Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 306,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

soad%255B1%255D.jpg

kurcze, jak to jest, że w 2018 roku kupuje się budę za 3,5 klocka i wszystko działa tip top w 60 fpsach w 4k, biorąc pod uwagę inflację cen podzespołów?

8DxmZY6.gif

a może wystarczy kupić GTXa i podłączyć kabelkami do ziemniaka? a no i obudowę za 900 zł xd

Edytowane przez ragus

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Jednakże nie smutaj Izi, cieszę się że wydałeś 3500zł na samą budę żeby móc ogrywać takie sztosiwa jak Assassin's Creed w 60 klatkach.

Przecież on gra w AC na PS4 XD które przypominam 

Cytat

XB1X's lowest dynamic resolution is higher than the PS4 Pro's highest dynamic resolution.

Opublikowano
8 minut temu, ragus napisał:

a no i obudowę za 900 zł xd

Piękny kawalerze, za jedyne 5800zł masz i wydajność i poręczność. Normalnie można postawić PC-ta pod TV-kiem. Wyobraź sobie te Assassyny i Battlefieldy w 1440p, magia. :obama: 

https://www.x-kom.pl/lista/h4vbbdh1q?utm_source=youtube&utm_medium=video&utm_campaign=techlipton&utm_content=miniPC

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

SZTOSSSSS

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nom, z Destiny 2 do niedawna. Generalnie pewnie z każdą grą retail spoza głównego nurtu. Generalnie platforma dodatkowa, w końcu nikt nie wyda porządnej gry PC only skoro taki Nier Automata wg. VGChartz sprzedał się na PC w zawrotnej ilości 20k. Gracze PC-towi w Gearsach to też kropla w morzu.

GRY MICROSOFTU GRA SIĘ NA XBOXIE, w chu.u z Twoim PC osr,anym

Mówisz że w Nier słabo się gra online? XD

15 minut temu, oni napisał:

"Fastest selling" dotyczy wg ciebie graczy online?

Powiedz easye że udajesz, prosze

No fastes selling i w newsie 0 informacji ile się sprzedało, tylko twit o 2 mln graczy na serwerach w pierwszych tygodniach, gdzie w pierwszym miesiącu gra była rozdawania za darmo. Sukces MS! 

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dobra znowu trzeba wejśc i powtórzyć pewne proste wydałoby się sprawy :

Konsola do gier AAA od RPG po gry akcji czy sportowe

PC do grania w gry strategiczne, fajne indyczki czy crpg gdzie myszka i krótkie loadingi między mapami/lokacjami to postawa.

Nie wyobrażam sobie grania w pillarsy 2 , starcrafta 2, football managera czy civ na konsoli tak samo jak nie wyobrażam sobie grania w ac czy kingdom come na pc.

Co do konsoli to do multiplatform tylko i wyłącznie xbox one x. Kto gra np w spyro na ps4 pro mimo posiadania xboxa one x bo "sentyment" to  już inny poziom autyzmu.

A no i granie w indyki z pc (które na pc można kupić za 5 dolców) na switchu w cenie ponad 100 zł to xD

Obecnie składanie kompa do grania w gry aaa jest bez sensu. to sztuka dla sztuki dla najwięszych freaków kórzy muszą mieć 4k 60 fps. Ja na swoim 7 letnim kompie odpalam wszystko co chce ograć na pc w najwyższych detalach od frostpunka, two point hospital po divinity 2 czy pillarsy 2. A AC oddysey, tomb raider czy far cry 5 działają mi pięknie w 4k na konsoli. Nie mówiąc o grach których na pc nie uświadczymy jak spyro czy rdr 2.   Lubię wydawać pieniądze  na różne nowinki techncizne ale nie lubię wyrzucać kasy w błoto a tak by wyglądało obecnie kupno pc w moim przypadku.

Opublikowano

Serio easye, nie bierz tego do siebie ale przydałby ci się jakiś kurs czytania ze zrozumieniem

Opublikowano
12 minut temu, blantman napisał:

Co do konsoli to do multiplatform tylko i wyłącznie xbox one x. Kto gra np w spyro na ps4 pro mimo posiadania xboxa one x bo "sentyment" to  już inny poziom autyzmu.

To nie ty blant grałeś w multiplatformy na zwykłym xboxie podczas gdy miałeś też POTĘŻNE PS4? Nie jestem pewien czy to byłeś ty ale pamiętam że były tu takie dzbany :)

Opublikowano

jezu jak dobrze że graficzne dziweczki są teraz w jednym ekosystemie :) 

Opublikowano

te posty dzbanmana to takie (pipi)ane kopiuj wklej :reggie: 

xbox do multiplatform, biore gre x na premiere, w pilarsy i divinity tylko na pc, a ps4 kurzy się w szafie

ja je.bie

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano
5 minut temu, Pupcio napisał:

To nie ty blant grałeś w multiplatformy na zwykłym xboxie podczas gdy miałeś też POTĘŻNE PS4? Nie jestem pewien czy to byłeś ty ale pamiętam że były tu takie dzbany :)

No jak konsola budziła mu żonke po 22 to się nie dziw, że wolał xboxa :nosacz3: no ale co ty o tym możesz wiedzieć jak jedyna kobieta w twoim życiu pewnie spi z zatyczkami w pokoju kiedy synek hasa w persone 5 24/7 :cool:

