Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
1 minute ago, jimmy said:

ASX grasz jeszcze w jakieś gry?

Awoved sam się nie skończył

• Odpowiedzi 34 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, Homelander napisał(a):

No i widzisz, czyli sam przyznajesz, że tworzysz sobie kryteria pod tezy. No, ale to nie tak to działa przecież. W ten sposób można udowodnić absolutnie wszystko, zawsze i wszędzie. Ja w ten sposób mogę sobie napisać, że Microsoft portuje swoje WSZYSTKIE nowe gry na Playstation. Z tym, że jako nowe uznaję tylko gry wydane 9 listopada 2021. No i co, mam rację przyjmując moje kryteria? Stuprocentową. Absurdalne? No jasne. Ale nie ubieram tego w słowa "akceptowalne" i "niekontrowersyjne". Bo kto zaakceptował stwierdzenie, że 3letnia gra to gra nowa, a 3.5letnia to już nie. No Ty. Sam samodzielnie. Nadając temu pozory obiektywności.

Udowadnianie tezy nie polega na wybiórczym traktowaniu faktów, a tych, które do tezy nie pasują wykluczanie za pomocą przyjętych przez siebie kryteriów.

No ale jest różnica między traktowaniem gier które wyszly w przeciągu 3 lat jako nowych, a trakotwaniem gier które wszyły tylko 9 listopada 2021 r. jako nowych, Sam widziwsz absurdalność tego argumentu który wymyśliłeś.

Ogólnie sam mnie zapytałeś na początku, co moim zdaniem oznacza gra nowa. Ja odpowiedziałem podając całkiem akceptowalną, niekontrowersyjne kryterium żeby zawięzić definicje, a ty się bulwersujesz że manipulacje, bo podałem takie kryterium aby było zgodne z moją tezą. Nie upieram się że tylko moja definicja jest jedyna i prawdziwa, jak ta ci nie pasuje to możesz się z tym nie zgadzać i mieć swoją

Jakbyś na początku napisał, że twoim zdaniem Gran Turrsmo to wcale nie jest stara gra i to oznacza że Sony nie wszystkie nowe gry potruje na PC, to ja powiedziałbym że spoko i tak zakończyłaby się ta dyskusja. .Zamiast z tego z jakiegoś powodu uparłeś się żeby spróbować mi coś udowodnić. Także polecam zakończyć ten temat i rozejść się w zgodzie, bo od początku to do niczego to nie prowadzi.

15 minut temu, jimmy napisał(a):

ASX grasz jeszcze w jakieś gry?

wbrew pozorom, poza tego typu bezcelowymi dyskusjami, znajduje czasami również czas na gry, aktualnie gram np. w SW Outlaws.

Opublikowano
Just now, ASX said:

No ale jest różnica między traktowaniem gier które wyszly w przeciągu 3 lat jako nowych, a trakotwaniem gier które wszyły tylko 9 listopada 2021 r. jako nowych, Sam widziwsz absurdalność tego argumentu który wymyśliłeś.

Ogólnie sam mnie zapytałeś na początku, co moim zdaniem oznacza gra nowa. Ja odpowiedziałem podając całkiem akceptowalną, niekontrowersyjne kryterium żeby zawięzić definicje, a ty się bulwersujesz że manipulacje, bo podałem takie kryterium aby było zgodne z moją tezą.

Jakbyś na początku napisał, że twoim zdaniem Gran Turrsmo to wcale nie jest stara gra i to oznacza że Sony nie wszystkie nowe gry potruje na PC, to ja powiedziałbym że spoko i tak zakończyłaby się ta dyskusja. .Zamiast z tego z jakiegoś powodu uparłeś się żeby spróbować mi coś udowodnić. Także polecam zakończyć ten temat i rozejść się w zgodzie, bo od początku do niczego to nie prowadzi.

wbrew pozorom, poza tego typu bezcelowymi dyskusjami, znajduje czasami również czas na gry, aktualnie gram np. w SW Outlaws.

Bo robisz to cały czas. Manipulujesz danymi i kryteriami żeby tylko udowodnić co tam sobie przyjąłeś.

Twoje kryterium jest akceptowalne i niekontrowersyjne według kogo? Według Ciebie? No super. A moje jest według mnie. I co teraz? Będziesz mi udowadniał, że Ty masz rację, bo Twoja racja jest bardziej twojsza niż mojsza? No absurd chłopie

I dokładnie to zrobiłem co napisałeś: napisałem, że nie portuje wszystkich gier to sobie wymyśliłeś na poczekaniu, że to muszą być gry najwyżej trzyletnie. Tylko po to, żeby wyszło na Twoje

Opublikowano
  • Autor

Tak według mnie, a jak według ciebie to że ponad trzeletnie gry można uznać za stare jest manipulacją i się z tym nie zgadzasz, to masz do tego prawo. Nie ma jednej definicji i obiektywnej prawdy w tym temacie, powtórzę jeszcze raz.

To nie ja ci coś proponuje udowadniać, sam zapytałeś mnie co według MNIE uważam za grę nową, to napisałem. Jeśli cię to nie interesowało, to po co o to pytałeś? ile nerwów by ci to oszczędziło?

Opublikowano
8 minutes ago, ASX said:

Tak według mnie, a jak według ciebie to że ponad trzeletnie gry można uznać za stare jest manipulacją i się z tym nie zgadzasz, to masz do tego prawo. Nie ma jednej definicji i obiektywnej prawdy w tym temacie, powtórzę jeszcze raz.

To nie ja ci coś proponuje udowadniać, sam zapytałeś mnie co według MNIE uważam za grę nową, to napisałem. Jeśli cię to nie interesowało, to po co o to pytałeś? ile nerwów by ci to oszczędziło?

Problemem jest to, że ubierasz te swoje tezy w obiektywne i niepodważalne prawdy nie podlegające dyskusji. Nie jako opinie. Prawdy "akceptowalne" i "niekontrowersyjne". Robisz wykresy i inne takie. A prawda jest taka, że słowo "nowe" możesz zastąpić jakimkolwiek przymiotnikiem i, przy przyjęciu odpowiednich kryteriów, zdanie "Sony wydaje wszystkie "wstaw przymiotnik" gry na PC" jest prawdziwe. Ale jak pozbędziesz się tego jedynego słowa, które nie jest obiektywnie i policzalnie wyjaśnialne to okazuje się, że to zdanie jest zwyczajnym kłamstwem.

Fakty są takie jakie są: Sony NIE wydaje wszystkich swoich gier na PC. To fakt pierwszy. Fakt drugi: Sony wydaje na PC wszystkie swoje gry spełniające kryteria ASX, które to ASX sam sobie wymyslił.

Jasne, można się tak bawić i dyskutować. Tylko na bogów, nie udawaj, że to co mówisz ma jakąkolwiek większą wartość niż Twoje widzimisię

Edytowane przez Homelander

Opublikowano
  • Autor

Nigdy nie napisałem że Sony wydaje wszystkie swoje gry na PC, pisałem tylko o nowszych tytułach. Nie wiem dlaczego wywołało to u ciebie takie kontrowersje.

Nigdy też nie uważałem się za obiektywnego, to co pisze zawsze jest subiektywne, podważalne, i ja jak każdemu zdarza mi często pomylić.

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Fakty są takie jakie są: Sony NIE wydaje wszystkich swoich gier na PC. To fakt pierwszy.

Tak samo MS nie wydaje wszystkich swoich gier na PC i nie wydaje wszystkich swoich eksów na PS5. CTR, Quantum Break, Kolekcja Ori, Gears 4 i 5... A jednak na forum obiektywnie (bo kto tak nie uważa) panuje narracja, że MS wydaje WSZYSTKIE GRY NA WSZYSTKO. A wiadomo, że chodzi o gry nowe. Powody są różne, niekoniecznie "nie bo nie i zostawiamy to sobie ekskluzywnie na konsoli". Gdzieś kiedyś mi mignęło, że Sony nie jest przekonane do wydawania GT na PC, bo raz, że na PC takich gier pełno i sprzedaż mogłaby szału nie robić, a dwa, że mogłoby to zaszkodzić graczom konsolowym, bo GT to rywalizacja online (te wszystkie organizowane eventy przykładowo), a przeniesienie gry na PC mogłoby skutkować problemem z cziterami.

