Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 20 minut temu, grzybiarz napisał(a):Film niedostępny.A jakiego emu używacie do 3DS?Ja używałem jakieś wersji Azahar, która odpalała się z poziomu emulation station.No ale wyszła aktualizacja i już się nie odpala, mało tego - nie obsluguje moich starych plikow, tylko trza je rozszyfrowywać :/ tzn pobrałem potem inną wersje i grac się da, ale już odpalenie gry z poziomu ES nie hula.I najlepszy emu switcha na dziś to…?Azahar to podstawa, ta nakładka es-de to dla mnie totalna kupa.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. On 11/3/2025 at 8:55 AM, tlas said:robić klona DSa z ekranami w innym aspect ratio niż DS xDno pojebaniTrochę mój hype opadł, dodatkowo Android, wolałbym skrojonego pod to Linuxa. Chyba odpuszczam i czekam na rozwój kolejnych modeli.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. na kolejne modele to jedno, a na rozwój emulacji 3DSa to drugie, bo nadal jest niestety na androidzie bieda w chuj z tym tematem
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Chłopkami piszą o anbernicu, słaby jest. Dropi nawet w nds często. Niewypał
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Jak się kiedyś dorobie Thora, to mam nadzieję, że to już będzie w pełni funkcjonalne
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. No jest w Cho0j debra nakładka, Retro Gamer Corps już ją testuje i wspiera. Ja zgłosiłem się do alfy. Lekka, prosta integrująca wszystkie Emu andka w jednym miejscu. W wersji xx1 już zastępuje stockowego launchera wiec jest bosko.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 9 godzin temu, RafaU napisał(a):ta nakładka es-de to dla mnie totalna kupa.Może zależy od motywu? Mnie się podoba, że sama pobiera okładki, filmiki itp.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Teraz, grzybiarz napisał(a):Może zależy od motywu? Mnie się podoba, że sama pobiera okładki, filmiki itp.Sama bez konta na scraper ? nie wieże że masz tam wszystko. Przeca zwykłe DB to istny chaos, okładki , loga , theme i filmiki. Tam nie ma ładu i składu.ES to zwykła nakładka wymagająca w chuj ustawień tak naprawdę, zmieni się emu (update) i już problem, na nowo konfiguracja. Pod tym względem LINUX Batocera czy Rocknix tego nigdy nie zastąpi. Filmik pokazuje jedno a rzeczywistość jest kompletnie inna.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 15 minut temu, RafaU napisał(a):Sama bez konta na scraperNie mam żadnego konta, wszystko samo się zasysa, wybierasz emu, ścieżkę Romów i gitara. Z launchboxem na PC było pierrrrrrrr*****a, tu zero.Ale 20 zł kosztuje 17 minut temu, RafaU napisał(a):zmieni się emu (update) i już problem, na nowo konfiguracjaNie używasz tego (bo nie wiesz że samo pobiera) ale wiesz że nowy emu robi problemy. Nie, nie robi. ES ma gotowe ustawienia do odpalenia emulatorów. I on po prostu odpala emu z grą, a że masz wersje 1.0 a za jakiś czas 5.0 to dla ES nie problem. 19 minut temu, RafaU napisał(a):Filmik pokazuje jedno a rzeczywistość jest kompletnie inna.Kurde, brzmi to jakbyś był antyfanem :)
