Opublikowano 28 października 200816 l Uhm. Teraz wygląda lepiej. Spójrzcie na teksturę ucha, o wiele lepsza . Tak samo jak broda, czy też skóra (ma więcej szczegółów). Ponadto, te budynki w oddali są teraz masywniejsze.
Opublikowano 28 października 200816 l broda,zarost,ucho,inaczej wymodelowana twarz i inna fryzurka,do tego budynki w tle zmienione-wszystkie zmiany zdecydowanie na plus. Kurcze wreszcie ta generacja doczeka się gry spektakularnej,z piękną animacją,grafiką,teksturami i epickością-dotychczas każda nawet największa gra co najmniej jednej z tych rzeczy nie miała
Opublikowano 28 października 200816 l No... . Jak to dobrze, że Guerilla postawiła na STAŁE 30 FPSów. Nie jakieś 40 fpsów jak nie ma wrogów, 24 jak wyskakują, a z wybuchami 15, tylko właśnie STAŁA płynność. Obojętnie co się dzieje, płynność ta sama. Nie cierpię właśnie jak gra tak skacze. Dobrze, że zrezygnowano z COOPA na jednej konsoli. Bo nie dość, że musieliby ciąć grafikę, epickość i fpsy do tego, to w dodatku, kto gra dzisiaj w COOPa na jednej konsoli? Guerilla nie wyklucza COOPA przez sieć, a do tego na szczęście nie trzeba zużywać dodatkowej mocy konsoli. I do tego dostaniemy pełne i natywne 720p, czyli 1280x720. Nie żadne przeskalowane 1138x653 z masą bluru, który zalewa ekran (Bioshock!!! - bluru jest tyle, że nawet in-game XMB jest rozmazane), żeby zakryć brak AA. Będzie pełne 720p z technologią "full screen Anti Aliasing 4x" generowane przez procesor Cell. Spójrzcie jakie idealne krawędzie ma KZ2. Właśnie zasługa takiej technologii. FSAA, zamiast zwykłego AA.
Opublikowano 29 października 200816 l oh. yeah. jeśli gra utrzyma ten mroczny, industrialny klimat i wszystkie postacie będą miały tyle charyzmy ile ten oficer, to killzone stanie się dla mnie pewniakiem. btw, czy tam w trailerze nie widać aby jeepa, co wygląda jak kopia warthoga z halo? i ten robot na końcu na pewno jest tworem helghastów. w kz: liberation walczyło się z podobnym, pająkowatym robotem.
Opublikowano 29 października 200816 l Ficus co z ta beta?? nie wiadomo,sam się zdziwiłem,że jeden z twórców na tym oficjalnym forum napisał,że beta ruszy kiedy będą gotowi.Przecież jeszcze jakiś czas temu mówiono ,że zaproszenia do betki będą wysyłane już od 24 października czy coś w tym stylu.Widocznie to była plota(ale prawdą jest ,że trzeba mieć ściągnięty theme by w ogóle mieć szanse na wylosowanie).Pozostaje czekać....
Opublikowano 29 października 200816 l Nie zdziwie sie jezeli beta bedzie dostepna po Czwartkowym updejcie PSS Niech wpuszcza jak najwiecej ludzi by wiedziec mniej wiecej ile ludzi rzuci sie do gry w czasie premiery
Opublikowano 29 października 200816 l ok sciagniety i na wszelki wypadek wlaczony jak klikniesz w link,który ma Jacobbs w sygnaturze to się dowiesz ,że theme trzeba było ściągnąć między 16,a 23 października....a info o tym jest oficjalne bo pisał to jeden z pracowników GG Edytowane 29 października 200816 l przez Ficuś
Opublikowano 29 października 200816 l tak , sciagnalem go wtedy ... tylko teraz wlaczylem .... no zobaczymy..
