Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 5

Featured Replies

Opublikowano

Żeby mieć możliwość kupienia wszystkich figurek muszę każdy etap przejść na rangę S? Obojętnie na jakim poziomie?

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 148,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dziś ukończyłem Resident Evil 5 słyszałem ze jest krótka i czytałem recenzje wiec przyjemność stopniowałem sobie powoli po dwie trzy misje .Zabawa i przygoda była udana naprawdę faktycznie przeciwnicy

• Też macie wrażenie że gdyby główni bohaterowie mieli inaczej na imie i zamiast roślinek były by zwykłe apteczki to byśmy grali w mega dobrą strzelankę ale nie miała by Ona nic wspólnego z Residentem??

• Dokładnie tak uważam ;p.   Oczywiście nie wszystkie gry tej generacji to shity, broń Boże. Ale większość współczesnych gier nie umywa się do tych z okresu psone, gamecube, dreamcast, ps2, xbox, że

Opublikowano

stragany potraktuj granatem i skrzynka Twoja ;)

z tego co sie orientuje to skarb z tej skrzyni juz sie nie powtarza,

w calej grze, wiec jest niezbedny do "They Belong in a Museum"

pozdro

Opublikowano
Ma ktoś do pożyczenia rotten egg, dosłownie na kilka minut? ; >

Za ile :D

Opublikowano
stragany potraktuj granatem i skrzynka Twoja ;)

z tego co sie orientuje to skarb z tej skrzyni juz sie nie powtarza,

w calej grze, wiec jest niezbedny do "They Belong in a Museum"

pozdro

wow destrukcja w re :]

Opublikowano
Za ile :D

Za ile czyli co chcesz w zamian?

....

Juz nie trzeba, w 10 minut 2 jajka znalazłem ; p

Opublikowano

Calak zrobiony. Gram od 13.03. Jak dla mnie wzorowo pomyślane są te osiągnięcia. Onlinowe pewnie dojdą wraz z DLC.

W przypadku całej sawanny osobiście uważam, że prościej jest właśnie z AI z uwagi na jego celność (AI za to znacznie utrudnia walkę z resztą bossów - szczególnie imo z

Weskerem i Jill

gdzie trzeba non stop go nawoływać bo jak debil pakuje się w najgorsze bagno.

Ja właśnie wczoraj straciłem dwie godziny męcząc się z

Jill. Pan Wesker

poszedł od razu (niech żyje Rocket Launcher), ale z

Jill

to był mega koszmar. I to w zasadzie nie z powodu potężnych obrażeń jakie możemy dostać, tylko przez ultrakretyńskie zachowanie AI. Niestety, sztuczny towarzysz często nie psikał mnie apteczką, mimo że byliśmy w tym samym miejscu. Gdyby nie to, to bym szybko przeszedł ten jakże ciekawy etap. A Ndesu jakoś poszedł, kluczem było perfekcyjne wykonywanie QTE i odpowiednie strzelanie w beczki. W sumie nie taki trudny ten Professional, ze dwa trudne momenty i tyle. Powinni dać jeszcze tryb "Only Knife" :D

wow destrukcja w re :]

No właśnie, też nie wiedziałem jak się tam dostać, bo zwykle nie było w Resach takich bajerów jak Havok :)

Opublikowano
W sumie nie taki trudny ten Professional, ze dwa trudne momenty i tyle. Powinni dać jeszcze tryb "Only Knife" :D

Powinni zablokować możliwość odpalenia go w trybie new game +.

Opublikowano

Seigaku Ty chyba z bratem grałeś na jednej konsoli jeśli dobrze kojarzę? Mam zatem do Ciebie pytanie, split daje radę? Grałem z bratem w demko i w sumie źle nie było, ciekaw jestem jak jest na dłuższą metę?

Opublikowano

Powiem tyle - jak grać w RE5 to tylko w trybie multi. Nie żeby single-mode był niegrywalny, jednak sam miód płynący z grania jest wtedy znacznie mniejszy. Ten tytuł jest wręcz stworzony do przechodzenia go w dwójkę. Sam split IMO bardzo dobry.

Edytowane przez Seigaku

Opublikowano

Że multi to jasna sprawa, ale brałem pod uwagę on-line, choć w sumie mam sprawnego brata a w demko całą noc hulaliśmy ;) dzięki za fast odp :)

Opublikowano

Niezłe to stwierdzenie od Capcomu, że RE5 kończy "pierwszy akt", ale dobija fakt, że teraz na kolejną cześć poczekamy od 4 do 8 lat. Jednak seria pokaże nam zupełnie nowe oblicze, zobaczymy :D Niech ten czas przełoży się na jeszcze lepszą jakość.

Opublikowano

przechodzilem 2 raz na vetaranie no i sejv poszedl w pizdu :( sam tak od siebie :( miał juz ktos takie kwiatki? przynajmniej acziki zostaly:)

zeby odkryc lepsze bronie trzeba apgregdowac (luk,galtingun)wszystkie bronie w inwentory?

