firana140 620 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 czy wersje z różnych regionów działają ze sobą? na przykład taki tekken. kumpel kupił amerykańca a ja mam PAL w sumie to nie liczę na cuda ale może... Cytuj Odnośnik do komentarza
FLooK 1 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Mam zamiar kupić PSP ze USA. Są regiony na gry, filmy UMD i sprzęt? Będzie działał GPS, Skype, komunikatory, radio na niej? Po prostu czy wszystko będzie tak samo jak na konsoli z Europy? Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Wszystko.... oprócz filmów (orginalnych). Do filmów są podobno jakieś pluginy na CF, ale sam nie wiem czy wszystkie tytuły chodzą. Co do sprzętu to spokojna głowa, wszystko działa, z każdego regionu, tak samo jest z grami. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 po zainstalowaniu cfw w recovery menu jest opcja zmiany regionu umdvideo Cytuj Odnośnik do komentarza
FLooK 1 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Dzięki za szybką odpowiedź, ale spytam się dla pewności jeszcze raz o GPS. Przecież w Ameryce jest inny system niż GPS (zapomniałem nazwy). Nie ma to znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Do GPSu jest specjalne oprogramowanie. Jezeli kupisz odbiornik tu w europie to to nie musisz się o nic martwić. Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez winner Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) 1. analog przy mocniejszym wychlaniu w prawo, jakby zatrzymuje sie, gdy wczytam gre (vcs), postać idzie w prawo, pozniej juz normalnie 2. gdy (rowniez vcs, zreszta mam tylko to) szybko obracam kamera jest jakby male odswiezanie, zostaja slady, np palma "idzie dalej" ale widac jeszcze ja tak jak byla wczesniej gałka "wyruszała się" czy to normalne? ps. pisze na ekranowej Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Niestety odświeżanie ekranu w PSP jest tragiczne, więc będzie tak smużyć, normalnie sie obracasz i jeszcze widzisz, co jest za Tobą ;f. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Mam jeszcze taki problem, nie jest on poważny, ale boję się żeby z tego coś gorszego nie "wylazło". Gdy włącze psp, nie dotykam gałki, gra się załaduję a wszystko jest tak jakbym trzymał gałkę przechyloną w prawo. Gdy przechylę na chwilę w lewo to mam spokój. I tyle. A, przed chwilą przechyliłem gałkę w lewo, i dopiero włączyłem konsolkę, było normalnie. Co jest? Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
tomsecret1993 20 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Mam jeszcze taki problem, nie jest on poważny, ale boję się żeby z tego coś gorszego nie "wylazło". Gdy włącze psp, nie dotykam gałki, gra się załaduję a wszystko jest tak jakbym trzymał gałkę przechyloną w prawo. Gdy przechylę na chwilę w lewo to mam spokój. I tyle. A, przed chwilą przechyliłem gałkę w lewo, i dopiero włączyłem konsolkę, było normalnie. Co jest? Spróbuj kalibracji. Jest poradnik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Software`owa kalibracja nie pomogła, psp nie b ede rozkręcał. NIe skalibrowany analog może się bardziej zepsuć? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 hmmm moze sie tylko bardziej rozkalibrowac przy rozkrecaniu psp nie ma sie czego bac, to nie jest DS i wiem co pisze Cytuj Odnośnik do komentarza
tresor82 3 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 WItam , tak , na szybko jaki model PSP kupic zeby nie było problemów z zapasowymi kopiami gier ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 @Coati Co będę rozkręcał, jadę do MM i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 WItam , tak , na szybko jaki model PSP kupic zeby nie było problemów z zapasowymi kopiami gier ?wszystko jedno jaki, zapasowe kopie oryginalnych gier dzialaja tak samo na facie jak i na slimce ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 WItam , tak , na szybko jaki model PSP kupic zeby nie było problemów z zapasowymi kopiami gier ? Obojętnie, byleby było przerobione (miało wgrane Custom Firmware pozwalające na odpalanie obrazów płyt i innego homebrew z karty). Cytuj Odnośnik do komentarza
tresor82 3 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 WItam , tak , na szybko jaki model PSP kupic zeby nie było problemów z zapasowymi kopiami gier ? Obojętnie, byleby było przerobione (miało wgrane Custom Firmware pozwalające na odpalanie obrazów płyt i innego homebrew z karty). Rozumiem że teraz kazdą wersje PSP można przerobić tz wgrać Firmware pozwalające na odpalanie obrazów płyt i innego homebrew z karty ? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Tak, zarówno PSP-Slim jak i PSP Fat. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Mam firmware 4.01 M33. Jak myslicie, update'owac do 4.01 M33-2? Nastepne pytanie. Jak odpalac gierki z PS1? Mam juz ebooty itd. Wgrywam to w odpowiednio nazwanym folderze do katalogu GAMES na karcie, zmieniam taktowanie procesora na 266 z 333 i odpalam Vagrant Story. Niestety bezskutecznie, bo nie dziala ;] O co chodzi z kernelami? W Recovery Menu moge ustawic jakis kernel 4.xx albo 1.5, tak samo jest jeszcze kilka opcji ktorych zupelnie nie rozumiem ;] Prosilbym rowniez o podanie nazw plug-inow do ogladania filmow (rozszerzenie mkv zazwyczaj) i przegladania pdfow. Cytuj Odnośnik do komentarza
tomsecret1993 20 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) Mam firmware 4.01 M33. Jak myslicie, update'owac do 4.01 M33-2? Nastepne pytanie. Jak odpalac gierki z PS1? Mam juz ebooty itd. Wgrywam to w odpowiednio nazwanym folderze do katalogu GAMES na karcie, zmieniam taktowanie procesora na 266 z 333 i odpalam Vagrant Story. Niestety bezskutecznie, bo nie dziala ;] O co chodzi z kernelami? W Recovery Menu moge ustawic jakis kernel 4.xx albo 1.5, tak samo jest jeszcze kilka opcji ktorych zupelnie nie rozumiem ;] Prosilbym rowniez o podanie nazw plug-inow do ogladania filmow (rozszerzenie mkv zazwyczaj) i przegladania pdfow. 1. Updatować, bo czemu nie? 2. Musisz jeszcze POPSy zgrać do seplugins i odpalić w RM. 3. W zasadzie obojętnie. 4. Nie znalazłem. Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez tomsecret1993 Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 (edytowane) >.< mozesz zrobic update, mimo iz praktycznie nic nie daje gry z ps1 wklejasz do psp/game/jakis_folder/eboot - jak nie odpala to wgraj popsloadera [zobacz do tematu z poradnikami] ustaw kernel na 4.xx, 1,5 jest juz praktycznie nieprzydatny, a pozatym musialbys go wgrac ;] zapomnij o matrosce [slabsze pc maja z nim problem, a co dopiero psp ] do przegladania pdf'ow masz bookr'a ale zbyt duzych pdf'ow nim nie otworzysz Edytowane 24 Sierpnia 2008 przez Coati Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zbyt duze to jakie? 300 mega da rade? Jeszcze jedno, cos do zmieniania tematow. Sciagnalem CXMB, ale niektore tematy nie sa kompatybilne. Tzn na powiedzmy 4 tematy wrzucone tylko dwa dzialaja. Rozszerzenie to samo. No i jeszcze co mam zrobic jak sciagniety temat sklada sie z jakis folderow itd.? Jak to zainstalowac? W readme nic napisane nie jest ;\ Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zbyt duze to jakie? 300 mega da rade? Chyba raczej 30MB Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 jesli nie 5-10.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Jest jakaś metoda żeby skonwertować sejwa z PS one do PSP? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi