej dosadnej sceny. Ty nie istniejesz naprawdę, ja nie wierzę, że ktoś może tak uparcie trollować.

To nie jest trolling niestety, ci z gejonly nawet z niego beki mieli :usmiech: 

1 minutę temu, Kyokushinman napisał:

Ja jestem za stary na żarty, trolling itp.

taki stary i taki głupi 

Opublikowano

@balon

Ja jestem za stary na żarty, trolling itp.

Cytat

To nie jest trolling niestety, ci z gejonly nawet z niego beki mieli :usmiech: 

Ty się tak nie ciesz bo to było do czasu.

Teraz, w końcu powoli ogarniają i cisza jak makiem zasiał. Tutaj też będzie podobnie.

Szkoda, że nikt z was nie mieszka w moich okolicach to bym mu to pokazał a nie tworzył na forum jakieś opowiadania.

Opublikowano
14 godzin temu, PIOTR8642 napisał:

A jednak choroba umysłowa u tej dwójki ekspertów od siedmiu boleści nadal postępuje.

Jakiej dwojki, to jest jeden typ tylko ma rozdwojenie jaźni. 

Opublikowano
33 minuty temu, Ficuś napisał:

Gdzie mieszkasz ?

No dokładnie. Tu są ludzie z całej Polski to może ktoś się wybierze do Ciebie i to sprawdzi.

Opublikowano

Nawet tego nie potraficie odczytać a ja z wami o ustawieniach tv mam dyskutować?

Przecież jak byk pisze na profilu. Dokładnie lewa strona ekranu, wyżej psn id.

Opublikowano

okolice rzeszowa to dośc rozległy termin 

Opublikowano
10 minut temu, Kyokushinman napisał:

Nawet tego nie potraficie odczytać a ja z wami o ustawieniach tv mam dyskutować?

Przecież jak byk pisze na profilu. Dokładnie lewa strona ekranu, wyżej psn id.

Wyobraź sobie, że niektórzy mają dostęp do takiej technologii jak smarfony i tylko tak w większości przeglądają internety. W tym przypadku nie widziałem, że to jakaś wioska koło Rzeszowa, bo nie ma tej info.

Opublikowano

Kolego Kunshin, za mocno starasz sie dyskutowac z ludzmi ktorzy nie maja najmniejszej ochoty na merytoryke. 

Po co ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Merytoryka była i albo nie odpowiadał, albo pisał brednie. Tak więc została tylko szydera. Dobrze powinieneś wiedzieć jak to wygląda, z tobą jest podobnie w CW.

Opublikowano
Cytat

Kolego Kunshin, za mocno starasz sie dyskutowac z ludzmi ktorzy nie maja najmniejszej ochoty na merytoryke. 

Po co ?

Raczej z nudów kolego.

Że do większości z nich nie dotrze to ja akurat wiem, no ale zawsze jest jakiś procent szans, że chociaż ktoś coś załapie.

Ja tutaj nikomu naprawdę źle nie życzę.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, aphromo napisał:

Po co ?

Pewnie są jeszcze osoby, które czytają temat, ale się nie udzielają i czasami warto popisać z idiotą by ten idiota potem nie zwodził innych ludzi kretynizmami typu "w tv trzeba wszystko wyłączyć lub ustawić na minimalnych ustawieniach" albo coś w stylu "40 letni czarno biały złom z input lagiem 19 ms jest lepszym TV niż nowoczesny super wypasiony TV z input lagiem 19,5 ms".

Cytat

Merytoryka była i albo nie odpowiadał, albo pisał brednie. Tak więc została tylko szydera.

Powiedzmy sobie szczerze, ty inaczej nie potrafisz, bo nie masz żadnych argumentów i to cię doprowadza do szału.

Tymczasem pseudoekspert z hdtv polska przyznaję rację kyokushinmanowi

Cytat

Przy HDR są jeszcze inne problemy - albo nie da się przesłać tego przez HDMI, albo wyświetlacz niepoprawnie odczytuje przestrzeń barw...

Edytowane przez wulfen