August 18, 20205 yr Souls like ufundowany na Kickstarterze, znów (podobnie jak w przypadku Mortal Shell) mały zespół developerski (7 osób) i ciekawy, deadspace'owy setting. Oceny niezbyt porywające, technicznie nie wygląda to zbyt imponująco, ale gierka chwalona jest za projekty poziomów, czy sporą ilość sekretów, zachęcającą do eksploracji. Na PS Store za 144zł. Grał ktoś może? Jakieś wrażenia?
August 18, 20205 yr Beznadziejna gra z mnóstwem bugów, słabymi animacjami i wiecznie tymi samymi korytarzami. Nie polecam.
August 19, 20205 yr mieszanka heavy-scifi ze sredniowieczem. calkiem oryginalnie, jak zupa ze schabowego i kotlet z winogron.
May 1, 20223 yr Lubię takie klimaty cosmic horror/mieszania okultyzmu/dark fantasy ze sci-fi, więc kupiłem. Właśnie sobie gram. Wygląda na to, że twórcy poprawili wiele bugów od premiery... ale nie wszystkie. W moim obserwatorium (hubie, kwaterze głównej) nagle pojawił się NPC, który gada o naszym wcześniejszym spotkaniu i kontynuacji wspólnych planów... w życiu gościa nie widziałem, z wiki dowiedziałem się, że to Architekt - faktycznie, miałem wcześniej questa w celu jego znalezienia, ale nie znalazłem, jednak najwyraźniej gra mi zaliczyła spotkanie z nim. Ale tak, to gra się całkiem fajnie. Co prawda nie mam doświadczenia w soulslikeach (zerowa zręczność i refleks), a grę kupiłem ze względu na ww. klimat, więc moja ocena może myć niemiarodajna.