Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sega Mega Drive, Sega Master System

Featured Replies

• 11 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 48,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Kasias
    Gość Kasias

Mega Drive'a dostałem, kiedy miałem jakoś 6-7 lat (wcześniej cisnąłem na Pegazie). Pamiętam, że miałem na to pięć gier: Taz-Manię (rewelacyjna platformówka, która oprawą i klimatem zjadała pegazowe Ma

• Może to nie jest odkrycie ameryki, ale ostatnio zabrałem się nieco za architekturę SMS - owocem takie proste demko:   Pewnie z czasem coś się wyrzeźbi ciekawszego    

• Gość Kasias
    Gość Kasias

Pod względem komercyjnym szli łeb w łeb, N wygrało bodajże o 9 baniek, gdzie NES uporał się z Master System znacznie lepiej. A gry? Wiadomo - jak ktoś nie przepadał za rodziną Mario, to i tak znalazł

Opublikowano

Na stronie https://demonsofasteborg.com/ pojawiło się darmowe demo gry Demons of Asteborg, która ukaże się na Mega Drive jeszcze w tym roku. Gameplayowo jest to połączenie Castlevanii, Metroida i Ghouls’n Ghosts, grafika jest całkiem imponująca.

preview_1.gif

Opublikowano

Z przyjemnością bym w to zagrał. Orginalnego MD juz dawno nie mam więc zostaje czekać na cyfrowe wydanie na cokolwiek innego albo ROM.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Trochę średnio im to wyszło.

Opublikowano

No to od początku słabo wyglądało. W zyciu skonczyłem tylko jedną gierkę z GG (Sonica grając na 3DS) a sama bilbioteka mnie nie przyciąga. Jak już to ogram na RPi.

Opublikowano

Jakby zrobili to większe i wpakowali tam więcej gier to warto by było się tym zainteresować a tak to meh na co to komu

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Cytat

Cześć! Retro komputer Amstrad Mega PC 386 SX z 1993 roku to ciekawe urządzenie łączące w sobie funkcjonalność domowego komputera PC i konsoli do gier Sega Mega Drive!

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Może to nie jest odkrycie ameryki, ale ostatnio zabrałem się nieco za architekturę SMS - owocem takie proste demko:

Pewnie z czasem coś się wyrzeźbi ciekawszego :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Ta zajebista

il_794xN.3602522544_e0ue.thumb.jpg.2270734e5b54cdf156866957ed284762.jpg

Trzeba bedzie kupic kiedys

Opublikowano

To legitna stronka? Kupowaliscie tam już coś? Jakoś wczesniej o tym nie słyszałem a sporo fajnych rzeczy tam widzę.

Opublikowano

legitna @pawelgr5,  tam jeden e-kolega sprzedaje dyski wypchane grami dla Xbox360 (tyle że typ mieszka w UK), a strona ogólnie jest dla tych co robią jakieś rękodzieło. Ot, takie allegro na cały świat, dla "rękodzielników", ale też i są starocia (tzw. kategoria vintage). 

Trza czytać komentarze, no i jak coś z UK to dowalą kasę za wysyłkę.