Opublikowano 26 stycznia 20206 l Czy delikatnie poruszający się obraz w przód i w tył gdy siedzę nieruchomo jest normą, czy może jednak powinien utrzymywać stabilność i problem leży w mojej kamerce? Próbowałem kalibrować, przywracać ustawienia fabryczne itd. i wciąż to samo i już nie wiem, czy taka przypadłość kwalifikuje się na gwarancję. Jak to u was wygląda? Edytowane 26 stycznia 20206 l przez steven72
Opublikowano 26 stycznia 20206 l @steven72 No, raczej nie jest normą, bo ja ani przez moment użytkowania nie zauważyłem niczego podejrzanego w kwestii samych gogli. Dryfujące Move, czy pady to owszem, ale obraz w goglach nigdy nie sprawiał problemów. To przy jakichś konkretnych grach/aplikacjach czy bez znaczenia? Sprawdź jak zachowują się diody na goglach podczas użytkowania (moze świrują, przygasają) i czy nie masz w pobliżu jakichś gładkich powierzchni odbijających światło, które mogłyby sprawiać, że kamera głupieje. Sprawdź w dobrze oświetlonym pomieszczeniu i w całkowitych ciemnościach czy będzie jakaś poprawa/różnica. Sprawdź podłączenia (zestawu VR i kamerki). Skalibruj kamerę i gogle, możesz również zmienić rozstawienie oczu, bo może wzrok Ci figle płata. Spróbuj też ustawić kamerę w innym punkcie (na lub pod TV). Tak naprawdę to nie wiem, bo miałem dwa modele gogli i oba świetnie działały już na ustawieniach fabrycznych, bezpośrednio po podłączeniu, bez szczegółowych kalibracji. W Twoim przypadku pachnie felernym modelem, ale to nie gogle, a prawdopodobnie kamera jest winna, dlatego ważne jest, by sprawdzić ją w innych ustawieniach i miejscach.
Opublikowano 26 stycznia 20206 l Samą kamerę możesz sprawdzić w tej darmowej, domyślnej apce playroom czy jak to się zwie. Ona wykorzystuje kamerkę do minigierek.
Opublikowano 27 stycznia 20206 l Kurcze ja też u siebie jakieś pływanie ostatnio miałem. Muszę jeszcze potestować ale od 2-3 tygodni nie miałem czasu na to.
Opublikowano 30 września 20205 l Witam, podłączyłem Google vr po roku nieużytkowania i napotkałem problem z którym poradzić sobie nie mogę a mianowicie po odpaleniu filmu w trybie vr mam przed oczami czarny kwadrat z napisem rozejrzyj się do okola wszystko widzę normalnie a przed sobą właśnie te ramkę z napisem może ktoś pomoże
Opublikowano 2 października 20205 l U mnie jest tak samo, w filmach pojawia się czarne pole. Tak jakby na wersji vr nakładał się obraz zwykły w postaci tego czarnego ekranu. U mnie pojawia się to teraz w you tube po wybraniu wersji vr i jakiegokolwiek filmu tego typu. Wcześniej było wszystko bezproblemowo. W czasie gry wszystko jest ok. Reset aplikacji rozwiązał problem. Edytowane 2 października 20205 l przez rah
Opublikowano 12 czerwca 20224 l Witam mam problem z modułem procesora z ps vr podczas podłączenia zasilania nie ma reakcji nie świecą się żadne diody natomiast zasilacz ma 12v na wtyczce mierzone miernikiem co może być powodem?
