AumaanAnubis 1 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Mam nadziej ze rezyserem zostanie Kojima... A co do aktora ktory by mogl zagrac Snake'a...nie mam pojecia ktory by sie nadawal. Oprocz wygladu musial by miec takze ten charakterystyczny glos:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Sanryu 0 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Takze sadze, ze Hugh Jackman bylby dobry do roli starszego Snake'a, a w role mlodszego Weza Bale moze sie wcielic . Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 glos mozna pez problemu podlozyc. najlepszy przyklad to fantastyczna 4: narodziny srebrnego surfera. SS gra Doug Jones, a przemawia glosem Laurence Fishburne ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
flesiek 2 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) looknicie na to: http://www.impawards.com/2007/posters/shak...h_the_devil.jpg calkiem podobny! Edytowane 31 Stycznia 2008 przez flesiek Cytuj Odnośnik do komentarza
AumaanAnubis 1 Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 looknicie na to:http://www.impawards.com/2007/posters/shak...h_the_devil.jpg calkiem podobny! Chyba zartujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Na Snake'a nadaje sie tylko Gerard Butler albo sam David Hayter Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Na Snake'a nie nadaje się nikt poza zbiorem polygonów na ekranie lub animowanych artów Shinkawy lub w ostateczności Wood'a. O ekranizacji ucichło i imo to bardzo dobrze bo z tego nic dobrego nie wyjdzie. A popieram w 100%, ja nie chce ekranizacji MGS bo nie widze jakoś wogóle tego filmu. Nie w dzisiejszych realiach... Cytuj Odnośnik do komentarza
AumaanAnubis 1 Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Tez popieram.Niektorych gier poprostu nie da sie dobrze przeniesc na ekran kina.MGS ma za duzo scenek i jesli przeniosloby sie to do kina to film musialby trwac ze 4 godziny a wiadomo ze niewielu by tyle przesiedzialo(ci ktorzy nie grali w gre).Tak samo nie moge sobie jakos wyobrazic Final Fantasy X The Movie Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Równie dobrze można powiedzieć, że danej gry nie można dobrze przenieśc na ekran, bo ma za mało fabuły, prawie czysty gameplay. Dobry przykład to Mortal Komabat, a przecież się udało. Zresztą : czy chcecie czy nie, to film prawdopodobnie się ukaże, i dobrze, bo jest to coś nowego dla serii, spojrzenie z innej strony. Mnie ciekawi, jak mogłaby akcja wyglądać "w prawdziwym świecie" i to mi wystarczy, by z chęcią oglądnąć film, kiedy się już ukaże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
AumaanAnubis 1 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Tak.Oby tylko go nie zrobili komputerowo bo to nie bedzie mialo sensu.o to chodzi ze gry majace czysty gameplay jest latwiej przeniesc na ekran bo wystarczy dodac po miedzy scenami akcji jakies gadanie etc. a gre ktora ma gleboko fabule jest trudniej bo trzeba sie trzymac jej i do tego dodac sceny akcji aby nie bylo tylko gadania a w takim mgs same scenki zajmuja jakies 3 godziny a jesli dodac do tego akcje... Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 DON'T Make A Metal Gear Solid Movie ! http://pl.youtube.com/watch?v=gjHVzZiDXLg Cytuj Odnośnik do komentarza
LiSoQuan 23 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 http://www.filmweb.pl/Tw%C3%B3rca+%22Equil...+,News,id=41669 Cytuj Odnośnik do komentarza
f5k 1 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Ja mam jedną obawę jesli chodzi o film MGS: że zrobi sie z tego Matrix jak w przypadku remaku MGS: the twin snakes. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solidny (pan) 3 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Ja mam jedną obawę jesli chodzi o film MGS: że zrobi sie z tego Matrix jak w przypadku remaku MGS: the twin snakes. Twin Sankes miało specyficznego reżysera - Ryuhei Kitamura. To jego wina Cytuj Odnośnik do komentarza
Sunderland 2 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Tylko, żeby film nie dostał jakiegoś "specyficznego" reżysera.Też chciałbym zobaczyć filmową wersję MGS, ale to najnormalniej w świecie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
AumaanAnubis 1 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja tam bym sie martwil o te PIERWSZE mgs'y.Maja szczatkowa fabule(z 2 jest troche lepiej) i w dodatku dosc slaba jak na mgs'a.Pozatym biegalo sie tam w te i z powrotem.Film na podstawie tych czesci byl by raczej smieszny i moglby tylko zniechecic do nastepnych czesci;/ Ja mam jedną obawę jesli chodzi o film MGS: że zrobi sie z tego Matrix jak w przypadku remaku MGS: the twin snakes. Twin Sankes miało specyficznego reżysera - Ryuhei Kitamura. To jego wina Serio nie podobal sie wam grey fox odbijajacy pociski lub uchylajacy sie przed kulami w walce z rex'em???Lub jego walka ze snake'iem?Bo moim zdaniem te w tts byly lepsze(no moze oprocz snake'a odbijajacego sie od rakiety).Jesli powastanie film to napewno bedzie miec patenty jak z matrix'a i bardzo dobrze.Snake niby taki super agent a w mgs tylko potrafil stac i gadac a w tts przynajmniej pokazali ze potrafi skopac dupe. Edytowane 27 Kwietnia 2008 przez AumaanAnubis Cytuj Odnośnik do komentarza
