Opublikowano niedziela o 20:065 dni To samo mówią o Brighton, więc ktoś musial dzisiaj "udowodnić", że jednak liga słaba jest lol. Nijak jeden mecz nie świadczy, że w lidze nie będzie łatwo stracić punktów przez cały sezon. No chyba że ktoś wie że Villa przegra każdy mecz 4-0, to zapraszam do bukmachera po fortunę.
Opublikowano poniedziałek o 13:154 dni https://x.com/OfficialBorbor/status/2091499581234143269/video/1Erling Haaland po raz pierwszy od przybycia do Anglii nie zdołał zdobyć bramki w barwach Manchesteru City w 1. kolejce Premier League. Pomimo zwycięstwa 2:1 nad Bournemouth Norweg nie trafił do siatki.
Opublikowano poniedziałek o 21:254 dni Nico Gonzalez przechodzi z City do Newcastle. Podpisu jeszcze nie ma, ale jeśli nie stanie się coś nieoczekiwanego (np. testy medyczne), to warunki dopięte w całości. W takim razie prawdopodobnie kwestią czasu jest transfer Enzo Fernandeza z Chelsea. City jest gotowe wydać 120 mln, ale Chelsea oczekuje 140 milionów. Na pewno się dogadają, bo Argentyńczyk ewidentnie sfochowany, a i kibice dali mu dzisiaj wyraz swojego "uwielbienia".
Opublikowano czwartek o 18:381 dzień Zdaje się że Chelsea ma już wszystko by w tym roku sięgnąć po tytuł. Emiliano Martinez podobno potwierdzony.
Opublikowano czwartek o 19:161 dzień Po cichu wierzę, ale jednak nie chciałem głośno mówić (pisać). Dla mnie kandydat do mistrzostwa, zaraz po (a nawet obok) Arsenalu. Palmer potrzebował Rogersa, we dwóch mogą wszystko. Xabi też zrobi wszystko, aby udało się w debiutanckim sezonie. Motywacja Arsenalu będzie sfokusowana głównie na sukces w Lidze Mistrzów, co nie znaczy, że ligę odpuszczą - po prostu motywacji i sił może nie starczyć na oba puchary, a smak mistrzostwa poznali rok temu. No i kwestia tego, jak ta LM będzie się układać dla nich. Chelsea w niej nie uczestniczy. Do tego w końcu sensowny bramkarz będzie.Jakoś tak czuję, że Chelsea, pomimo nowego startu na podobieństwo reszty kandydatów, jednak szybciej "dotrze się" z Alonso i będzie stabilniejsza, kiedy reszta częściej będzie gubić punkty.
Opublikowano czwartek o 19:481 dzień Ciekaw jestem, co z tego transferu wyjdzie. Z jednej strony Dibu to bohater wielu turniejów Argentny i świetnie umie reagować. Myślę, że nikt nie obronił takiego procentu strzałów w Anglii w ostatnich 5 latach, co on - nie sprawdzałem, ale nie zdziwiłbym się (Chat GPT mówi, że drugi za Pope'em). Z drugiej... nie bez powodu Villa szukała nowego bramkarza, a fani Villi w necie generalnie często narzekali na Martineza - może niby wkurzyć błędami. Poziom kolesia budzi mieszane uczucia - dla jednych zawodnik sezonu Aston Villi, dla innych słaby.Doceniam też, że stworzy z Barco i Enzo (ten pewnie odejdzie jednak, no ale zobaczymy) tercet najbardziej wkurwiających fanów piłkarzy świata.A fani Chelsea, z tego co widzę, woleliby po prostu wystawiać Pendersa lol. I niektórzy nadal liczą na to, że Martinez zostanie za nim na ławce. Penders ma wszystko - 21 lat, ogromny, broni dobrze jak Martinez, i wychodzi z bramki jak Neuer. No i na razie jest w składzie Chelsea, nie na wypożyczeniu, w tym momencie gra w pucharku.Więc... nie zdziwiłbym się. Alonso sprowadził kilku starych piłkarzy, ale na razie wydaje się, że bardziej dla ogólnego poziomu na treningu, głębi i niezawodności w długim sezonie, niż żeby poświęcać dla nich młode talenty.