Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
5 minut temu, Figuś napisał:

Obstawiam pół roku - rok i większość będzie wracać z podkulonym ogonem z Media Marktu z PS5 pod pachą

Też to przeczuwam :lapka: Dali się ponieść hajpowi z CW i sami nie wiedzą co chcą.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 361,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
8 minut temu, Figuś napisał:

Obstawiam pół roku - rok i większość będzie wracać z podkulonym ogonem z Media Marktu z PS5 pod pachą.

Jak ktoś nie miał nigdy Xboxa to szczerze w to wątpię. Za duże zaległości.

Opublikowano
12 minut temu, Figuś napisał:

Śmieszne jest jak jeszcze miesiąc temu zatwardziałe klapy toczyły bekę z xśmieciarki, a teraz plują na pierś która ich tyle lat karmiła. Obstawiam pół roku - rok i większość będzie wracać z podkulonym ogonem z Media Marktu z PS5 pod pachą.

Wątpię że za pół roku zrezygnują z xboxa dla ps5. Zbyt dużo dobroci oferuje maszyna Spencera by tak łatwo z niej zrezygnować po pół roku.

No chyba że chodziło ci o to że kupią ps5 jako dodatkową, uzupełniająca konsole do ogrania kilku exów jak już wyjdzie kilka wartych ogrania gier. Wtedy mogę się zgodzić, taki scenariusz jest możliwy.

Opublikowano

Z tych xboxowych zaleglosci bede tylko ogrywal forze i ori 2 :) A konsola bedzie kupiona jako najlepsza opcja na nowa generacje. Z taka iloscia studiow co chwile beda wpadaly jakies eksy i to od razu do game passa. Ps5 kupi sie za jakies 2 lata

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

No chyba że chodziło ci o to że kupią ps5 jako dodatkową, uzupełniająca konsole do ogrania kilku exów jak już wyjdzie kilka wartych ogrania gier. Wtedy mogę się zgodzić, taki scenariusz jest możliwy.

Dokładnie o to mi chodziło, przecież nie zrezygnują z xboxa jak już niektórzy pozakładali konta i przycebulili trzy lata GPU nie mając jeszcze konsoli XD

Opublikowano

Zreszta jeszcze mnie nie po(pipi)alo placic za jakies gierki 350 zl

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano

Pewnie ze się kupi plejkę tylko niech zrobią normalną slimkę i wyjdą jakieś gry na to. 

Opublikowano

Ja z kolei widze odwrotnie. PS5 wjeżdża prawilnie najntinelewen. A XSX wjedzie jak te zakupy Spencera coś z siebie wyklują. Z portfolio Bthesdy na przykład tylko gry Mikamiego mnie kręca ale na razie nie jest nic zapowiedziane. A dla jednego Medium nie kupi się konsoli. 

Opublikowano

Ja Wam nieironicznie powiem, że po tych wszystkich cyrkach z PS4 jak zamykanie studiów, ujednolicenie swojego planu wydawnicznego totalnie z całkowitą obojętnością patrzę w plan wydawniczy Sony. Nie mają już żadnego studia na którego grę bym wyczekiwał albo pobiegł po konsolę. Jedyne co mnie obecnie interesuje na PS5 to...

TLOU 2 w 60 fpsach. Nic więcej.

Opublikowano

No wlasnie ja lubie te ich gierki. Dla mnie nawet taki days gone to byla swietna gra. Gralem w prawie kazdego eksa i z kazdym bawilem sie swietnie. Dlatego ps5 musi wjechac kiedys. ALe narazie xbox i to tez glownie dla multiplatform bo te ich obecne eksy nic mnie nie interesuja. Oczywiscie oprocz forzy i ori

Opublikowano

To silniejsze ode mnie. Pierwsze TLOU było zbyt dobre abym mógł odpuścić sobie dwójkę.

Chociaż tak też kiedyś mógł czuć się nieświadom niczego fan Devil May Cry trzymając w ręku pudełko z sequelem. :) 

Opublikowano

Ja po dwójce już wiem że 3 to pjerdolę, no ale racja trzeba się samemu przekonać. 

Opublikowano
31 minut temu, Figuś napisał:

Śmieszne jest jak jeszcze miesiąc temu zatwardziałe klapy toczyły bekę z xśmieciarki, a teraz plują na pierś która ich tyle lat karmiła. Obstawiam pół roku - rok i większość będzie wracać z podkulonym ogonem z Media Marktu z PS5 pod pachą.

