July 28Jul 28 3 godziny temu, Barthez napisał(a):Czy jest możliwosc wejscia wraz z 11 letnim synem?Jasne, że tak
August 4Aug 4 @Perez Może jakieś info o tym co o której godzinie startuje?Będzie można wychodzić z terenu imprezy aby wrócić później czy jak się wejdzie to trzeba siedzieć do końca?Na turnieje THPS1+2 i Burnouta koniecznie trzeba się zapisywać czy można podejść do nich już na miejscu?
August 4Aug 4 Author 4 minuty temu, łom napisał(a):@Perez Może jakieś info o tym co o której godzinie startuje?Będzie można wychodzić z terenu imprezy aby wrócić później czy jak się wejdzie to trzeba siedzieć do końca?Na turnieje THPS1+2 i Burnouta koniecznie trzeba się zapisywać czy można podejść do nich już na miejscu?Wczoraj świeżutkie aktualizacje https://www.psxextreme.pl/extreme-party-2026/Planujemy, żeby można było wyjść, bo to jednak dobrych 10h od 14 do ok. północy. High Score nie trzeba koniecznie, na pewno część będzie bez zapisu, ale sam zapis też moment - maila wyslać i gotowe.
August 4Aug 4 Może wrzućcie link z tą stronką na FB? Bo tam gdzie bilet się kupuje jest strasznie powierzchowne info.
August 4Aug 4 Tutaj link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/652967097800403/?active_tab=discussionPrzy okazji, to już ostatni dzwonek dla osób chętnych na zakup PAKIETU FANA!Wkrótce rusza produkcja gadżetów, zamówienia na ten limitowany zestaw przyjmujemy więc już tylko do końca bieżącego tygodnia roboczego, tj. 7 sierpnia! Przypominam co wchodzi w skład zestawu:- Bilet wstępu na Extreme Party 2026- Koszulka z okolicznościowym nadrukiem (nie będzie potem dostępna w sprzedaży indywidualnej) - Kubek z okolicznościowym nadrukiem (nie będzie potem dostępny w sprzedaży indywidualnej) - Otwieracz (nie będzie potem dostępny w sprzedaży indywidualnej)- Smycz z identyfikatorem (nie będzie potem dostępna w sprzedaży indywidualnej)- Torba bawełniana (nie będzie potem dostępna w sprzedaży indywidualnej)- Przypinka (nie będzie potem dostępna w sprzedaży indywidualnej)- Pendrive zawierający blisko 2000 zdjęć z historii życia redakcji, a także inne, nigdy wcześniej niepublikowane materiały (nie będzie potem dostępny w sprzedaży indywidualnej) Do zamówienia na: https://www.kupbilecik.pl/.../Warszawa/Extreme+Party+2026/
August 5Aug 5 W dniu 10.06.2026 o 13:10, łom napisał(a):Burnout 3: Takedown (tryb Crash) - wersja z PS2 prezentuje się tragicznie na płaskich TV, więc albo trzeba łączyć z TV CRT albo odpalać na Xboxie z HDMI??... Mocno kontrowersyjna opinia, i chyba pierwszy raz w życiu się z taką spotykam; Takedown to wręcz słynie z tego, że jako jedna z niewielu multiplatform szóstej gen. prezentuje się na Czarnuli prawie tak samo dobrze, jak na Xklocu (no i również jako jedna z niewielu oferuje 50/60 fps'ów, widescreen i progressive scan) i nie tylko gracze tak twierdzą ale i fachowcy - polecam przeczytać analizę porównawczą autorstwa IGN, testowali także i na panelach HD i byli zachwyceni wyglądem wersji peesdwójkowej, mieli w ogóle problem żeby odróżnić ją od xboxowej odpalając obydwie w 480p... No chyba, że zamiast komponentem podpiąłeś PS2 do ekranu HD kablem kompozytowym, to w takim przypadku bym się zgodził że źle wygląda, ale w żadnym innym nie.P.S. Co do programu samej imprezy - zapodajcie do "sekcji" time attack jakieś hiszpańskie trasy z Colina McRae Rally 3, 04 lub 2005 (te wąskie i kręte dróżki o zayebistej przyczepności idealnie nadają się do hardkorowego "tajm atakowania") a do "haj skorowania" doskonale nada się z kolei ConSumo z Bully'ego; bez dwóch powyższych to zamiast Ekstrim Party może Wam wyjść Ekstrim Stypa, no i nie może oczywiście zabraknąć jakichś Łormsów! A, i "czarnym koniem" impry mógłby okazać się... Stuntman z PS2, nie raz i nie dwa ta gierka nieoczekiwanie skradła szoł na domówkach, które ongiś u siebie organizowałem. Edited August 5Aug 5 by Nomen dubium