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 11 godzin temu, ogqozo napisał(a):Doceniam też, że stworzy z Barco i Enzo (ten pewnie odejdzie jednak, no ale zobaczymy) tercet najbardziej wkurwiających fanów piłkarzy świata.Enzo odejdzie, nie ma innej możliwości. Pewnie już niedługo, bo Nico oficjalnie w Newcastle. Nie rozumiem jego perspektywy (transfer do Realu - ok, do City, bo Maresca? Yyy...), ale po prostu wolałbym, żeby odszedł i nie zatruwał (głównie kibicom) powietrza. Podobnie jak polskim kibicom Mudryk.Trochę mnie pokarało za ten "hejt" wobec piłkarzy reprezentacji Argentyny, bo jeden odchodzi, a przychodzi kolejny i nie dość, że Argentyńczyk, to jeszcze rudy.Co do Martineza, chyba wszyscy nieargentyńscy i inni neutralni kibice pozapiłkarsko kojarzą go z bycia debilem, rozczarowania jego osobą po tym, jak niedojrzale świętował zdobycie MŚ. No wyszedł na debila i po tym, co wczoraj obejrzałem, doskonale zdaje sobie z tego sprawę, nie jest z tego dumny. Właśnie po informacji, że trafi do Chelsea, postanowiłem obejrzeć jakiś wywiad z nim, tak jakby z nadzieją, że to jednak nie jest taki debil i nie będę musiał patrzeć na kogoś takiego w każdym meczu... Jeden, drugi, trzeci... I wiecie co? Mega zaskoczenie, bo to faktycznie nie jest taki półmózg, jak mogło się wydawać powierzchownie.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. No ale to nie jest tak, że to tylko z powodu jednego gestu na MŚ lol. On ciągle gada do rywali, sędziów i kibiców, robi miny, odrzuca piłkę żeby "rozproszyć" i opóźnić itd. Ogólnie denerwujący typ dla niektórych ludzi, którzy tego nie lubią.Wiele dla Chelsea może zmienić sam Palmer, który wydaje się znowu być w formie po tych dwóch meczach. Ten ostatni sezon to był szokujący spadek dyspozycji u niego. Ciągle dziwnie w tej Chelsea, ale potencjał mają ogromny po tym, jak nakupowali tyle talentów. Trudno uwierzyć, że Joao Pedro, Palmer i Rogers wszyscy mają tylko 24 lata, już tyle w karierze pokazali. A pomocnicy w pierwszym meczu jeszcze młodsi niż to. 26-letni Lacroix był weteranem w jedenastce. I Penders to naprawdę bramkarz o ogromnych możliwościach.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 8 minut temu, ogqozo napisał(a):No ale to nie jest tak, że to tylko z powodu jednego gestu na MŚ lol. On ciągle gada do rywali, sędziów i kibiców, robi miny, odrzuca piłkę żeby "rozproszyć" i opóźnić itd. Ogólnie denerwujący typ dla niektórych ludzi, którzy tego nie lubią.Mówił, że jest świadom tego, jaki jest na boisku i że na boisku odcina mu mózg często, a poza boiskiem taki nie jest. Nie to, że go osobiście bronię, tylko w wywiadzie to powiedział. Mnie akurat zraził do siebie tą konkretną celebracją, bo wydaje się, że tylko konkretny debil mógłby chcieć w ten sposób przejść do historii. Wzorował się pewnie na swoim rodaku, Simeone. Tylko, no... to była celebracja zdobycia pieprzonego mistrzostwa dla własnego kraju, a nie pierwszy lepszy mecz klubowy.