Opublikowano 30 lipca 20251 r Miał może ktoś taką przypadłość z soczewkami, a dokładniej jedną? Kupiłem co prawda gogle rok temu używane, ale wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, a nie sądzę żebym ja na to wpłynął swoim użytkowaniem, zwłaszcza że ostatnio ich przez dłuższy czas nie używałem.Soczewka lewaSoczewka prawaJak (mam nadzieję) widać, prawa jest "czysta", a na lewej widać taką jakby "pajęczynkę". Wygląda to jakby jakaś powłoka ochronna schodziła, ale wygląda to trochę, jakby to było od środka, a nie zewnątrz, ale to pewnie złudzenie przez krzywiznę soczewki. Próbowałem to jakby zetrzeć do końca ściereczką do okularów (ircha) i jakoś nie schodzi bardziej. Nie wiem czy używać jakichś psikaczy, żeby to zeszło, bo nie chciałbym pogorszyć stanu soczewki. Nie ukrywam, że trochę to przeszkadza i widać jednak trochę niewyraźny obraz przy grze. Edytowane 30 lipca 20251 r przez Luqat
Opublikowano 3 grudnia 20253 gru Coś mi się zjebało z goglami, do ps5. Są podłączone, włączają się, ale konsola nie wykrywa ich, a na okularach wyświetla się obraz żeby zdjąć gogle.Ktoś miał taką przypadłość i wie jak rozwiązać problem?
Opublikowano 20 grudnia 202520 gru Witam ;)) posiadam okulary VR2 od niedawna i nie spodziewałem sie takich problemów z "POLACZENIEM W GRACH" myslalem ze kontrolery same sie będą aktywowany przy uruchomieniu gry i włączonych okularach. Niestety PRAWY kontroler zazwyczaj nie łapie ale po wyłączeniu i ponownym włączeniu zazwyczaj problem sie rozwiązuje. Problem jest w grze "MY FIRST GRAN TURISMO" za cholere nie mam pojęcia co zrobić zeby kontrolery VR2 sie połączyły z gra ;( okulary mam założone obraz jest super ale działa tylko pad DUALSENSE ;/ ma ktoś jakieś rozwiązanie? Pomoc?Natomiast w grze "GRAND RUSH" nawet po resecie poprzez wyłączenie prawego kontrolera nie mogę nic zrobić, załączyć wyścigu. Przycisk R2 wogole nie reaguje a on jest odpowiedzialny za wszystko.Proszę o pomoc bardziej doświadczonych bo efekty i cały sprzęt super a przez takie sytuacje normalnie załamuje ręce ;((Z gory dziekuje i pozdrawiam ;D
Opublikowano 20 grudnia 202520 gru 2 godziny temu, Ryyysiek napisał(a):Witam ;)) posiadam okulary VR2 od niedawna i nie spodziewałem sie takich problemów z "POLACZENIEM W GRACH" myslalem ze kontrolery same sie będą aktywowany przy uruchomieniu gry i włączonych okularach. Niestety PRAWY kontroler zazwyczaj nie łapie ale po wyłączeniu i ponownym włączeniu zazwyczaj problem sie rozwiązuje. Problem jest w grze "MY FIRST GRAN TURISMO" za cholere nie mam pojęcia co zrobić zeby kontrolery VR2 sie połączyły z gra ;( okulary mam założone obraz jest super ale działa tylko pad DUALSENSE ;/ ma ktoś jakieś rozwiązanie? Pomoc?Natomiast w grze "GRAND RUSH" nawet po resecie poprzez wyłączenie prawego kontrolera nie mogę nic zrobić, załączyć wyścigu. Przycisk R2 wogole nie reaguje a on jest odpowiedzialny za wszystko.Proszę o pomoc bardziej doświadczonych bo efekty i cały sprzęt super a przez takie sytuacje normalnie załamuje ręce ;((Z gory dziekuje i pozdrawiam ;DZ tego co wiem, problemy w Gran Turismo 7 (a co za tym idzie zapewne w "My First Gran Turismo" również) mogą wynikać z tego, że... kontrolery do PSVR2 nie są kompatybilne z tą grą. To experience PlayStation®VR2 in this game, please connect the PlayStation®VR2 to your PlayStation®5 console. Note that GT7 is not compatible with the PlayStation VR2 Sense™ controller. For the details, please consult the instruction manual for PlayStation®VR2.gran-turismo.comGran Turismo™ 7 Online ManualGran Turismo Official WebsiteTylko pad, albo kierownica.