August 6Aug 6 8 godzin temu, Nomen dubium napisał(a):??... Mocno kontrowersyjna opinia, i chyba pierwszy raz w życiu się z taką spotykam; Takedown to wręcz słynie z tego, że jako jedna z niewielu multiplatform szóstej gen. prezentuje się na Czarnuli prawie tak samo dobrze, jak na Xklocu (no i również jako jedna z niewielu oferuje 50/60 fps'ów, widescreen i progressive scan) i nie tylko gracze tak twierdzą ale i fachowcy - polecam przeczytać analizę porównawczą autorstwa IGN, testowali także i na panelach HD i byli zachwyceni wyglądem wersji peesdwójkowej, mieli w ogóle problem żeby odróżnić ją od xboxowej odpalając obydwie w 480p... No chyba, że zamiast komponentem podpiąłeś PS2 do ekranu HD kablem kompozytowym, to w takim przypadku bym się zgodził że źle wygląda, ale w żadnym innym nie.Polecam nie sugerować się 15-20 letnimi analizami tylko samemu sprawdzić. Wersja PS2 PAL nie ma opcji 480p. Ostatni TV na którym B3 wyglądał znośnie to była plazma 43 cale HD Ready. Na wszelkich TV Full HD/4K B3 wygląda tragicznie ze względu na ziarnistość obrazu bo wersja PS2 w przeciwieństwie do Xboxowej nie ma anti-aliasingu i nawet odpalenie pirata NTSC w 480p nie pomoże jeśli konsola będzie podłączona do nowszego TV.
August 6Aug 6 Chyba od biegacie od sedna dyskusji. B3 wygląda jak gówno rozmazane nieważne na jakiej platformie. Po 3 browarach I tak nikt nie będzie liczył pixeli tylko miał frajdę, a przynajmniej tak ja to widzę...
August 6Aug 6 3 minuty temu, Bishonen88 napisał(a):Chyba od biegacie od sedna dyskusji.dokładnie, czas wrócić do sedna - zmienić B3 na zdecydowanie lepszego Dominatora.
August 6Aug 6 2 minuty temu, Figaro napisał(a):dokładnie, czas wrócić do sedna - zmienić B3 na zdecydowanie lepszego Dominatora.Za organizację turniejów odpowiada odrębna firma, myślę więc, że na takie zmiany już za późno. Plus z całym szacunkiem do wyższości jednego Burnouta nad drugim - z perspektywy niezobowiązującej przecież zabawy, gdzie do zgarnięcia będą naprawdę fajne fanty, to nie ma aż takiego znaczenia
Thursday at 05:41 PM5 days Czołem Wiara!Jak tam znosicie upały :)?Miałbym kilka pytań:1. Czy Pakiet Fana za 279 PLN jest do kupienia do jutra włącznie do 23:59 :)?2. Czy system akceptuje płatność BLIKiem?3. Najważniejsze pytanie - czy jeśli nie będę mógł się stawić na imprezie, to Pakiet Fana z fantami "przepada" czy zostanie on wysłany pocztą lub coś w tym stylu?Z góry dzięki za szybką odpowiedź, bo czas ucieka, i biorąc pod uwagę temperatury, ŻEGNAM OZIĘBLE, nieśmieszny żart zamierzony XD.
Friday at 06:00 AM5 days Author 12 godzin temu, BlastandthePast napisał(a):Czołem Wiara!Jak tam znosicie upały :)?Miałbym kilka pytań:1. Czy Pakiet Fana za 279 PLN jest do kupienia do jutra włącznie do 23:59 :)?2. Czy system akceptuje płatność BLIKiem?3. Najważniejsze pytanie - czy jeśli nie będę mógł się stawić na imprezie, to Pakiet Fana z fantami "przepada" czy zostanie on wysłany pocztą lub coś w tym stylu?Z góry dzięki za szybką odpowiedź, bo czas ucieka, i biorąc pod uwagę temperatury, ŻEGNAM OZIĘBLE, nieśmieszny żart zamierzony XD.1. Przedłużymy to do niedzieli, bo i tak przez weekende niewiele to zmieni, jeśli byśmy zamknęli w piątek. A tak poniedziałek rano podliczamy i leci do produkcji. 2. Tak, na KupBilecik powinien BLIK śmigać.3. Nie przepadnie nic :) Jak ktoś nie dojedzie to doślemy.
Friday at 06:04 AM5 days Author 1 minutę temu, OldMuffin napisał(a):Będzie tam jakiś parking dostępny dla uczestników imprezy?Jest spory parking na miejscu, więc raczej powinno dać radę się wbić.
