Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Featured Replies

Opublikowano
34 minuty temu, TomciooPL napisał(a):

Świetnie to wygląda, nie miałem pojęcia o tym launcherze.

Zbliża się premiera NS2, a mam tyle gier do ogrania z retro sprzętów, że powoli nawet się zastanawiam, czy by jednak nie odpuścić. Czasu jak na lekarstwo, mam wydawać 300 zł co parę miesięcy, żeby zagrać w "nowości"? No i tym launcherem, jak i RG 557 z ekranem OLED (to, czy takowy jest faktycznie potrzebny w retro-grach to sprawa dyskusyjna) zabiliście mi ćwieka. Boziu, granie w Burnouta 2 na kiblu vs nakurwianie jakąś skaczącą małpą przez pół planszy, żeby dokopać się do jakiejś monety? Wiadomo, że Burnoucik wygrywa :D Tyle gier mnie ominęło, że do dzisiaj żałuję, że nie poświęcałem wtedy jeszcze więcej czasu na granie na czymś innym niż DeCe, może backlog z ery PS2/GC byłby mniejszy...

Muszę tylko porównać RG557 z Retroidem Pocket 5, bo coś mi się wydaje, że RP5 jest lepsiejsze.

Zobaczymy, co powie portfel na jedno i drugie, dzięki Panowie za świetne sugestie, tak dotyczące sprzętu, jak i softu dookoła.

Nie, to nie jest sprawa dyskusyjna. To robi potężną różnicę nawet w czarnobiałych grach z GB. Warto zawsze brać OLED jak masz taką możliwość.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 117,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dotarło do mnie dzisiaj Miyoo Mini+, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, fajnie to leży w dłoni, ekran bardzo spoko jak na takie pieniądze, w weekend będę się bawić więcej i pewnie zainstaluje onionOS

• Wspaniale jest ogrywać zaległości z gba na słoneczku

• Po co wam te polskie wersje? Przecież językowo to są proste gierki, a wy nie macie już po 8 lat.

Opublikowano
2 godziny temu, RafaU napisał(a):

RG557 odpuść, miałem i się pozbyłem. Zero wsparcia, driftujace analogi. Tylko amoled był plusem.No i ten przedmiotowy launcher, od razu jego wgrałem.

Dołóż do Retroida.

Cenowo widzę to samo, nawet RP5 jest tańszy jak widzę na Ali.

Drtiftujące analogi to deal-breaker, dzięki. W RG40XXH nie zauważyłem, ale może faktycznie warto zwrócić na to większą uwagę.