Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assetto Corsa Rally

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 16.03.2026 o 12:34, Magik napisał(a):

Nie przesadzajmyturned.

Gra faktycznie ma solidną bazę do tego aby zostać "RBR2". Model jazdy bardzo mi przypomina Burnsa, z lepszą pracą zawieszenia i oddaniem masy auta.

Ale jest jednak jeden poważny zgrzyt.

Jakość FFB jest lata świetlne za RBR.

Z FFB nigdy to nie jest takie proste, mega dużo zależy od tego na czym grasz, jakie masz ustawienia na bazie, jakie w grze, multum zmiennych. Więc nie bardzo chce mi się o tym dyskutować, gdzie jest lepsze FFB, bo każdy i tak będzie miał swoje zdanie zależne od własnych ustawień i preferencji.

Ja gram na CSL DD 8NM, do tego kiera WRC i dla mnie jest dobrze, ale stało się tak dopiero po zmianie jednego kluczowego ustawienia w grze. Jak to w każdej grze z miejsca zrobiłem w ustawieniach FFB gry damping na 0, bo nie lubię tego efektu, ale tu się okazało, że ten damping działa inaczej niż w innych tytułach i z nim na 100% jeździ mi się o niebo lepiej, więc gdyby co polecam się tym pobawić.

• Odpowiedzi 54
  • Wyświetleń 6,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• rafanus2
    rafanus2

A macie jeszcze kilka cytrynka to kurwa jak zła popierdala, strach jechać

• Dobra, ostatnio to było tak na szybko. Teraz mocno pograne. Najlepsza gra rajdowa? Na pewno. Jedyne co to może zmienić to content, jak będzie za mało lokalizacji i odcinków, chociaż nawet te 4 odcinki

• To tutaj się odnajdziesz doskonale. Demo oferuje asysty dzięki którym dojedziesz do mety bez rozbijania się. Zresztą tak samo można ukończyć odcinek nie szalejąc bez rozbijania się słuchając tylko pil

Opublikowano
W dniu 16.03.2026 o 13:07, piotrekoka napisał(a):

Zgadza się. Czucie nawierzchni w RbR a w ACR to zupełnie inna liga. Ciekawe czy zaimplementowanie odświeżania 1000hz by coś pomogło, czy to grubsza sprawa w ustawieniach każdego auta.

Szczerze mówiąc nie sądze. Pierwsze AC leci w 333hz, a ma topowy FFB.

Częstotliwość nie znieni faktu braku podstawowych informacji w FFB.

35 minut temu, tjery napisał(a):

Z FFB nigdy to nie jest takie proste, mega dużo zależy od tego na czym grasz, jakie masz ustawienia na bazie, jakie w grze, multum zmiennych. Więc nie bardzo chce mi się o tym dyskutować, gdzie jest lepsze FFB, bo każdy i tak będzie miał swoje zdanie zależne od własnych ustawień i preferencji.

Ja gram na CSL DD 8NM, do tego kiera WRC i dla mnie jest dobrze, ale stało się tak dopiero po zmianie jednego kluczowego ustawienia w grze. Jak to w każdej grze z miejsca zrobiłem w ustawieniach FFB gry damping na 0, bo nie lubię tego efektu, ale tu się okazało, że ten damping działa inaczej niż w innych tytułach i z nim na 100% jeździ mi się o niebo lepiej, więc gdyby co polecam się tym pobawić.

Z tym dampingiem spróbuje, chociaż jak dla mnie gra potrzebuję wręcz odwrotności.

W apce kiery musiałem podbić detale do 100% a i tak mam wrażenie że detale to tylko prosta wibracja.

FFB w tej grze jest dla mnie "używalny". Po wielu zmianach ustawień samej kierownicy gra się spoko i nie przeszkadza.

Co nie zmienia faktu że w ogolnym rozrachunku FFB jest dość tępy. Zdecydowanie brakuje mi detali i informacji odnośnie przyczepności.

Trudno to opisać, ale osobiście mam wrażenie, że gra daje informacje tylko z zawieszenia, pomijając opony. Nie czuję samej przyczepności, drobnych detali nawierzchni. W szybkich sekcjach, gdzie nie rzuca się autem, FFB jest "martwy". Natomiast kiedy trzeba "wrzucic" auto w zakręt i następuje mocna kompresja zawieszenia, to nagle FFB dostaje mega kopa i wyrywa ręce.

Szkoda, bo pod względem modelu jazdy, odwzorowa oesów itp., to jest top. Jednak sam FFB to kluczowa sprawa.

Ale to wciąż early access więc jest nadzieja, że coś się w tej materii zmieni.

Edytowane przez Magik

Opublikowano

W AC Rally FFB jest na 100% niedopracowany. Na grupach ludzie non stop piszą, że mają problemy. Jak miałem r3 to wziąłem sobie zimową mapkę i Lancię i tylko się załadowała mapa i dodałem gazu, a kierownica dosłownie zaczynała skakać jakby chciała się wyrwać z blatu. Jakbym miał przykręconą do biurka r12 to by mi rozjebała biurko. To taki ekstremalny przypadek ale jak się pożongluje trochę autami i trasami to czuć, że te ffb działa jak chce. Ale to jest dopiero 3 patch gra jest chyba dopiero pół roku w ea, więc na spokojnie. I tak jest zajebiście.

Edytowane przez rafanus2

Opublikowano
44 minuty temu, Magik napisał(a):

Szczerze mówiąc nie sądze. Pierwsze AC leci w 333hz, a ma topowy FFB.

Częstotliwość nie znieni faktu braku podstawowych informacji w FFB.

Z tym dampingiem spróbuje, chociaż jak dla mnie gra potrzebuję wręcz odwrotności.

W apce kiery musiałem podbić detale do 100% a i tak mam wrażenie że detale to tylko prosta wibracja.

FFB w tej grze jest dla mnie "używalny". Po wielu zmianach ustawień samej kierownicy gra się spoko i nie przeszkadza.

Co nie zmienia faktu że w ogolnym rozrachunku FFB jest dość tępy. Zdecydowanie brakuje mi detali i informacji odnośnie przyczepności.

Trudno to opisać, ale osobiście mam wrażenie, że gra daje informacje tylko z zawieszenia, pomijając opony. Nie czuję samej przyczepności, drobnych detali nawierzchni. W szybkich sekcjach, gdzie nie rzuca się autem, FFB jest "martwy". Natomiast kiedy trzeba "wrzucic" auto w zakręt i następuje mocna kompresja zawieszenia, to nagle FFB dostaje mega kopa i wyrywa ręce.

Szkoda, bo pod względem modelu jazdy, odwzorowa oesów itp., to jest top. Jednak sam FFB to kluczowa sprawa.

Ale to wciąż early access więc jest nadzieja, że coś się w tej materii zmieni.

Ta, imo jest całkiem dobrze, ale też to czuje, szczególnie na asfalcie, za mało informacji przy szybkich zakrętach, za to mocne "odkręcanie" jak zarzucisz autem w harpina.

Edytowane przez tjery

Opublikowano
2 godziny temu, tjery napisał(a):

Ta, imo jest całkiem dobrze, ale też to czuje, szczególnie na asfalcie, za mało informacji przy szybkich zakrętach, za to mocne "odkręcanie" jak zarzucisz autem w harpina.

tjery jak możesz to podziel się ustawieniami FFB. Też mam dd 8nm i kiere WRC.