Friday at 07:57 AM5 days W dniu 6.08.2026 o 07:51, łom napisał(a):Polecam nie sugerować się 15-20 letnimi analizami tylko samemu sprawdzić. Wersja PS2 PAL nie ma opcji 480p. Ostatni TV na którym B3 wyglądał znośnie to była plazma 43 cale HD Ready. Na wszelkich TV Full HD/4K B3 wygląda tragicznie ze względu na ziarnistość obrazu bo wersja PS2 w przeciwieństwie do Xboxowej nie ma anti-aliasingu i nawet odpalenie pirata NTSC w 480p nie pomoże jeśli konsola będzie podłączona do nowszego TV.Analiza IGN'u jest sprzed 14 lat w związku z czym mało prawdopodobne, żeby testowali Tejkdałna na panelu HD Ready; zapewne był to Full HD (w 2012 r. były już powszechne) podobnie jak w moim przypadku zresztą, bo ja widziałem na niedużym (bodajże 32 - calowym) ekranie 1080p i z włączonym progresiw skanem obie wersje prezentowały się bardzo podobnie, jak i na kineskopie. Przypuszczam że grałeś na jakimś wielkim, pewnie ze 3x większym TV 4K, a w takiej "konfiguracji" to każda szpila z PS2 wygląda źle rażąc aliasingiem, nie tylko B3; jak chcesz zobaczyć coś z PlejStacji 2 co NAPRAWDĘ wypada tragicznie pod względem ziarnistości, to sprawdź sobie np. Szadoł of de Kolosus albo Midnajt Klab 3, gierki które straszą aliasingiem nawet na małych CRT'kach, a na wielkich telewizorach 4K wręcz nie da się na nie patrzeć.18 godzin temu, Bishonen88 napisał(a):Chyba od biegacie od sedna dyskusji. B3 wygląda jak gówno rozmazane nieważne na jakiej platformie. Po 3 browarach I tak nikt nie będzie liczył pixeli tylko miał frajdę, a przynajmniej tak ja to widzę...W porównaniu ze współczesnymi produkcjami to oczywiście że źle wygląda, ale jak na możliwości konsol 6 gen. prezentuje się przewybornie.18 godzin temu, Figaro napisał(a):dokładnie, czas wrócić do sedna - zmienić B3 na zdecydowanie lepszego Dominatora.Plan doskonały! Edited Friday at 08:01 AM5 days by Nomen dubium
Friday at 08:12 AM5 days 8 minut temu, Nomen dubium napisał(a):bo ja widziałem na niewielkim (bodajże 32 - calowym) ekranie 1080p i z włączonym progresiw skanem obie wersje prezentowały się bardzo podobne, jak i na kineskopieMoże czas na badanie wzroku? Każda gra z PS2 (może oprócz GT4) będzie wyglądała lepiej na CRT niż na LCD Full HD, jeszcze jak byś napisał że CRT vs mniejsza Plazma HD Ready po Componencie to można by się kłócić.10 minut temu, Nomen dubium napisał(a):Przypuszczam że grałeś na jakimś wielkim, pewnie ze 3x większym TV 4KŹle przypuszczasz w B3 grałem na CRT 29, LCD 32 HD Ready, Plaźmie 43 HD Ready, LCD Full HD 32 i Plaźmie 50 Full HD, na TV 4k nawet nie odpalałem.11 minut temu, Nomen dubium napisał(a):w takiej "konfiguracji" to każda szpila z PS2 wygląda źle rażąc aliasingiemNie, Tekken 5 czy SSX 3 wyglądały ok na tym samym TV (50 cali Full HD Plazma) na którym B3 wypalał oczy.
