Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szukam pracy jako writer i specjalista od PR i marketingu (z doświadczeniem)

Featured Replies

Opublikowano

Gry i interaktywne historie są moją pasją, PR jest moją pracą (od ponad dwóch lat w tej branży, wcześniej pracowałem jako prawnik, a zatem również w dziedzinie wymagającej sztuki tworzenia tekstów i przekonywania ludzi). Samodzielnie stworzyłem m.in. grę tekstową „Dominion of Darkness”, erpegowo-strategiczny symulator Mrocznego Władcy: https://adeptus7.itch.io/dominion. W grę zagrano już prawie 25 tysięcy razy, zebrała bardzo dobre oceny, lądując na 13 miejscu spośród wszystkich gier strategicznych dostępnych na stronie itch.io: https://itch.io/games/top-rated/genre-strategy. Może generalnie nie są to imponujące wyniki... ale 1) jak wspomniałem, jest to gra tekstowa, a zatem niszowy gatunek, 2) osiągnąłem te wyniki bez absolutnie żadnej płatnej reklamy, wyłącznie dzięki jakości samej gry i swoim zdolnościom PR. Jestem obeznany z wszystkimi głównymi portalami społecznościowymi – FB, X, Instagram, a także Reddit (który moim zdaniem jest obecnie zdecydowanie najlepszym miejscem do promowania gier i innej twórczości, ale polski gamedev chyba wciąż nie wykorzystuje jego pełnego potencjału) – zwłaszcza pod kątem obszarów związanych z szeroko rozumianym gamingiem (oczywiście, jako profesjonalny PR-owiec jestem aktywny też w innych obszarach, jak np. przemysł czy ekologia, ale nie mają one znaczenia dla niniejszego ogłoszenia). Jestem również aktywny na wielu pomniejszych, a jednak dających spore zasięgi portalach (np. Lemmy, Mastodon, Discuit) oraz forach internetowych – wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że nawet w erze dominacji socjali, wciąż jest sporo tradycyjnych for o znacznej aktywności i potencjale promocyjnym. Współpracuję też z kilkoma youtuberami.

Zdaje sobie jednak sprawę, że jako osoba w pojedynkę tworząca czysto tekstowe gry, mogę mieć problemy z dalszym rozwojem i ewentualną monetyzacją twórczości. Cóż, jestem zdecydowanie człowiekiem słowa pisanego – dlatego nie radzę sobie z grafiką i programowaniem opartym na ruchomych obiektach. I dlatego chętnie dołączyłbym do jakiegoś zespołu/firmy. Co wnoszę? Stworzę scenariusz gry, opracuję dialogi, lore, opisy oraz wzbogacę ją pomysłami nie tylko fabularnymi (mam na myśli konkrety, a nie pomysły w stylu „e chłopaki stwórzmy MMORPG w świecie Gothica!”). A potem ją wypromuję, sprawię, że ludzie ją zauważą, załatwię recenzje video, którymi będziecie się mogli pochwalić, wzbudzę dyskusje na jej temat.

Tutaj: https://adeptus7.itch.io/ albo tutaj https://adeptusrpg.wordpress.com/ możecie się zapoznać z resztą mojej twórczości (oprócz gier tekstowych m.in. opowiadania w wersji tekstowej i audio czy materiały do papierowych gier RPG). Bardzo chętnie odpowiem na pytania, a jeśli pojawi się nić porozumienia, prześlę pełne CV.

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Próbowałeś może na pracuj.pl? 

Opublikowano

Mogę Cie zatrudnić do dawania klaunów ofiemu. Płace w naturze przystojniaku

Opublikowano
  • Autor

2 godziny temu, Josh napisał(a):

Próbowałeś może na pracuj.pl? 

Dzięki za radę, zerknąłem, ale kompletnie nie widzę tam ogłoszeń w takiej branży. Myślałem, że w tym temacie lepiej uderzać w miejscach związanych z gamingiem. Osobiście najczęściej zaglądam na: https://www.skillshot.pl/ No i prawdę nie mówiąc, nie mam większych nadziei na zatrudnienie w jakiejś większej firmie, raczej liczę (choć też niezbyt), że może uda się zaczepić w jakimś nowym, małym zespole.

Edytowane przez Adeptus

Opublikowano

Poszukaj na linked.in tam jest sporo ludzi robiących gierki i wstawiają różne rekrutacje regularne. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Adeptus napisał(a):

Dzięki za radę, zerknąłem, ale kompletnie nie widzę tam ogłoszeń w takiej branży. Myślałem, że w tym temacie lepiej uderzać w miejscach związanych z gamingiem. Osobiście najczęściej zaglądam na: https://www.skillshot.pl/ No i prawdę nie mówiąc, nie mam większych nadziei na zatrudnienie w jakiejś większej firmie, raczej liczę (choć też niezbyt), że może uda się zaczepić w jakimś nowym, małym zespole.

Tutaj masz raczej marne szanse na znalezienie odpowiedniego do Twoich wymagań i kwalifikacji pracodawcy, my tu gadamy o gierkach i kłócimy się o to, która konsoleta jest lepsza (czasami jeszcze śmiejemy się z nowego Dragon Age i figaro za jednym zamachem). Na socialach chyba szybciej coś znajdziesz - twittery, linkediny itd. Ale bez znajomości może być ciężko, niemniej powodzenia.

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, messer88 napisał(a):

Wyślij cv na priv. 

Dziękuję bardzo za zainteresowanie. Wysłałem CV wraz z portfolio na priva. Mam nadzieję, że okaże się interesujące. Jestem gotów udowodnić swoje klasyfikacje, odpowiadając na pytania, wykonując zadanie testowe, demonstrując moją twórczość i aktywność w Internecie itd.

13 minut temu, Bzduras napisał(a):

Tutaj masz raczej marne szanse na znalezienie odpowiedniego do Twoich wymagań i kwalifikacji pracodawcy, my tu gadamy o gierkach i kłócimy się o to, która konsoleta jest lepsza (czasami jeszcze śmiejemy się z nowego Dragon Age i figaro za jednym zamachem). Na socialach chyba szybciej coś znajdziesz - twittery, linkediny itd. Ale bez znajomości może być ciężko, niemniej powodzenia.

Dzięki! Ale skąd założenie, że mam jakie wygorówane wymagania, wręcz przeciwnie, celuję raczej w niewielkie indie zespoły, a wśród graczy mogą się znaleźć osoby podchodzące do gier również od tej bardziej czynnej strony. Ba, nawet może z jakimś samotnym programistą, którego nie interesuje "humanistyczna" część, da się nakręcić kontakt. W każdym razie, nie zaszkodzi spróbować.

Opublikowano
2 godziny temu, Adeptus napisał(a):

skąd założenie, że mam jakie wygorówane wymagania

Znikąd, wręcz przeciwnie - nigdzie nie napisałem, że Twoje wymagania są wysokie :) Jednak na forum raczej ze świecą szukać pracowników studiów developerskich.

Opublikowano

Do Rysława napisz, on chyba ma jakieś kontakty w branży gierek. Poza kanałem youtube na pewno udzielał się na stareforumpoly.pl pod nickiem Ryslaw.

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, krzysiek923 napisał(a):

Do Rysława napisz, on chyba ma jakieś kontakty w branży gierek. Poza kanałem youtube na pewno udzielał się na stareforumpoly.pl pod nickiem Ryslaw.

Dzięki za radę.