Opublikowano 14 marca 20187 l Też mi się wydaje, że ten nieskończony kontrast w Oledzie to chyba marketingowa sciema. Masz w OLEDach ustawienia zaawansowane - gammy i koloru? Edytowane 14 marca 20187 l przez easye
Opublikowano 14 marca 20187 l Weźcie, bo jeszcze wulfen uwierzy, że ktoś bierze jego opinię na serio. xddd "pozdrawia" Grzeczny
Opublikowano 14 marca 20187 l 4 minuty temu, easye napisał: Też mi się wydaje, że ten nieskończony kontrast w Oledzie to chyba marketingowa sciema. Masz w OLEDach ustawienia zaawansowane - gammy i koloru? No niestety, takie rarytasy tylko na Bravii. Czekam na screeny zmodowanego Bloodborna. To będzie deal breaker. Fotki prawdę nam powiedzą.
Opublikowano 14 marca 20187 l dobrze, że zachowałem w829, wisi w sypialni, ale zaraz zamianie miejscami z c7v z salonu
Opublikowano 14 marca 20187 l ale myśmy się dali zrobić, wszyscy myśleli, że gry muszą wspierać HDR a tutaj wystarczyło wymusić udawany HDR na telewizorze i jest petarda
Opublikowano 14 marca 20187 l Autor 30 minut temu, easye napisał: Niesamowity telewizor. Bravia Jutro wstawię fotki z mojego moda do bloodbornea.
Opublikowano 14 marca 20187 l Jutro fotki z moda do bloodborna...i to z tego HDRu bez HDRu... grubo. Czuje ze będzie niezła polewka. Ciekawe czy to będzie taka lipa jak ustawienia Kukuryku po których w U4 są czarne plamy zamiast ścian Edytowane 14 marca 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 14 marca 20187 l Krótko i na temat.... To co dziś zobaczyłem w HDR opcjach w grze to jakaś kpina..żal żenada Kolory a raczej ich brak...wyprane w polena 2000 kilkanaście razy i jakas pseudo otoczka słońca..którym sie wszyscy zachwycają...opamiętajcie się. Opcja hdr w grze to jakies totalnie nieporozuminie...w TV opcja hdr jest ok po odpowiednich ustawieniach ale w grze........ Panie widzisz i nie grzmisz ................................
Opublikowano 14 marca 20187 l Wiesz Piotruś beka już była, ale z twojej ostrości na szotach x 1000. Ja na razie Piotuś mam ubaw ale z mleka z obrączką na niebie co każdy się jara xd Edytowane 14 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 14 marca 20187 l Potrafie doskonale to ustawić, jednak nie spodziewałem sie aż takiej (pipi)ni obrazowej. Jakbym miał wydać powiedzmy 15k na hdr z zd9 i otrzymał takie badziewie obrazowe to naprawdę można by się załamać. Na (pipi) te nity jak to wygląda tak samo żałośnie w każdej z 5 gier które sprawdziłem. Hdr 10 w Horizon kopie dupe i faktycznie widać masakryczną jasność. To co jest z poziomu gry to dla jaskiniowców co grali w trybie gra z 10 lat. Może oprócz ringu na niebie jeszcze jakiś kolor lepszy w lokacji zobaczą xd. Bo reklama hdr tak mówi hehe. Tylko że ta reklama w np marketach to hdr z tv a nie z opcji w grze. Edytowane 14 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 14 marca 20187 l Wychodzi na to, że nie potrafisz, ewentualnie bravia to kupsko, innej opcji nie ma.
Opublikowano 14 marca 20187 l 2 godziny temu, wulfen napisał: Mógłbym podać szczegółowe ustawienia, ale i tak pewnie ty ani nikt inny nie będzie tym zainteresowany i nawet nie sprawdzi. Już nie musisz podawać żadnych ustawień bo Kukuryku vel "Goku ultra instinct" próbował ustawiać prawdziwy HDR na tym twoim XE93 i okazało sie że to badziew z mlecznym obrazem A tak sie jarałeś jaki to masz cudowny tv do HDRu, a tu prosze "miszcz miszczów" cie zaorał i cały ten twój HDR na XE93, bo wychodzi na to że lepszy jest na LG 43UH6100 Kolejna beka z ciebie Wulfen
Opublikowano 14 marca 20187 l 19 minut temu, Kyokushinman napisał: Ja na razie Piotuś mam ubaw ale z mleka z obrączką na niebie co każdy się jara xd Najlepsza beka to póki co jest z ciebie i Wulfena, bo skoro on tez ma XE93, to napewno ma też taki skaszaniony mleczny obraz jak i ty, a kto wie czy jeszcze nie gorszy bo przecież gra na trybie kino. Także wspólczuje wam chłopaki takiego szmelcowego tv, gdzie jak sie okazało ma on więcej wspólnego z Mlekiem Łaciate niż z HDRem
Opublikowano 14 marca 20187 l O obudził się Piotruś który co potrafi to zmyślać bzdury i jak ins odwracać kota ogonem.
