Jump to content

The Best of PC, runda 4.

Która lepsza? 63 members have voted

1. 1. Portal vs. Larry 7: Miłość na Fali

• Portal
    • Larry 7: Miłość na Fali
  2. 2. System Shock vs. Diablo

3. 3. Medal of Honor: Allied Assault vs. Heroes of Might and Magic III

• Medal of Honor: Allied Assault
    • Heroes of Might and Magic III
  4. 4. Deus Ex vs. Fallout 2

5. 5. Duke Nukem 3D vs. Mafia

6. 6. Quake 3 Arena vs. Half Life 2

7. 7. Call of Duty vs. Command & Conquer

8. 8. Deluxe Ski Jumping vs. Grand Theft Auto

• Deluxe Ski Jumping
    • Grand Theft Auto
  9. 9. Max Payne 2 vs. Diablo 2

10. 10. F.E.A.R. vs. Black & White

11. 11. Zeus: Pan Olimpu vs. Fallout

12. 12. Age of Empires 2: The Age of Kings vs. Gothic 2

• Age of Empires 2: The Age of Kings
    • Gothic 2
  13. 13. Max Payne vs. Planescape: Torment

14. 14. Gothic vs. Unreal

15. 15. System Shock 2 vs. Wiedźmin

16. 16. Commandos: Behind Enemy Lines vs. Far Cry

• Commandos: Behind Enemy Lines
    • Far Cry

This poll is closed to new votes

Poll closed on 02/25/22 at 10:59 PM

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Posted

Co ja się będę. Wybierajcie.

Skrócona drabinka:

PCr4.thumb.jpg.7a57fc91a348e4c68cd41fc9921dea6a.jpg

Pełna drabina do wglądu TUTAJ.

• Startowało 256 tytułów. Tytułów wybranych przez nas.To skład wybrany przez nas i nie należy, ogólnie mówiąc, do najbardziej obiektywnych. Wiele tutaj sentymentalnych tytułów i nieoczywistych wyborów. Choć oczywiście nie zabrakło najważniejszych postaci.
  • Skupialiśmy się na tytułach jak najmocniej kojarzonych z PC (najlepiej na exach). Odrzuciliśmy gry, które już się pojawiły we wcześniejszych plebiscytach, jak również niektóre tytuły przenieśliśmy do kolejnych plebiscytów (jeśli miały konsolowy port na równych prawach).
  • Miał być również limit maksymalnie dwóch gier na serię. Ale to dawno i nieprawda. Obecnie nie ma takiego limitu, i niektóre cykle dostały 3 sloty. Po prostu się adaptujemy do potrzeb, a takie się pojawiły.
  • Głosujemy standardowo do piątku (25.02.2022) do godz. 23:59. 
  • W przypadku remisu będą zliczane głosy Senior Memberów oraz Adminów. Dalej awansuje gra, która uzbiera więcej wstawiennictw tych zacnych person.
  • W razie dalszego remisu będzie organizowana błyskawiczna Turbo Dogrywka, trwająca około  12 godzin.
  • Drabinka została wygenerowana w pełni losowo.
  • Już za późno na pytania w rodzaju "a dlaczego na liście nie ma gry xxx?!" czy "ale że Dudka nie wzięli...". Był czas i zbierane propozycje.

Gameplaye do żywych zawodników:

• Replies 14
  • Views 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• No wlasnie widze, ze bez zastanowienia bo w parze System Shock 2 vs Wiedzmin zaglosowales na drewno z polskiego lasu xD

• Max Payne fajne gierki ale to rozgrywka na odpowiednio 6 i 8 godzinek, dziwi mnie że tyle głosów dostają bo większość z tych gier co zostały to kilkanaście jak nie kilkaset godzin czystego funu. Zwłas

• Longevity to dla mnie jeden z punktów na podstawie, których oceniam gry. Jeżeli potrafi mnie przytrzymać odpowiednio długo w tym samym stopniu fascynacji to tylko plus. 

