Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Wyświetleń 570,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• (pipi)ć z tym murzyńskim gównem. I tak nie czaicie o czym tam (pipi)ą. Co jeden to (pipi)a znawca afroamerykańskiej kultury hip-hopowej, a tak naprawdę mama mu zabrania słuchać polskiego rapu, bo prze

• ja yebie ale to dobre

• http://www.youtube.com/watch?v=4I7v4tx7zKw   lol.

Opublikowano
W dniu 13.07.2025 o 23:19, Rozi napisał(a):

Ale grają banderas

płyta roku, jest znowu 2013 rok i jest super

Opublikowano

A ja bez przerwy wracam do BULLY V1, zawsze kiedy mysle ze juz nara Ye to Ye robi cos takiego,

Opublikowano

Ten album Clipse zajebisty jest. Dobrze, ze Pharrell zabral sie za calosc produkcji. Na ‚So Be It’ moglby Nore zarapowac cool a te wstawki „this is culturally inappropiate” dobra pamiatka z czasow gdy plyty w wersji advance lataly po soulseekach, ciekawe jaki byl tego zamysl teraz

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na codzień nie słucham polskiego rapu, w ogóle mało rapu w ogóle, ale czasem z głównej przebijają się do mnie wieści jak ta, że Eripe i Bedoes mają kosę.

No i tak posłuchałem tych kilku numerów obydwu panów i w szoku jestem jaka jest astronomiczna różnica skilla między nimi.

Opublikowano

Że napisał i nagrał 9 minutowy kawałek, wynąjął helikopter, nagrał teledysk i wstawił na youtube w jedyne 9 godzin, biorąc pod uwagę że dziś gra na Narodowym przed 50 Centem, to jednak dobry dzik z grubasa. obama Większość by się skupiła na koncercie życia a nie zarywała nockę dla jakiegoś lokalnego beefu.

Ale z tą astronomiczną różnicą skilli to bez jaj, Eripe tu jednak ma więcej dobrych linijek. Co nie zmienia faktu że to Bedoes wyszedł z tego obronną ręką, zaczęło się że go najebał, potem ciągle grając koncerty odpowiadał szybciej i z klipami, a teraz to już w ogóle najsprawniejsza odpowiedź w historii polskich beefów wjechała, a wieczorem zagra sobie z 50 Centem na narodowym... a Eripe jutro do zwykłej roboty na etat, no sorry słabo to wygląda jak na typa którego się wszyscy bali do tej pory. Póki co gruby tutaj zyskał a rip stracił na tej konfrontacji.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Eripe ma cięty język, ale niesamowicie kwadratowe flow. Borys jednak ładnie tutaj punktował punchami o taterkach, harnasiach itp. ale także wersy o tym, że jednak wyszedł z patoli (co przecież od zawsze było tematem prawdziwego rapu), a Eripe jest zgorzkniałym chujem który zdaje się ludzi ciągnąć na dno. Mówię, nie słucham żadnego na codzień, ale w Bedoesa było słychać emocje, a odpowiedź Eripe jest jakaś taka... kwadratowa.

No i czuję, że sprawa zakończona.

Opublikowano

Eripe, to jest taki odpowiednik (nie)znanego skądinąd Ensona, przekminione pancze(z popiątnym dnem), technika, zabawa słowem i dobre teksty, ale fatalny głos, dykcja i brak flow(w najlepszym razie męczący), więc ostatecznie są asłuchalni jak dużych skillsów by nie mieli.

Jakby to przenieść na gry, to wszystko się zgadza, tylko gameplay szwankuje. Żeby nie było, grubas z tą wykrzyczaną(udającą charyzmę) i jęczącą nawijką też nie robi szału, ale na niego wystarczy, i to chyba mówi wszystko.

Opublikowano

Jestem w szoku, że tak go cisną za ten diss - w zasadzie - praktycznie wszyscy i wszędzie. Moja teoria jest taka, że to bardziej wynika z tego, że kazał na siebie długo czekać, a w międzyczasie dużo się wydarzyło. Trochę jak czekanie na mesjasza, a później się okazuje, że gra jest "tylko" bardzo dobra.

Opublikowano

Chujowy opór ten kawałek Mesa, do formy z czasów bitwy z Mezem to lata świetlne. W ogóle co to za strategia cisnąć Tedemu po wieku, przecież Tede ma 49 lat a Mes 43, to nie jest jakaś taka różnica żeby Mes z siebie robił małolata i mu od dziadków cisnął i wysyłał do senatorium. Zero punchy, zero jebnięcia, zero sensownych argumentów.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Tamte to absolutna czołówka, nie tylko jako dissy, ale też normalne kawałki do zapętlania, nawet po latach, ale bez przesady. Refren dobrze tutaj wchodzi, teksty mnie bawią, może pojechał trochę zbyt lajtowo, ale robić z tego najgorszego gniota jakby mc sowa nagrywał. Przede wszystkim też muzycznie jest dużo wyżej, bo człowiek słyszy tekst, a nie jakieś charczenie, gdzie bez geniusa nic nie wyłapiesz. Nie mówię o klipie, bo tutaj są napisy, ale wcześniej wleciał sam kawałek.

Nie wiedziałem o co chodzi z tymi wickedem w co cię boli, o to takie czary, Compton jak nic.

Opublikowano

Dowod, ze w tej muzyce nie trzeba nic wiecej niz odpowiednio dobrany duet raper — producent, jak to tam dizkret nawijal? rymy i bity

Ponizszy album to precyzyjna torpeda

Opublikowano

Mes to o tyle ciekawa postać, że kiedy wchodził na scenę to wyróżniał się od typowych blokersów jednak pewnym luzem, nienaganną techniką i skłonnością do eksperymentowania.

Ma na koncie zdecydowanie wiele klasyków, “Zapiski Typa” pozostają dla mnie albumem przełomowym i przez wiele lat uważałem go za najlepszą polską płytę.

Tyle, że świat poszedł do przodu - pojawiły się komputery, amfetamina i prąd na Podlasiu. Mes ostatni faktycznie dobry album nagrał w 2018, a potem miał mnóstwo perypetii życiowych i zaczął się wypowiadać więcej w mediach zamiast tworzyć muzę. Przy Hello Baby wydawało się, że dojrzał jako osoba, ale stracił mnóstwo ze swojego szelmowskiego sznytu, bez zaskoczenia bo ile można nawijać o dupach, ale fanów to mu raczej odebrało.

Więc fast forward do dzisiaj i mamy odpowiedź typa który jest w limbo pomiędzy byciem młodym, dynamicznym ruchaczem, a dojrzałym artystą-ojcem. Tedemu odpowiedział IMO świetnie, ale to już naprawdę podrygi. Pora na emeryturę.

Opublikowano

Mes jak wbil na rodzime rap podworko to lekko zatrzeslo, kazdy byl jak on uratuje ta jeb*na scene, jest swiezym tlenem, a nie czekajcie to zarapowal Ae

Fajne czasy, takie malolackie cwaniactwo, byc moze niewiarygodne ale za to tak luzno i beztrosko nawiniete, oczywiscie technicznie na wyzynach wtedy

Demo Flexxip nioslo sloneczne bity i wolna, leniwa nawijke slonecznego sci fi, cos wlasnie jak Eis na Poszlo w biznes, pozniej 247, Flexxip a dalej to przestalem sluchac po pierwszym solo jak zostal madrala.

Te dis fajny ma bit ale slabo wynika z tresci piosenki skad ta cala defilada pomiedzy nim a tdf. Chyba im sie nudzi po prostu cool