Jump to content

Alan Wake

Texz

Recommended Posts

Posted

http://play.tm/story/15487

Jedna z pierwszych zapowiedzi AW. Niestety przypomina bardzo ogólnikową wishlistę jednego z PRowców Remedy, niż jakiś konkret na temat samej gry. Mimo wszystko warto przeczytać i wziąć pod uwagę, że z każdym dniem będziemy się coraz więcej wiedzieć o tej bardzo wysoko notowanej pozycji na liście najbardziej oczekiwanych tytułów 2008 roku.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Gdy pisałem posta pisało "Ma on ukazać się na trzech platformach: X360, PS3 i PC". Teraz ktoś to zmienił...

Z resztą dalej pisze "Ma on ukazać się na trzech platformach: X360 i PC"

Edited by Ziomu666
Posted

http://www.n4g.com/News-104334.aspx

Na stwierdzenie, że w 2008 roku line-up dla X360 jest gorszy niż u konkurencji, Bach odpowiada, że na GDC (w przyszłym miesiącu) zostanie zaprezentowanych kilka dużych tytułów, a wśród nich będzie Alan Wake. Wygląda na to, że w ciągu 11 najbliższych miesięcy gra nareszcie wyląduje na sklepowych półkach. W końcu 4 lata developingu to chyba wystarczająco dużo na stworzenie tego typu pozycji :lol:.

• 2 weeks later...
Posted
W końcu 4 lata developingu to chyba wystarczająco dużo na stworzenie tego typu pozycji ;).

moze chca w tej kwesti dogonic Silicon Knights :pinch:

a co do filmiku i biegajacego Alana, to rzeczywiscie chlopina biega jakby kij polknal. moze sie jeszcze nie skupili na animacji postaci. a moze skupiajac sie na wykreowaniu takiej demolowalnej przestrzeni ograniczyli mozliwosci zanimowania postaci. moze konsola nie jest w stanie uciagnac wszystkiego.

Posted

Radzę sobie przypomnieć jak poruszał się Max w obydwu grach mu poświęconych, nie nazwałbym tego "naturalnym" poruszaniem. Ale to i tak nie przeszkadzało w grze, po prostu po chwili człowiek o tym zapomina ;]

Posted

To będzie chyba pierwsza gra w której odczuję wielkość przestrzeni... będe czuł jak stoję koło motelu w górach, odczuję odległości, chcę czuć się że TAM jestem.. Do tej pory żadnej grze się to jeszcze nie udało.

Co do animacji bohatera - spokojnie na pewno to poprawią.

Posted
W końcu 4 lata developingu to chyba wystarczająco dużo na stworzenie tego typu pozycji :).

moze chca w tej kwesti dogonic Silicon Knights ;)

Remedy to zespół liczący zaledwie koło 35 osób, więc w sumie nic dziwnego, że tyle czasu zajmuje im skończenie AW.

Posted
W końcu 4 lata developingu to chyba wystarczająco dużo na stworzenie tego typu pozycji :).

moze chca w tej kwesti dogonic Silicon Knights ;)

Remedy to zespół liczący zaledwie koło 35 osób, więc w sumie nic dziwnego, że tyle czasu zajmuje im skończenie AW.

hehe. z mojej strony to byl tylko niewinny zarcik, zero sarkazmu ;)

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Guest maciek88
Posted (edited)

oni tak zawsze chyba z du.py terminy daja jak cos nie jest pewne. wczesniej to na ktoregos lipca 2007 bylo podane.

a poza tym Max Payne to powszechnie rozpoznawalne slowa w srodowiskach graczy wiec nowa gierka tworcow takiego hiciora musi miec uprzednio odpowiedni hype.

ja stawiam na jesien/zime 2008 lub nawet poczatek 09 w najgorszym wypadku.

Edited by maciek88
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Guest maciek88
Posted (edited)

nie podzieli... samo gdybanie nad tak oczywista sprawa jest strata czasu. trza czekac na E3 gdzie sprawa sie wyklaruje imo. cierpliwosc wynagrodzi. ja oczekuje gry mojego zycia...

Edited by maciek88