STRETCH 30 Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Gra ktos? Ja tak. Dwa razy bylem pierwszy. Zazwyczaj w pierwszej dziesiatce laduje. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) Tak się kończy druga dekada XXI wieku, co roku najlepszą grą roku jest Tetris w nowej wariacji. Rok temu VR, teraz BR. Nareszcie gra, która robi użytek z tego dziwacznego trendu "Battle Royale" do czegoś ciekawego. Bez tych wielu minut biegania bez celu i bez wydarzeń, z koślawą animacją postaci, po pustce, zbierania patelni i grzybków by zginąć gdy tylko pojawi się jakaś broń w pobliżu, losowych zdarzeń decydujących często o tym, kto zmarnował pół godziny - zostają same zalety tej całej koncepcji. Tetrris 99 bierze najbardziej znane każdemu graczowi założenia gameplayu i wrzuca cię z nimi od razu w chaotyczny Prawdziwy Świat tłumu innych ludzi. Teraz w końcu jesteś naprawdę testowany, jak wypadasz na tle świata. Aż dziwne, że pierwszy raz komuś się udało zrobić tę oczywistą rzecz z cholernym Tetrisem. W tym tłumie, każdy coś sobie napieprza i może zająć trochę czasu zrozumienie, jak te wszystkie zasady działają i jak się wygrywa. (Jeśli ktoś szuka podpowiedzi jak to działa, są całe wątki w internecie: https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/aqgmwk/how_to_win_at_tetris_99_battle_royale_mechanics/) Można spędzać mecze "chowając się" i starając się dotrzeć co najmniej do ostatniej dziesiątki zbierając po mału minimalną konieczną do przeżycia czegoś liczbę odznak, albo też można od pierwszego gwizdka namierzać wolniejszych graczy i eliminować ich masowo. Niektórzy są i tak tak dobrzy w podstawowym zadaniu, że mogą i bez taktyki wszystkich po prostu rozwalać po kolei. Słuchając i patrząc dokoła, czuć, że z każdą sekundą poziom pozostałych graczy się podwyższa. A czasami na starcie trafisz na takiego kozaka, że jeśli nie jesteś kozakiem, zginesz w 10 sekund. Nie trzeba wiele by zacząć grać - każdy umie grać w Tetrisa - ale by w pełni opanować sytuację trzeba mieć oczy dookoła głowy, i zasuwać palcami (dla osób grających na TV info: chyba namierzanie ekranem dotykowym jest znacznie wygodniejsze). U podstaw wszystkiego stoi nadal głównie bazowy dylemat wyczynowego Tetrisa, czyli: jak szybko jesteś w stanie grać, żeby nie popełniać rujnujących wszystko błędów? 99 innych graczy na pewno dokładnie sprawdzi, jak szybko. Adrenalina jest niesamowita. Pierwsza udana gra Battle Royale. I to wszystko ZA DARMO. Posiadacze Switcha nieustannie są rozpieszczani przez Nintendo, ale to już przesada, żeby GOTY wychodziło w lutym za darmo. Wygrywanie? Mdr, wygrywanie jest dla nerdów. Ale gram. Jak można by nie? Edytowane 3 Marca 2019 przez ogqozo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Chyba poczytam te taktyki, bo chciałbym kiedyś wygrać... Gra jest świetna, idealna na krótkie posiedzenia - szybka, angażująca rozgrywka, obnażająca szybko brak skilla i z odpalonym trybem "jeszcze jednego meczyku". Czekam aż będę mógł atakować Kryspina. Edyta. No i wpadła pierwsza wygrana Połączenie systemu nerwowego bezpośrednio do procka switcha pomogło. Minutowy pojedynek z ostatnim bosem przejdzie do historii światowego gamingu. Szkoda, że nikt tego nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza
STRETCH 30 Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) dzis kolejne zwyciestwo i kwalifikacja do losowania. fajnie fajnie Edytowane 10 Marca 2019 przez STRETCH Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Ja się zatrzymałem na 4 wygranych i od 3 dni tylko walka o podium, a tu taki event z nagrodami :(. Chyba jednak trzeba coś poczytać, bo na razie gram na zasadzie - dotrwać do pierwszej dziesiątki-> modlić się, żeby mnie nie zauważyli do samego końca, wtedy jest szansa, że mnie nie zasypią klockami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 tak trzeba zyc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Każde z moich zwycięstw miało taki przebieg. Od bycia w totalnej dupie, gdzie tuż przed przyspieszeniem jestem na dwóch ostatnich rzędach od porażki do skasowania