Opublikowano 25 kwietnia 201510 l Problem jest taki że w wielu grach (gta v) ustawienia ultra nie są w ogóle optymalizowane. Na szczęście gta v jak i wiedźmin 3 to gry , które w 30 fps nie widzę problemu ogrywać . Gta v na gtx 780 ghz(1228mhz/1700mhz) działa wymaksowane bardzo dobrze ale z tego co się orientuje 980 nie zapewnia nawet stałych 60. Ogólnie jak masz takie ciśnienie to brałbym tego 970 , ja już czekam na skyline i nową generację kart , która liczę że zamiecie .
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l Ja czekam z wymianą procka na Skyline, ale obawiam się trochę, jak to będzie przy Wiedźminie 3. Mam i5-3570k podkręcone do 4,2GHz w tym momencie, ale na niskich napięciach (procek nie przekracza 60 stopni w stresie przy Dark Rock 3) i kombinuje, czy te 300 dodatkowych MHz coś da i jak się taki tandem z GTX970 sprawdzi. Gdyby nie rychła premiera Skyline, to wymieniałbym na Devil's Canyon, a tak to mija się z celem
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l No ale widzicie mnie wkurza że na karcie którą kupiłem 2 lata temu za 1600 zł nie pogram nawet w high w Wiedźmina 3. Nosz kurde nie gram dużo na pc ale akurat wieśka chciałem na pc a tu słyszę że 770 to tylko medium. I jest różnica między medium a high. Grać mogę i poniżej 60 klatek ale jak czytam że kupując nową kartę za 1600 zł (czyli cene xbox one) nie zagram w Wiedźmina w Full HD na ultra to odechciewa mi się w to bawić.
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l No aktualnie jest taka parodia z tymi Maxwellami, bo dopiero kolejna generacja kart graficznych będzie faktycznie warta swojej ceny i wydajnościowo GTX9x0 zje na śniadanie.
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l No ale widzicie mnie wkurza że na karcie którą kupiłem 2 lata temu za 1600 zł nie pogram nawet w high w Wiedźmina 3. Nosz kurde nie gram dużo na pc ale akurat wieśka chciałem na pc a tu słyszę że 770 to tylko medium. I jest różnica między medium a high. Grać mogę i poniżej 60 klatek ale jak czytam że kupując nową kartę za 1600 zł (czyli cene xbox one) nie zagram w Wiedźmina w Full HD na ultra to odechciewa mi się w to bawić. Piszesz tak jakby Wiesiek był już po premierze. Poczekaj choćby na pierwsze testy pod kątem wydajności sprzętu w tej grze. Skąd niby wiadomo, że 770 = medium?
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l No i widzisz po prostu zakładam że lepiej poczekać rok i kupić za 1600 zł coś lepszego. 770 da radę grę uruchomić w najgorszym razie będę grał w wersje równą wersji z ps4
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l No i widzisz po prostu zakładam że lepiej poczekać rok i kupić za 1600 zł coś lepszego. 770 da radę grę uruchomić w najgorszym razie będę grał w wersje równą wersji z ps4 Moim zdaniem wstrzymaj sie do 19 maja ze sprzedaza/kupnem karty graficznej bo jestem w stanie zalozyc sie ze GTX 770 w 1080p pociagnie tę grę na High i to w zadowalajacej plynnosci (oczywiscie wylaczajac zbedne bajery, które nie wplyna na jakosc odbioru gry zarowno gameplayowo jak i graficznie), moze nawet dasz rade ustawic Ultra jak nie beda Ci przeszkadzaly nizsze fpsy. Jezeli bedziesz gral w 1080p i masz monitor 60hz to spokojnie mozesz sie wstrzymac i zobaczyc osobiscie jak to bedzie chodzic a nie polegac na opiniach w necie które sa bardzo rozbiezne, jeden napisze ze 60 fps no problem, inny ze 30 fps tylko i jeszcze bardziej zglupiejesz. GTX 770 to wciaz bardzo dobra karta, jak sie okaze ze czegos brakuje to wtedy ja sprzedasz i wymienisz, a narazie bym poczekal az wyjdzie gra i zobaczymy jak bedzie zoptymalizowana. Jedno jest pewne, na GTX 770 napewno bedzie wygladalo to lepiej niz na konsolach. Edytowane 25 kwietnia 201510 l przez Velius
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l Teraz "poczekać rok" akurat jest i zmienia bardzo dużo. Za rok wejdą nowe technologie z skyline na czele. Najlepiej poczekać na testy bo okaże się że wcale nie będzie tak źle i bez technologii nvidii (hair itp.) wszystko będzie działać cacy . Do tej pory pamiętam jak nvidia wrzuciła patch do black flag na physx i nagle z 60 klatek gra mi spadła do 30-40.
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l A znowu za rok znowu wyjda nowe cuda, bez sensu czekac bo tak mozna w kolko. Tak samo bylo rok temu, ludzie kart na kupowali za 1800zl, wyszedl gtx970 lekko tanszy i z duzo mniejszym poborem pradu. Za rok co kupisz ? Skylake +ddr4 ? Wszystko kosztuje i tansze nie bedzie. Za dwa lata beda znowu nowe modele, refresh nowe grafiki i tak mozna czekac bez konca. Zawsze tak bylo. Jezeli ktos mowi aby czekac rok to chyba w ogole nie wie co sie dzieje na rynku pc bo wystarczy spojrzec co bylo do tej pory kazdego roku.
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l W 2016 wychodzi pascal,duzy upgrade technologi gpu(NVlink,3d memory,unified memory ). Nastepny taki upgrade bedzie w 2018.
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l Przez rok to sie mozna nagrac jak szalony i sprzedac karte która sie kupiło np teraz. Jest mała strata ale przynajmniej nie trzeba sobie odmawiac niczego. Ja juz bym wolal poczekac i zobaczyc czy faktycznie w czerwcu pojawi sie 980Ti albo seria r9 390 od Radeona, ale czekac rok to troche przesada imho
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l W 2016 wychodzi pascal,duzy upgrade technologi gpu(NVlink,3d memory,unified memory ). Nastepny taki upgrade bedzie w 2018. Tylko tutaj nikt nie gra w technologie tylko w gierki a te nie biegna sprintem za nowymi technologiami. Juz teraz topowy i7 ograniczna karty graficzne. Nv link w niczym nie pomoze bo nikt nagle w tydzien na hura tego nie zastosuje tylko dlatego ze technologia wychodzi. Nowe usb prozno szukac poki co a ty piszesz o nvlink. 3d memory to samo, producenci ramu w ogole sie do tego nie kwapia. Poki co tylko w ssd. O pascalu pisza generalnie to samo co pisali o keplerze i maxwellu czyl iw skrocie ze bedzie lepiej. Tak wiec spoko, czekajcie rok, serio.
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l Nie no ok, tylko te technologie, ktore beda mialy premiere w przyszlym roku to moga realnie miec jakis znaczacy wplyw dopiero za 2-3 lata. Wystarczy zobaczyc ile samsung sie czail ze swoimi pamieciami 3d, reszta producentow dopiero teraz to nadgania. To samo bedzie z nvlinkiem, fajnie na papierze tylko sie nikt na to nie rzuci nagle. Thunderbolt umarl, nowe usb wchodzi powoli. Nie ma sensu czekac, nigdy nie bylo.
