Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 minutes ago, devilbot said:Ja jestem zainteresowany nowym Xboxem, kupię niezależnie czy będzie to pc czy konsola chyba że dojebia cenę grubo powyżej 5tys to odpuszczę.Chociaż wolałbym pc w ładnym opakowaniu. Mam sporo gier na steam a nie mam peceta.Konsola za 5 koła? To byłoby chore i bez sensu, już lepiej zrobić kompa w małej obudowie.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor 8 minut temu, Ukukuki napisał(a):MS zapracował na to.no tak to oczywisteChociaż ja na przykład nie czuje się oszukany. Xbox Series X wciąż jest wspierany, a gier wychodzi multum. Jeśli miałbym być szczery to o wiele bardziej rozgoryczony byłem gdy w połowie X360 przekierowali niemal całą uwagę na Kinecta co odbiło się na ilości normalnych gier first party. Czy pierwszą prezentacją Xboxa One, kiedy zamiast konsoli do gier zaprezentowali multimedialne centrum rozrywki z grami jako dodatkiem.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 23 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Konsola za 5 koła? To byłoby chore i bez sensu, już lepiej zrobić kompa w małej obudowie.Problemem tego - weź sobie kompa - jest to, że komputer to otwarta platforma. Nawet gdybym dzisiaj postawił, jaki laik, na komputer to co mnie czeka?bycie wyruchanym na komputer z elektromarketu, jakieś 1-1.5K droższy niż to co oferujeznalezienie kogoś kto zna się na komputerach i mi takiego miniaka złoży (kto śledzi kanały technologiczne wie że to trudna sztuka)obsługa myszką i klawiaturą, bo UI nie jest przystosowany pod TVDlatego taka hybryda od MSu na modłę SM gdzie kontakt z surowym Windowsem byłby ograniczony do zera to jedyna opcja dla milionów klientów na skorzystanie z takiego PCBoxa.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minute ago, Paolo de Vesir said:Problemem tego - weź sobie kompa - jest to, że komputer to otwarta platforma. Nawet gdybym dzisiaj postawił, jaki laik, na komputer to co mnie czeka?bycie wyruchanym na komputer z elektromarketu, jakieś 1-1.5K droższy niż to co oferujeznalezienie kogoś kto zna się na komputerach i mi takiego miniaka złoży (kto śledzi kanały technologiczne wie że to trudna sztuka)obsługa myszką i klawiaturą, bo UI nie jest przystosowany pod TVDlatego taka hybryda od MSu na modłę SM gdzie kontakt z surowym Windowsem byłby ograniczony do zera to jedyna opcja dla milionów klientów na skorzystanie z takiego PCBoxa.Można wejść na pierwszy lepszy kanał na YT polecający sprzęty i omawiający poszczególne zestawy, potem sobie takie komponenty wybrać w XKOM albo Morele i zapłacić za montaż.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Dzisiaj sklepy typu morele i inne oferują montaż za jakieś kilkadziesiąt złotych. Poza tym, mówię z własnego doświadczenia, dzisiaj każdy debil jest w stanie złożyć komputer. Nie bez powodu, gdy popularność konsol od lat stoi w miejscu, pecety tylko zyskują. Może starzy konsolowcy podchodzą do tego jeszcze nieufnie, ale młodzież nie ma problemu z obsługą PCta i Windowsa i to jest dla nich coraz częściej domyślny sprzęt do grania.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Czoper, ale nie small factor PC byku. xD Jest powód dla którego nawet na forum hardcorowców ludziom się nie chce bawić w PC, a Ty każuli odsyłasz na blachę, litości.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Uwielbiam te analizy ASXa :) PS6 sprzeda się niezależnie co zrobi Sony. Jasne, historia PS3 jest tego najlepszym dowodem. PC z Windowsem dla młodzieży to domyślny sprzęt do grania. No kurwa nie bardzo. Takim czymś są smartfony, a nie piece. Nie zamierzam wchodzić w dyskusje, bo ona i tak jest jałowa, po prostu stężenie głupot zmusiło mnie do skreślenia paru słów
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Czyli na siłę chcesz robić z kompa konsolę i szukasz minusów trochę na siłę. No powiem Ci, że jak z motoru będziesz chciał robić samochód to też możesz się boczyć, że cztery osoby nim nie pojadą bo to jednak trochę inna bajka mimo tego, że oba pojazdy mają za główne zadanie przewieźć Cię z punktu A do B.Teraz, Homelander napisał(a):PS6 sprzeda się niezależnie co zrobi Sony.DLACZEGO PRZEDSTAWIASZ SWOJE OPINIE JAKO FAKTY?!
