Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Adventures of Elliot: The Millennium Tales

Featured Replies

Opublikowano

A co konkretnie oznacza? Pokazywanie że się samemu sobie napisało "nie rpg"? Jak ktokolwiek ma mieć opinię na ten temat, to pozwolę żeby ją miał Squaresoft. Chociaż nie wiem co to za różnica jak się nazwie grę.

W każdym razie nic w tym nowego, gra jest opisywana przez twórców jako pewna kontynuacja Seiken Densetsu, które od 1991 roku jest nazywane action RPG-em.

• Odpowiedzi 36
  • Wyświetleń 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• KrYcHu_89
    KrYcHu_89

Wygląda zajebiście, premiera 18 czerwiec 2026.

• Zagrałem w demo i jestem pod wrażeniem. Kandydat na cichy hit 2026

• Basior
    Basior

Ogólnie raczej day1, ale jezusku gamecard :/

Opublikowano

Demko skończone, w ponad 4 godzinki. Zrobiłem i byłem chyba wszędzie gdzie się dało. Zajebiste to jest. Grałby chłop dalej, ale trzeba czekać, szkoda, za szybko dali demko D

Opublikowano
8 minut temu, Szermac napisał(a):

Demko skończone, w ponad 4 godzinki. Zrobiłem i byłem chyba wszędzie gdzie się dało. Zajebiste to jest. Grałby chłop dalej, ale trzeba czekać, szkoda, za szybko dali demko D

Si, demo mi zajęło dłużej, niż przejście całego Dead Rising xD.

Oby tylko nie wrzucili wszystkiego, co najlepsze w demku, jak w FF XVI.

Samo demko? 10/10.

Opublikowano

Doszły mnie słuchy że jakaś wróżka czy coś mocno wkurwiajaca, prawda to?

Opublikowano
5 minut temu, devilbot napisał(a):

Doszły mnie słuchy że jakaś wróżka czy coś mocno wkurwiajaca, prawda to?

Tak, napierdala ciągle słowotok, ja lubię. Zgapili z Metaphora.

Opublikowano

Też mi się to podoba, umila, podpowiada, opowiada o świecie, dodaje do tej samotnej wyprawy.
A jak coś to można zmniejszyć częstotliwość gadania w opcjach.

Opublikowano
5 minut temu, Szermac napisał(a):

Też mi się to podoba, umila, podpowiada, opowiada o świecie, dodaje do tej samotnej wyprawy.
A jak coś to można zmniejszyć częstotliwość gadania w opcjach.

Potem wpada chyba inna babka, podobno była w demo 1 i będzie też jakiś coop mode z nią, ciekawe jak to jest zrobione.

Mechanika time travel mi też pasuje do tych jRPGowych historyjek i już w demo było widać, że im to wyszło, no jest hype mocne.

W walce brakuje dasha, ale jestem pewien, że to będzie w grze jako skill/item później.

Wydaje mi się też, że ta piękna gra nie będzie zbyt długa, a to dzięki tym wszystkim przyjaznym systemom i prostej Zelda/Mana 2D walce.

Biorę day1 na PS5 + Portal.

@Szermac ile masz serc po demo? Mi się udało 8 zebrać. Chyba max.

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Mechanika time travel mi też pasuje do tych jRPGowych historyjek i już w demo było widać, że im to wyszło

Spoko, pytanie czy przemierzanie podobno zbudowanych miejscówek z inną skórką nie zacznie nużyć. Chociaż jak w różnych okresach będą inne moce potrzebne do dostania się we wcześniej niedostępne miejsca to nie będzie bardzo bolesne.

Opublikowano
1 minutę temu, Szermac napisał(a):

Spoko, pytanie czy przemierzanie podobno zbudowanych miejscówek z inną skórką nie zacznie nużyć. Chociaż jak w różnych okresach będą inne moce potrzebne do dostania się we wcześniej niedostępne miejsca to nie będzie bardzo bolesne.

Te dwie epoki z dema się mocno różnią, zakładam, że będzie jeszcze co najmniej jedna przed i jedna bardzo po, no zobaczymy.

Opublikowano

Czy ja wiem czy mocno, ten śnieżny fragment z wilkami to praktycznie 1:1 jedynie z innymi jaskiniami.
Też 8 fragmentów znalazłem D

Opublikowano

Co mi się jeszcze podoba to animacja pullowania Magicite jak z jakiejś gachy xD sama nazwa nawiązującą do FFVI.

W ogóle nawiązań do FF jest więcej (z trailera), ale dobrze, że nie nazwali tego po prostu FF Legends 4, zawsze to powiew świeżości.

Opublikowano

Adventures of Elliot devs wanted the action RPG to feel ‘somewhat gacha-like’

• gra zawiera 4 epoki: nazwijmy to, bezpieczeństwa, odbudowy, magii i prymitywną (brzmi jak 1000, 600, Zeal i prehistoria z Chrono Triggera hehe)

• "było wyzwaniem połączenie tego 2D z rozgrywką akcji. Tło potrafi łatwo zdominować ekran w takich grach, co sprawia, że trudno poczuć głębię. Tutaj, zwłaszcza w głównym świecie, zastosowaliśmy efekt "naciągu bębna", wyginając mapę ku tle, tak że odleglejszy teren staje się widoczny. Zastosowaliśmy techniki by zwiększyć zasięg widzenia, co pozwoliło osiągnąć głębię w grze akcji 2D. Zajęło to sporo czasu"

• "tytuł The Adventures of Elliot: The Millenium Tales pozwala graczom natychmiast zrozumieć, kto jest bohaterem gry i jaka czeka go przygoda. Chcieliśmy, by gra była bardziej przystępna i jasna dla szerszego grona"

• "Gra jest nastawiona na replayability. Chcemy, by gracz po przejściu myślał od razu "a co gdybym używał innej broni?". Dlatego system magicite jest trochę jak gacha, dając każdemu inne doświadczenie. Budzi to ciekawość. Może gracz wybierze coś innego niż planował, bo akurat wypadło mu" "można używać 2 z 7 broni naraz, ale zachęcamy do eksperymentowania"

• "wiemy, że gra może kojarzyć się z Zeldą. Ale głównie inspirowały nas gry samego Square, jak seria Mana, zwłaszcza FF Adventure na GameBoya. To była przełomowa seria w kwestii łączenia walki w czasie rzeczywistym i RPG. To był nasz główny cel z tym tytułe. Do tego dodaliśmy piękno HD-2D, wróżeczkę i opowieść o podróży w czasie"