Opublikowano 5 sierpnia5 sie Hej @Patricko . Napisz mi proszę, czy taką lutownicą za 50 zł (80W) to dam radę wymienić te analogi? Nie mam zielonego pojęcia o lutowaniu, ale wolę wydać 50 zika i próbować ogarnąć zesranego pada, niż ładować się w koszty, bo zjebanych padów mam ze 3.
Opublikowano 5 sierpnia5 sie Dasz rady. Polecam dokupić jeszcze odsysacz do lutów, taki ręczny nie jest drogi, bo musisz te luty usunąć inaczej po prostu wyschną znowu i nie wyciągniesz analoga. Potem rzecz jasna kalafonia i cyna, żeby zalutować jak już włożysz nowy analog.Do tego koniecznie jakiś dobry uchwyt/imadło, bo te analogi są tak jakby wbite w płytkę i trzeba się z nimi szarpać, żeby je wyciągnąć. Bez dobrego uchwyty, żeby płytka była stabilna będziesz się w cholere męczyć. Trzeba też pamiętać o zabezpieczeniu płytki, żeby się złamała czy nie zgnieść innych układów.Idealnym rozwiązaniem jest płytka w imadło/uchwyt, hot air od dołu na analoga, topisz wszystkie luty jednocześnie i kleszczami wyciągasz kostkę z drugiej strony. Tyle, że takie urządzenia kosztują już więcej niż lutownica.
Opublikowano 5 sierpnia5 sie Raz kozie śmierć, dam znać jak poszło. Znalazłem coś takiego:Chyba niezły dinks dla początkujących.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie https://blog.playstation.com/2026/06/01/flexstrike-wireless-fight-stick-27-gaming-monitor-and-pulse-elite-wireless-speakers-new-playstation-hardware-details/Jakos przeoczyłem ze przelozyli. I to bez nowej daty, to ladnie sie to jebac musialo