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 2 minuty temu, Bzduras napisał(a):Czyli na siłę chcesz robić z kompa konsolę i szukasz minusów trochę na siłęPo prostu to musi być gotowe rozwiązanie jak ma przekonać do siebie konsolowców czy też każuali. Nie ma tu wielkiej filozofii.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 4 minutes ago, Homelander said:Uwielbiam te analizy ASXa :) PS6 sprzeda się niezależnie co zrobi Sony. Jasne, historia PS3 jest tego najlepszym dowodem. PC z Windowsem dla młodzieży to domyślny sprzęt do grania. No kurwa nie bardzo. Takim czymś są smartfony, a nie piece. Nie zamierzam wchodzić w dyskusje, bo ona i tak jest jałowa, po prostu stężenie głupot zmusiło mnie do skreślenia paru słów Nie, młodzież gra na pecetach, na telefonach to grają małe dzieci. Na pecetach królują gry typu Minecraft, Fortnite, Overwatch, nawet stary CS nadal popularny.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ja wiem, że kupienie wzmacniacza, głośników na splot i amplitunera poprawi mocno doświadczenia ze słuchania winyli, ale wystarczy mi gramofon z przedwzmacniaczem i głośnik na AUX, bo to i tak znacznie lepsza jakość niż Apple Music. Tak widzę finał dyskusji „weź mini PC byku”.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor PS3 było prawie 20 lat temu i nie było normalną konsolą. Teraz Sony robi standardową, normalną, bezpieczną, konsole wycenianą na 500$ i nic więcej nie musi robić. To samo jej gwarantuje kilkadziesiąt milionów sprzedanych konsol. Czas zweryfikuje czy moja analiza okaże się trafna.No i tak gry mobilne wspólnie z pecetami zyskują na populrności wśród młodzieży, gdy popularność konsol utrzymuje się od wielu lat na podobnym poziomie.Mam wrażenie że choćbym napisał największą oczywistość to Greg będzie próbował się przyczepić.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Problem w tym, że wcale nie musi nikogo do siebie przyciągać PC będzie istnieć zawsze bo to nie tylko narzędzie do grania. Przyciągać każuli czy konsolowców to muszą konsole, bo jeśli oni się od nich odwrócą to garstka hardkorowców nie utrzyma żadnej firmy na rynku, nawet Nintendo czy PlayStation. Nie zanosi się na to, ale jeśli nadal korposy będą nastawione na wyciskanie hajsu z ludzi jak soku z cytryny to na pewno im nie pomoże. Próg wejścia w PC jest wyższy niż w konsolę, ale nie na tyle wysoki żeby tego nie obejść jeśli ktoś potrafi wklepać w google "komputer do xxxx zł" i kliknąć w link. Skoro ktoś jest każulem to skąd ma wiedzieć, że PRZEPŁACA ZA GOTOWCA? Kupi, wyda więcej niż gdyby złożył go sam i będzie go to średnio interesowało dopóki gierki działają. Skoro jest takim biednym każulem przesiadającym się z konsoli to nawet nie zauważy, że coś działa gorzej niż powinno bo to prawie na pewno (przy odpowiedniej kwocie) będzie lepsza jakość od konsolowej. Again - szukanie minusów na siłę.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 13 minutes ago, Bzduras said:Czyli na siłę chcesz robić z kompa konsolę i szukasz minusów trochę na siłę. No powiem Ci, że jak z motoru będziesz chciał robić samochód to też możesz się boczyć, że cztery osoby nim nie pojadą bo to jednak trochę inna bajka mimo tego, że oba pojazdy mają za główne zadanie przewieźć Cię z punktu A do B.DLACZEGO PRZEDSTAWIASZ SWOJE OPINIE JAKO FAKTY?!Co Ty pierdolisz człowieku?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. No co pierdolę? Przedstawiasz swoją opinię jako fakt - "PS6 sprzeda się niezależnie co zrobi Sony.". Pamiętam, że często wypominasz jednemu użytkownikowi, że przedstawia swoje opinie jako fakty, zapomniałem tylko któremu użytkownikowi, ajax czy jakoś tak A pierwsza część posta przed cytatem nie jest do Ciebie tylko do Paola.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 7 minut temu, Bzduras napisał(a):Again - szukanie minusów na siłę.Bykuuu, ale ja kompletnie nie o tym - pukasz nie do tych drzwi. Odpowiadałem Czoperowi który mówił, że Xbox za 5K to bez sensu pomysł, bo lepiej wziąć sobie MiniPC, a ja odbiłem pisząc o tym, że nie dość, że takie blachy ciężko dostać (gotowce) to czemu ktoś kto jest konsolorzem od zawsze miałby w ogóle w te stronę iść? Bierze pudło które obsługuje się padem i ma w dupie jak to działa.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Just now, Bzduras said:No co pierdolę? Przedstawiasz swoją opinię jako fakt - "PS6 sprzeda się niezależnie co zrobi Sony.". Pamiętam, że często wypominasz jednemu użytkownikowi, że przedstawia swoje opinie jako fakty, zapomniałem tylko który to był użytkownik A pierwsza część posta przed cytatem nie jest do Ciebie tylko do Paola.No to przeczytaj co napisałem. Potem raz jeszcze. I jeszcze. I jeszcze. Bo chyba nie do końca zrozumiałeś
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minutę temu, Homelander napisał(a):No to przeczytaj co napisałem. Potem raz jeszcze. I jeszcze. I jeszcze. Bo chyba nie do końca zrozumiałeśSzkoda ze sam tak nie umiesz czytac az zrozumiesz co ludzie do Ciebie pisza.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minute ago, pawelgr5 said:Szkoda ze sam tak nie umiesz czytac az zrozumiesz co ludzie do Ciebie pisza.Jakiś przykład skoro się przysrałeś?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 2 minuty temu, Homelander napisał(a):No to przeczytaj co napisałem. Potem raz jeszcze. I jeszcze. I jeszcze. Bo chyba nie do końca zrozumiałeśNo czytam. Jak Sony odjebie manianę to się nie sprzeda i to jest fakt, nie opinia.4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):Bykuuu, ale ja kompletnie nie o tym - pukasz nie do tych drzwi. Odpowiadałem Czoperowi który mówił, że Xbox za 5K to bez sensu pomysł, bo lepiej wziąć sobie MiniPC, a ja odbiłem pisząc o tym, że nie dość, że takie blachy ciężko dostać (gotowce) to czemu ktoś kto jest konsolorzem od zawsze miałby w ogóle w te stronę iść? Bierze pudło które obsługuje się padem i ma w dupie jak to działa.Niech Ci będzie, ale i tak uważam, że nawet kupno small factora nie będzie różnić się zbytnio od kupna konsoli, a powodów ku temu jest kilka. Zwłaszcza, jak siedziało się do tej pory na Xboxie, wtedy tych powodów jest troszkę więcej Musimy się zgodzić, że się nie zgadzamy.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Just now, Bzduras said:No czytam. Jak Sony odjebie manianę to się nie sprzeda i to jest fakt, nie opinia.No przecież dokładnie to napisałem. To nie ja napisałem o tym, że PS6 się sprzeda niezależnie co zrobi Sony. Tylko ASX.1 hour ago, ASX said:PS6 ludzie i tak kupią, Sony praktycznie nic nie musi O tutaj. Ja się z tym absolutnie nie zgadzam i podałem PS3 jako przykład. Tak więc totalnie nie rozumiem o co Ci chodzi
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 2 minuty temu, Bzduras napisał(a):Niech Ci będzie, ale i tak uważam, że nawet kupno small factora nie będzie różnić się zbytnio od kupna konsoli, a powodów ku temu jest kilka. Zwłaszcza, jak siedziało się do tej pory na Xboxie, wtedy tych powodów jest troszkę więcej Musimy się zgodzić, że się nie zgadzamy.Dla mnie nie jest, ale dla każuala już może być to problem: nie każdy jest tak zaprawionym w bojach ludologiem jak ja.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Ale ostatni raz zdarzyło im odjebać maniane z konsolą stacjonarną prawie 20 lat temu, a nawet i wtedy konsola i tak się sprzedała. Więc szanse na to że wydarzy się to ponownie w przyszłości są bardzo małe.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Teraz, Homelander napisał(a):No przecież dokładnie to napisałem. To nie ja napisałem o tym, że PS6 się sprzeda niezależnie co zrobi Sony. Tylko ASX.O tutaj.Ja się z tym absolutnie nie zgadzam i podałem PS3 jako przykład. Tak więc totalnie nie rozumiem o co Ci chodziA, to w takim razie ajax bajdurzy.Teraz, ASX napisał(a):Ale ostatni raz zdarzyło im odjebać maniane z konsolą stacjonarną prawie 20 lat temu, a nawet i wtedy konsola i tak się sprzedała. Więc szanse na to że wydarzy się to ponownie w przyszłości są bardzo małe.Ale nie zerowe. Zresztą Microsoft pokazał w tej generacji, że można zacząć bardzo dobrze a skończyć szorując po dnie i nawet jeśli na początku wszystko wygląda pięknie to nie musi się skończyć pięknie
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minute ago, ASX said:Ale ostatni raz zdarzyło im odjebać maniane z konsolą stacjonarną prawie 20 lat temu, a nawet i wtedy konsola i tak się sprzedała. Więc szanse na to że wydarzy się to ponownie w przyszłości są bardzo małe.Sprzedała się dlatego, że po pierwsze włożyli ogrom pracy, żeby naprostować fantazje Kutaragiego. Po drugie konkurencja w postaci Xboxa postanowiła strzelić sobie w kolana i poprawić w potylicę. Dodatkowo wcale nie jest tak, że Sony od tej pory gra bezpiecznie i nie popełnia błędów. Wręcz przeciwnie. Od Vity, poprzez VR2 aż po ostatnie fuckupy z gaasami. Tak więc nie bardzo rozumiem na czym opierasz tę niezachwianą wiarę w Sony.