Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Borderlands 4

Featured Replies

Opublikowano

A ktoś walczył na PC z "zapis nieudany? ^^

i z ciągła kompilacją shaderów?

• Odpowiedzi 268
  • Wyświetleń 16 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zdecydowanie, Athena najlepsza syrena w serii.   Ja sobie wróciłem do BL3 kilka dni temu, na głównym sejwie (Amara) się bawię, ale chyba zrobię nowe przejście zaczynając z max lvl.  

• Donatello1991
    Donatello1991

6 i pół h pograne i dużo lepsze od trójki jak dla mnie. Fajne poboczne misje, znajdźki. Działa bardzo dobrze. Żadnych bugów, glitchy czy sttuterów nie stwierdziłem na ten moment.

Opublikowano

To jakby ktoś miał jednak podobne problemy:

This error usually appears if your antivirus has locked access to the game’s files. The most common fix that most players said worked for them is to manually whitelist the game’s .exe files. Just follow the steps below to know how to fix the error.

• First, locate the Borderlands 4 game folder on your PC by heading into either:

• Steam > Library > right click on Borderlands 4 > Manage > Browse Local Files.

• Epic Games Launcher > right click on Borderlands 4 in library > Manage > Select the folder icon beside Installation.

• Keep this folder minimized, then head over to your Start menu > Settings > Privacy and Security.

• Under this, select Windows Security, then head over to Virus and Threat Protection. Scroll down to find the Ransomware Protection option and select Manage. 

• Either select the Off option under Controlled Folder Access, or allow it and click Yes. If you have allowed controlled folder access, then click on the button Add to Allow Apps. 

• Browse through the Borderlands 4 game folder and select the .exe file. 

• You also need to add the .exe file within Win64, and the Steam pathway for this file is Steam > steam app > common > Borderlands 4 > Oakgame > Binaries > Win64. It should be something similar if going through the Epic Games Launcher.

Co do Shaderów zas - skasowałem cały folder casche %LOCALAPPDATA%\NVIDIA\DXCache i zwiększyłem do 100GB w panelu Nvida.

image.png

Pomogło, ale ogólnie typowe Gearbox.

Opublikowano

Wiadomo jak obecnie działa wersja PS5 amator ? Zgaduje, że ten przypał z wyciekiem pamięci już naprawili. A jak ogólnie performance ? Spadki do 50 fps przy zadymie zniosę.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiejsze zmiany https://borderlands.2k.com/borderlands-4/update-notes/

Gear Balance Adjustments:

• Ruby's Grasp damage increased by 50%

• Ruby's Grasp fire rate increased by 25%

• Bully drone damage increased by 50%

• Bully base damage increased by 50%

• Rangefinder base damage increase by 30%

• Queen's Rest spawn chance increased from 30% to 50%

• Queen's Rest fire rate increased by 50%

• Seventh Sense orb damage increased by 250%

• Hellwalker base damage increase 30%

• Convergence base damage increase by 25%

Additional Changes:

• Legendary Tediore Shotgun Anarchy was adjusted to properly award Stacks of Mutualism when auto-reloading or killing enemies

• All Pets from all classes (such as Trouble, Specters, Reapers, and Forgeweapons) now properly gain Critical Hit Chance from Passives and Gear

• Adjustment made to Vex the Siren’s Bleed to count as Status Effect Damage

Za tydzień jakieś QoL, zobaczymy.

Next week's update will include a host of improvements to stability, performance, and some highly requested quality-of-life changes! 😊

Opublikowano

Odnośnie buga z trofkiem za quest z vending machine to z tego co doczytałem to on nie wyskakiwał w przypadku kiedy pod koniec nie wklepiemy kodu a od razu wybierzemy nagrodę. I jak tak zrobiłem i nie wyskoczyło. Ale chyba wszystkie questy da się ograć od nowa, więc nic straconego?

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie robiłem tej misji więc nie wiem, ale nie wszystkie misje są powtarzalne.

Zwiastun tego co wyjdzie w listopadzie.

Opublikowano

Sprawdziłem i niestety jest ona na liście tych niepowtarzalnych. Więc uważajcie na nią. Będę musiał druga postacią do niej podejść od nowa. Kilka godzin w plecy :(.