kilku ziomków i ostateczną walkę o podium. Najgorzej mi idzie, kiedy staram się kasować rzędy jak najszybciej i najdokładniej (czyli po 4). Wtedy od razu zostaje zaatakowany przez kilku ziomków i walczę z przybywającymi w ekspresowym tempie szarymi klockami. Facet jak widać na filmiku miał tylko jeden taki moment, kiedy utrzymywał linię klocków zbyt nisko, później go odpuścili, bo szło mu kiepsko (ale na tyle dobrze, że zdołał się utrzymać na powierzchni). Jakby sobie ktoś go upatrzył w tym momencie, to by został pozamiatany. Ale to jest właśnie siła tej gierki, takie akcje dają takiego kopa i fun z gry, że głowa mała. Najlepsze multi ino na zniczunia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 płatne (10$) DLC z singlowymi trybami dostępne JUŻ TERAZ http://www.nintendolife.com/news/2019/05/tetris_99_big_block_dlc_adds_two_new_offline_game_modes jeśli dobrze zrozumiałem newsa, to to jest jednorazowa opłata w ramach której dostaniemy wszystkie DLC w przyszłości. Dodatkowo w przyszly weekend kolejny event o punkciki i nagrody, dodatkowo, jak sie zbierze 100 pkt podczas eventu to odblokujemy skin z GB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gromit 244 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 To chyba inne info niż to wyżej - teraz dodadzą lokalny multiplayer. Super Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Odpaliłem pierwszy raz od premiery. Matko bosko, co tu się stanęło :o. Z generycznego tetrisa gra zmieniła się w godnego następcę Tetris DS. Tematyczne plansze, no w to mi graj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 to nie sa tematyczne plansze, po prostu raz na jakis czas (w ten weeknd byl w sumie drugi) jest event z dodatkowym motywem do odblokowania, ktory mozesz uzywac zamiast bazowego Wczesniej byl motyw z oryginalnego tetrisa z GB. A ten splatoonowy sztywniutki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
czacha79 26 Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Jak go odblokowac? Bo chyba mnie cos strzeli od tej ruskiej muzyczki w offline .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 juz nie odblokujesz, event byl w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza
czacha79 26 Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 I nie ma opcji zeby zmienic ta (pipi)a ruske muzyczke przez ktora mozg wyplywa po 20 minutach sluchania??? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Scisz konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
czacha79 26 Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 12 minut temu, estel napisał: Scisz konsole. Tak tez zrobie.. straszna siara ze strony devow ze nie dali opcji zmiany muzyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Mi ta rosyjska (pipi)anka pasuje do tego jak obsrany jestem pod koniec rundy ;D 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
STRETCH 30 Opublikowano 19 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 jak juz jestem tu to napisze ze ma byc ten tetris w wersji pudelkowej z rocznym NSO i trybem singlowym, gdzies czytalem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Gra ktoś w to jeszcze? Nie kumam tego, ciągle mnie dupią gdy wyląduje w 50tce, to nagle mi podrzucają te śmieciowe klocki, a robią to tak szybko, że nie idzie nadążac z usuwaniem klocków. No ale ma ten syndrom, jeszcze jedna partyjka, a mimo to w dupie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Atakiem odpowiadaj na atak mam nadzieje ze ogarniasz motyw w kogo rzucasz klockami? Ogólnie dobrze właśnie na początku nie cisnąć jakoś mocno, żeby się nie wyróżniać, potem trzeba jednakże mocniej pocisnąć żeby dostać więcej bonusu do ataku. Ja gram czasem Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Robilem wszystko odwrotnie i nie ogarnialem, czas sie tego nauczyc i wtedy pograc xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 3 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Od jutra kolejny event, tym razem do zdobycia skórka Super Mario 3D World + Bowser’s Fury Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi