Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ace Combat 8: Wings of Theve

Featured Replies

Opublikowano

Wszędzie gdzie jest oficjalna dystrybucja (Cenega) będzie bonus. Tj. markety itp. Sam zamówiłem za 319zł w Media Expert z odbiorem osobistym i płatnością przy odbiorze na wszelki wypadek, ale jeśli jakiś prywaciarz potwierdzi, że jego wersja z importu też będzie miała bonus, to zamówię wysyłkowo.

• Odpowiedzi 40
  • Wyświetleń 2,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
3 minuty temu, Suavek napisał(a):

Wszędzie gdzie jest oficjalna dystrybucja (Cenega) będzie bonus. Tj. markety itp. Sam zamówiłem za 319zł w Media Expert z odbiorem osobistym i płatnością przy odbiorze na wszelki wypadek, ale jeśli jakiś prywaciarz potwierdzi, że jego wersja z importu też będzie miała bonus, to zamówię wysyłkowo.

Daj znać jak znajdziesz gdzieś dobra oferte, nie chce przespać jak z AC7gayos

Opublikowano
9 godzin temu, Suavek napisał(a):

Tak bajdełej, już abstrahując od ósemki, to mogliby wydać jakieś collection z ery PS2 ;_;

Nawet digitalowo, do jasnej anielki!

Edytowane przez ProstyHeker

Opublikowano
33 minuty temu, ProstyHeker napisał(a):

Tak bajdełej, już abstrahując od ósemki, to mogliby wydać jakieś collection z ery PS2 ;_;

Nawet digitalowo, do jasnej anielki!

Już pisałem wcześniej. Nie znajdę teraz źródła, ale problem z reedycjami/remasterami tkwi w licencjach na samoloty. Sprzedaż gier wymagałaby odnowienia licencji. Podobno udostępniając remastery w formie bonusów pre-orderowych koszty nowej umowy nie są tak dotkliwe, jak w przypadku całkowitej ich odnowy na potrzeby sprzedaży. Prawdę mówiąc nie jestem przekonany czy to drugie byłoby w ogólnym rozrachunku dla Project Aces opłacalne, biorąc pod uwagę, że AC to mimo wszystko niszowa seria.

Alternatywa to swego rodzaju remaki z nowymi modelami i nazwami samolotów, ale na to Project Aces się nie porwie. Kod źródłowy tych gier pewnie też nie pozwoliłby na łatwą przeróbkę. Aczkolwiek to tylko moje domysły, nie znam się na tym.

Ogólnie bym się nie nastawiał. Może przy AC9 za 10 lat dadzą jeszcze Ace Combat 4 jako pre-order bonus... D

Opublikowano
23 minuty temu, Suavek napisał(a):

Prawdę mówiąc nie jestem przekonany czy to drugie byłoby w ogólnym rozrachunku dla Project Aces opłacalne, biorąc pod uwagę, że AC to mimo wszystko niszowa seria.

Mooooże jakimś wyjściem byłyby małe kroki - puścić jedną odsłonę i sprawdzić, jak będzie gryzła. AC7 rozeszło się w 7 milionach kopii bodajże, więc jakiś rynek na to mógłby być, szczególnie że na konsolach jest susza i właściwie nic nie ma, oprócz AC oraz martwego Project Wingman (przynajmniej na Xbox to trup).

Ciężko gdybać, no ale fajnie by było móc zagrać na współczesnym sprzęcie /

Opublikowano

Ja myślę, że taki pre-order bonus to dla nich dobre rozwiązanie. "Fani kupią" na premierę. A reszta? No sorry. I wtedy koszt na odnowę licencji jest jednorazowy, a nie terminowy.

Oczywiście sam bym chciał remastery z prawdziwego zdarzenia, ale pogodziłem się z tym, że jest to bardzo mało prawdopodobne. Całą serię (oprócz Advance na GBA) kupiłem w formie pudełkowej i to co mogę sobie ogrywam na oryginalnych sprzętach, a czego nie mogę to emuluję.