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 1.Samo pobieranie okładek, filmów i innych dupereli for ROM to z free DB więc nie Scraper (największe skupisko graczy)2.Sam pisałeś ostatnio o emu DSa i kłopotów z ES - do tego właśnie bije, jest update i coś już się nie uruchamia.3.AntyFan? Nie nigdy. Ale fimik mój drogi nie pokazuje dokładnie co z czym, mało tego nie pokazuje problematyki związanej z ustawieniem, o ile masz już wszystko zainstalowane i instaluje ES to działać będzie (i zaś o ile rozpozna kompilacje APK emu poprawnie) to będzie banglać do pierwszego lepszego UPDATE ;) Zawsze warto tez o problematyce porozmawiać, a nie tylko o zaletach.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Ja używam czasem Emulation Station na Decku i fajnej pobiera okładki i video automatycznie. Nie mam żadnego konta i nie interesuje mnie skąd to pobiera skoro działa. Czasem jak czegoś nie znajduje to wystarczy poprawić nazwę ROM i działa.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. @Czoperrr konto na Scraper tylko wymaga zarejestrowania, dzienny limito to 10 000 down to peer. Mówimy o koncie Free, tak wiem ze można wszystko ściągać za free z DB, ale tam właśnie jest między innymi zabawy w zmianę nazwy Romu/region, a nawet o rozpakowanie romu z zip i tam zmianę z THE na nazwę gry (przecinek i na końcu z dużej The) No ale jak kto woli, chyba sami chcemy sobie coś ułatwiać a nie robić sobie dodatkową pracę ;) PEACE
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Just now, RafaU said:@Czoperrr konto na Scraper tylko wymaga zarejestrowania, dzienny limito to 10 000 down to peer. Mówimy o koncie Free, tak wiem ze można wszystko ściągać za free z DB, ale tam właśnie jest między innymi zabawy w zmianę nazwy Romu/region, a nawet o rozpakowanie romu z zip i tam zmianę z THE na nazwę gry (przecinek i na końcu z dużej The)No ale jak kto woli, chyba sami chcemy sobie coś ułatwiać a nie robić sobie dodatkową pracę ;) PEACENazwy romów musiałem poprawiać zaledwie w kilku przypadkach. Na kompie mam jakąś apkę Skraper, byś może o niej mówisz. Używałem do pobierania okładek do gier, które wrzucałem do Anbernica z GarlicOS. Na Decku wygodniej mi po prostu pobrać w SRM z Emudeck dla gier zintegrowanych ze Steam (nie są to oryginalne okładki tylko bardziej grafiki) i prosto w Emulation Station gdzie pobiera już normalne covery.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Ale my rozmawiamy o ES-DE, które nadal jest ułomne, nie mylmy programów i Emulatorów oraz platform :)
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 6 godzin temu, Shen napisał(a):sieczka w chuj z tą emulacją 3ds'aJa się jednak posłucham russela ;) Ogólnie gry chodzą płynnie ale niestety jest problem z dźwiękiem.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 32 minuty temu, RafaU napisał(a):Sam pisałeś ostatnio o emu DSa i kłopotów z ES - do tego właśnie bije, jest update i coś już się nie uruchamia.Tak, to był emu 3DS, Azahar, zmienil nazwę na +azahar+ i ES tego już nie widział, bo jemu wskazujesz gotowe nazwy emu typu duckstation, a jak zmienia w przyszłości na duckstationPlus to nie zadziała:) natomiast kolejne update ta sama nazwa nie maja nic do rzeczy.Mam programik Obtainum (czy jakoś tak) i on aktualizuje te wszystkie nieoficjalne emu których nie ma w markecie Google. I niestety mogłem tego nie pobierać :/ albo muszę sobie przypomnieć ten programik na andka który robił kopię instalek…Ps obczaj https://gameodyssey.pl/strefa-emulacji/emulationstation-poradnik-dla-pc-androida-i-retro-konsol/#Scraper_zdjec_opisow_i_filmow
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 1 hour ago, RafaU said:Ale my rozmawiamy o ES-DE, które nadal jest ułomne, nie mylmy programów i Emulatorów oraz platform :)Mam na myśli właśnie ES-DE bo on jest instalowany wraz z Emudeck.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ja o Androidzie ty i steamdecku i linuxie. Zacznij czytać . Już kolejny raz polemikę z Tobą prawie nie ma temat.@grzybiarz fajny projekt nie znałem.