Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Czekam do przyszłego roku i może wtedy sytuacja się wyklaruje. Jeżeli nie zapewnią pełnej kompatybilności, to mogą mnie pocałować w pompę. Jak mam budować biblioteke od nowa to wolę to robić na pewnej platformie u Gabena. Pececiarzy nie przekonał epic z darmowymi grami, wiec ten chujowy store w nowej szacie ludzi nie przekona. Najpierw dostali w peezde od sony, a teraz to samo zaliczą ze strony steam. Too little, too late.

• Odpowiedzi 33,8 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

Widać że ostatnio jest większy nacisk na XPA ale stanie się ona standardem dopiero jak zintegrują bilbiotekę z PC i developerzy nie będą musieli robić kilku wersji gry. Czyli w sumie nie wiadomo dokładnie kiedy, może w przyszłym roku, może dopiero jak wyjdzie nowy hardware od MS w 2027 r.?

Dopóki tego nie będzie, zawsze część wydawców będzie niechętna do rozdawania dwóch wersji gry w cenie jednej.

Opublikowano

Moim zdanie kolejny Xbox nie będzie jeszcze pecetem w pudełku właśnie z uwagi na fakt, że nie zdążą z odpowiednim OS do emulowania gier z poprzednich konsol. Wydaje mi się, że wypuszczą klasyczną konsolę następcę XsX, a te pecety w pudełku pojawią się po prostu z czasem gdy będzie odpowiednie oprogramowanie.

Opublikowano
4 minutes ago, SnoD said:

Moim zdanie kolejny Xbox nie będzie jeszcze pecetem w pudełku właśnie z uwagi na fakt, że nie zdążą z odpowiednim OS do emulowania gier z poprzednich konsol. Wydaje mi się, że wypuszczą klasyczną konsolę następcę XsX, a te pecety w pudełku pojawią się po prostu z czasem gdy będzie odpowiednie oprogramowanie.

Z tego co mówią to nie będzie już normalnej konsoli, mają jakieś 2 lata na ogarnięcie tego peceta.

Opublikowano
12 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Z tego co mówią to nie będzie już normalnej konsoli, mają jakieś 2 lata na ogarnięcie tego peceta.

where? ja słyszałem, że Prime dalej w opracowaniu - skasowali tylko własny handheld.

Opublikowano
1 hour ago, Paolo de Vesir said:

where? ja słyszałem, że Prime dalej w opracowaniu - skasowali tylko własny handheld.

No ale nie wiadomo czym ten Prime ma być.

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

No ale nie wiadomo czym ten Prime ma być.

Z tego co rozumiem SteamMachine na miarę 2026 - dedykowane pudło, XboxOS i pewnie cena w granicach bólu dla przeciętnego konsolorza. Na czymś te nowe tytuły muszą w końcu śmigać.

Opublikowano
9 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Z tego co rozumiem SteamMachine na miarę 2026 - dedykowane pudło, XboxOS i pewnie cena w granicach bólu dla przeciętnego konsolorza. Na czymś te nowe tytuły muszą w końcu śmigać.

Kilka postów wyżej pisałeś, że będzie konsolą a nie pecetem, także zdecyduj się oh_you

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

Kilka postów wyżej pisałeś, że będzie konsolą a nie pecetem, także zdecyduj się oh_you

Na chwilę obecną co różni konsole od PC-tów? Chyba tyle, że nie możesz Excela odpalić.

Opublikowano
  • Autor

Jest jeszcze oplata za granie online z tych wyróżników konsol lapka

Roznica pomiedzy konsolami a PCtami nie jest taka prosta do wytyczenia. A w następnych latach można się spodziewać że będzie coraz trudniej.

Dzieje się raz za sprawą że same konsole upodobniły się do PC pod względem architektury czy działania. Dwa że pojawiły się takie sprzęty jak Steam Decki które przypominają pod względem wygody konsole na tyle, że niektórzy już dzisiaj nazywają je konsolami.