Edytowane przez czesio83

Opublikowano

Żeby odkryć (mieć możliwość zakupu w sklepie) łuk to musisz ulepszyć na maxa pierwszą snajpe - nie pamiętam nazwy , natomiast gatlinguna to karabinek na maxa VZ51 , czy jakoś tak.

Opublikowano

W demie byla opcja Coop off/online, w pelnej wersji tego juz nie bylo. Jest 1 lvl ale kurde czemu chodze sam? Drugi gracz zalogowany,itp naciskamy wszystko i nic. Mysle moze update zablokowa czy cos, wiec kasuje wszystko. Powtarzam te czynnosci i nic - w koncu drugi gracz dolaczyl sie. Nie mozna wejsc do gry w coop gdy jest napis Saving... :D. Swoja droga ten saving mocno wkurza - niby 140kb a dlugo zapisuje :/

Gra sie swietnie, jak i wyglada, coop daje tej grze drugie zycie jak rowniez wszelkie dodatki, rangi,itp. Na wiecej niz 7/8 nie zasluguje. Co nie zaprzecza tej grze ze jest awesome :]

W RE4 byly poza Mercenaries 2/3 jeszcze inne tryby - tez one tutaj sa?

Opublikowano

pewnie w platnym dodatku cos sie pojawi :( tu jest bida tylko mercenaries

Edytowane przez czesio83

Opublikowano

Jestem w 3-1 na professionalu i chrzanie grę z CPU na tym poziomie - jest kompletnym debilem, stoje obok niego z DYING a ten jak idiota stoi plecami do mnie i nic sobie z tego nie robi, albo pakuje sie w przeciwnikow i ginie od jednego ciosu. Po niedzieli kupie sobie golda i z kimś to skoncze bo z CPU nie wyrobie.

Opublikowano
Jestem w 3-1 na professionalu i chrzanie grę z CPU na tym poziomie - jest kompletnym debilem, stoje obok niego z DYING a ten jak idiota stoi plecami do mnie i nic sobie z tego nie robi, albo pakuje sie w przeciwnikow i ginie od jednego ciosu. Po niedzieli kupie sobie golda i z kimś to skoncze bo z CPU nie wyrobie.

Najgorzej jest podczas walk z bossami. Przy Uroboros Mkono myślałem, że mi żyłka pierdząca pęknie.

Opublikowano
Da rade miec infinite ammo w Mercenaries? Bo mi sie gdzies o uszy obilo ze tak

łuk Sheevy (strój Tribal) ma nieskonczona amunicję, chyba jeszcze Chris ma coś, ale nie odblokowałem.

Opublikowano
Najgorzej jest podczas walk z bossami. Przy Uroboros Mkono myślałem, że mi żyłka pierdząca pęknie.

Mnie ciary przechodzą jak myślę co będzie się działo w walce z bossem w 5-3 majac za partnera CPU.

Opublikowano

Walka pod koniec 5.3 na Pro z CPU to jeden z tych momentów, w których chce się roztrzaskać pada :) Tam występują dwa irytujące błędy związane z SI naszego kompana i trzeba to przechodzić na zasadzie "no damage". Bałem się że nie dam rady, ale jakoś poszło. Generalnie nie mam żalu do Capcomu za takie akcje, w końcu mamy erę gier prostych gdzie nie da się zginąć, a tu zapachniało starym dobrym hardcorem :) Chociaż i tak RE5 wydaje się ciut za prosty i przyjazny niedzielniakom.

Edytowane przez aux

Opublikowano
Mnie ciary przechodzą jak myślę co będzie się działo w walce z bossem w 5-3 majac za partnera CPU.

Na którejś z poprzednich stron masz nawet podpowiedź jak w miarę bez problemu to przejść. Wystarczy uciec przed

Weskerem i Jill

, schować się w jednej z komnat na górze, poczekać 7 minut i cały czas wołać Sheve do siebie. IMO "walka" dość prosta, znacznie prostsza niż np. starcie z

pajęczakiem

w laboratorium.

Generalnie nie mam żalu do Capcomu za takie akcje, w końcu mamy erę gier prostych gdzie nie da się zginąć, a tu zapachniało starym dobrym harcorem :)

Ta, hardkorem wynikającym z błędów w SI, a nie z trudności samej w sobie. Moim zdaniem gdyby poważnie ograniczyli ilość checkpointów to dopiero byłby prawdziwy hardkor.

Opublikowano

Grajac na AMA z botem nie mialem jakis problemow. W recenzji GT widzialem ze jak koles gdzies odszedl by strzelacz do kolesia z pila to ona stala mu przed celownkiem i pochwili z niego zeszla. Sam takich akcji na cala gre mialem pare. Nawet dobrze oceniam jej aim ;)

Jest ktos z jajami do pomocy? Bo troche kasy trzeba uzbierac :/ a tak zrobie sobie pare broni na max. Reszte samemu poproboje

Edytowane przez signap