Skocz do zawartości

Sega Mega Drive, Sega Master System

Featured Replies

• 11 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 46,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Kasias
    Gość Kasias

Mega Drive'a dostałem, kiedy miałem jakoś 6-7 lat (wcześniej cisnąłem na Pegazie). Pamiętam, że miałem na to pięć gier: Taz-Manię (rewelacyjna platformówka, która oprawą i klimatem zjadała pegazowe Ma

• Może to nie jest odkrycie ameryki, ale ostatnio zabrałem się nieco za architekturę SMS - owocem takie proste demko:   Pewnie z czasem coś się wyrzeźbi ciekawszego    

• Gość Kasias
    Gość Kasias

Pod względem komercyjnym szli łeb w łeb, N wygrało bodajże o 9 baniek, gdzie NES uporał się z Master System znacznie lepiej. A gry? Wiadomo - jak ktoś nie przepadał za rodziną Mario, to i tak znalazł

Opublikowano

Na stronie https://demonsofasteborg.com/ pojawiło się darmowe demo gry Demons of Asteborg, która ukaże się na Mega Drive jeszcze w tym roku. Gameplayowo jest to połączenie Castlevanii, Metroida i Ghouls’n Ghosts, grafika jest całkiem imponująca.

preview_1.gif

Opublikowano

Z przyjemnością bym w to zagrał. Orginalnego MD juz dawno nie mam więc zostaje czekać na cyfrowe wydanie na cokolwiek innego albo ROM.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Trochę średnio im to wyszło.

Opublikowano

No to od początku słabo wyglądało. W zyciu skonczyłem tylko jedną gierkę z GG (Sonica grając na 3DS) a sama bilbioteka mnie nie przyciąga. Jak już to ogram na RPi.

Opublikowano

Jakby zrobili to większe i wpakowali tam więcej gier to warto by było się tym zainteresować a tak to meh na co to komu

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Cytat

Cześć! Retro komputer Amstrad Mega PC 386 SX z 1993 roku to ciekawe urządzenie łączące w sobie funkcjonalność domowego komputera PC i konsoli do gier Sega Mega Drive!

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Może to nie jest odkrycie ameryki, ale ostatnio zabrałem się nieco za architekturę SMS - owocem takie proste demko:

Pewnie z czasem coś się wyrzeźbi ciekawszego :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Ta zajebista

il_794xN.3602522544_e0ue.thumb.jpg.2270734e5b54cdf156866957ed284762.jpg

Trzeba bedzie kupic kiedys

Opublikowano

To legitna stronka? Kupowaliscie tam już coś? Jakoś wczesniej o tym nie słyszałem a sporo fajnych rzeczy tam widzę.

Opublikowano

legitna @pawelgr5,  tam jeden e-kolega sprzedaje dyski wypchane grami dla Xbox360 (tyle że typ mieszka w UK), a strona ogólnie jest dla tych co robią jakieś rękodzieło. Ot, takie allegro na cały świat, dla "rękodzielników", ale też i są starocia (tzw. kategoria vintage). 

Trza czytać komentarze, no i jak coś z UK to dowalą kasę za wysyłkę.