Opublikowano 28 czerwca 201014 l Sranie w banie - po co mają tłumaczyć na PL, to nie eseje ze średniowiecznej literatury mongolskiej w języku angielskim. Sądzę że znający ang. na średnim poziomie nie będą mieli żadnych problemów ze zrozumieniem. Zresztą znając polskie tłumaczenia tylko by coś pochrzanili.
Opublikowano 28 czerwca 201014 l I tu standardowe myslenie, ze Polskie tlumaczenie = zle. To nie gra, ze maja tlumaczyc dialogi i jeszcze pod to ton podkladac. Na papierze slowa brzmia tak samo. Kolega zapytal tylko czy jest po polsku, a dostaje wyklad dlaczego byc nie powinna Smiem twierdzic, ze polskie wydanie brzmialo by lepiej ze wzgledu na duzo zasob slow w jezyku rodzimym. Edytowane 28 czerwca 201014 l przez MakaPL
Opublikowano 28 czerwca 201014 l Tłumaczenie w grze było niezłe, więc i książkę przetłumaczyliby na podobnym poziomie. :]
Opublikowano 29 czerwca 201014 l Taki już mój nawyk, że jeśli rozumiem to wolę przeczytać w oryginale. Ja wyraziłem tylko swoje zdanie, bo ty już odpowiedziałeś na jego pytanie.
Opublikowano 30 czerwca 201014 l Jestem dopiero na drugim "odcinku" Alana, ale już mogę stwierdzić że gra ma swój własny, niepowtarzalny klimat. No i wygląda obłędnie, grafika z najwyższej półki! Chce więcej takich pozycji! Edytowane 30 czerwca 201014 l przez Blim
Opublikowano 1 lipca 201014 l Hehe, ja tam czekam teraz na DLC, kupie bo bardzo mi się przygody Alan'a podobają i chce więcej, 560 punktów to nie wiele, jeszcze 27 dni
Opublikowano 1 lipca 201014 l Przeszedłem Alana Wake'a. Jedyne co mi się obecnie nasuwa na myśl to: szkoda, że developer nie zrobił z niego free roam'a. Widać, że chciał. Jeśli miałbym ocenić tego exlusive'a to wystawiłbym 7+ (plus 1 punkt za Barry'ego i odcinek IV, więc razem 8+). PS: Dzisiaj gdy idąc po bułki do sklepu, wyjechała mi zza rogi koparka a ja odruchowo zatrzymałem się i wystraszyłem, że nie mam latarki. Więc coś z tej gry we mnie zostało.
Opublikowano 1 lipca 201014 l To ja miałem podobnie jak mi stado wron przeleciało obok - aż zamarłem z wrażenia
Opublikowano 1 lipca 201014 l Ile mniej więcej czasu zajmuje ta gra? Jak to zabawa na 5 godzin to wolę poczekac aż cena spadnie.
Opublikowano 1 lipca 201014 l Nie ma co tykać normala. Na hard czy jak się tam zwie 13/14h bez zbędnego lizania.
Opublikowano 1 lipca 201014 l U mnie za pierwszym razem jakieś 12h na normal. Ale tak jak pisał donsterydo, lepiej wybierać od razu wyższy poziom trudności, nie ma przegiętych momentów, więc dobrze się gra.
Opublikowano 2 lipca 201014 l Nie całkiem. Jestem dopiero na drugim epizodzie, a już wkur.wiam się co niemiara. Czy ja coś kur.wa źle robię czy w tej grze dostajemy tak mało ammo? Zachęcony tekstami jak powyżej gram od razu na hardzie no i to się w pale nie mieści Opętanych zabijam sposobem: poświeć latarką, strzel parę razy. No i co? Przeciętny przeciwnik wymaga z 5 takich strzałów, nie mówiąc już o większej grupce z szarżującym Opętanym-Koksem. Do tego zje.banie umiejscowione checkpointy przez które za każdym razem po zginięciu muszę przejść spory kawałek, a nie daj Boże jeżeli jakaś znajdźka jest po drodze bo i ją trzeba zebrać znowu. Gra ma naprawdę genialną fabułę, ale ten niedorobiony gameplay psuje wszystko. Rzekłem.
Opublikowano 2 lipca 201014 l To coś źle robisz bo chyba piszemy o innych grach Na hard podstawowy opętany ginie po 3 strzałach, większe madafaki 5 i więcej w zależności od tego jakiej broni używamy. Z bronią też nie ma problemu, może zbyt wiele skrzyń omijasz po drodze ? Pamiętaj - czasem też lepiej uciec niż na chama pchać się i starać wszystkich wybić. Trzeba przede wszystkim umiejętnie korzystać z przenośnych źródeł mocnego światła czyli flar i pistoletów z racami. Edytowane 2 lipca 201014 l przez donsterydo
Opublikowano 2 lipca 201014 l może latarką zbyt krótko świecisz na nich ? Z amunicją tak jest że na styk jej wystarcza, omijaj niektórych wrogów. a jak wymiękasz to od nowa na niższym poziomie czuję frustrację w twoim poście po zbyt dużej liczbie zgonów
Opublikowano 2 lipca 201014 l No możliwe że zbyt krótko świecę latarką. A skrzyń nie omijam, podążam za wszystkimi ukrytymi znakami, często też zbaczam z głównych ścieżek w poszukiwaniu znajdziek. Popróbuję dzisiaj coś pokombinować, może udzieliła mi się wczorajsza zbyt późna pora
Opublikowano 2 lipca 201014 l Pamiętaj, strzelaj tylko jak już mrok na przeciwniku "pęknie", każdy strzał wcześniej jest stracony.
Opublikowano 2 lipca 201014 l Świeć latarką, aż to kółko zniknie, nom i używaj, rac, granatów, czasem nie walcz , tylko w nogi A grasz, na trudnym, czyli taki jak by normal(2 z 3 poziomów) Edytowane 2 lipca 201014 l przez zloto
Opublikowano 2 lipca 201014 l No wiem, że potem jest jeszcze Nightmare dlatego nie liczyłem na zbyt wielkie wyzwanie. Co do tego "pękania mroku"- w sumie dopiero właśnie wczoraj kiedy pierwszy raz dostałem flarę zorientowałem się, że jak się na kogoś świeci to pojawia się takie zmniejszające się kółeczko Trzeba świecić póki ono nie zniknie i wtedy strzelać, oi?
Opublikowano 2 lipca 201014 l Nic dziwnego, że Ci amunicji brakowało. Poza tym nie oszczędzaj naboi do strzelby, bo co jakiś czas (np co chapter) i tak tracisz cały sprzęt, więc się tylko zmarnuje.
Opublikowano 2 lipca 201014 l Kewl, teraz już w zasadzie problem zniknął. Dzięki za pomoc kur.wa czuję się jak kompletny noob xD
Opublikowano 3 lipca 201014 l Ja co prawda wiedziałem, że trzeba strzelać dopiero jak mrok z nich wyparuje, (XD) ale dopiero teraz zauważyłem to zmniejszające się kółko.