Solidny (pan) 3 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Ja tam bym sie martwil o te PIERWSZE mgs'y.Maja szczatkowa fabule(z 2 jest troche lepiej) i w dodatku dosc slaba jak na mgs'a. Pozatym biegalo sie tam w te i z powrotem.Film na podstawie tych czesci byl by raczej smieszny i moglby tylko zniechecic do nastepnych czesci;/ Ja mam jedną obawę jesli chodzi o film MGS: że zrobi sie z tego Matrix jak w przypadku remaku MGS: the twin snakes. Twin Sankes miało specyficznego reżysera - Ryuhei Kitamura. To jego wina Serio nie podobal sie wam grey fox odbijajacy pociski lub uchylajacy sie przed kulami w walce z rex'em???Lub jego walka ze snake'iem?Bo moim zdaniem te w tts byly lepsze(no moze oprocz snake'a odbijajacego sie od rakiety).Jesli powastanie film to napewno bedzie miec patenty jak z matrix'a i bardzo dobrze.Snake niby taki super agent a w mgs tylko potrafil stac i gadac a w tts przynajmniej pokazali ze potrafi skopac dupe. A w której części nie biega się tam i z powrotem? Gray Fox to była najmniejsza wada tych filmików, chociaż też przesadzona. Snake był w TTS lepszy niż Dante w DMC, co w założeniach jest przesadą Cytuj Odnośnik do komentarza
AumaanAnubis 1 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 (edytowane) no w mgs i mgs 3 praktycznie nie trzeba biegac tam i z powrotem.a w tych starych to juz przesada jest.Kojima musialby pozatym chyba dopisac troche kartek scenariusza bo ciezko zrobic dobry film z tych starych mgsow.a co do snake'a to skoro jest najlepszym zolnierzem na swiecie(w koncu pokonal big boss'a-co prawda big boss byl juz wtedy stary)to niech to pokaza bo w mgs na ps one to byl jak jakis zwykly zolnierz(tylko raz zrobil niezly unik przed strzalem czolgu) a w tts pokazal ze potrafi walczyc(w sumie to dziwie sie ze byl w stanie pokonac gray fox'a w koncu fox poruszal sie za(pipi)..scie szybko wiec nie powienien miec problemow z unikaniem i zadawaniem wezowi ciosow ;p ).W najnowszym psx ex jest ze david caradine(mam nadzieje ze tak sie to pisze) nadawalby sie na ocelota...no nie wydaje mi sie.Twarz ma calkiem inna(zlaszcza oczy)pozatym jest chyba dosc niski jak na ocelota i grubszy;p Edytowane 27 Kwietnia 2008 przez AumaanAnubis Cytuj Odnośnik do komentarza
Solidny (pan) 3 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 no w mgs i mgs 3 praktycznie nie trzeba biegac tam Wcale xP Inna sprawa że backtracking odstrasza mnie od MGS1 za każdym razem. W MGS2 mamy go bez przerwy, ale nie przeszkadzał mi tak bardzo, a w jedynce to jest bezsensowne bieganie. W MGS3 tylko po przegraniu z The End może zirytować. Kojima musialby pozatym chyba dopisac troche kartek scenariusza bo ciezko zrobic dobry film z tych starych mgsow. No chyba jasne, że to ma być nowy scenariusz. Nawet jeśli chcą zrzynać garściami z gry, to sporo trzeba pozmieniać. bo w mgs na ps one to byl jak jakis zwykly zolnierz(tylko raz zrobil niezly unik przed strzalem czolgu) Nieważne, że rozwalił Hind D, czołg M1, Metal Geara i cały elitarny oddział Fox Hound. Każdy po treningu z wiatrówką i kilku pompkach byłby w stanie to zrobić. a w tts pokazal ze potrafi walczyc Jak Neo czy Spiderman? Cytuj Odnośnik do komentarza
AumaanAnubis 1 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 A puszczal pajeczynke jak spiderman?latal jak neo?;pNie. Prawda rozwalil te wszystkie maszyny ale gracz sterujac nim a mi chodzi o to ze w tts pokazali to na filmikach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solidny (pan) 3 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 A puszczal pajeczynke jak spiderman?latal jak neo?;pNie. Prawda rozwalil te wszystkie maszyny ale gracz sterujac nim a mi chodzi o to ze w tts pokazali to na filmikach. Nie martw się, to będzie jeden wielki film, bez graczy, więc wszystko można pokazać jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza
AumaanAnubis 1 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Chodzi o ten projekt w ktoreym metal gear wyglada jak...brak mi slow az;/ Doceniam prace ale dlaczego dlai takiego mecha?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Się zastanawiam czy te maszyny nie są po prostu prototypami Gekko? Spójrzcie, wyglądają dość podobnie, na dodatek wydaje się że mają organiczne części i są już poniekąd obdarzone AI i wydają też odgłosy. Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Każdy mg wydawał odgłosy. Każdy miał cechy żywego stworzenia. Tyle że gekko muczą jak krowy a reszta raczej ryczała. pozatym to niech jakiś mily mod przeniesie ten offtop do działu o Philantrophy Cytuj Odnośnik do komentarza
AumaanAnubis 1 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Ciekawe czy zbuduja takiego rex'a ktory by tylko stal chociaz w tym hangarze czy nawet w tych scenach zrobia komputerowo=] Mozliwe ze nie bedzie wygladac sztucznie,efekty troche poszly do przodu. MG REX ma dosc przemyslany "system chodzenia" ze tak to nazwe.Przypatrz sie dokladnie noga a zobaczysz ze calkiem mozliwe ze takie cos moglby chodzic.Z RAY'ami juz gorzej,to juz sci-fi =] RAY raczej by sie nie utrzymal na nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi