Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor no taka jest idea tych sprzętów.Mają być również Xboxy OEM, od producentów third party, te powinny już na pewno przypominać bardziej tradycyjnie pecety z możliwością rozbudowy. Ale tu jeszcze nie jest do końca rozstrzygnięte czy będzie miał wsteczną z konsolową bilbioteką, bo choć oficjalne informacje z AMD wskazują że tak, to jeden insider mówi że niekoniecznie. Trzeba poczekać.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 9 minut temu, Czoperrr napisał(a):3 upgrady w ciągu 5 lat? Fajnie się tam bawicie na PC :)No dostosowywał sprzęt do oczekiwań, czyli jakości grafiki, jakiej na konsolach nie uświadczysz, a nie musiał wymieniać nic i grałby jak na konsoli. Kto ma kasę, ten się bawi i nie róbmy z tego wady pecetów.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 4 godziny temu, ASX napisał(a):Nikt tego nie oficjalnie nie powiedział oprócz tych wypowiedzi gdy oficjalnie o tym mówili.To nie jest więc tak, że tego nie powiedzieli, tylko po prostu ty im nie wierzysz gdy o tym mówią. A to już zupełnie co innego.Ale ty jesteś niemożliwy... Cały interenet wciąż debatuje nad tym, czy będzie Steam na nowym Xboksie bezpośrednio od MS, a ty jeden uparcie twierdzisz, że oni to niezaprzeczalnie potwierdzili. Ty jeden widziałeś to nagranie, a reszta albo nie widziała, albo nie zrozumiała jasnego przekazu.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor 1 minutę temu, krzysiek923 napisał(a):Ale ty jesteś niemożliwy... Cały interenet wciąż debatuje nad tym, czy będzie Steam na nowym Xboksie bezpośrednio od MS, a ty jeden uparcie twierdzisz, że oni to niezaprzeczalnie potwierdzili. Ty jeden widziałeś to nagranie, a reszta albo nie widziała, albo nie zrozumiała jasnego przekazu.mogą debatować czy będzie steam czy nie, bo tego faktycznie nie potwierdzili, być może z jakiegoś powodu go nie będzie, kto wie. Powiedzieli tylko że nie będzie zamknięty na jeden sklep i to jest praktycznie jasne dla każdego kto przeczytał co mówił MS i AMD.To że są wciąż są ludzie którzy w to nie dowierzają wynika z tego, że dla części osób brzmi to brzmi zbyt dobrze żeby było prawdziwe.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 10 minutes ago, krzysiek923 said:Ale ty jesteś niemożliwy... Cały interenet wciąż debatuje nad tym, czy będzie Steam na nowym Xboksie bezpośrednio od MS, a ty jeden uparcie twierdzisz, że oni to niezaprzeczalnie potwierdzili. Ty jeden widziałeś to nagranie, a reszta albo nie widziała, albo nie zrozumiała jasnego przekazu.Witam w rozmowie z ASX. Ja dałem sobie spokój, nie ma sensu, bo musisz weryfikować absolutnie każdą wypowiedź
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. To, że będą mieli w "swojej rodzinie" pc-sprzęty wyposażone w technologie AMD, obsługujące wiele sklepów, nie oznacza, że wydawanej bezpośrednio przez nich konsoli też te multi-sklepy będą dotyczyć. Tego nigdzie nie ma.Paradoksalnie, to akurat ty ignorujesz fakt, że jak MS mówi teraz "Xbox", to nie mówi już o własnej konsoli, ale o swoim biznesie/usługach ogółem. Xbox "inwestuje w next-gen hardware lineup" i w tym lineup-ie będą sprzęty nieograniczone do jednego sklepu, ale w tym "hardware lineup" będzie też ich konsola. This is an Xbox, witamy w nowym świecie.od 0:24 do 0:47 masz info o nowym sprzęcie bezpośrednio od nich, a później to już znowu powrót do tego, że usługa Xbox to wybór i "każdy coś tam dla siebie znajdzie"Jeśli wyjdzie nowa konsola od MS, która będzie posiadała wsteczną kompatybilność z poprzednimi Xboksami, ale będzie ograniczona do MS Store, a jednocześnie na rynku będzie brandowany marką Xbox pecet, pozwalający kupować gry w MS Store, Steam, Epic, ale bez wstecznej, to w myśl hasła "This is an Xbox", Xbox nie będzie ograniczony do jednego sklepu, prawda? Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez krzysiek923
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor Gdyby to sformułowanie "not locked to a single store" dotyczyło tylko PC i pc handheldów to albo nie zostałoby w ogóle użyte, bo to przecież oczywiste albo zostało opatrzone specjalną gwiazdką. Tak jak wtedy gdy zapowiadali że do Game Passa Premium będą trafiać wszystkie gry first party w ciągu roku, z wyjątkiem Call of Dutya przecież brak tej gwazki to byłaby znacznie mniejsza dezinformacja, niż to co sugerujesz.To jest ściśle wyreżyserowany, marketingowy materiał. Żadne zdanie nie padło tu przypadkowo, jeśli zapowiadają nową rodzinę sprzętów, w tym konsole i mówią że nie będą one zablokowane tylko do jednego sklepu, bez adnotacji że nie będzie to dotyczyło konsoli, to albo nie będą, albo są nieskończenie głupi wprowadzając wszystkich w błąd. Nie mogę wykluczyć drugiej opcji, także kto wie może masz rację.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 9 minut temu, ASX napisał(a):Gdyby to sformułowanie "not locked to a single store" dotyczyło tylko PC i pc handheldów to albo nie zostałoby w ogóle użyte, bo to przecież oczywiste albo zostało opatrzone specjalną gwiazdkąDla mnie oczywiste jest to, że ROG Ally to jeden z wielu dostępnych pecetowych handheldów, a jednak akurat ten Xbox promuje oficjalnie u siebie, bo ten jest na licencji Xbox. Po prostu teraz PC z licencją Xbox, to część Xboksa i mogą się tym chwalić jak własną ofertą.9 minut temu, ASX napisał(a):To jest ściśle wyreżyserowany, marketingowy materiał. Żadne zdanie nie padło tu przypadkowo.Wymienili wszystkie zalety swojej nowej generacji, a jednocześnie pozostawili sobie bezpieczne furtki. Tak jak ta ze wsteczną, o której nieprzypadkowo mówią w części o ich własnej konsoli nowej generacji. Mogliby powiedzieć: "our all devices based on the new AMD technology will support backward compatibility", ale o wstecznej wspomina dopiero mówiąc "including our next generation Xbox consoles" i tych konsol się ona tyczy. Przynajmniej w momencie nagrywania, bo kto wie, nad czym pracują i czy im to ostatecznie wyjdzie.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor 4 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):Mogliby powiedzieć: "our all devices based on the new AMD technology will support backward compatibility", ale o wstecznej wspomina dopiero mówiąc "including our next generation Xbox consoles" i tych konsol się ona tyczywg ciebie tak, ale już na filmie AMD masz, wypowiedź która burzy twoją interpretacje:Moving forward, AMD will go beyond building custom chips for Xbox consoles to designing a full roadmap of gaming optimized chips.Combining the power of Ryzen and Radeon for consoles, handhelds, PCs and the cloud.And we're doing it all with backwards compatibility so gamers can access their favorite titles across platforms.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Across platforms. Nie between platforms. Konsola Xbox będzie kompatybilny z konsolą Xbox. PC z PC. Wprowadzeni w błąd poczują się tylko ci, którzy nadinterpretują
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Tak jak Homelander zwrócił uwagę, wciąż jest tutaj furtka dla domysłów. Nawet nie wiemy, czym dokładnie będzie nowa konsola MS. Będzie wsteczna z poprzednimi Xboksami, ale być może wciąż będzie to wymagało dodatkowego rozwiązania sprzętowego pod obsługę portów, które jednak były produkowane pod customowy chip, stąd wsteczna będzie tylko na nowej konsoli MS. A jeśli od nowej generacji nie będzie już portów dedykowanych nowej konsoli, tylko pecetowe wersje gier z MS Store, to podobnie jak na PC, ta wsteczna nie będzie już wymagała dedykowanego chipu. Tak że "moving forward" ta wsteczna będzie zachowywana z automatu.Hardware'owa wsteczna z grami od Xbox 1 do Xbox Series pewnie tylko do sprzętu mającego zadebiutować za 2 lata, a za X lat będziecie mogli je sobie odpalać we wstecznej już tylko w xCloud, który do tego czasu zdąży nabrać odpowiedniej dla komfortowej rozgryki jakości. Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez krzysiek923
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Opieranie wstecznej wyłącznie o chmure to nie jest zbyt ekonomiczne podejście, bo oznacza to że musisz trzymać w serwerowniach konsole po wiecznosc, a z czasem jak każdy sprzęt on się zużywa i psuje, a za X lat może już nawet nie być tych podzespołów na rynku. No ale poczekamy zobaczymy chociaż dla mnie te wszystkie słowa są dosyć klarowne, ale rozumiem tez jak najbardziej takie podejście żeby spodziewać się najgorszego, bo wtedy można mieć okazję pozytywnie się zaskoczyć.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 2 minutes ago, ASX said:Opieranie wstecznej wyłącznie o chmure to nie jest zbyt ekonomiczne podejście, bo oznacza to że musisz trzymać w serwerowniach konsole po wiecznosc, a z czasem jak każdy sprzęt on się zużywa i psuje, a za X lat może już nawet nie być tych podzespołów na rynku.O emulacji słyszałeś? Wow... Ty serio myślałeś, że chodzi o trzymanie, na przykład, tysiąców X360 żeby ktoś mógł zagrać w Gearsy 2 w chmurze? 4 minutes ago, ASX said:No ale poczekamy zobaczymy chociaż dla mnie te wszystkie słowa są dosyć klarowne, ale rozumiem tez jak najbardziej takie podejście żeby spodziewać się najgorszego, bo wtedy można mieć okazję pozytywnie się zaskoczyć.No pewnie, że klarowne. Do tego stopnia, że wszędzie piszesz to jako pewnik nie zaznaczając, że to tylko Twoje domysły/plotki/interpretacje/widzimisię/chciejstwo
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor 1 minutę temu, Homelander napisał(a):O emulacji słyszałeś? Wow... Ty serio myślałeś, że chodzi o trzymanie, na przykład, tysiąców X360 żeby ktoś mógł zagrać w Gearsy 2 w chmurze?Ale zdajesz sobie sprawę że nie możesz tak po prostu emulować gier i sprzedać do nich dostępu?To jest wyzwanie, przed którym stoi teraz MS. Nikt nie ma wątpliwości że ma on techniczne możliwości aby emulować konsolowa bibliotekę gier z Xboxa 360 i One na dzisiejszych PCtach, PC handhelach . Problem stanowią licencję, ktote musisz renegocjować dla każdej kolejnej gry.Przypomnij sobie jak wrzucali gry do wstecznej na Xboxie One właśnie przez emulacje, jak to wyglądało, dlaczego tyle to zajmowało, nie wrzucili wszystkiego i dlaczego przestali.Jeśli będą renegocjonować umowy licencyjne tak że będą mogli emulować gry z konsol na PC i sprzedawać do nic dostęp w chmurze to równie dobrze mogą pozwolić kupować i ogrywać je na PC.9 minut temu, Homelander napisał(a):No pewnie, że klarowne. Do tego stopnia, że wszędzie piszesz to jako pewnik nie zaznaczając, że to tylko Twoje domysły/plotki/interpretacje/widzimisię/chciejstwPisze o tym że dla mnie to jest pewnik, bo tak uważam. Tu z kolei uważasz inaczej do czego też masz prawo.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 4 minutes ago, ASX said:Ale zdajesz sobie sprawę że nie możesz tak po prostu emulować gier i sprzedać do nich dostępu?No to dobrze, że Sony tego nie wiedziało i streamuje gry z PS3 na PS5. Może napisz do nich maila, że nie mogą?8 minutes ago, ASX said:Pisze o tym że dla mnie to jest pewnik, bo tak uważam. Tu z kolei uważasz inaczej do czego też masz prawo.Nie nie nie. Jak piszesz w formie dokonanej i nie zaznaczasz, że to tylko Twoje widzimisię to zwyczajnie wprowadzasz w błąd. Przykład? Niedawno podałeś "informację", że pecetowy gamepass będzie skasowany. W sensie ten próg. Tak zwyczajnie, jednozdaniowo. Ktoś tam dopytał: czy to potwierdzone? Na co odpowiedziałeś: jeszcze nie. No stary, to jest podręcznikowy przykład dezinformacji, wprowadzania w błąd i podawania własnych, niech będzie przewidywań, jako faktów. Serio, dla mnie cokolwiek piszesz bez zaznaczenia, że to twoje predykcje czy interpretacje, jest totalnie niewiarygodne. I nie tylko ja to zauważam, bo @krzysiek923 też to widzi.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor 4 minuty temu, Homelander napisał(a):No to dobrze, że Sony tego nie wiedziało i streamuje gry z PS3 na PS5. Może napisz do nich maila, że nie mogą?Sony wciąż streamuje gry z PS3 z PS3. I to też będzie dla nich rosnące wyzwanie jeśli chcą zachować wsteczną w chmurze jeśli nie ogarną jakieś emulacji. 8 minut temu, Homelander napisał(a):Nie nie nie. Jak piszesz w formie dokonanej i nie zaznaczasz, że to tylko Twoje widzimisię to zwyczajnie wprowadzasz w błąd. Przykład? Niedawno podałeś "informację", że pecetowy gamepass będzie skasowany. W sensie ten próg. Tak zwyczajnie, jednozdaniowo. Ktoś tam dopytał: czy to potwierdzone? Na co odpowiedziałeś: jeszcze nie. No stary, to jest podręcznikowy przykład dezinformacji, wprowadzania w błąd i podawania własnych, niech będzie przewidywań, jako faktów. Serio, dla mnie cokolwiek piszesz bez zaznaczenia, że to twoje predykcje czy interpretacje, jest totalnie niewiarygodne. I nie tylko ja to zauważam, bo @krzysiek923 też to widzi.Robisz dokładnie to samo
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 3 minutes ago, ASX said:Sony wciąż streamuje gry z PS3 z PS3. I to też będzie dla nich rosnące wyzwanie jeśli chcą zachować wsteczną w chmurze jeśli nie ogarną jakieś emulacji.Robisz dokładnie to samoSony nie streamuje z konsol PS3. Chcieli to robić na początku, ale nie działało. Mają customowe komputery z elementami architektury PS3. Tak więc to nie jest natywne streamowanie z PS3Co do mojej wypowiedzi to tak, napisałem to. Bo zwyczajnie mam dość tych głupich dyskusji o hybrydach gdzie absolutnie nic na to nie wskazuje poza nadinterpretacją marketingowego filmiku. Masz coś jeszcze? Czy tylko to jedno zdanie? No i najistotniejsze: jakie ma znaczenie, że ktoś robi to samo co Ty? To znaczy, że to Cię jakoś usprawiedliwia, albo legitymizuje?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor 9 minut temu, Homelander napisał(a):Sony nie streamuje z konsol PS3. Chcieli to robić na początku, ale nie działało. Mają customowe komputery z elementami architektury PS3. Tak więc to nie jest natywne streamowanie z PSCzyli dokładnie jak Xlocud, nie siedzą całe XSX ale komputery z elementami architektury XSX, dzięki czemu gry podobnie jak w chmurze Sony odpalają się w natywnej konsolowej wersji. Nie jest to emulacja. Wciąż więc potrzebujesz do ich utrzymania tych customowych elementów PS3 czyli dawno już nie produkowanego procesora aby to utrzymać. No tak jak pisałem nie jest to zbyt przyszłościowe rozwiązanie. 9 minut temu, Homelander napisał(a):Co do mojej wypowiedzi to tak, napisałem to. Bo zwyczajnie mam dość tych głupich dyskusji o hybrydach gdzie absolutnie nic na to nie wskazuje poza nadinterpretacją marketingowego filmiku. Masz coś jeszcze? Czy tylko to jedno zdanie?Są jeszcze wypowiedzi ludzi z AMD, MS i wypowiedzi dzienikarzy. Poza tym absolutnie nic na to nie wskazuje. Ale żeby sprawdzić czy mam rację na szczęście nie będzie trzeba długo czekać.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Niby dostałeś odpowiedź, co się w tych nagraniach nie klei, ale dalej uparcie piszesz tak, jakby te nasze kontrargumenty były zupełnie nielogiczne i pozbawione sensu. Te wypowiedzi są skonstruowane tak, że ich znaczenie da się podważyć i naginać, co masz podane wcześniej. Tylko tyle i aż tyle. Może ostatecznie będzie wsteczna na wszystkich sprzętach, może pracują nad rozwiązaniem sprzętowym/programowym, aby było to możliwe i dopinają to prawnie/licencyjnie, może będzie ten Steam na konsoli MS, czy tam inne sklepy, ale to NIEZAPRZECZALNIE nie wynika z wypowiedzi Bond i Su już teraz. Że na każdym sprzęcie - również tym od partnerów - będzie wsteczna, że każdy sprzęt - włącznie z konsolą od MS - nie będzie ograniczony pod względem platformy zakupowej. Ona mówi o ogólnej strategii Xboksa, gdzie ich gry możesz kupować wszędzie, nie będąc ograniczonym do sklepu MS i pod tym względem już teraz nie jesteś ograniczony do jednego sklepu.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor 7 minut temu, krzysiek923 napisał(a):pod tym względem już teraz nie jesteś ograniczony do jednego sklepu.Jesteś na konsoli.I to jest problem, bo MS zbudował ekosystem Xboxa w którym obiektywnie najgorszym miejscem do grania jest jego własna konsola, gdzie nie tylko trzeba płacić haracz za coś co na PC jest za darmo, a dodatkowo panuje monopol jednego sklepu.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, ASX napisał(a):Jesteś na konsoli.Na konsoli Xbox jesteś ograniczony do konkretnego sklepu, ale na Xboksie nie jesteś. Xbox to już nie konsola. Sami nastawiali takich pułapek.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor No właśnie, a współpraca z AMD dotyczy właśnie sprzetow , a nie Xboxa jako softu.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Chcesz jak dotychczas kupować w MS Store, na konsoli z pełną wsteczną - kup naszą konsolę. Nie chcesz być ograniczny - kup sprzęt na licencji Xbox od naszych partnerów. No jest wybór, masz pełną ofertę. "Xbox experience not locked to the single store" - Forza, Halo i Gearsy na Steam, czyli doświadczenie Xbox nie zamknięte na platformie MS. Ale czy będę mógł kupić Game Pass na Steam? To też "Xbox experience", a jednak jak chcę go kupić, to jestem ograniczony do konkretnego miejsca. Nie twierdzę, że tak będzie, tylko w myśl ich nowej strategii mogłoby tak być.