STRETCH 30 Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Odpowiedz moze byc jedna-Happiness.Requiem to przy tym Przygody Prosiaczka.Dobry film-polecam. obejrzalem. nie zrobil na mnie az tak wielkiego wrazenia. ludzie w rzeczywistosci nie sa tacy. w filmie pokazana jest patologia. zaden z bohaterow nie jest normalny. nie dokonuja prawidlowych wyborow. imo requiem jest na duzo wyzszym poziomie. Quote Link to comment
molly 311 Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 (edited) / Edited July 12, 2010 by LegionPolski Quote Link to comment
Banny 2656 Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Ostatnio przygnebiajace filmy, które widziałem to The Fountain oraz Children of Men. Ten drugi mniej, napewno, ale też mnie troszkę posmucił . Quote Link to comment
Mordechay 680 Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 Pasja.Najtragiczniejszy obraz przedstawiający mękę Chrystusa.Skłania do myślenia każdego, bez wzgledu na wiarę.Wymiekłem na tym filmie. PS. Nie jestem ultrakatolikiem ;] Quote Link to comment
ogicool 43 Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 A.L sztuczna inteligencja - smutna historia pewnego cyborga. Niby nie jakiś super-przygnębiający ale mnie złamał bardziej niż taki Requiem for a dream. A.I. sztuczna inteligencja żałuję, że obejrzałam drugi raz za pierwszym razem był megaprzygnębiający Quote Link to comment
kempa 0 Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 dajcie juz luz z tym requiem, bo to nie jest zaden wyznacznik tak naprawde. nie rozumiem dlaczego sie tak utarło na tym forum, ze ludzie kojarza to z najbardziej przygnebiajaca historia w dziejach kina i jesli nie pisza o nim jako o takowej, to przyrównuja z innymi filmami. nie pamietam czy juz pisałem o człowieku którego nie było. utrzymany w konwencji noir obraz, w którym sledzimy losy bohatera - zwykłego szarego człowieka, którym moze byc kazdy z nas... i moze dlatego m.in. potrafi tak przygnebic. w kazdym badz razie od poczatku do konca jest smutno i ponuro... bez miejsca na zabawy z narkotykami, alkoholem, panienkami... bez miłosci, przyjazni itp. jak to czesto bywa w dramatach, by stworzyc punkt odniesienia dla widza. tutaj nie mamy zadnych złudzen. Quote Link to comment
Manor 645 Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 Lilja 4ever, najbardziej przygnębiający film jaki widziałem. Film Szweda Moodyssona, znanego chociażby z "Fucking Amal". Ten film mi popsuł humor na dobre parę dni. Ale mimo wszystko polecam, historia pewnej rosyjskiej nastolatki. Quote Link to comment
epl 160 Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 control there will be blood z\ tych nowszych Quote Link to comment
Guts 7 Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 Jeden z najbardziej dołujących filmów jakie widziałem ostatnio widziałem to "Imperium zmysłów". Jest to historia destrukcyjnej miłości dwójki kochanków, którzy wzorem francuskich libertynów, żyją poza społeczeństwem i przestrzenią, zaspakajając na różne wymyślne sposoby swe seksualne żądze. Pierwsza sprawa, to fakt, że z tego filmu nie da się czerpać przyjemności. Jeśli nawet wytrzymacie do końca seansu uzyskacie obraz całkowitej dehumanizacji istoty ludzkiej, oraz samo destrukcyjnej drogi ku seksualnej nirwanie. Druga sprawa, to fakt, że film jest tak mocny, że swego czasu w większości krajów był zbanowany. Quote Link to comment
Tytek 0 Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 Obejrzałem włąśnie Requiem dla Snu i srogo się zawiodłem... Jeżeli mialby to być najbardziej dołujący film w historii to ja wysiadam. OK był szokujący czy dziwny,ale nie dołujacy Quote Link to comment
kempa 0 Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 wymiekam... czy ten temat sie nazywa "czy requiem dla snu jest najbardziej dołujacym filmem w historii kina" ? ... Quote Link to comment
