Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Spiderman miles morales pokazał jak wygląda nowa generacja. Niesamowite detale, 4k, raytracing (tak ilość powierzchni z odbiciami). Gdyby forza horizon 5 zaoferowała jeszcze raytracing dałbym znak równości ale niestety xbox ma w tym segmencie duży problem który mam nadzieję rozwiążą przy xsx pro I dostaniemy pełnoprawnego nextgena od zielonych.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 938,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Cudowne wyparcie. :banderas:Spider-man robił wrażenie do premiery MFS i pokazu Godrizona 5. Na PS5 trzeba udawać rzeczywistość sztuczkami (i słabym RT w porównaniu do tego na PC), a na Xboxie jest fotorealizm. Także okłamuj się dalej kamile, może będzie mniej bolało. :) 

Opublikowano

Mfs to ciekawa technologia bo opiera się na czymś zupełnie innym niż tworzenie zwyczajnej mapy ale każdy zdroworozsądkowy wie, że to nie jest gra. Technologia której użyli nie sprawdzi się w żadnej grze przez najbliższe kilkanaście lat co wystarczy zaobserwować zblizajac się do ziemi. Forza jak mówiłem dusi się przy raytracingu a przypomnę tylko, że ta gra to "miasto duchow". Przy grach gdzie będzie trzeba dodać npc, samochody itd mam obawy jak to będzie wyglądało biorąc pod uwagę, że w xboxie zostały popełnione karygodne błędy. Układ graficzny? Ram dwóch prędkości, zbyt ciasna obudowa gdzie wszystko się dusi? Prawdę pewnie poznamy za dłuższy czas.

Opublikowano

Ale upadek - wojowanie symulatorem, w którym samolot nie reaguje na HURAGAN i grą, która nawet jeszcze nie miała premiery. Xbox na kolanach..

Opublikowano
10 minut temu, PanKamil napisał:

Mfs to ciekawa technologia bo opiera się na czymś zupełnie innym niż tworzenie zwyczajnej mapy ale każdy zdroworozsądkowy wie, że to nie jest gra.

Jak nie gra, to co? Książka? :yao:

Opublikowano
4 minuty temu, Shago napisał:

Jak nie gra, to co? Książka? :yao:

Zwykły symulator lotu z punktu A do punktu Z okrojony do zera z jakichkolwiek cech gry. Są symulatory ale urozmaicone o różne mechaniki, zarządzania itp. Tutaj dosłownie wsiadasz, lecisz, lądujesz i koniec. Grałeś np. w farming simulator? Tam masz dodaną ekonomie, rozwój, progres, zarządzanie czasem itp. MFS nie ma nic z tych rzeczy.

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano

Xbox od premiery prawie rok a jedyna gra jaką wojują zieloni to SYMULATOR LATANIA

65D33D48-24E3-4CD3-9B1E-D346A8787D47.jpeg

Opublikowano
15 minut temu, PanKamil napisał:

Zwykły symulator lotu z punktu A do punktu Z okrojony do zera z jakichkolwiek cech gry. Są symulatory ale urozmaicone o różne mechaniki, zarządzania itp. Tutaj dosłownie wsiadasz, lecisz, lądujesz i koniec. Grałeś np. w farming simulator? Tam masz dodaną ekonomie, rozwój, progres, zarządzanie czasem itp. MFS nie ma nic z tych rzeczy.

No zajebista logika, równie dobrze mogę powiedzieć, że wyścigi to nie gra, bo tylko wsiadam i jeżdżę :yao:. A FPS? Panie, to nie gra, tylko się strzela! Bijatyki? Pfff, tylko się bije... Winszuje, naprawdę :)

Edytowane przez Shago

Opublikowano

Żałujemy

C20C93CE-155B-4C58-A551-64E92FB3225D.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Gdzie jest przywódca duchowy klaperskich, niejaki Żurom, gdy go najbardziej potrzebują? Niebieskie robale deptane w CW bez litości, a ten tworzy kolejne MROCZNE LORE, zamiast pomóc upośledzonym koleżkom :shieeet:

Opublikowano
14 minut temu, Shago napisał:

