Grześ 393 Posted March 7, 2023 Posted March 7, 2023 Przy ikonce aplikacji Wiadomości pojawiła mi się jedynka (jak na screenie), ale nie mam żadnych nieprzeczytanych wiadomości. Nie działa odinstalowanie i ponowne zainstalowanie aplikacji, nie działa usunięcie wszystkich smsów, wyczyszczenie pamięci podręcznej/danych użytkownika, ponowne uruchomienie telefonu ani ustawienie innej aplikacji jako domyślnej dla sms i powrót do pierwotnej. Czy ktoś może ma pomysł jak to rozwiązać poza twardym resetem? Quote
smoo 2256 Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 Zobacz w opcjach apki czy jakis sms nie zostal przeniesniony do folderu "Spam i zablokowane". Tam go odznacz jako przeczytany. Quote
Grześ 393 Posted March 8, 2023 Author Posted March 8, 2023 W spamie nie mam w ogóle wiadomości ;/ Przegrzebałem całą aplikację i nic. Zainstalowałem też inną aplikację do smsów i tam również nie ma żadnych wiadomości ponad to, co jest w głównym folderze. Quote
_Red_ 12049 Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 Dziwne, że wyczyszczenie danych aplikacji od SMS nie załatwiło sprawy. Zobacz jeszcze czy tu jest coś, czego nie zrobiłeś do tej pory: https://www.technobezz.com/fix-android-device-showing-unread-sms-messages/ Quote
Grześ 393 Posted March 8, 2023 Author Posted March 8, 2023 (edited) @_Red_ tak, robiłem wszystko. Z tego co udało mi się znaleźć na zagranicznych forach przyczyną mogło być zainstalowanie zbyt wielu aplikacji jednocześnie - telefon był nowy, a google od razu po włączeniu zaczęło pobierać wszystkie aplikacje jakie miałem na poprzednim, nawet te już wycofane i nie działające pod nowszym androidem... Jedyne co polecali to twardy reset i niestety musiałem go w końcu wykonać, bo strasznie irytowała mnie ta ikonka, a inne sposoby zawiodły @grzybiarz szukając po zagranicznych forach 4 na 5 tematów/stron dotyczyło tego błędu na iPhonie, więc nie wiem czy to dobra rada Po dwóch dniach poszukiwań i prób chyba nie ma innego sposobu niż twardy reset, który wykonałem, więc prośba o zamknięcie tematu i dziękuję wszystkim za odzew. Edited March 8, 2023 by Grzes58 Quote
Recommended Posts