March 19, 20241 yr Tyż. Pomysł na fabułę ciekawy, tematyka odpowiednio "ciężka" jak na SH, ale wykonanie niestety szybko siadło Momentami zbyt łopatologicznie dostajemy wszystkim w twarz, brakuje tu niedopowiedzeń, a miejscami trochę krindż np. Spoiler meltdown laski o mało lajków Potwór fajny, ale sekwencje ucieczkowe irytujące i zbyt częste. Czułem się jak szczur w labiryncie, gdy za każdym razem metodą prób i błędów musiałem odkrywać jedyną właściwą ścieżkę. No a ostatni "run" już w ogóle mnie wymęczył - kto grał, ten pewnie wie dlaczego Spoko eksperyment, fajnie, że za darmo, ale jeśli to ma być jakiś szerszy nowy kierunek dla serii to meh
March 20, 20241 yr Ponoć fabuła w tej grze może być bardziej skomplikowana i subtelna. Raz, że czytałem czyjeś opracowanie przemawiające za tym, że dziewczyn jest dwójka, nie trójka, i tak, miało to sens i sporo argumentów ze szczegółami. Dwa, że ta gra jest pewnego rodzaju komentarzem na temat tego, jak twórcy SH są pod "opresją" Konami. Naciągane? Też tak myślałem dopóki nie zobaczyłem przykładów i ewentualnych metafor. Oczywiście mogą być nieprawdziwe, w sensie że autor nie miał tego na myśli, ale i tak polecam obczaić. Albo olać jak ktoś ma to w dupie i nie chce szukać drugiego dna. W końcu to tylko interpretacje zgłodniałych fanów.