Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Niby anulowali pracę nad swoim handheldem, ale będą z asusem działać. Spoko, bo od razu pisałem że kolejny sprzęt nie ma sensu.Klasyczna konsola brzmi spoko, pełną wsteczna od 1 Xboxa. I teraz mnie ciekawi jak to ogarną, bo wszystkiego nie kupię już w E sklepie, napęd dadzą czy oleją. Będą dwie wersje, skoro aktualny series x nie ma napędu.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Mam nadzieję, że będzie to jednak pecet w przebraniu coś na miarę Steam Machines bo kolejna, normalna konsola jest bez sensu skoro Xbox Series notuje tak słabe wyniki sprzedażowe, jego następca będzie miał jeszcze gorsze.@iluck85 oczywiście, że będzie to sprzęt bez napędu i nie ma co się oszukiwać, że będzie inaczej. Wszystkie ostatnie poczynania MS wskazują na odcięcie się od nośników fizycznych vide zapowiedziane gry nie wyjdą już na płytach na Xboxa. Tylko kod w pudełku.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor Godzinę temu, SnoD napisał(a):Coś mi mówi, że będzie konsola tradycyjna, ale z otwartym systemem oraz pecety z brandingiem Xboxa tak jak teraz te Rogale.Czyli best of both worlds12 minut temu, iluck85 napisał(a):Niby anulowali pracę nad swoim handheldem, ale będą z asusem działać.Spoko, bo od razu pisałem że kolejny sprzęt nie ma sensu.Klasyczna konsola brzmi spoko, pełną wsteczna od 1 Xboxa. I teraz mnie ciekawi jak to ogarną, bo wszystkiego nie kupię już w E sklepie, napęd dadzą czy oleją. Będą dwie wersje, skoro aktualny series x nie ma napędu.Wypowiedź że "twoje gry będą zawsze przy tobie" dosyć jasno sugeruję że napędu nie będzie, bo w przypadku gier na płytach możesz w nie zagrać tylko gdy aktualnie masz konsole z napędem na miejscu.A co do tego jak sobie poradzą z tym ludzie będą korzystali z innych sklepów na nowych xboxach, no pewnie sobie jakoś poradzą. Nie mają z tym problemu na WIndowsie że ktoś korzysta ze Steama czy GOGa, teraz nie będą mieli też problemu na Xboxie. Ostatecznie ich gry i tak są do kupienia prawie wszędzie. 11 minut temu, Czoperrr napisał(a):Mam nadzieję, że będzie to jednak pecet w przebraniu coś na miarę Steam Machines bo kolejna, normalna konsola jest bez sensu skoro Xbox Series notuje tak słabe wyniki sprzedażowe, jego następca będzie miał jeszcze gorsze.już sam fakt że jest oficjalnie potwiedzili że nie będą to zamknięte konsole jak dotychacz z tylko jednym sklepem, sprawia że to nie będą tradycyjne konsole.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ciekawe czy w przypadku brandowanych pecetów emulacja gier konsolowych będzie ograniczona do rodziny sprzętów Xboxa czy będzie możliwa na "zwykłych" pecetach z Windą.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 3 minutes ago, SnoD said:Ciekawe czy w przypadku brandowanych pecetów emulacja gier konsolowych będzie ograniczona do rodziny sprzętów Xboxa czy będzie możliwa na "zwykłych" pecetach z Windą.Raczej na PC też, będą chcieli pełnej integracji.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor realizują wizję "every screen is Xbox". Bez sensu byłoby się samoograniczać dla jakiś specyficznych urządzeń. Jeśli nie będzie technicznych przeszkód to nie ma powodów by emulacja nie była na zwykłych Windowsach.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Dużo jednak niewiadomych i za wczesny moement żeby podjąć grubszą dyskusję. Ale śmieszne że licencja na muzyczkę wycięła ze sklepu FH, ale Otogi z 1 Xboxa mogę kupić.