Także nic dziwnego, że MS twórcy Windowsa wskakują na ten pociąg, liczac że trend ten będzie dalej postępować. Byłoby głupie gdyby tego nie zrobili i temu procesowi nie pomogli mając zarówno Windowsa jak i Xboxa. Mają ku temu bardziej dobrą pozycję

Opublikowano

Zwolnienia w xbox polska na szczescie nie dotknęły chłopaków na forum

Opublikowano

@Beelzeboss ale z czym Ty masz taki problem?

MS zrobił jak zrobił i jedyne co można to czekać i liczyć na to że ogarną to na tyle dobrze że bez bólu się przeskoczy.

Możesz równie dobrze od tego momentu wesprzeć PlayStation i też gier MS Ci nie zabraknie

Opublikowano
11 minutes ago, Beelzeboss said:

Mam problem z zakłamywaniem rzeczywistości.

A jaka jest rzeczywistość? To są plany na przyszłość, nie na teraz.

Opublikowano

Rzeczywistość jest taka że MS stał się wydawcą multiplatformym który będzie miał własny sprzęt i sprzęty partnerskie. W sumie tyle wiadomo. No i że pracują nad z zintegrowaniem swoich sklepów.

Cała reszta to nasze pierdololo i domysły, również to że mielibyśmy stracić jakieś gry czy coś.

Opublikowano

Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

A jaka jest rzeczywistość? To są plany na przyszłość, nie na teraz.

Piszę o kłamstwach asaxa. Ani konsole nie upodobnily się do pc, ani nie ma żadnego trendu przeskakiwania na pc, szczególnie kiedy teraz ceny są tak wywindowane. Wali taki spin, bo xbox jest w rynsztoku.

Opublikowano
  • Autor

oczywiście że się upodobniły. Konieczność instalacji (kiedyś konsole były z hasłem "wkładam płytę i gram"), coraz większa rola cyfrowej dystrybucji, tryby graficzne, nawet obsługa myszki i klawiatur. Do tego biblioteka gier konsol i PC stała się w zasadzie tożsama.

Jak to inaczej nazwać jeśli nie upodobnieniem? Jedyne co przychodzi mi do głowy co wyróżnia działanie dzisiejszych konsol od PCta jest w zasadzie tylko Quick Resume, poza tym konsole dzisiaj niczym specjalnym od PC się nie różnią.

Poza tym nigdzie nie napisałem że jest trend przeskakiwania na PC, tylko trend upodabniania się PCtów do konsol, czego przykład jest np. Steam Deck i SteamOS. Zarzucasz mi kłamstwa, a sam kłamiesz, albo masz problem z czytaniem ze zrozumieniem.

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

Poza tym nigdzie nie napisałem że jest trend przeskakiwania na PC, tylko trend upodabniania się PCtów do konsol, czego przykład jest np. Steam Deck i SteamOS. Zarzucasz mi kłamstwa, a sam kłamiesz, albo masz problem z czytaniem ze zrozumieniem.

No ale generalnie granie na PC zalicza największy wzrost.

Tak samo jak dla nas chmura to jest ciekawostka, kręcimy na nią nosem a jak spojrzy się na jakieś wykresy to jest to kurewsko rosnący segment generujący konkretne zyski

Opublikowano
  • Autor

Zalicza wzrost, ale jest to głównie zasługa, nowych rynków i nowych graczy czyli młodego pokolenia, które coraz częściej zaczyna wybierac PC i granie mobilne, kosztem konsoli.

Nie ma na razie jakiegoś zauważalnego dużego trendu by obecni użytkownicy konsol porzucali je na rzecz PC. Konsole to cały czas, duży, zdrowy i stabilny rynek.

Opublikowano
18 minut temu, bebbop napisał(a):

Ej, tez dostaliscie za poszanowanie dla marki Xbox?

Tak, tylko pokazywaliśmy tru szacunek i informowaliśmy o tym w temacie Gearsów.

Opublikowano

Przyznam że zjebany clickbaitowy filmik.

Powiem też że w ostatnich miesiącach oglądałem dużo z jego liveów. I tam często mówił że "dzięki MS" zrobił z gęby dupę ;)

Że kolejny Xbox będzie sprzętem niszowym, że muszą pokazać dlaczego mamy wogóle kupić ich konsolę. I nawet zachęcał do kupna Ps5.

Ale rozumiem że kaska wjechała tu, szkoda bo tak to spoko gościu nawet