Opublikowano 29 października 200816 l Co do 3 rasy to co to na tym filmiku jest w min. 1:47 ? http://pl.youtube.com/watch?v=qM1rNXypKo4 Jakby to była rasa Helghastów to sory. Edytowane 29 października 200816 l przez terror
Opublikowano 29 października 200816 l Najlepiej jakby betę dali wszystkim, którzy ściągnęli ten theme pomiędzy 17 a 23 października, ale niestety będzie losowanie . No ale nawet jak się wszyscy nie dostaniemy, to możemy pocieszać się myślą, że luty już niedługo, a Seb Downie mówił kiedyś, że oprócz bety, przed premierą gry dostaniemy single demo. Edit: To jest jeden z Helghańskich robotów (nie pamiętam nazwy). Bankowo nie jest to nikt z obcej rasy. Sony chce utrzymać w tajemnicy ich wygląd do samego końca. Czy komuś oprócz mnie przypomina się pierwsze Halo? btw. Killzone 2 - moim zdaniem - pokazuje, że exclusivy mają sens. Nie dość, że naprawdę masa ludzi kupi/kupiło PS3 z powodu tej gry, to w dodatku gdyby tak gra była multiplatformowa, w życiu by tak nie wyglądała. Jak to dobrze, że Jack Tretton palnął takie głupie słowa, że render KZ2 to real time . Dzięki temu mamy taką grę... Edytowane 29 października 200816 l przez Jacobss
Opublikowano 29 października 200816 l btw. Killzone 2 - moim zdaniem - pokazuje, że exclusivy mają sens. Nie dość, że naprawdę masa ludzi kupi/kupiło PS3 z powodu tej gry, to w dodatku gdyby tak gra była multiplatformowa, w życiu by tak nie wyglądała. Jak to dobrze, że Jack Tretton palnął takie głupie słowa, że render KZ2 to real time . Dzięki temu mamy taką grę... Dokladnie, exclusivy to gwarancji znakomitej jakosci (choc nie zawsze, vide HAZE), zwlaszcza jesli producent konsoli pompuje w produkt nieograniczona ilosc gotowki (Microsfot chyba skapil Boungie funduszy-najbogatsi zawsze sa najbardziej chciwi ). Cieszy rowniez wypowiedz pana Tettona. Jestem przekonany, ze gdyby nie on, nie mielibysmy tak dopracowanej gry. Ktos tam pisal, ze jest 13 leveli w KZ2. Z wywiadu dowiadujemy sie, ze jest 11 (do momentu E3). Moze ktos dac linka do tych 13 leveli?... a poza tym beda 4 poziomy trudnosci Niesamowite sa te obiekty w tle. Pelne 3D. Nie to co te tandetne tla w CoD4
Opublikowano 29 października 200816 l Seb Downie potwierdził, że będzie możliwość słuchania własnej muzyki z dysku PS3, ale tylko w trybie multi . Zresztą, po co to komu w kampanii, gdzie liczy się klimat?
Opublikowano 29 października 200816 l http://www.video.dpadmagazine.com/2008/10/...r-footage-pt-1/ calutki gameplay z demka bez cięć itp-chyba pierwszy taki -zawsze gamepleye były cięte itp BTW. Killzone 2 podobno byłby gotowy nawet na październik jednak Sony postanowiło,że premierę przełożą na luty-kilku ludzi takie coś stwierdziło kilka razy.Sony najwidoczniej uznało,że bezpośrednia konfrontacja z Gears of War2 może zaszkodzić sprzedaży i postanowił GG dać czas do lutego na doszlifowanie tytuły.A do bezpośredniej walki o świątecznego klienta rzucił Resistance 2 czyli poniekąd sonowską odpowiedź na Halo(stylistyka gry,lasery,plazmowe bronie,kolorowo wszędzie,kosmici itp) Edytowane 29 października 200816 l przez Ficuś
Opublikowano 29 października 200816 l Szkoda tylko, że jakość do bani, bo nie można podziwiać walorów wizualnych KZ2 .
Opublikowano 29 października 200816 l Szkoda tylko, że jakość do bani, bo nie można podziwiać walorów wizualnych KZ2 . ale pierwszy raz masz okazję zobaczyć cały etap z demka bez cięć od A do Z Kolesiowi zajęło to ok 30minut ,a grał ewidetnie na easy.Jeśli jest to miarodajny wynik potrzebny na przejście etapu to będziemy mieli singla na ok 8-10h(11 etapów ma być).Choć oczywiście może być też grubo ponad 10h zabawy.Jedynka Killzone również miała 11 etapów ,a jak pamięć mnie nie myli to chyba w 17h skończyłem ją jedną postacią.