No wlasnie widze, ze bez zastanowienia bo w parze System Shock 2 vs Wiedzmin zaglosowales na drewno z polskiego lasu xD

Raczej gdybys mial argumenty, a tak zuzyles ruch na wypominanie komus w co i na czym gra.

Max Payne fajne gierki ale to rozgrywka na odpowiednio 6 i 8 godzinek, dziwi mnie że tyle głosów dostają bo większość z tych gier co zostały to kilkanaście jak nie kilkaset godzin czystego funu. Zwłaszcza Torment i Diablo 2.

sd3rsfseg.jpg.df601b1e431a27d164fdabf1cf1d0911.jpg

Edited by GearsUp

@Mejm No podoba mi się gierka i bawiłem się lepiej niż w SS2 jeśli można porównywać dwie zupełnie inne gatunkowo gierki. Co ja ci mam tłumaczyć? 

@GearsUp Kryterium długości rozgrywki to grząski grunt, przez to obecnie prawie nie ma liniowych gierek AAA na 10-12h. 

11 minut temu, Ukukuki napisał:

@GearsUp Kryterium długości rozgrywki to grząski grunt, przez to obecnie prawie nie ma liniowych gierek AAA na 10-12h. 

Longevity to dla mnie jeden z punktów na podstawie, których oceniam gry. Jeżeli potrafi mnie przytrzymać odpowiednio długo w tym samym stopniu fascynacji to tylko plus. 

Ja dałem na Max Payne'y bo to wyjebane gierki i nie ma dla mnie znaczenia że na 10h

Max Payne 2 vs Diablo 2, no kurwa, jak tak można. Wiadomo, że głos na Diablo, no ale ciężko było.

nie no diablo ok, ale max payne 2 i Mona jako grywalna postać tarmosiły wtedy mojego niedojrzałego siusiaka :obama: 

Ogólnie grą wszechczasów uważam, że będą herosy trzecie. Fenomen gry, do której absolutnie każda osoba z ulicy może dołączyć i dobrze się bawić. Do tego muzyka i stylistyka, która robi ZAWSZE ciepło na serduszku :wub:

5 godzin temu, oFi napisał:

stylistyka

Stylistyka w trojce to sie akurat zje.bala bo poszli w "realizm".

• Author

Jesteśmy po kolejnej rundzie. A odpadać zaczynają poważni zawodnicy.

• oba System Shocki się obsrały i zabraknie ich w kolejnej rundzie. Choć trzeba im oddać, że postawiły twarde warunki. Pierwszy nieznacznie uległ Diabolo Pomidoro (zrozumiałe), a drugi nie dał rady temu, który nadszedł od północy od bramy Powroźniczej. Jednym głosem xd
  • również jednym głosem Fallout 2 przerżnął z Deus Exem.
  • za to pierwszy Fallout miał farta w drabince, wiec nawet się nie spocił w starciu z Gromowładnym Zeusem.
  • a Duke Nukem 3D podpadł Mafii. A Mafia to nie byle świniaki z kosmosu, i nie do niej tak, do niej nie.
  • bardzo ciasno było też między Call of Duty a Command & Conquer. Jednym głosem wygrało klikanie w kolorowe piksele symbolizujące jednostki.
  • jeśli ktoś kiedyś uznawał, że GTA to potężna marka, to chyba nie miał styczności z Deluxe Ski Jumping. Małysz rozjebał te resoraki w ujęciu z góry.
  • drugie Diabolo też nie miało łatwego rywala, ale ostatecznie sobie poradziło z Maksem Pejnem Drugim.
  • na pocieszenie Maks Pejn Pierwszy jednym głosem przechylił szalę na swoją korzyść w pojedynku z Planescape: Torment.
  • Goticzki ponoć takie kultowe, a oba poległy z kretesem. Za to ich rywale - Age of Empires 2 i Unreal - idą dalej. 
  • Commandosi kolejną misję pod kryptonimem "Wyeliminować Far Cry" zaliczają do udanych. Solidna ekipa, na którą można liczyć.