Opublikowano
  • Autor

A to ona tyle trwa czy co? Bo możesz przecież stworzyć postać na 30 poziomie i od razu do Carcadii się udać.

Opublikowano
Sprawdziłem i niestety jest ona na liście tych niepowtarzalnych. Więc uważajcie na nią. Będę musiał druga postacią do niej podejść od nowa. Kilka godzin w plecy :(.
Ukończ fabułę, wbij na uvh1 i wtedy możesz zrobić nową postać na 30lvl z zaliczoną już fabułą i dostępnymi misjami pobocznymi. Wal od razu do Carcadii i zrób tego side questa.
Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem właśnie tę misję i rzeczywiście można łatwo pominąć to sekretne zakończenie.

Opublikowano
1 godzinę temu, KOMARZYSKO napisał(a):

2 godziny temu, michu86- napisał(a):

Ukończ fabułę, wbij na uvh1 i wtedy możesz zrobić nową postać na 30lvl z zaliczoną już fabułą i dostępnymi misjami pobocznymi. Wal od razu do Carcadii i zrób tego side questa.

Tak wiem, ale najpierw zrobię wszystko inne, na koniec sobie to zostawię.

Czyszcząc mapę przypadkiem wydropilo mi nóż z penetracja + dmg amp 15%/5sec. Potestowałem go na UVH5 na bossach z największą ilością HP no i to jest śmiech xd, wytrzymują 3-5 sekund. Gra przestaje mieć sens, jak tego nie znerfią to nawet jak dadzą UVH6 to z tym przedmiotem to będzie banał. Myślę że nawet na uvh10 by nie było problemu xD.

Farmilem ten nóż 6h to nie wypadał. A dziś że skrzyneczki elegancko poleciał. Dziwne bo miałem już z 10 fioletowych noży, ale żaden z penetracja, aż do dziś.

Edytowane przez michu86-

Opublikowano
  • Autor

Podstawowa zasada RNG, jak chcesz żeby coś wypadło to nie wypadnie.

Za tydzień będą poprawiać różne nieplanowane interakcje, więc pewnie nóż też się załapie.

Opublikowano

Jeszcze uważajcie na questa z typem co na końcu mamy wybór czy go jebnąć czy odstrzelić. Jak chcecie trofeum to trzeba go uderzyć, ale nie zabijać. Oczywiście nawet sekundy się nie wahałem... [

Edytowane przez michu86-

Opublikowano

Mam wszystkie achievementy procz tych dwoch z ubiciem przeciwnikow w okreslony sposob i konkretna bronia, ale te za misje i misje poboczne wpadly bez problemu. Nawet nie wiedzialem, ze ten vendor mozna spierdolic. W miescie Timekeepera trzy razy natknalem sie na jakiegos Horace’a czy jak mu tam. Byc moze te fhui ukryte questy komus brakuja. Nie ma tam wykrzyknikow tylko nalezy wejsc w interakcje z jakimis przypadkowymi vendorami, smietnikiem zdaje sie i cos tam jeszcze. Szukajac znajdziek na nie trafilem.

Edytowane przez Yap

Opublikowano

Ja mam taki problem, że na mapie mam wykrzyknik a jak tam dojeżdżam to on znika i nikogo (poza NPC który nic nie robi) ani nic nie ma. To jest miejsce gdzie koleś z budką dawał quest a potem inny koleś przyszedł i go zabił. I tam został NPC ale nic się nie dzieje jak z nim gadam a sam wykrzyknik jak jestem blisko znika.

Edytowane przez michu86-

Opublikowano
39 minut temu, michu86- napisał(a):

Ja mam taki problem, że na mapie mam wykrzyknik a jak tam dojeżdżam to on znika i nikogo (poza NPC który nic nie robi) ani nic nie ma. To jest miejsce gdzie koleś z budką dawał quest a potem inny koleś przyszedł i go zabił. I tam został NPC ale nic się nie dzieje jak z nim gadam a sam wykrzyknik jak jestem blisko znika.

wyjdz do menu gry i spowrotem

Opublikowano

Skin dla Vex:

BZ6JJ-CB6CT-WXJJW-3TT3B-56FZ5

1 złoty klucz:

WZK3B-SHTHF-JZ59K-SBT3B-TWHXT