Monday at 08:00 AM2 days Do wszystkich osób, które zakupiły Pakiet Fana, rozesłaliśmy e-mailowo prośbą o wybór rozmiaru koszulki. Prosimy o sprawną odpowiedź Edited Monday at 08:12 AM2 days by KOMODO
Monday at 10:08 AM2 days W dniu 7.08.2026 o 10:12, łom napisał(a):Może czas na badanie wzroku? Każda gra z PS2 (może oprócz GT4) będzie wyglądała lepiej na CRT niż na LCD Full HD, jeszcze jak byś napisał że CRT vs mniejsza Plazma HD Ready po Componencie to można by się kłócić.W tamtym zdaniu miałem na myśli to, że w moich testach różnica między XPudłem a PS2 w przypadku Burnouta 3 była równie mała na TV FHD co na kineskopie, a nie że B3 (tudzież cokolwiek innego z Plejki 2) wygląda na LCD'ku tak jak na CRT'ku, bo że na tych drugich jest lepiej to mnie akurat przekonywać nie trzeba - specjalnie przed laty kupiłem używanego (na szczęście chyba niewiele, bo kineskop niewypalony; widać to po ostrości obrazu, soczystych kolorach i smolistej czerni) Trinitrona wyłącznie pod kątem Czarnuli właśnie.W dniu 7.08.2026 o 10:12, łom napisał(a):Źle przypuszczasz w B3 grałem na CRT 29, LCD 32 HD Ready, Plaźmie 43 HD Ready, LCD Full HD 32 i Plaźmie 50 Full HD, na TV 4k nawet nie odpalałem.Nie, Tekken 5 czy SSX 3 wyglądały ok na tym samym TV (50 cali Full HD Plazma) na którym B3 wypalał oczy.Hmmm, a próbowałeś na jakimś High Definitionie peesdwójkowych gier powstałych na silniku Snowblind? Mowa konkretnie o dylogii Baldur's Gate: Dark Alliance, dylogii Champions i paru innych pozycjach, jak Fallout: Brotherhood of Steel czy The Bard's Tale - ponoć engine Snołblajnd czyni cuda, jeśli chodzi o wygładzanie krawędzi na PS2 i te szpile jako jedyne nie tracą na wizualnej atrakcyjności zapodane na dużym ekranie, tak słyszałem ale nie widziałem na własne oczy, bo pykałem w nie tylko na wspomnianym "szklaku".
Monday at 11:13 AM2 days 42 minuty temu, Nomen dubium napisał(a):Hmmm, a próbowałeś na jakimś High Definitionie peesdwójkowych gier powstałych na silniku Snowblind? Mowa konkretnie o dylogii Baldur's Gate: Dark Alliance, dylogii Champions i paru innych pozycjach, jak Fallout: Brotherhood of Steel czy The Bard's Tale - ponoć engine Snołblajnd czyni cuda, jeśli chodzi o wygładzanie krawędzi na PS2 i te szpile jako jedyne nie tracą na wizualnej atrakcyjności zapodane na dużym ekranie, tak słyszałem ale nie widziałem na własne oczy, bo pykałem w nie tylko na wspomnianym "szklaku".Tak, Baldurs Gata: DA1. Na CRT jakość obrazu jest idealna, ale nadal taki max gdzie rozdzielczość mocno nie przeszkadza to Full HD 50". BG ma wyższą wewnętrzną rozdzielczość ale nie ma opcji 480p, na plus w odbiorze jest to że kolorystyka jest mało kontrastowa i gra nie jest zbyt dynamiczna ale w życiu bym nie powiedział że "nie traci na wizualnej atrakcyjności". Kompletnie bez sensu jest odpalanie gier ze starszych generacji niż PS3/X360 na obecnych TV bo rozciągasz w najlepszym wypadku 307k pikseli na ekran 6,2 mln pikseli. Przecież stary i tani PC ogarnie emulację tych konsol i już podbicie rozdzielczości do 720p zdziała cuda.
Monday at 01:50 PM2 days wiecie co, nie interesuje mnie party ani ten pakiet, ale dostałem maila więc muszę napisać.Macie swoich grafików z tego co wiem, dlaczego więc ich nie wykorzystaliście tylko wrzuciliście na koszulki AI slop? Wstyd by mi było coś takiego nałożyć by wynieść śmieci przed blok. Wiem że to nie jest najistotniejsza rzecz w pakiecie fana, ale poszliście na łatwiznę.
Monday at 02:33 PM2 days 34 minuty temu, MaZZeo napisał(a):wiecie co, nie interesuje mnie party ani ten pakiet, ale dostałem maila więc muszę napisać.Naprawdę musiałeś, skoro nie interesuje Cię ani party ani ten pakiet? 34 minuty temu, MaZZeo napisał(a):Macie swoich grafików z tego co wiem, dlaczego więc ich nie wykorzystaliście tylko wrzuciliście na koszulki AI slop? Wstyd by mi było coś takiego nałożyć by wynieść śmieci przed blok. Wiem że to nie jest najistotniejsza rzecz w pakiecie fana, ale poszliście na łatwiznę.AI posłużyło do zwizualizowania pakietu, ale w rogu celowo umieściliśmy napis, że ostateczny wizerunek grafik może się zmienić, bo w momencie wrzucania poglądowej grafiki nie był jeszcze gotowy. W tym czasie nasz rysownik zdążył przygotować jubileuszowy rysunek ze zgredami na krzesłach, który wylądował na kubku, z kolei Misiek zmienił się w bardziej realistyczną wersję samego siebie, jego wizerunek w bandanie (krawacie), w ochraniaczach i z karabinem pochodzi wszak z prawdziwej fotki rodem z ostatniej "Wesołej kamery" z 2012 roku, nie jest wymysłem przygotowanym na tę okazję.