Ja mam wy(pipi)ane biorę obie na premierę :lapka:

Myślę, że jak się nie kupuje ps5 teraz to za pół roku nie ma to żadnego sensu. Myślałem, czy nie brać obydwu tak jak Ty, ale nie mam tyle czasu na granie ( a jeszcze jest PC i Switch :) ), więc i tak jedna z konsol by się praktycznie kurzyła. PS5 wjedzie ale nie wcześniej niż za rok/dwa..

Dodam, ze niektórzy mylnie zakładają, że skoro miałem PS4 to mam się z miejsca jarać się PS5. Otóż jest dokładnie na odwrót. Niektóre exy tak mnie zawiodły z TLOU 2 i GoWem na czele, że biblioteka proponowana przez Sony przestała mnie szczególnie interesować.

Edytowane przez izon

Opublikowano
8 minut temu, Ma_niek napisał:

Jak odsuna Dickmana to moga robic trojke

Jak go odsuną to nie ma sensu tego kontynuować:)

Opublikowano

Jeśli chodzi o przycebulenie gamepassa na lata przed premierą jestem rozerwany:

• Przycebulić już teraz z obawy o podniesieniu ceny Xbox Live lub usunięciu promocji konwersji za 4zł do GPU
  • Nieprzycebulić na zapas bo mogę nie otrzymać swojej konsoli na premierę a abonament będzie się marnował?

Opublikowano

jak to było z tym driveclubem na ps4, dlaczego sony praktycznie wymazało tę markę? dlaczego nie szli za ciosem i nie rozwijali jej, kiedy szło w dobrym kierunku? aż tak słabo się sprzedawała czy nie cieszyła się wystarczającym zainteresowaniem?

Opublikowano
2 minuty temu, krzysiekp392 napisał:

jak to było z tym driveclubem na ps4, dlaczego sony praktycznie wymazało tę markę? dlaczego nie szli za ciosem i nie rozwijali jej, kiedy szło w dobrym kierunku? aż tak słabo się sprzedawała czy nie cieszyła się wystarczającym zainteresowaniem?

Przez opóźnioną premierę, początkowe problemy z serwerami gry, problemy z wersją dla plusowiczów, no było tego trochę ale się podnieśli a Sunny w nagrodę zamknęło studio. CHUJE

Opublikowano

no rozumiem, gdyby próbowali ją naprawiać a ostatecznie i tak byłby dramat, ale skoro poprawili co trzeba to decyzja jest dla mnie zupełnie niezrozumiała

Opublikowano
6 minut temu, krzysiekp392 napisał:

To co powiedział Figuś + nie pasowała do planu wydawniczego Sony. Jak spojrzeć co się najlepiej sprzedaje na Plejaku (z gier 1st party) to są to gry pod PlayStation template. Ani Wish Studio, ani Evolution, ani Psygnosis (nigdy tego ku,rwom z Sony nie wybaczę) nie pasowali do schematu więc poszli pod nóż. Nie trzyma się nierentownych spółek, chociaż Sony tam mocno zarzekało się, że u nich 4 z 10 studiów pracują na gry dla tych 6 pozostałych.

No i tak zapracowali, że Sony łącznie nawet tych 10 nie ma. :) Karma to suka.

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Psygnosis (nigdy tego ku,rwom z Sony nie wybaczę) nie pasowali do schematu więc poszli pod nóż.

Aż się boję pomysleć, jak wyglądałoby F1 od nich w 2020 roku, skoro F1 CE tak się prezentowało w 2006 roku:

:obama:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Evolution zostało zamknięte ponieważ wg forumowych ekspertów (aby oszczędzić im wstydu nie będę wymieniał nicków) racery się nie sprzedają.

Dobrze że Spencer tego nie czytał bo bez mrugnięcia okiem zamknąłby Playground i Turn10 :Obama:

Opublikowano
53 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

To silniejsze ode mnie. Pierwsze TLOU było zbyt dobre abym mógł odpuścić sobie dwójkę.

Chociaż tak też kiedyś mógł czuć się nieświadom niczego fan Devil May Cry trzymając w ręku pudełko z sequelem. :) 

To udawaj że ta c0rwa dwójka nigdy nie powstała, w czym problem?  :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.