Opublikowano 29 maja 20251 r Beta PS5:QECH-4REM-PMPE8GBL-3N56-J7F4MP2G-5KHH-F3L67HBA-JBEM-HLR2QXXB-NNDQ-HKNB
Opublikowano 29 maja 20251 r 7HBA-JBEM-HLR2Wykorzystałem, dziękuję.Edit.Teraz widzę, że beta jest dla wszystkich. Do 31 maja.
Opublikowano 29 maja 20251 r Zagrałem 1,5 meczu (z pierwszego mnie wywaliło na PC). Jest trochę drewno, osobiście miałem duży lag, kamera jest zbyt blisko zawodnika i utrudnia zorientowanie się w sytuacji. Kamera telewizyjna z FIFY jednak wciąż jest najlepsza do grania/oglądanie piłki nożnej. Gdyby to było F2P (jak Rocket League), to może bym się zastanowił, ale na dziś odpuszczam temat.
Opublikowano 30 maja 20251 r Kupić raczej też bym nie kupił, ale wpada do GP, to się pogra. Z kimś w zespole są fajne emocje, dobry teamplay, ja osobiście lubię stać na bramce, towarzyszą tam ciekawe wyzwania.Jednak gra ma sporo problemów, a premiera tuż tuż, kolizja jest dziwna, ciężko coś przewidzieć. Do tego ciągle mam wrażenie, mają problem z lagami, dodać do tego nieprzewidywalne kolizje i często bywa całkiem frustrująco. Zobaczymy co tam wyjdzie na premierę, póki co jestem mocno na tak, bo ze znajomymi gra mi się rewelacyjnie.
Opublikowano 20 czerwca 20251 r Wygląda na to, że tak właśnie jest. Recenzje mówią o "nieoszlifowanym diamencie", opisując bardzo wciągającą grę, która w dobrych momentach potrafi być najlepszą sportówką, najlepiej zrealizowaną wizją faktycznego sportu online - ale narzekając na oczywiste problemy techniczne.Ciekawe połączenie, ludzie wydają się zarazem wciągnięci w "jeszcze jeden mecz", jak i kompletnie wkurwieni i zniechęceni grą lol.Lekko szkoda, trochę spodziewałem się dobrego budżetu i czasu na dopracowanie po tym, jak developer odniósł sukces z Sifu, a wydawca Kepler wyrósł na absolutnego potentata wydającego się mieć złotą rękę, zwłaszcza po Expedition 33. Mimo wszystko, Kepler utrzymuje reputację wydawcy, który inwestuje w odważne, świeże projekty.Teraz pytanie, czy premiera to początek marszu do ulepszania Rematchu, czy gra krótko pożyje i nie spełni nigdy potencjału. Gra ma do poprawienia w sumie wszystkie podstawy - netcode, sterowanie, kamera, bugi, ilość zawartości, infrastruktura turniejowa. Twórcy potwierdzili nawet w dniu premiery, że "już ciężko pracują nad poprawkami i ulepszeniami". Gra ma jasny i publiczny plan, pierwszy w kolejce jest crossplay, który miał zdążyć na premierę, ale pojawiły się problemy.A może nie trzeba więcej, może nie każda gra musi rządzić i dominować rynek? Ten indyk osiągnął milion graczy pierwszego dnia, i 100 tysięcy równoczesnego peaku na Steamie, i może to już czyni go fenomenem. Może lepiej się nie da z takim budżetem. Każdy z nas zapamięta tę specyficzną, świeżą frajdę pierwszych meczyków w Rematcha.
Opublikowano 20 czerwca 20251 r Gra raczej potrzebuję totalnej przebudowy netcode'u i w takim stanie nie ma szans osiągnąć wielkiego sukcesu. Dopiero w sequelu jak sprzedadzą sporą ilość to zrobią tak jak należy to zrobić. W obecnym stanie ciężko czasem ugrać mecz jak masz lagi z ruskimi po drugiej stronie lub kimś, kto jest z innego rejonu. Wiele gier na to cierpi, bo casualom największym atutem online gier jest to, że mecz znalazło szybko. A czesto powinno być tak by znalazło kogoś blisko i do tego serwer nie powinien być przeciążony.
Opublikowano 23 czerwca 20251 r Trochę lepiej to działa od bety, ale dalej lagi potrafią występować. Niemniej gra mi się ciągle bardzo dobrze, zwłaszcza z kimś w grupie, bo można tworzyć jakieś fajne akcje i jest dużo funu i śmiechu.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Pyknąłem parę meczyków i ma to potencjał, na 5 spotkań ani razu nie miałem laga czy jakieś wywałki. Oczywiście randomy nie podają tylko strzelają z każdej pozycji i robią rainbowy non stop, ale sama mechanika wydaje się mega głęboka jak na grę piłkarską czy w porównaniu do EA FC. Zobaczymy, czy pociągną temat, bo gra sporo ludzi, pewnie zaraz połowa będzie biegać Ronaldinho kupionym za hajs to może zainwestują w aktualizację.Od razu przypomniało mi się też Libero Grande z psxa z tą kamerą za plecami, to byli czasy tera to nie ma czasów.
Opublikowano 24 czerwca 20251 r Gra jest wielkim fenomenem, jak na sportówkę "indie" (tak naprawdę całkiem duże studio, no ale, nie jest to EA ani 2K). Ogłoszono już teraz milion sprzedanych gier, i 2,5 miliona graczy.
Opublikowano 10 lipca 202510 lip Nie wybaczę im, że po genialnym Sifu zrobili kopaninę, która (choć podobno dobra) jest niegrywalna z ludźmi grającymi na pałę (czyli wiadomo - 90% przypadków).A wystarczyło pójść za ciosem, dosypać hajsu i zrobić bijatykę jakiej świat nie widział