No zajebista logika, równie dobrze mogę powiedzieć, że wyścigi to nie gra, bo tylko wsiadam i jeżdżę :yao:. A FPS? Panie, to nie gra, tylko się strzela! Bijatyki? Pfff, tylko się bije... Winszuje, naprawdę :)

No w wyścigach czy strzelankach czy tam bijatykach masz choćby rywalizację o to aby być lepszym/wygrać. Zresztą nie grałem w żadne strzelanki czy wyścigi gdzie nie byłoby progresu, skilli do postaci,  tuningu broni/aut czy zakupu samochodów. W fpsach już pomijam tryby fabularne. Ten symulator nie oferuje nic poza lotem z punktu a do b. Zupełnie nic. 

Opublikowano
9 minut temu, PanKamil napisał:

Zupełnie nic. 

No właśnie tyle są warte te wypociny, które produkujesz. Dla mnie wyzwaniem jest wylądować w mega górzystych terenach o bardzo krótkim pasie startowym i z silnym wiatrem. Wyzwaniem jest przelot kilka set km na kompas i punkty orientacyjne i dotarcie na lotnisko. Sprawia mi wielką frajdę lot 747 i lądowanie. 

A w sumie to chooy mnie obchodzi twoje zdanie, idź sobie dalej grać w te $onowskie samograje "z wyzwaniami" :yao:

Opublikowano
35 minut temu, Shago napisał:

No właśnie tyle są warte te wypociny, które produkujesz. Dla mnie wyzwaniem jest wylądować w mega górzystych terenach o bardzo krótkim pasie startowym i z silnym wiatrem. Wyzwaniem jest przelot kilka set km na kompas i punkty orientacyjne i dotarcie na lotnisko. Sprawia mi wielką frajdę lot 747 i lądowanie. 

A w sumie to chooy mnie obchodzi twoje zdanie, idź sobie dalej grać w te $onowskie samograje "z wyzwaniami" :yao:

No przecież ja nie neguje, ze sprawia Ci to frajde czy coś bo nie tylko gry sprawiają frajdę więc mfs też może ją sprawiać i stanowić wyzwanie. 

Opublikowano

Dyskusje o MFS z ludźmi dla których dashboard XSX jest zbyt skomplikowany :reggie:

Równie dobrze można dyskutować z psem

Opublikowano
10 minut temu, dee napisał:

Równie dobrze można dyskutować z psem

No przecież z tobą czasem dyskutujemy :shieeet:

Opublikowano
1 godzinę temu, Whisker napisał:

Xbox od premiery prawie rok a jedyna gra jaką wojują zieloni to SYMULATOR LATANIA

65D33D48-24E3-4CD3-9B1E-D346A8787D47.jpeg

O tym właśnie mówię, perfekcyjny RT w open worldzie w 4k. Niby xbox ma 20% więcej teraflopów więcej CU a konsola po prostu dusi się i muszą rezygnować z odbić w czasie rzeczywistym. Niestety takie detale gdzie inżynierowie ms popełnili błąd wyjdą najwcześniej w przyszłej generacji lub jeszcze następnej...

Opublikowano
19 godzin temu, YETI napisał:

Jak widać w usa podobnie. 

3tys za Nadkonsole 5? W USA płacą więcej i tak jedyny next gen sprzedaje się lepiej niż rozdawany za darmo hamulec generacji. 

Nawet koszulek nikt nie chce brać :kaz:

Screenshot_20210902-165942_Gallery.jpg

Screenshot_20210902-165955_Gallery.jpg

Opublikowano

Kupiłbym zamiast papieru do dupy. Tylko szkoda dupy :pechowiec:

Opublikowano
31 minut temu, triboy napisał:

Nawet koszulek nikt nie chce brać :kaz:

Screenshot_20210902-165942_Gallery.jpg

Screenshot_20210902-165955_Gallery.jpg

gdzie dorwałeś?

41 minut temu, 20inchDT napisał:

fTCCwOe_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&

Smart delivery w wydaniu $ony. 

Co za kurwa pierdolone śmiecie xDDDDD

Opublikowano

Cenowka wyglada jak Takko Fashion - kupuje tam sporo rzeczy dla dzieci. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.