1 minutę temu, ProstyHeker napisał(a):

martwego Project Wingman (przynajmniej na Xbox to trup)

Nie wiem co przez to rozumiesz. Tj. gra nie ma multi, wiec co ma być martwe? PW wyszedł na trzy duże platformy i chyba był dobrze przyjęty. Sam teraz w weekend kupiłem wersję Xbox i pewnie jeszcze kupię na PS5 przy okazji większej promki. Na PC też dokupiłem niedawno DLC, więc grane będzie sporo. )

Opublikowano
Teraz, Suavek napisał(a):

Nie bardzo rozumiem co przez to rozumiesz. Tj. gra nie ma multi, wiec co ma być martwe? PW wyszedł na trzy duże platformy i chyba był dobrze przyjęty. Sam teraz w weekend kupiłem wersję Xbox i pewnie jeszcze kupię na PS5 przy okazji większej promki. Na PC też dokupiłem niedawno DLC, więc grane będzie sporo. )

Wersja na Xbox nie dostaje update'ów, nie ma DLC (Frontline 59), z tego co kojarzę to nie ma nawet obsługi HOTAS. Ogólnie techniczny śmietnik w porównaniu do PC i PS5.

Edytowane przez ProstyHeker

Opublikowano
4 minuty temu, ProstyHeker napisał(a):

Wersja na Xbox nie dostaje update'ów, nie ma DLC (Frontline 59), z tego co kojarzę to nie ma nawet obsługi HOTAS. Ogólnie techniczny śmietnik w porównaniu do PC i PS5.

Ano może. Ja durny kupiłem to na XOS i wydajność tragedia. D Ale i tak przejdę.

Na PC był ostatnio jakiś update poprawiający chmury. Nie sprawdzałem jeszcze. Na DLC Frontline trochę też trzeba było poczekać, ale na szczęście cena była w porządku.

Ogólnie PW mam zamiar sobie przejść jeszcze przed premierą AC8. Może AC5 po raz n-ty również. D

Opublikowano

Wiecie czy jak kupię na kluczykowni to preorder bonus też wpadnie? To w końcu po prostu kod na steam

Opublikowano
4 minuty temu, Basior napisał(a):

Wiecie czy jak kupię na kluczykowni to preorder bonus też wpadnie? To w końcu po prostu kod na steam

Nie wyznaję lewych kluczykowni, więc nie wiem. Jeśli kupisz np. z Fanatical, gdzie mają klucze z oficjalnej dystrybucji, to będzie na pewno pre-order bonus.

Opublikowano
Teraz, Suavek napisał(a):

Nie wyznaję lewych kluczykowni, więc nie wiem. Jeśli kupisz np. z Fanatical, gdzie mają klucze z oficjalnej dystrybucji, to będzie na pewno pre-order bonus.

A to nie wiedzialem, że są legalne czy nie. Akurat o instatnt gaminig myślałem

Opublikowano
27 minut temu, Basior napisał(a):

A to nie wiedzialem, że są legalne czy nie. Akurat o instatnt gaminig myślałem

IG to szara strefa, reseller kluczy z różnych źródeł. To nie tak, że jest to nielegalne, czy co, ale zakupy robisz na własne ryzyko.

Fanatical to oficjalny dystrybutor i w tej kategorii ma chyba obecnie najtańszą ofertę AC8 na PC i gwarantowany pre-order bonus.

Opublikowano

@Suavek , dzięki za czujność. Odezwę się do ultimy o co chodzi bo gdy zamawiałem to też była wzmianka o belkan war + baner a teraz brak. Może być coś na rzeczy bo jeżeli mnie pamięć nie myli to unsung war był dystrybuowany jako kod na maila a nie kod w pudełku

Opublikowano

Też mi się wydawało, że mieli baner o bonusie, a potem go usunęli. Pewnie też mają import z innej dystrybucji niż rodzima. PB też na tę chwilę nie ma pewności, czy będzie bonus w ich ofercie.

Ciekawe w sumie jak to będzie z marketami i zakupem przy odbiorze. Klucz wtedy na maila doślą jak zapłacę?