Tytek 0 Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 nie,ale jakbys zauważył 80% uzytkowników właśnie ten film wymieniło jako najbardziej dołujący.. Quote Link to comment
kempa 0 Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 no moze nie dla 80% był najbardziej dołujacy, ale na pewno z 80% o nim tu wspominało. i niestety zauwazyłem, pisałem o tym w poprzednim poscie. ale nadal nie rozumiem, dlaczego prawie kazdy musi swoje wrazenia po tym filmie przytaczac w tym temacie... Quote Link to comment
White 23 Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 bo jest ogólnie znany jako jeden z bardziej przygnębiających filmów i ludzie widocznie chcą przedstawić swój punkt widzenia względem tego twierdzenia. Nie masz sie już czego czepiać? ;] Quote Link to comment
Mr. Karma Clown 0 Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Pasja.Najtragiczniejszy obraz przedstawiający mękę Chrystusa.Skłania do myślenia każdego, bez wzgledu na wiarę.Wymiekłem na tym filmie. PS. Nie jestem ultrakatolikiem ;] Kompletnie się nie zgadzam... Nie będę oryginalny i napiszę, że jednym z najbardziej przygnębiających filmów jest dla mnie Requiem For A Dream. Poza tym 21 gramów, Donnie Darko, Vanilla Sky, kiedyś wzruszala mnie końcówka Terminatora 2 Quote Link to comment
kempa 0 Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 bo jest ogólnie znany jako jeden z bardziej przygnębiających filmów i ludzie widocznie chcą przedstawić swój punkt widzenia względem tego twierdzenia. Nie masz sie już czego czepiać? ;] film jest głosny to sie zgodze. z tym, ze dziwie sie temu, bo nie spotkałem sie nigdzie indziej poza tym forum z takim kultywowaniem tego filmu jako najbardziej przygnebiajacego w historii... jest wiele innych, które duzo bardziej na ten tytuł zsługuja ; ] Quote Link to comment
Ceglash 16 Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 "Awakenings" czyli "Przebudzenia" z Robertem DeNiro i Robinem Williamsem. Film opowiada o tytułowych przebudzeniach ze śpiączki grupy pacjentów. Po seansie straciłem dobry humor na kilka dni i wstyd się przyznać uroniłem niejedną łżę podczas oglądania. Na swój sposób zasmucił mnie również "1900: człowiek legenda". Quote Link to comment
zalef88 53 Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Harry Potter no poprostu tatalna załamka :zgon: Pozdrawiam wszystkich fanów Quote Link to comment
molly 311 Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 pisałem tu już na tej stronie, ale... Zielona Mila - film, który mnie autentycznie, bardzo wzruszył - oglądam go sobie teraz 5 raz na tvn'ie i jakis taki jestem przygnebiony ;p Quote Link to comment
_wortigern_ 1 Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Król lew 1 Quote Link to comment
Guest Grzehoo Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Jak sięgam pamięcią nie było takiego, "Requiem..." i "Lilja..." faktycznie smutne, ale jakoś specjalnie mnie nie ruszyły. Quote Link to comment
Yaxa 1 Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Troche tego bylo ale przychodzi mi do glowy tylko 3 Iron i anime Grobowiec Swietlikow. Quote Link to comment
Dud.ek 2032 Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 "Motyl i skafander" Quote Link to comment
MoniqaPS2PSP 1 Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 (edited) Było tego trochę. Z ostatnio oglądanych: "Córka botanika" Zdjęcia do filmu kręcono w Wietnamie. Dramat oparty na autentycznej historii. Dołujący film Edited March 14, 2008 by MoniqaPS2PSP Quote Link to comment
firana140 620 Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 ostatnio oglądałem dżampera strasznie przygnębiające jak ktoś wytrzyma więcej jak 40 minut to współczuję Quote Link to comment
Recommended Posts