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l No dobra ale nie powiesz mi że warto przesiadać się teraz na 970 jak to nawet Wiedźmina w ultra nie pociągnie. Może już za 3 miesiące będzie coś lepszego w podobnej cenie. Jak bym kupował kartę w październiku lub grudniu to tak nie opłacało się czekać ale teraz ? Ja nie chcę zapłacić 2500 zł za kartę więc 980 nie kupię a 970 to cholernie mały przeskok za to co proponuje. Zobaczę na allegro jak za moją kartę ugram ok 800 zł to kupie nową a jak nie to zostaję ze starą
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l Przeciez Twoja karta spokojne pozwoli na komfortowe granie w Wieska 3 jezeli nie jestes mega wymagajacy. Wedlug redów wiesiek smiga na ultra z geforce gtx 980, który jest 5-10% wydajniejszy od GTX 970 wiec dlaczego ten mialby sobie nie poradzic? Nikt nie gral jeszcze w ta gre nawet, wiec nie wiem skad takie założenia...a na 1080p/60hz te karty sa bardzo wydajne. Edytowane 25 kwietnia 201510 l przez Velius
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l Velius dobrze gada. Przestańcie moc swojej karty określać na gdybaniu. Niech Wiedźmin wyjdzie i wtedy będzie można sprawdzić jak radzi sobie np. 770 w porównaniu do 970. Pochopne decyzje przy wyborze nowego sprzętu do kompa przeważnie się mszczą, wiem to ze swojego doświadczenia. No i też uważam że ten 770 poradzi sobie dobrze z W3. Edytowane 25 kwietnia 201510 l przez ireniqs
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l inna sprawa ze dla mnie wiedzmin to kicha, zupelnie nie moje klimaty i nie mam zamiaru w to grac. GTXa 970 polece kazdemy kto chce grac w gierki w tym roku i czerpac przyjemnosc a nie plakac, ze mu na ultra w 1440p nie pojdzie. Nie mam takich wymagan wiec dla mnie 970 to dobra karta. To czy ktos zmienia karte czy nie to tylko i wylacznie jego sprawa. Jakies 90% osob spuszcza sie nad tym wiedzminem, ich sprawa, jak chca to niech wymieniaja. Ja sobie wole odpalic gta. W przyszlym roku szalu nie bedzie i nastepca gtx'a 970 nagle nie da 25 klatek wiecej. Wiec bez sensu czekac.
Opublikowano 25 kwietnia 201510 l Ok koniec gdybania. Z innej mańki mam pytanko o dobry monitor 26 cali bo jeden z moich powoli wysiada (stara iiyama prolte chyba 7-8 latek ma). Taki ze średniej półki do gier full hd. Nic powyżej 1080 p.
Opublikowano 27 kwietnia 20159 l Ja również przymierzam się powoli do komputra, mam do wydania dwa kafle na obudowe, mobo, zasilacz, procek i ram. Sam sobie złożyłem coś takiego: http://www.agito.pl/obudowa-silentiumpc-gladius-x60-pure-black-pl-969062-spc095/pd/DSFJ9MBBM/ http://www.agito.pl/plyta-glowna-msi-b85-g41-pc-mate/pd/DG0LQBBBM/ http://www.agito.pl/pamiec-crucial-ddr3-8gb-1600mhz-cl8-ballistix-tactical-pl-1050335-blt8g3d1608dt1tx0ceu/pd/DWQLKMBBM/ http://www.agito.pl/procesor-intel-core-i5-4590-3-3-ghz-box-bx80646i54590/pd/D9HPLBBBM/ http://www.agito.pl/zasilacz-thermaltake-smart-se-530w-80-bronze-sps-530m/pd/E9K0NBBBM/ Mam wątpliwości co do płyty głównej. Chciałbym żeby miała wyjście do USB 3.0 na obudowie. Procek jest bez magicznego K, więc nie wymagam dobrej sekcji zasilania, chociaż ponoć w tym MSI nie jest najgorsza. Pamięć wydaje się okej, procesor również. Kolejny problem mam z zasilaczem. Bardzo bym chciał modularny. Do tego zestawu na początku będzie dołożony Radek 7950, więc myślę, że ta 530W którą podałem spokojnie wystarczy. Co sądzicie? Edytowane 27 kwietnia 20159 l przez Szejdj
Opublikowano 27 kwietnia 20159 l Slaba plyta glowna. Brak optyka i m.2 dla mnie niedopuszczalne w 2015 ;/ I jak chcesz krecic proca to musisz brac Z.
Opublikowano 27 kwietnia 20159 l Hmm nom, optyk to dobra opcja. M.2 mi nie potrzebne bo mam dyski na SATA, więc luz. Procka kręcił nie będę Jaką Ty wziąłeś płytę?
Opublikowano 27 kwietnia 20159 l Z3 GAMING msi no teraz nie masz, ale kiedys moze bedziesz mial. Szybszy jest