Od razu zaznaczam, że nie czepiłem się ciebie jak rzep psiego ogona i to nie jest zaczepka, bo pewnie zaraz bym przeczytał.

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek923 napisał(a):

Tak samo MS nie wydaje wszystkich swoich gier na PC i nie wydaje wszystkich swoich eksów na PS5. CTR, Quantum Break, Kolekcja Ori, Gears 4 i 5... A jednak na forum obiektywnie (bo kto tak nie uważa) panuje narracja, że MS wydaje WSZYSTKIE GRY NA WSZYSTKO. A wiadomo, że chodzi o gry nowe. Powody są różne, niekoniecznie "nie bo nie i zostawiamy to sobie ekskluzywnie na konsoli". Gdzieś kiedyś mi mignęło, że Sony nie jest przekonane do wydawania GT na PC, bo raz, że na PC takich gier pełno i sprzedaż mogłaby szału nie robić, a dwa, że mogłoby to zaszkodzić graczom konsolowym, bo GT to rywalizacja online (te wszystkie organizowane eventy przykładowo), a przeniesienie gry na PC mogłoby skutkować problemem z cziterami.

Od razu zaznaczam, że nie czepiłem się ciebie jak rzep psiego ogona i to nie jest zaczepka, bo pewnie zaraz bym przeczytał.

Pamiętaj, że MS dopiero rozpoczął rozdział z wydawaniem gier na PlayStation. Na razie mamy tak zwany szok pourazowy.

Piszę to dlatego, żebyś nie dawał takiego przykładu w wypowiedzi " tak samo ms nie wydaje swoich wszystkich gier na ps5 ". Nie dajemy takich rzeczy w wypowiedzi, bo to jest za świeże i nie stało sie jeszcze normą.

Opublikowano
6 minutes ago, ASX said:

Nigdy nie napisałem że Sony wydaje wszystkie swoje gry na PC, pisałem tylko o nowszych tytułach. Nie wiem dlaczego wywołało to u ciebie takie kontrowersje.

Ok.

No nie masz racji. Sony nie wydaje wszystkich swoich nowszych tytułów na PC

4 minutes ago, krzysiek923 said:

Obiektywne są tylko fakty. A nie opinie. ASX myli gwiazdy na niebie z ich odbiciem na tafli jeziora

Opublikowano
3 minuty temu, Homelander napisał(a):

Obiektywne są tylko fakty. A nie opinie.

No tak, dlatego napisałem, że obiektywnie na forum MS wydaje gry na wszystko, bo każdy z góry przyjmuje założenie, że chodzi o gry wydawane od zapowiedzi, że będą wydawać na wszystko.

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie wydaje mi się że takie komentarze że po co komu Xbox, wszystko jest na PC, czy na PS5 już chyba nikogo specjalnie nie ruszają. Więc nie wywołuje to takiego oburzenia jak u Grega, nawet jeśli ta teza nie jest (jeszcze?) w 100% prawdziwa.

Dosyć jasno zakomunikowali swoją wizję i raczej nikt już nie ma wątpliwości że nawet gry które nie mają jeszcze zapowiedzianej wersji na PS5 jak np. ten Keeper od Double Fina czy Starfieldy i inne starsze gierki, prędzej czy później trafią na PS5.

Opublikowano

MS nie cofnie się do ekskluzywności, a Sony? To pokaże generacja PS6 i to, jak w rywalizacji z nowym modelem biznesowym MS będzie stało Sony ze swoim biznesem konsolowym. Mogą wydawać eksy na PC, ale jedne wydawać, inne nie, jedne wcześniej, inne później... Na pewno będą na bieżąco reagować i balansować tymi swoimi eksami w reakcji na sytuację swojej konsoli.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
  • Autor

Wydawanie gier na PC w przypadku Sony to wciąż jest jednym z kluczowych elementów rozwoju, ale to co ciekawe to Herman Hulst to na tym ostatnim panelu dotyczącym celów Playstation, mówił że pytanie o porty na PC to bardziej "czy" niż "kiedy". Co może sugerować że część tytułów Sony może zostać ekskluzywna, jeśli uznają że się nie opłaca, lub tytuł jest zbyt ważny dla Playstation.

Opublikowano
8 minutes ago, ASX said:

Ogólnie wydaje mi się że takie komentarze że po co komu Xbox, wszystko jest na PC, czy na PS5 już chyba nikogo specjalnie nie ruszają. Więc nie wywołuje to takiego oburzenia jak u Grega, nawet jeśli ta teza nie jest (jeszcze?) w 100% prawdziwa.

Dosyć jasno zakomunikowali swoją wizję i raczej nikt już nie ma wątpliwości że nawet gry które nie mają jeszcze zapowiedzianej wersji na PS5 jak np. ten Keeper od Double Fina czy Starfieldy i inne starsze gierki, prędzej czy później trafią na PS5.

To wszystko są Twoje opinie, przewidywania i spekulacje. Stopień prawdopodobieństwa, wysoki czy niski, jest właśnie tym. Stopniem prawdopodobieństwa. Ja osobiście mam wątpliwości co do Starfielda na PS5. To moja opinia.

Opublikowano

Stopniem prawdopodobieństwa. Ja osobiście mam wątpliwości co do Starfielda na PS5. To moja opinia.

Starfield nie był takim hitem jakim miał być i nie przysporzył chwały Microsoftowi, raczej zły PR, więc dlaczego mieliby tym portem o tym przypominać.

Opublikowano
Just now, ASX said:

Wydawanie gier na PC w przypadku Sony to wciąż jest jednym z kluczowych elementów rozwoju, ale to co ciekawe to Herman Hulst to na tym ostatnim panelu dotyczącym celów Playstation, mówił że to pytanie o porty na PC to bardziej "czy" niż "kiedy". Co moze sugerować że część tytułów Sony może zostać ekskluzywna, jeśli uznają że się nie opłaca, lub tytuł jest zbyt ważny dla Playstation.

Kluczowym według kogo? Kto użył takiego słowa? Co do drugiej części wypowiedzi to mniej więcej pokrywa się to z moimi opiniami, spekulacjami i przewidywaniami dotyczącymi gier Playstation. Które uznałeś za nieprawdopodobne

Za szybko wyciągasz wnioski, za szybko przeradzasz swoje przewidywania w absolutne pewniki i jeszcze w dodatku chcesz dostosować do nich rzeczywistość

Opublikowano
  • Autor

Aktualizowane ostatnio pliki Starfielda sugerują ze jednak wersja na PS5 się tworzy, a zapowiedź jest kwestią czasu

Kluczowym według kogo? Kto użył takiego słowa? Co do drugiej części wypowiedzi to mniej więcej pokrywa się to z moimi opiniami, spekulacjami i przewidywaniami dotyczącymi gier Playstation. Które uznałeś za nieprawdopodobne

Za szybko wyciągasz wnioski, za szybko przeradzasz swoje przewidywania w absolutne pewniki i jeszcze w dodatku chcesz dostosować do nich rzeczywistość

Według mnie, użył tych słów Herman Hulst.

Niczego nie uważam w pewniki, użyłem wyraźnie słowa "może sugerować". Trudno to uznać tak sformułowane zdanie jako absolutny pewnik. Proszę czytaj uważnie.

Opublikowano
4 minutes ago, ASX said:

Aktualizowane ostatnio pliki Starfielda sugerują ze jednak wersja na PS5 się tworzy, a zapowiedź jest kwestią czasu

Według mnie, użył tych słów Herman Hulst.

Niczego nie uważam w pewniki, użyłem wyraźnie słowa "może sugerować". Trudno to uznać tak sformułowane zdanie jako absolutny pewnik. Proszę czytaj uważnie.

Napisałeś to: Wydawanie gier na PC w przypadku Sony to wciąż jest jednym z kluczowych elementów rozwoju.

Kluczowym według kogo? Ciebie? Serio? I właśnie dlatego to co wypisujesz to jest manipulacja. Bo używasz dużych słów, piszesz jakbyś miał jakąś obiektywną wiedzę i informacje, a tak na prawdę jest to po prostu info wzięte z odbytu. Tak się tworzy fake newsy

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał(a):

Może, co nie zmienia argumentów za niewydawaniem tego portu i hitu się nie spodziewam. Kwestia dyskusyjna, czy warto, może MS uzna, że dla jakiegoś dodatkowego zarobku warto, ale później internet znowu zaleje fala komentarzy użytkowników PS5, że gra MS/Xbox to niewypał i rozczarowanie. Jest różnica, między Forzą Horizon 5 mającą świetne recenzje i oceny, na którą użytkownicy PS5 się ślinili od dawna, a Starfieldem, o którym już wiedzą, że nie porwał graczy i rozczarował, co może sprawić, że w pełnej cenie na premierę sprzeda się słabo (kwestia premierowej ceny) i ludzie będą woleli poczekać na spadek ceny.

27 minut temu, ASX napisał(a):

Raczej nikt już nie ma wątpliwości że nawet gry które nie mają jeszcze zapowiedzianej wersji na PS5 jak np.[...]Starfieldy[...], prędzej czy później trafią na PS5.

Dla mnie nie ma sensu wydawanie tego portu, wydawanie każdej średniawej gry, która kokosów nie przyniesie, więc jakieś wątpliwości mam, a co ostatecznie planuje MS... tylko oni wiedzą. Po prostu słaby zarobek nie byłby dla mnie z perspektywy MS warty szargania reputacji wydawcy, którym się stali, ale oni mogą mieć w dupie wizerunek, tak jak wiele innych rzeczy mają w dupie.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
  • Autor

Napisałeś to: Wydawanie gier na PC w przypadku Sony to wciąż jest jednym z kluczowych elementów rozwoju.

Kluczowym według kogo? Ciebie? Serio? I właśnie dlatego to co wypisujesz to jest manipulacja. Bo używasz dużych słów, piszesz jakbyś miał jakąś obiektywną wiedzę i informacje, a tak na prawdę jest to po prostu info wzięte z odbytu. Tak się tworzy fake newsy

według Sony

image.png

https://www.sony.com/en/SonyInfo/IR/library/presen/business_segment_meeting/pdf/2025/GNS_E.pdf

ich też oskarżysz o manipulacje?

Opublikowano
Just now, Paolo de Vesir said:

Ja pierdolę, nie wiem o co walczysz Greg jak sprawa jest czarno na białym, a to łapanie za słówka, że jak Sony wydało 40 gier na PC a nie wydało 3 tzn. że nie jest to wszystkie jest autentycznie WKURWIAJACE.

No to bądź precyzyjny i nie daj się łapać za słówka. I nie, nie jest to czarne na białym. Miałem dyskusje z ASX gdzie przekonywał mnie, że Sony dąży do wydawania wszystkich gier na PC day1. Przyjął to za absolutny pewnik i nie dopuszczał innej sytuacji. Okazało się, że jednak sprawa jest bardziej zniuansowana, patrz wypowiedź, którą sam przytoczył. Teraz wymyślił sobie słowo "kluczowe", bo znowu mu pasowało w narracji, którą sobie wymyślił. Ja wiem, że wkurwiać może, jak ktoś mówi "sprawdzam" na wszystko co sobie wymyślasz. Rozwiązanie jest jedno: nie wymyślaj, nie dopowiadaj, nie przeinaczaj. Prosta sprawa

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy chcę mi się znowu to zaczynać. PC jest od lat w dokumentach Sony wskazywane jako jeden z głównych/kluczowych/ważnych rynków dla rozwoju/ekspansji/wzrostu Playstation, wszystkie te słowa będą prawidłowe i nie zmienią sensu mojej wypowiedzi.