Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Karty pamieci

Featured Replies

Opublikowano

tak. ta 2gb to dobra karta... tylko jak koledzy napisali.... jest poprostu za mala [pojemnosciowo]

• Odpowiedzi 236
  • Wyświetleń 53,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czy wszystkie proponowane na Allegro karty o poj 2 Gb za 49,99 zeta i poj 4 Gb za 98,99 zeta ,to podróby ? Podajecie ceny sklepowe, czyli ok 200 zeta za 4 Gb - stąd moje pytanie .

Opublikowano

No chyba że będziesz jechał na oryginałach tak jak ja, wtedy 2 GB starcza spokojnie [ jeśli masz mp3 do słuchania muzy, i telefon do zdjęć ;f ]

Opublikowano
Hmm dobra wielkie dzieki, jeszcze sie zastanowie ale chociaz z 4GB moze byc troche ciezko bo juz i tak wszystkie moje osczednosci ide... a jeszcze jakes akcesoria i gry.

Aha ale na tej 2gb wszystko by dobrze chodzilo?

wiem, wiem marudze ale ciekawi mnie ^_^

http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/34231/

Myślę, że warto poświęcić 25 zł więcej na 2x większą kartę :) . Oryginał, kupiłem tam miesiąc temu za 114 zł, dobry sklep.

Opublikowano
Hmm dobra wielkie dzieki, jeszcze sie zastanowie ale chociaz z 4GB moze byc troche ciezko bo juz i tak wszystkie moje osczednosci ide... a jeszcze jakes akcesoria i gry.

Aha ale na tej 2gb wszystko by dobrze chodzilo?

wiem, wiem marudze ale ciekawi mnie ^_^

http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/34231/

Myślę, że warto poświęcić 25 zł więcej na 2x większą kartę :) . Oryginał, kupiłem tam miesiąc temu za 114 zł, dobry sklep.

To mowisz ze ta karta jest ok ? A nie za tania jak na 4GB ? Jeszcze SanDika bo wydawalo mi sie ze troszku drozsze sa

Ale nie wiem ja jeszcze jestem noobem w tym temacie ;]

Opublikowano

karty teraz szybko tanieja. za niedlugo ma sie pojawic 16gb no i zadamawia sie 8gb wiec to logiczne, ze mniejsze pojemnosciowo karty tanieja...

1gb na premierze kosztowalo okolo 500zl ;)

Opublikowano

4GB IMO styka w zupełności. Nawet dla tych, co grają z karty. Ja upchnąłem na takiej 10 gier :twisted2:. W sumie zawsze gierki można wymienić na karcie.

Opublikowano
OK w sumie macie racje co do 4 GB karty, ale powiedzcie mi czy ta karta by byla dobra? Sadze za ta jest raczej ok, ale wy mi powiedzcie czy warto z gory dzieki ^_^

http://www.allegro.pl/item359864569_orygin...duo_4gb_gw.html

Nie warto, bo za 2.50 mniej masz identyczną kartę w sklepie, którego adres ci podałem. IMO lepiej jest kupować w sklepie niż na allegro (choć tą aukcje też wystawia sklep), szczególnie iż możesz ją odebrać w praktycznie każdym większym mieście w Polsce. Rozumiem, że możesz mi nie ufać, nie chcę też wyjść na jakiegoś zapalonego "promotora" tego sklepu ale tak obsługa jak i karta są w porządku (inaczej, jest to oryginał z 5 letnią gwarancją), wiem bo sam kupowałem.

Opublikowano

Tzn powiem tak, ze moglbym kupic karte z tamtego sklepu ale teraz pisze ze: Produkt niedostępny w tym problem <_<

Wiec dlatego zainteresowalem sie ta na allegro w sumie chyba karta jest taka sama jak ta twoja ze sklepu

I zdaje mi sie ze jest z nia wszystko okk i warto ^_^

Opublikowano
Tzn powiem tak, ze moglbym kupic karte z tamtego sklepu ale teraz pisze ze: Produkt niedostępny w tym problem <_<

Wiec dlatego zainteresowalem sie ta na allegro w sumie chyba karta jest taka sama jak ta twoja ze sklepu

I zdaje mi sie ze jest z nia wszystko okk i warto ^_^

O sorry, nie zauważyłem tego :rolleyes: No tak to ta sama oraz wygląda i kosztuje jak oryg.

Opublikowano

Tak cięzko zrozumieć jedno zdanie, które pojawiało sie tutaj z milion razy?

Nie kupować kart Sony. Karty Sony kupowane z allegro to w 90% podróbki. Kupować karty SanDisk

Na przyszłość: wejdz sobie na strone jakiegos szanujacego sie sklepu internetowego albo fotograficznego, a najlepiej jakiegos autoryzowanego sprzedawcy SanDisk i zobacz sobie w jakich cenach mają karty MS Pro Duo i w tych okolicach cenowych szukaj sobie na allegro. Podpowiedź: aktualnie oryginalne karty 4GB kosztują ok 160-170 zł, pojemniejsze są droższe, mniej pojemne - tańsze.

Opublikowano
Tak cięzko zrozumieć jedno zdanie, które pojawiało sie tutaj z milion razy?

Nie kupować kart Sony. Karty Sony kupowane z allegro to w 90% podróbki. Kupować karty SanDisk

Na przyszłość: wejdz sobie na strone jakiegos szanujacego sie sklepu internetowego albo fotograficznego, a najlepiej jakiegos autoryzowanego sprzedawcy SanDisk i zobacz sobie w jakich cenach mają karty MS Pro Duo i w tych okolicach cenowych szukaj sobie na allegro. Podpowiedź: aktualnie oryginalne karty 4GB kosztują ok 160-170 zł, pojemniejsze są droższe, mniej pojemne - tańsze.

100-120, ceny spadły, nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Opublikowano

No to nie zgadza sie cena, którą podałem, pare znaków w ostatnim zdaniu. Cała reszta sie zgadza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich :)

Mam dylemat ponieważ chcę zakupić kartę 4GB do PSP tylko zastanawiam się czy Sony czy ewentualnie SanDisk. Kupywał będę raczej przez allegro i stąd moje pytanie czy wogóle opłaca się rozglądać po allegro za Sony, a znalazłem fajną aukcję z Sandiskiem 4GB: http://allegro.pl/item365655005__nowy%5D_s...ii_sklepg_.html nie jest droga (130zł), a widziałem takie same nawet po 120. Czy to jest orginalna karta i czy opłaca się brać?

Pozdrawiam

Opublikowano

ale przyznaj sie, nawet nie sprawdziłeś poprzedniej strony czy dwóch z tego tematu, co?

Opublikowano

No sprawdziłem rany.... nie ma konkretnego infa możesz powiedzieć czy to są orginały? Te sandiski......

Opublikowano

a sprawdziłeś moze przypadkiem post na samej górze tej strony tego tematu? zwłaszcza to co jest pogrubionymi literami napisane?

Opublikowano

Przeczytałem..... pwoiedz tylko tak lub nie. Orginalna?

PS: w komputroniku są po 123zł więc 119zł chyba nie będzie podróbką....

PS2: Czy napewno będzie to karta 100% współpracująca z PSP? Może głupie pytanie ale laik ze mnie :P

Edytowane przez winner

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Raczej orginał, ale ja bym się wstrzymał z kupnem teraz karty 8GB. Jak narazie najwięszka ogólnie dostępna karta, więc jej cena jest dość wysoka. Kup sobie 4GB lub poczekaj chwile aż wyjdą 16GB i wtedy wszystko pójdzie w dół ;]