Opublikowano 14 marca 20187 l wulf z ziarnem wcześniej nie ustalili na privie odpowiedniej wersji i wyszło jak wyszło ;]
Opublikowano 14 marca 20187 l Już nawet nie wiem który którego bardziej pogrążył i ośmieszył. Edytowane 14 marca 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 14 marca 20187 l 34 minuty temu, Kyokushinman napisał: Potrafie doskonale to ustawić, jednak nie spodziewałem sie aż takiej (pipi)ni obrazowej. Jakbym miał wydać powiedzmy 15k na hdr z zd9 i otrzymał takie badziewie obrazowe to naprawdę można by się załamać. 34 minuty temu, Kyokushinman napisał: To co jest z poziomu gry to dla jaskiniowców co grali w trybie gra z 10 lat. Widzisz Wulfen, czytaj i ucz się. Wnioski o twoim XE93 i jego badziewnym HDRku (wyciagniete po długich wielodniowych testach) Uczeń przerósł miszcza Edytowane 15 marca 20187 l przez PIOTR8642
Opublikowano 15 marca 20187 l 6 godzin temu, ukanio napisał: Krótko i na temat.... To co dziś zobaczyłem w HDR opcjach w grze to jakaś kpina..żal żenada Kolory a raczej ich brak...wyprane w polena 2000 kilkanaście razy i jakas pseudo otoczka słońca..którym sie wszyscy zachwycają...opamiętajcie się. Opcja hdr w grze to jakies totalnie nieporozuminie...w TV opcja hdr jest ok po odpowiednich ustawieniach ale w grze........ Panie widzisz i nie grzmisz ................................ Tutaj na forum jest o wiele więcej osób i być może chociaż ktoś coś załapie. Na gameonly już odpuściłem bo nie ma to sensu (mało osób). Mało tego, przyleci zaraz minimalny znawca i będzie prawił swoje teorie na temat hdru, ostrości na min w tv itd. Takowym słońcem się wszyscy jarają (tutaj nawet to widać). Takie słońce to być może jest, ale na pewno na innej planecie a nie na Ziemi. HDR (pipi)a Xd Jeszcze jakiś amator pewnie zaraz mi powie, że nie jestem w stanie pokazać ich tego całego hdru z gry Jeszcze ten filmik na który nie raczyli Ci odpowiedzieć pseudo znawcy. Jaranko żaróweczką Na naszym ustawieniu w XE93 to tam będzie pewnie z 1500 nitów Cytat Kyokushinman Wczoraj zmodowałem sobie bloodbornea wymuszonym hdr przez TV i po odpowiednich ustawieniach wyglądało to kapitalnie. Walcząc z płonącym pieskiem w lochach niemal czuło się żar ognia. Bravia nie przestaje mnie zaskakiwać @wulfen Ten hdr 10 z tv to dla mnie jakaś totalna masakra. Faktycznie teraz idzie te nity poczuć. Jednak dużo zabawy z ustawieniami. Tak naprawdę to na razie tylko Horizona w miarę ogarniam. TV rewelacja! Mnóstwo ustawień, konfiguracji. Teraz jadę na 3 hdmi. Na jednym ustawiam pod hdr 10 na drugim sdr a na trzecim gry 1080p. Zostało jeszcze tylko jedno wejście. Muszę jeszcze wspomnieć, że ten tv masakrycznie podnosi jakość gier 1080p. Taka trylogia Drejka wygląda lepiej niż na tv 1080p Na żywym czy kino pro giery dostają sporego boosta. Jednak tutaj trzeba zostawić to 4k w menu PS4Pro. Wcześniej myślałem, że jak zmienię na 1080p w menu i będzie lepiej, jednak byłem w błędzie. Pro wraz z Xe93 kapitalnie obrabiają obraz poprzez zmiękczanie , wyostrzanie itd. Edytowane 15 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 15 marca 20187 l Rycerz zakonu SDR przemówił. Nawet magiczny kolega Ukanio "się wtrącił". Na kolana psy niewierne. Niedlugo się okaże, że bravia leczy raka. Kiedy będzie cytat twojego znajomego onkologa ? Edytowane 15 marca 20187 l przez Ins
Opublikowano 15 marca 20187 l Na razie co ma pisać jak chyba 3 posty muszą przejść przez modera. Na dodatek nie ma tyle czasu wolnego co w tej chwili ja. Jednak spokojnie, cierpliwości, dzisiaj z tego co mówił to się tutaj udzieli dość znacznie. Edytowane 15 marca 20187 l przez Kyokushinman
Opublikowano 15 marca 20187 l Kukuryku znowu wstawił zdjęcie z czarnymi plamami w SDR i myśli że ma dobrze ustawiony obraz. Ciekawe czy on chociaż z połowe detali zobaczył w U4
Opublikowano 15 marca 20187 l W ogóle wrzuca tutaj non stop fotki by ukazać różnicę między HDR i SDR xD Wytrwały Janusz.
Opublikowano 15 marca 20187 l 13 minut temu, PIOTR8642 napisał: Kukuryku znowu wstawił zdjęcie z czarnymi plamami w SDR i myśli że ma dobrze ustawiony obraz. Ciekawe czy on chociaż z połowe detali zobaczył w U4 Ładnie to tak wyzywać osobę pewnie starszą z 10 lat od siebie? Po jakiemu mam ci napisać abyś zrozumiał? Zdjęcia to hdr z opcji gry. Takiego czegoś nie zobaczysz w sdr czy hdr 10 z tv. W sumie to sam nie wiem po co ci odpisuje bo to tylko strata czasu. Na twoje posty reakcja jest tylko jedna Edytowane 15 marca 20187 l przez Kyokushinman