Opublikowano

Ta kurwa jebana Fallout 76 jest teraz w kazdym bundlu na wszystkich platformach. Pewnie Bethesda juz bierze z polykiem, zeby tylko ktos to wzial nawet za 30% ceny rynkowej. A pozniej wiadomo, sukces na wszystkich platformach, milion kopii sprzedanych. xddd

Opublikowano
3 minuty temu, _Be_ napisał:

No jak konsola budziła mu żonke po 22 to się nie dziw, że wolał xboxa :nosacz3: no ale co ty o tym możesz wiedzieć jak jedyna kobieta w twoim życiu pewnie spi z zatyczkami w pokoju kiedy synek hasa w persone 5 24/7 :cool:

Moje ps4 jest ciche i jest najlepszym wyborem do gier multiplatformowych.

Opublikowano

granie na tej ku,rwie siądajcej na butle po vanishu dual shocku? nie dziekuje 

Opublikowano

A co ja mam powiedziec? Pad robiony pod delikatne raczki azjatyckich stulej.

Opublikowano

Crapdaun z autoaim? Fanom RDR może się spodobać

Opublikowano
Teraz, ragus napisał:

kurcze, jak to jest, że w 2018 roku kupuje się budę za 3,5 klocka i wszystko działa tip top w 60 fpsach w 4k, biorąc pod uwagę inflację cen podzespołów?

a może wystarczy kupić GTXa i podłączyć kabelkami do ziemniaka? a no i obudowę za 900 zł xd

A kto pisze, że kazda gra działa w 4k? Jeżeli gdzieś brakuje to przełączasz na 1440p i grasz nadal w 60 - fpsach, ale z teksturami i grafiką. No i nie wiem jak Ty ten rynek PC śledziłeś, bo akurat w 2018r. to jest taka sinusouida cen, ze glowa mala. Dla przykladu w sierpniu kupiłem i5 8400 za 700 zł, a w wrzesniu ten sam procesor kosztował już 1200 zł. GTX 1080 chodził do niedawna po 2500 zł, a teraz na allegro to za 1600 kupisz. Taki rynek!

Mnie wszystko z płytą główna, nowymi ramkami i GTX 1080 wynioslo 3700 zł. No ale obudowę mialem nie za 900 zl, tylko paru letnia, no i do zestawu musiałbyś doliczyć - zapewne koniecznie te najdrozsze po 1000 zł od sztuki! xD

Opublikowano

No to fajna sinusoida.

Opublikowano

żeby izi miał z kim grać :) 

Opublikowano
28 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Dobra Izi, ale wytłumacz dlaczego zamiast zestawu XoX i PS4 PRO miałbym brać w 2018 jakiegoś PC-ta śmiesznego? Po co?

Dla lepszej wydajnosci! Wymieniles 3 razy konsole, by giereczki lepiej chodzily w ciagu 1 generacji! Ciezko mi bedzie Tobie to wytlumaczyc, bo od paru stron ciagle powtarzasz ze patrzysz tylko przez pryzmat, "żeby było taniej". Ja wziąłem zamiast Xboxa, zeby np. zagrac we wszystkie exy z Xa w najlepszym wydaniu, zeby pograc w Forze Horizon w 60 fpsacha z najlepsza mozliwa grafika, a nie zastanawiac sie 30 fpsow / czy 60 bez grafiki. Zeby odpalic darmowe ,"remastery" gier z poprzedniej generacji, ktore na Pecetach z wysoka rozdzielcozscia tekstur wygladaja lepiej niz niektore aktualne tytuły. Mam potezna juz w miare biblioteke na stemie i lubie odalic sobie gre AAA w normalnej plynosci, czy gierki z 360, ps3, Xbox Ona w 60 fpsach - tak nawet Assasina, Dead Rising czy inne gry z przed lat jak Fallout 4, ktory na Xboxie dzialal w 0 FPS! Do tego dochodzi darmowy online, choc gramy na tych samych serwerach.Tyle. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

Odpal RDR jedynke w 4K :nosacz3:

Opublikowano
24 minuty temu, easye napisał:

A kto pisze, że kazda gra działa w 4k? Jeżeli gdzieś brakuje to przełączasz na 1440p i grasz nadal w 60 - fpsach, ale z teksturami i grafiką. No i nie wiem jak Ty ten rynek PC śledziłeś, bo akurat w 2018r. to jest taka sinusouida cen, ze glowa mala. Dla przykladu w sierpniu kupiłem i5 8400 za 700 zł, a w wrzesniu ten sam procesor kosztował już 1200 zł. GTX 1080 chodził do niedawna po 2500 zł, a teraz na allegro to za 1600 kupisz. Taki rynek!

Mnie wszystko z płytą główna, nowymi ramkami i GTX 1080 wynioslo 3700 zł. No ale obudowę mialem nie za 900 zl, tylko paru letnia, no i do zestawu musiałbyś doliczyć - zapewne koniecznie te najdrozsze po 1000 zł od sztuki! xD

Aha, czyli wtedy gram jak na xboxie one x

xdddddddd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.