Opublikowano 29 października 200816 l Stare demo. Ja jestem ciekaw jak gra wyglada teraz! Mam nadzieje, ze o niebo lepiej
Opublikowano 29 października 200816 l tytół o borze!!! jesli byla juz takie pytanie to nie bijcie, ale wcczesniej mnie to nie interesowalo, a teraz nie bede czytal calego tematu wiadomo jakie ograniczenie wiekowe bedzie posiadala ta gra? bo w jedynce fucki gesto lataly (biorac pod uwage lokalizace bardzo mnie to ciekawi) troche nie chce mi sie wierzyc, by zostawili taki jezyk przy tytule w ktory wpakowali tyle kasy i ktory ma stac sie takim hitem
Opublikowano 29 października 200816 l Chyba nie słyszałeś niektórych tekstów w Killzone Liberation wypowiadanych przez polskich aktorów. Nie bój żaby.
Opublikowano 30 października 200816 l A ja mam nadzieje ze jakies ciekawe mapy beda bo te na filmikach to tragedia - ciagle szarzyzna i jakies bazy - owszem 1/2 misje moga byc oparte na ruinach i bazach ale nie cala gra
Opublikowano 30 października 200816 l tytół wiadomo jakie ograniczenie wiekowe bedzie posiadala ta gra? bo w jedynce fucki gesto lataly (biorac pod uwage lokalizace bardzo mnie to ciekawi) troche nie chce mi sie wierzyc, by zostawili taki jezyk przy tytule w ktory wpakowali tyle kasy i ktory ma stac sie takim hitem A co to ma do hitu? Wulgaryzmy będą, jak w każdej tego typu grze. Grałeś w Gears of War? Nie? To zagraj. Fenix i Dom nie oszczędzają i sypią niezłe teksty. Kategoria 18+ w niczym nie przeszkodziła tej grze w staniu się hitem. Podobnie będzie z KZ2. Flaki i krew leją się jak miło. A ja mam nadzieje ze jakies ciekawe mapy beda bo te na filmikach to tragedia - ciagle szarzyzna i jakies bazy - owszem 1/2 misje moga byc oparte na ruinach i bazach ale nie cala gra Sam jesteś "tragedia". Po 1. Zainteresuj się fabułą i uniwersum Killzone. Po 2. Zagraj w dwie poprzednie części Killzone. Po 3. Właśnie to jest jeden z powodów, który wyróżnia KZ2 od innych tytułów. Gra trzyma fason, a nie jest przeplatana czyli, że trochę tego i trochę tego. O co mi chodzi z punktem pierwszym? Ano to, że akcja się dzieje na planecie Helghan, czyli "niby" ojczystej planecie Helghastów. Na tej planecie nie ma zieleni, nie ma radości - jest zwykłą, fabryczną i metalową planetą. Nawet nie ma zbyt dobrych warunków pogodowych, bo Helghaści posiadają specjalne maszyny do kontrolowania całej pogody. Część z nich można było zobaczyć na poziomie z E3 2007. Seb Downie nie wykluczył obecności śniegu, ale nie spodziewajcie się trawki i różowych motylków, niczym jak w Halo. Drugi punkt: Akcja poprzednich dwóch części KZ rozgrywała się na planecie ISA, czyli na jednej z kolonialnych planet ludzkości. Logiczne, że były tam drzewka, krzaczki, las, kwiatki i inne duperele, ale Helghan jest typowo brudną planetą. Punkt trzeci: Gra jest dzięki temu oryginalna. Twórcy nie chcą wepchać wszystkiego na siłę, czyli ruin, zabytków, dżungli i innych takich rzeczy. Jest jeden logiczny ciąg, planeta ma swoje właściwości i tyle. A nie że mamy do czynienia z kolejną planetą na której jest wszystko. To głupie, nudne i oklepane. Edit: Ja nikogo nie zjadam. Każdy ma przecież własną opinię . Edytowane 30 października 200816 l przez Jacobss
Opublikowano 31 października 200816 l przeca gameplay KZ to kopia CoDa... wiec...? Gral ktos juz w bete?
Opublikowano 31 października 200816 l właśnie z tą betę dziwna sprawa- GG powiedziała ,że public beta rozpocznie się kiedy będą gotowi(wylosują szczęśliwców wśród tych ,którzy ściągnęli między 16-23 października theme z ps store) ale przybliżonej daty nie podają-mam nadzieję ,że jak najszybciej